Όχι ότι μας νοιάζει, αλλά κάνω την ερώτηση έτσι, για λόγους πληρότητας της βιβλιογραφίας.
Σε όσα βιβλιοπωλεία και να πήγα, σε όσα ράφια και να κοίταξα τέτοιο βιβλίο δεν βρήκα. Τόσα εγχειρίδια κυκλοφορούν, τόσα βιβλία με οδηγίες, από το πώς να καθαρίζεις για παράδειγμα, τον κήπο απ’ τα ζιζάνια, από το πώς να εξολοθρεύεις τη μουχρίτσα, από το πώς να ξεπαστρεύεις τις κατσαρίδες, μέχρι και για το πώς να στρώνεις τα σεντόνια για να έχεις καλό feng sui, αλλά οδηγίες για το πώς ξεφορτώνεσαι μια κυβέρνηση δεν βρήκα.
Δεν θέλω τίποτε πολύπλοκο, με στριμμένα νοήματα και σκοτεινές θεωρίες. Αλλά κάτι απλό, με ταξινομημένες μεθοδολογίες και συγκεκριμένες κατανοητές εντολές. Κάτι σαν manual ανατροπών, ας πούμε, κάτι σαν κι αυτά που βρίσκουμε στο κουτί μαζί με την καινούργια καφετέρια: α) ανοίγουμε το κουτί, β) βγάζουμε το περιτύλιγμα, β) βάζουμε το καλώδιο στην πρίζα. δ) κάνουμε τον καφέ, κ.ο.κ.
Αναγκαστικά, λοιπόν, τις οδηγίες αυτές πρέπει να τις συντάξω μόνη μου και εξ αρχής.
Μέθοδος Α.
Με στρατιωτικό πραξικόπημα. Μαζεύονται κατά κανόνα νεαροί αξιωματικοί, που το ‘χουνε καημό να σώσουνε κι αυτοί την πατρίδα, και αναλαμβάνουν να κάνουν τη βρώμικη δουλειά. Ανοίγουν μια σελίδα στο facebook, βγάζουν για μόστρα τίποτε θεογκόμενους για να μετρήσουνε φιλίες, και όταν ο αριθμός φτάσει ας πούμε στο εκατομμύριο, το σκάνε το μυστικό, περικυκλώνουνε το MEGA και το ΣΚΑΙ, κι αν δεν μπορούν, τις κεραίες του MEGA και του ΣΚΑΙ, καταφθάνουν και οι φίλοι από το facebook για support, και η δουλειά τελειωμένη. Υπάρχει βέβαια, ο κίνδυνος αντί να δώσουνε το MEGA και το ΣΚΑΙ στους φίλους, να κάτσουνε οι ίδιοι στην κονσόλα. Ως γνωστόν τα στρατιωτικά πραξικοπήματα δεν τυγχάνουν καλής φήμης, όπως ας πούμε τα επιχειρηματικά, τα οποία είναι και επιδοτούμενα. Για παράδειγμα το επιχειρηματικό πραξικόπημα, με τη βοήθεια και της δικαιοσύνης μάλιστα, στις τελευταίες ενδιάμεσες εκλογές του Νοεμβρίου για το Κογκρέσο, όχι μόνο δεν ανησύχησε κανέναν, τουναντίον, χαροποίησε πολλούς.
Η ιστορία βέβαια έδωσε και καλά πραξικοπήματα, όπως αυτό του ταγματάρχη Καρβάλιο το 1974 στην Πορτογαλία, που έδιωξε τον Καετάνο, διάδοχο του Σαλαζάρ. Θα ‘ταν και ο Τσάβες το 1992, αν δεν αποτύγχανε. Η μοίρα το ‘θελε να στεφθεί πρόεδρος το 1998 με εκλογές. Να που καμιά φορά κάνουν και οι εκλογές θαύματα, και αλλάζει η σειρά!
Μέθοδος Β.
Με απεργίες. Όχι φυσικά οι απεργίες του «χάσει και του φέξει», ή της μιας μέρας, και «μετά βλέπουμε», αλλά οι συνεχόμενες και οι επίμονες, με τους δρόμους συνεχώς γεμάτους, και τις πλατείες ολημερίς κι ολονυχτίς κατειλημμένες. Με τις φωνές ασίγαστες και τα μεγάφωνα να κελαηδάνε σκοπούς ξεσηκωτικούς. Δεν έχω μελετήσει πολύ την ιστορία για να πω με σιγουριά, βασιζόμενη σε στατιστικές, στις πόσες μέρες απεργίας μπορεί να πέσει μια κυβέρνηση. Φαντάζομαι, ότι θα εξαρτάται από το πόσο παχύδερμη είναι. Και γιαυτό το λόγο δεν μπορούν να υπάρξουν ακριβή προγνωστικά. Πάντως, η τεχνική αυτή δεν μπορεί να επιφέρει από μόνη της ανατροπή. Προς τούτο χρειάζονται είτε η Μέθοδος Γ, είτε η Μέθοδος Δ.
Μέθοδος Γ.
Με προκήρυξη εκλογών. Το έργο αυτό το έχουμε δει πολλές φορές στο παρελθόν, οπότε δεν χρειάζεται να το αναλύσουμε διεξοδικά. Πολλοί ισχυρίζονται ότι έτσι όπως έχουν εξελιχθεί τα πράγματα, οι εκλογές δεν κάνουν τίποτε άλλο σήμερα από το να νομιμοποιούν ειλημμένες αποφάσεις, και προεκλεγμένους κυβερνήτες. Καμιά φορά, όμως, φυσικά σπάνια, μπορεί να μας ξαφνιάσουν και να βγάλουνε λαγό. Όπως όμως λέει και το manual, από μόνες τους οι εκλογές δύσκολα φέρνουν την ανατροπή.
Μέθοδος Δ.
Με επανάσταση. Η μέθοδος αυτή, είναι δομικά παρόμοια με την μέθοδο Α, μόνο που έχουμε διαφορά του υποκειμένου. Αντί να μπει μπροστά το facebook και ο στρατός, μπαίνει το κόμμα και ο λαός. Η διαφορά μεταξύ πραξικοπήματος και επανάστασης βρίσκεται στη λαϊκή βούληση και συμμετοχή. Για να επέλθει αλλαγή κατάστασης σε ένα φυσικό σύστημα χρειάζεται από τη μια το σύστημα να βρίσκεται ήδη σε στρες και από την άλλη να υποστεί μια εξωτερική διαταραχή. Όσο το στρες γίνεται εντονότερο, τόσο η εξωτερική διαταραχή μπορεί να γίνεται μικρότερη. Οι απεργίες, οι αποκαλύψεις σκανδάλων, η αντι-προπαγάνδα, τα πολεμικά κείμενα και τα φλογερά άρθρα, η γελοιοποίηση των, υπό ανατροπή, κυβερνώντων κ.α., φέρνουν το πολιτικό σύστημα σε κατάσταση στρες, οπότε η ανατροπή μπορεί να πραγματοποιηθεί με μικρότερο ενεργειακό δυναμικό, ή από μια τυχαία παρενόχληση, ή από το πέταγμα μιας πεταλούδας, ας πούμε.
Φυσικά από τα παραπάνω λείπει η μέθοδος εκείνη για τις περιπτώσεις, που ούτε κόμμα υπάρχει, ούτε ο λαός είναι διατεθειμένος και διαθέσιμος. Ισως τότε βοηθήσει η Μέθοδος Ε, του «outsourcing», το οποίο σημαίνει ανατροπή δια αναθέσεως με συμβόλαιο σε ιδιωτική εταιρία. Πόλεμοι δια αναθέσεως, γίνονται, βλ. Ιράκ. Σε μια απλή ανατροπή θα κολλήσουν;
στις Κοινοβουλευτικές δημοκρατιες (π.χ Ελλάδα συνταγμα 1975) μια κυβερνση πεφτει Νομιμα
ΑπάντησηΔιαγραφήμόνο οταν χασει την απολυτη πλειοψηφια στη Βουλή .
συμφωνα με την λεγομενη ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΉ ΑΡΧΗ
( αυτο μπορει να γινει με τη ν Λεγομενη Προταση δΥΣΠΙΣΤΙΑς ( η προταση Μομφης)
.
Η με τη μη εκλογή ΠτΔ.
ΔιαγραφήΕΧΩ ΤΗ ΓΝΩΜΗ ΟΤΙ ΜΙΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΘΑ ΜΠΟΡΟΥΣΕ, ΕΠΙΣΗΣ, ΝΑ ΠΕΣΕΙ ΜΕ ΜΙΑ ΓΕΝΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ, ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΔΑΣΚΑΛΩΝ- ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΒΑΘΜΙΔΩΝ- ΚΑΙ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΚΑΙ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΑΠΟ ΚΟΙΝΟΥ ΚΑΙ, ΜΑΛΙΣΤΑ ΠΟΛΥ ΓΡΗΓΟΡΑ!
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΤΣΙ ΘΑ ΕΔΙΝΑΝ ΚΑΙ ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ, ΣΕ ΟΕΣ ΤΙΣ ΕΠΕΡΧΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΙΕΣ ΟΤΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΔΑΣΚΑΛΟΙ ΠΟΥ ΔΔΑΣΚΑΝ ΚΑΙ...
ΑΛΛΑ ΠΟΥ ΤΕΤΟΙΑ ΤΥΧΗ, ΘΑ ΜΟΥ ΠΕΙΣ...!
nosferate,
ΑπάντησηΔιαγραφήαυτο θα μπορουσε να ισχυσει στην περιπτωση καραμανλη που ειχε μια ψηφο διαφορα. Εδω υπαρχει ισχυρη πλειοψηφια (φυσικα με απατη λογω ψευδων προεκλογικων υποσχεσεων) καιclub προθυμων.
Σε θεωρητικο επιπεδο, ναι ισχυει.
Ταξιδευτη,
ΑπάντησηΔιαγραφήοι πρυτανεις ετοιμαζουν lock out και οι φοιτητες καταληψεις.
Πολυ πιθανον να ακολουθησουν και οι καθηγητες/δασκαλοι, και μαζι με τους απεργους των ΔΕΚΟ, και των φορτηγατζηδων που θα ξαναβγουν, μπορει να δημιουργηθει μια κρισιμη μαζα.
ΤΟ ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΛΟΨΥΧΑ! ΑΡΚΕΙ ΟΙ ΔΙΕΚΔΙΚΗΣΕΙΣ ΤΟΥΣ ΝΑ ΜΗΝ ΕΙΝΑΙ ΜΟΝΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΙΑΡΘΡΩΤΙΚΟΥ Η ΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΥ ΧΑΡΑΚΤΗΡΑ , ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΗΘΙΚΗΣ-ΠΟΛΙΤΙΣΜΙΚΗΣ ΑΝΥΨΩΣΗΣ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ- ΠΟΥ ΕΙΝΑΙ ΑΥΤΗ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΥΠΟΣΤΕΙ ΤΗ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ - ΑΛΛΑ, ΚΑΙ ΕΝΑΝΤΙΟΝ ΤΗΣ ΚΑΤΑΠΑΤΗΣΗΣ ΤΩΝ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΩΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΔΙΚΑΙΩΜΑΤΩΝ ΚΑΙ ΤΟΥ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ, ΓΙΑΤΙ ΑΣ ΜΗΝ ΞΕΧΝΑΜΕ ΟΤΙ ΟΙ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟΙ ΑΠ' ΑΥΤΟΥΣ ΕΙΝΑΙ ΤΩΝ ΘΕΩΡΗΤΙΚΩΝ, ΕΝ ΓΕΝΕΙ ΛΕΓΟΜΕΝΩΝ ΕΠΙΣΤΗΜΩΝ.
ΑπάντησηΔιαγραφήταξιδευτη,
ΑπάντησηΔιαγραφήοχι, οχι. Ειναι θεσμικα. Οι αντιρρησεις εχουν να κανουν με τη διοικηση και τη διαρθρωση των πανεπιστημιων
Τωρα δεν "παιζουν" οικονομικες διεκδικησεις απο πουθενα.
Yπαρχει μια πικρη αληθεια,η οποια ειναι η εξης:Αυτη η Κυβερνηση ειναι δημοκρατικα εκλεγμενη.Και επειδη η εντολη που δινει ο λαος ειναι αντιπροσωπευτικη και οχι επιτακτικη,αυτο σημαινει οτι η Εξουσια μεταβιβαζεται απτον λαο στους αντιπροσωπους τους και οι αντιπροσωποι του,μπορουν να κανουν οτι γουσταρουν κατα τη θητεια τους,διχως ο λαος να μπορει να ανακαλεσει την εντολη του,
ΑπάντησηΔιαγραφήο ελεγχος του λαου αλλωστε ειναι πολιτικος,
μπορει να τιμωρησει τη Κυβερνηση μονο με τη ψηφο του.
Ολα αυτα προυποθετουν βεβαια οτι η Κυβερνηση ακολουθει το Συνταγμα κ τους Νομους.Γιατι,στη περιπτωση που η Κυβερνηση παραβιαζει το Συνταγμα,εχουμε το ακροτελευτιο αρθρο του Συνταγματος που δινει στον λαο οχι απλως το δικαιωμα αλλα κ την υποχρεωση αντιστασης.
Οποιος γνωριζει στοιχειωδη νομικα,εχει αντιληφθει οτι αυτη η Κυβερνηση εχει παραβιασει το Συνταγμα.Επομενως,ειναι σε ισχυ το ακροτελευτιο αρθρο.
Ολα αυτα ομως ειναι σχεδον ανευ σημασιας απο τη στιγμη που ο λαος εβγαλε ΞΑΝΑ πρωτο κομμα στις δημοτικες εκλογες το ΠΑΣΟΚ.Αυτα περι απονομιμοποιησης του ΠΑΣΟΚ λογω της τεραστιας αποχης,εγω τα ακουω βερεσε.Για μενα η αποχη παραδοσιακα σημαινει ΑΝΟΧΗ στη Κυβερνηση.Απλο ειναι,οποιος δε τη γουσταρει,παει κ τη καταψηφιζει.
Οποιος δε τη καταψηφιζει,
την ανεχεται κ μεσω της ανοχης του,την νομιμοποιει.
Αυτα ειναι απλα πραγματα,στοιχειωδη μαθηματα πολιτικης αγωγης.
Απο τη στιγμη που στις προσφατες εκλογες λοιπον δεν εσταλη κανενα μηνυμα ηχηρης αποδοκιμασιας,αυτη η Κυβερνηση δεν ειναι μονο πολιτικα νομιμοποιημενη,
ειναι κ ηθικα νομιμοποιημενη.ειτε μας αρεσει ειτε οχι.
Βεβαια,ειναι ολοφανερο οτι η στηριξη κ ανοχη εκπνεει τα λοισθια σιγα σιγα.
Αλλα αυτο που δεν εγινε στις καλπες,δε νομιζω οτι μπορει να γινει με απεργιες διαρκειας.Γιατι ολες αυτες οι απεργιες δε μου δειχνουν εμενα οτι εχουν ως αιτημα την αλλαγη της Κυβερνησης.
Το αιτημα τους ειναι απλα να ακουστουν τα υπολοιπα συντεχνιακα(κ απολυτως ΔΙΚΑΙΟΛΟΓΗΜΕΝΑ) τους αιτηματα απο ΑΥΤΗΝ ΤΗΝ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ.
Δε ζητειται αλλαγη της Κυβερνησης,ζητειται απλα επιδειξη περισσοτερης ευαισθησιας στους εργαζομενους.
Αλλαγη της Κυβερνησης εγω θα καταλαβω οτι ζητειται οταν κατεβουν ΟΛΕΣ ΟΙ ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΚΕΣ ΤΑΞΕΙΣ ΜΑΖΙ ΣΕ ΑΠΕΡΓΙΑ,οταν θα βγουμε ολοι στον δρομο,βαρωντας κατσαρολες οπως στην Αργεντινη η τα κεφαλια των πολιτικων.
Μπορει κ να πλησιαζει αυτη η στιγμη,παντως προς το παρον δεν εχει ερθει.
Ολη αυτη η συσσωρευμενη οργη ακομα δεν εχει μεταφραστει σε αιτημα συγκροτημενο και ενσαρκωμενο σε εναν πολιτικο φορεα αλλαγης.Δεν υπαρχει αιτημα μετασχηματισμου της κοινωνιας,υπαρχει μονο απελπισια η οποια,ως απελπισια,σπανια οδηγει τη σημερον ημερα σε διαφορετικο δρομο,παρα μονο σε περισσοτερη καταστολη.
Παλιοτερα οδηγουσε σε Γαλλικες Επαναστασεις κ βασιλικους αποκεφαλισμους,αλλα τωρα η απελπισια δεν ειναι-τουλαχιστον ακομα-ικανη να αλλαξει τα πραγματα.
Επομενως;2 δρομοι υπαρχουν.Ειτε η απελπισια θα θεριεψει κ ανατρεψει τα πραγματα(προς το καλυτερο η το χειροτερο)ειτε η απελπισια θα μετριαστει απο φιλολαικες κινησεις της Κυβερνησης και θα συνεχισουμε οπως ειμαστε.
Στο δευτερο δρομο η απελπισια δυστυχως δε μετριαζεται μονο απο φιλολαικη πολιτικη,αλλα καταστελλεται,απο την απογνωση κ την αισθηση ματαιοτητας που μας εχει κυριευσει.
celin
ΑπάντησηΔιαγραφήη κυβερνηση αυτη δεν ειναι νομιμη! Υφαρπαξε την εξουσια με ενα τελειως διαφορετικο προγραμμα. Δεν ειπε απλα οτι θα κανει γεφυρι στην Αρτα και το εκανε στα Τρικαλα. Επιπλέον ειχε επιγνωση της καταστασης και το ΔΝΤ ηταν προσυνενοημενο.
Ακομα και τα ιδιωτικα συμφωνητικα τα οποια εχεις υπογραψει, αν αποδειξεις οτι το εκανες διοτι εξαπατηθηκες, παυουν να ισχυουν.
Οι φοιτητες στην Αγγλια ειναι εξοργισμενοι με την κυβερνηση για τον λογο οτι εξαπατηθηκαν με τα διδακτρα.
Επειδη δεν υπαρχει νομοθεσια ανακλησης κατω απο αυτες τις συνθηκες, δεν σημαινει οτι δεν μπορει να υπαρξει στο μελλον, οταν οι λαοι θα το παρουν χαμπαρι και δεν θα υπακουουν. Ειπαμε τι σημαινει νόμος.
Ο κοσμος πρεπει να καταλαβει οτι αυτη η κυβερνηση δεν ειναι ΗΘΙΚΑ νομιμοποιημενη. Απο κει και περα ας πραξει τα δεοντα.
η παραβιαση του Συνταγματος ειναι κατι που προβλεπεται, και αυτο πρεπει να τονιζεται σε καθε ευκαιρια.
Αυριο μιλαει ο Κασιματης γιαυτο στην εταιρια σκηνοθετων στις 7:00μμ.
Τα εκλογικα ποσοστα στις δημοτικες ειναι πολυ μικρα για να κομπαζει. Ουτε αυτα την νομιμοποιουν. Και 10 να πηγαιναν να ψηφισουν, θα μπορουσε να ηταν πρωτο κομμα με 6 μονο ψηφους.
Τα κομματα δεν βαζουν αιτημα αλλαγης κυβερνησης γιατι κανενα δεν ειναι ετοιμο να κυβερνησει. Εδω ειναι το κουμπι. αν καποιος ομως το βαλει, και εξηγησει οτι σταθερη κυβερνηση θα περασουν χρονια μεχρι να δημιουργηθει, τοτε ο κοσμος θα εχει δει το δρομο της αλλαγης.
Στην Αργεντικη απο τη φυγη του Ντε λα Ρουα μεχρι την αναληψη του Κιρτσνερ περασαν δυο χρονια. Κι εδω ας ειμαστε προετοιμασμενοι γιαυτο.
Τι περιμενουμε δλδ; Μολις φυγει ο ΓΑΠ να ισιωσουν ολα μεσα σε ενα μηνα; Δεν γινονται αυτα τα πραγματα.
Θα περασουμε χρονια πολιτικων αναταραχων χωρις να γνωριζουμε που θα κατσει η μπιλια. Η κοινη γνωμη παντως ζυμωνεται μερα με τη μερα, και ειναι τελειως διαφορετικη σε συγκριση με ενα εξαμηνο πριν.
cynical,κ εγω πιστευω οτι δεν ειναι νομιμη.Αλλα για διαφορετικους λογους,
ΑπάντησηΔιαγραφήδεν ειναι νομιμη γιατι παραβιασε το Συνταγμα κ τους Νομους,
και ειναι κατι χυδαιοτερο κ απο παρανομη γιατι υπεγραψε συνθηκη η οποια εκποιει κινητες κ ακινητες αξιες της χωρας,κ μαλιστα συμφωνα με ξενο Δικαιο,το Βρετανικο.
Απλα η παραπανω πικρια που βγαζω οφειλεται στο αποτελεσμα των Δημοτικων εκλογων.
Συμφωνω βεβαια στο οτι τα πραγματα-αν θα φτιαξουν-δε θα φτιαξουν απο τη μισ τιγμη στην αλλην,μιλαμε για διεργασιες που θα παρουν πολλα χρονια,
διαβασες υποθετω τη Κλαιν κ τι συνεβη στις αλλες ΔΝΤ-οκρατουμενες χωρες,πηρε στους λαους πολλα χρονια για να ξεπερασουν το ΔΟΓΜΑ ΤΟΥ ΣΟΚ κ να αντιδρασουν.Τωρα ειμαστε ακομη υπο την επηρεια του σοκ...αλλα κ εγω πιστευω οτι
"Η κοινη γνωμη παντως ζυμωνεται μερα με τη μερα, και ειναι τελειως διαφορετικη σε συγκριση με ενα εξαμηνο πριν."
Το προβλημα δεν ειναι πως θα πεσει η κυβερνηση
ΑπάντησηΔιαγραφήΟλοι ξερουμε καθε ποτε και πως γινεται αυτο
το ερωτημα ειναι γιατι?
Να φυγει ο γιωργακης οκ
Να ερθει ποιος ο σαμαρας?
Να παρει ο σαμαρας την κυβερνηση να την κανει τι?
Το προβλημα της αριστερας και ο λογος για τον οποιο εχει αποτυχει να εκμεταλλευτει την ελληνικη και παγκοσμια κριση ειναι το απλουστατο γεγονος πως δεν απανταει για το μετα
Ολοι αυτοι οι απλυτοι/συνδικαλιστες/ψευτοεπαναστατες αδυνατουν να καταλαβουν πως το ξυλωμα των πεζοδρομιων και το καψιμο της βουλης δεν ειναι το τελος αλλα μονο η αρχη...
ειμουν μια φορα σε ενα αναρχοαπλυτο στεκι και ο καθενας κατεθετε τις αποψεις του για το πως πρεπει να γινει ο αγωνας και η ανατροπη και οταν τους ρωτησα "και μετα" με κοιταγαν σαν εξωγηινο
κανεις τους δεν ηταν ικανος να μετατρεψει την ελπιδα για εναν ιδανικο κοσμο σε συγκεκριμενο εφαρμοσιμο προγραμμα
ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΜΕ ΤΗΝ cynical!
ΑπάντησηΔιαγραφή1. ΤΑ ΣΥΜΒΟΛΑΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΓΡΑΠΤΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΣΤΗΡΙΖΟΝΤΑΙ ΣΤΗΝ ΑΡΧΗ ΤΗΣ ΠΡΟΦΟΡΙΚΗΣ ΣΥΜΦΩΝΙΑΣ. ΕΠ' ΑΥΤΟΥ ΤΟ ΑΓΓΛΙΚΟ ΔΙΚΑΙΟ ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣ. ΟΡΘΑ, ΛΟΙΠΟΝ, ΟΙ ΑΓΓΛΟΙ ΦΟΙΤΗΤΕΣ ΕΙΝΑΙ ΕΞΟΡΓΙΣΜΕΝΟΙ. ΠΡΩΤΑ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΚΑΤΙ ΠΡΟΦΟΡΙΚΑ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΑΥΤΟ ΠΟΥ ΣΥΜΦΩΝΟΥΜΕ ΤΟ ΚΑΤΑΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΤΟ ΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ! ΚΙ ΟΠΩΣ ΣΟΦΑ ΚΑΠΟΙΟΣ ΣΟΦΟΣ ΚΑΙ ΓΝΩΣΤΟΣ ΕΛΛΗΝΑΣ ΜΟΥ ΕΙΠΕ "ΟΙ ΥΠΟΓΡΑΦΕΣ ΕΧΟΥΝ ΙΣΧΥ ΜΟΝΟ ΑΝ ΟΙ ΣΥΜΒΑΛΛΟΜΕΝΟΙ ΕΙΝΑΙ ΕΝΤΙΜΟΙ" ΚΑΙ "Ο ΣΚΟΠΟΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΟΠΟΙΟ ΚΑΘΙΕΡΩΘΗΚΑΝ ΟΙ ΓΡΑΠΤΕΣ ΣΥΜΦΩΝΙΕΣ ΕΙΝΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΤΟ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΟΙ ΑΠΟΓΟΝΟΙ ΚΑΙ ΝΑ ΤΙΣ ΤΗΡΗΣΟΥΝ ΚΙ ΕΚΕΙΝΟΙ"
Ο ΓΙΩΡΓΑΚΗΣ ΚΟΡΟ'Ι'ΔΕΨΕ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΔΕΣΜΕΥΣΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΤΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΕΓΓΟΝΙΑ ΤΟΥΣ! ΤΟ ΕΙΠΕ, ΣΧΕΔΟΝ, ΕΥΘΕΩΣ ΚΑΙ Ο... ΓΙΑΤΡΟΣ ΜΑΣ. συν.
Σχολιάζω συνολικά για να μην νομίζεις ότι δεν διαβάζω:
ΑπάντησηΔιαγραφή(a) Μια κυβέρνηση σαν αυτή που έχουμε δεν πέφτει ποτέ διότι το «πολιτικό προσωπικό» (sic) που την απαρτίζει αποτελείται από εντελώς ασυνείδητα και ανάλγητα παχύδερμα
(b) Ο Στελάρας είναι μεγάλος αλλά πιο μεγάλοι είναι ετούτοι οι στίχοι και ο ελπιδοφόρος νεαρούλης που τους τραγουδά: http://www.youtube.com/watch?v=sNCFcDy94xc
(c) Άλλη φορά να προσέχεις και να μην παρασύρεσαι από εβραιοπούλες όπως η υπερφίαλη Felisa :-))
2. ΕΙΝΑΙ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΜΕΙΟΨΗΦΙΑΣ(ΑΚΡΙΒΩΣ ΛΟΓΩ ΤΗΣ ΑΠΟΧΗΣ) ΑΠΟ ΠΕΡΥΣΙ, ΑΦ' ΗΣ ΕΚΛΕΧΤΗΚΕ. ΤΩΡΑ ΠΙΑ ΔΕΝ ΣΥΖΗΤΙΕΤΑΙ. ΕΚΤΟΣ ΚΙ ΑΝ ΑΠΟΔΕΧΤΟΥΜΕ ΟΤΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΕΚΛΕΚΤΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ, ΕΝΝΟΙΑ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ. ΑΝ ΜΕΧΡΙ ΤΩΡΑ ΑΝΤΕΞΕ, ΟΦΕΙΛΕΤΑΙ ΣΤΟ ΣΥΝΔΙΚΑΛΙΣΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΠΟΥ ΒΡΗΚΕ ΕΤΟΙΜΟ ΑΠΟ ΤΙΣ ΠΡΟΗΓΟΥΜΕΝΕΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΚΟΜΜΑΤΟΣ ΤΟΥ ΟΠΟΙΟΥ ΗΘΕΛΕ, ΟΤΑΝ ΑΝΕΛΑΒΕ ΤΗΝ ΑΡΧΗΓΙΑ ΤΟΥ, ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ Ν' ΑΛΛΑΞΕΙ ΤΟ ΛΟΓΟΤΥΠΟ.
ΑπάντησηΔιαγραφή3. ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΜΙΛΙΑ ΤΟΥ ΣΤΡΟΣ ΚΑΝ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΙ ΤΙΣ ΑΠΑΝΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΤΙΣ ΕΡΩΤΗΣΕΙΣ, ΕΓΙΝΕ ΟΛΟΦΑΝΕΡΟ ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΑΘΟΔΗΓΗΤΕΣ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕΝΤΟΡΕΣ.
4. ΑΠΟ ΤΩΡΑ ΚΑΙ ΙΔΙΑΤΕΡΑ ΜΕΤΑ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΕΡΧΕΤΑΙ ΤΟ ΤΣΟΥΝΑΜΙ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΟ ΟΤΙ ΠΕΡΙΜΕΝΕ ΤΟ 10ΗΜΕΡΟ ΠΡΙΝ ΤΙΣ ΓΙΟΡΤΕΣ ΓΙΑ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΣΤΗ ΒΟΥΛΗ ΠΡΟΣ ΨΗΦΙΣΗ ΜΕΣΑ ΣΕ 24 ΩΡΕΣ ΤΟ ΠΟΛΥΝΟΜΟΣΧΕΔΙΟ! ΒΟΛΕΥΕΙ Η ΑΔΡΑΝΕΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ, ΕΝ ΟΨΕΙ ΤΩΝ ΕΟΡΤΩΝ.
ΒΕΒΑΙΑ ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΟΤΙ Ο ΚΟΣΜΟΣ ΔΕΝ ΑΝΤΙΛΗΦΘΗΚΕ ΕΓΚΑΙΡΑ ΤΗΝ ΚΟΡΟ'Ι'ΔΙΑ. Η ΕΥΘΥΝΗ ΓΙ' ΑΥΤΟ ΒΑΡΥΝΕΙ ΤΗΝ ΤΡΟΜΑΚΤΙΚΗ ΥΠΟΒΑΘΜΙΣΗ ΤΗΣ ΠΑΙΔΕΙΑΣ ΤΩΝ ΤΕΛΕΥΤΑΙΩΝ 50-55 ΧΡΟΝΩΝ. ΟΜΩΣ ΠΟΤΕ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΑΡΓΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΕΣΤΩ ΚΙ ΑΥΤΩΝ ΠΟΥ ΑΠΟΜΕΝΟΥΝ ΠΡΟΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗ.
ΙΔΩΜΕΝ! ΑΛΛΩΣΤΕ Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΙΝΕΙΤΑΙ ΜΕ ΑΡΓΟΥΣ ΡΥΘΜΟΥΣ ΚΙ ΑΛΛΟΙΜΟΝΟ Σ' ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΕΙΤΕ ΤΗΝ ΑΓΝΟΟΥΝ ΕΙΤΕ ΤΗ ΒΙΑΖΟΥΝ!
Δηλαδή αν πέσει η κυβέρνηση πιστεύεις ότι θα αλλάξει κάτι; Μάλλον τα σενάρια μόνο για βιβλιογραφία -όπως είπες- κάνουν κι ούτε καν για υπόθεση εργασίας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντως το κείμενο ήταν απολαυστικό...
μέθοδος α: στις τωρινές συνθήκες μόνο αν η εκάστοτε κυβέρνηση μειώσει τόσο τους μισθούς τους ώστε να μην έχουν να χάσουν τίποτε. αλλά καμμιά εξουσία δεν αφήνει (υπερβολικά) ατάιστους τους φρουρούς της, όσο καιρό παραμένει εξουσία.
ΑπάντησηΔιαγραφήμέθοδος β
οι πολυήμερες απεργίες απαιτούν κομπόδεμα είτε να βοηθά ο σύλλογος των εργαζομένων. ο σύλλογος (ο ταμίας) έφαγε τα λεφτά, το κομπόδεμα έχει εξανεμιστεί σε διακοποδάνεια και άλλα τέτοια.
μέθοδος γ
....
μέθοδος δ
αποτυγχάνει σε κάθε περίπτωση όταν οι φύλακες της κυβέρνησης εξακολουθούν να την υπακούν, εκτός κι αν έχουμε εμφύλιο ή καταληφθεί στα γρήγορα το μεγαλύτερο μέρος του οπλοστάσιου.
μέθοδος στ
έπειτα από στρατιωτική ήττα από εξωτερικό εχθρό (π.χ. 1974)
Καλημέρα cynical, απόλαυσή σκέτη το κείμενό σου σήμερα...
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπάρχουν κι άλλοι τρόποι. Βλέπε αλλαγή Κωστάκης-κουρασμένος σε Γιωργάκη-λεφτάυπάρχουν. Προφανώς, επρόκειτο για 'παράδοση-παραλαβή'. Είναι πολύ συχνό φαινόμενο. Είναι δυστυχώς πολύ πιθανό να ξανασυμβεί και στο μέλλον.
Θέλω να πω, να πέσει, αλλά έχει σημασία ΠΩΣ θα πέσει. Κυρίως ΠΟΙΟΣ θα την ρίξει...
Πάντως, ρίξτε μια ματιά ολόγυρα στα μπλογκς, ακόμη και σε κάποιο απ' τα εδώ σχόλια. Ποιά είναι η καραμέλα που σέρνεται;; Η αριστερά δεν έχει πειστική λύση !
Σκέτο, είναι μια μπαρούφα προφανώς, μια χαρά έχει η αριστερά και λύση, για να μην πω μια ολόκληρη σειρά από λύσεις. Από κάτω όμως τι κρύβει;; Πως το ΠΑΣΟΚ του Γιωργάκη αυτή τη στιγμή αποτελεί την μόνη σανίδα σωτηρίας αυτής της μικρομεσαίας παρασιτικής τάξης που θέριεψε τις τελευταίες δεκαετίες, καθώς και για το ντόπιο μεγάλο κεφάλαιο, τέλος για τους 'δανειστές' τοκογλύφους. Για όλους αυτούς, σιγά μην είναι πειστική η λύση της αριστεράς.
Αυτοί, λοιπόν, είναι και πολλοί, και βέβαια ψηφίζουν. Κι αν η τρόικα τους ζητάει λιγάκι να μειώσουν την υπέρογκη μάσα, το προτιμούν απ' το αίμα και τον πόλεμο που τάζει η αριστερά. Ο Γιωργάκης, άμα δει πως την παραέσφιξε τη θηλειά, και πως πνίγεται αυτό το τσούρμο που τον στηρίζει, θα αφήσει λιγάκι λάσκα το σκοινί απλά, ώστε να παραμείνει 'ανεκτός'. Ή θα 'παραδώσει' στον Αντωνάκη...
Όλο μπερδέματα φέρνεις εσύ. Καλά τώρα που θα κατατάξω την κατηγορία εκλογικοδικτατοριοεπανάσταση; Όταν μια κυβέρνηση ρίχνει με εκλογές τη προηγουμένη, μετά ανατρέπει τον εαυτό της με πραξικόπημα, κατόπιν εμφανίζεται σαν επανάσταση που δεν δεσμεύεται από κανένα νόμο και τέλος επιβάλει μέτρα που και η δικτατορία θα το σκεπτόταν πως λέγεται;
ΑπάντησηΔιαγραφήΔηλαδή πρακτικά για να το εμπεδώσεις, κάνεις εκλογές για να μη παρθεί κανένα αντιλαϊκό μέτρο, τις κερδίζεις πανηγυρικά και μετά κάνεις απότομα πραξικοπηματικά επανάσταση και παίρνεις σε μια νύχτα όλα εκείνα τα μέτρα έλεγες ότι δεν θα πάρεις και τα επιβάλεις δικτατορικά! Αμέσως τα ονομάζεις επαναστατικά, βάζεις τον Παναγόπουλο να κατηγορήσει τον ΠΑΜΕ για αντεπαναστατικό ντελίριουμ κατηγορείς όσους αντιστρατεύονται το μνημόνιο και το ΔΝΤ ως εχθρούς το Έθνους και καταλήγεις ότι ο μόνος νόμος που ισχύει είναι ο γνωστός κάθε επανάστασης και κάθε δικτατορίας «υπεράνω όλων η σωτηρία της πατρίδος»!
Άντε κοίταξε να εμπλουτίσεις το νέο σου πόνημα γιατί έρχονται ακόμη πιο περίπλοκες κατηγορίες για το πώς πέφτει, πως ανέρχεται και πως μεταμορφώνεται μια κυβέρνηση!
Αν ανατρεψουμε μια κυβερνηση, απλα θα ερθει μια αλλη που θα κανει τα ιδια. Το θεμα ειναι να ανατρεψουμε το συστημα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠολυ συχνα στην Ιστορια, ο απλος ανθρωπος αναγκαστηκε να αλλαξει το συστημα, γιατι αλλιως θα πεθαινε η θα ζουσε μια ζωη που δεν ειναι ανθρωπινη.
Τωρα εχει ερθει μια τετοια στιγμη. Οποτε πιστευω πως καλυτερα ειναι να σκεφτομαστε τι συστημα θελουμε, και οχι μονο τι ατομα θελουμε.
Οσες λυσεις ειναι γραμμενες σε βιβλια ειναι καταδικασμενες να αποτυχουν, γιατι οι εξεγερσεις, ανατροπες κλπ ειναι δυναμικα φαινομενα. Δλδ οι λυσεις βρισκονται στην πραξη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν υπαρχει σειρα. Σημερα κανω αυτο, αυριο το αλλο και μετα το επομενο, βλεποντας ενα προ-καθορισμενο στοχο που θα περιμενω να υλοποιησω με χρονολογικη σειρα.
Δεν περιμενω να λυσω την εξισωση στο χαρτι και μετα να εφαρμοσω τη λυση στην κοινωνια.
Ουτε περιμενω να γεννηθει ο ηγετης,που θα εμνευσει για να ξεσηκωθω μετα. Οι ηγετες γεννιουνται στα χαρακωματα. Οι αποφασεις παιρνονται στους δρομους. Οι συσχετισμοι αλλαζουν στο δρομο.
Ο,τι γραφεται και λεγεται απλως ζυμωνει την κοινη γνωμη. Αλλα κανενα γραπτο δεν εφερε αποτελεσμα.
Για να αλλαξει μια κατασταση θα πρεπει να συμβουν αλλαγες. Η πρωτη αλλαγη ειναι να φυγει η παρουσα κυβερνηση. Θα ερθει το πιο πιθανο μια κυβερνηση πολυκομματικη. Δεν θα αντεξει. Θα ξαναπεσει, Αυτο θα κρατησει καιρο μεχρι να ωριμασουν οι συνθηκες και διεθνως για να σταθεροποιηθει η κατασταση σε καλυτερη για τα λαικα συμφεροντα θεση.
Απο τον ντε λα ρουα μεχρι τον κιρτσνερ περασαν δυο χρονια. Η γαλλικη επανασταση δεν στερεωσε τη δημκρατια την επομενη.
Ουτε η ρωσσικη επανασταση.
Χρειαζεται διαρκης παλη, και δημιουργια σειρας γεγονοτων και εναλλαγη καταστασεων.
Αλλιως "καληνυχτα"...
Και όμως υπάρχει manual περί ανατροπών κυβερνήσεων: [Curzio Malaparte - Η τεχνική του πραξικοπήματος (Η βίαιη κατάληψη της εξουσίας) - Ιωλκός 2009 - Μετάφραση: Αθανάσιος Παππάς]
ΑπάντησηΔιαγραφήΚυνική, είχες πολλά κέφια σήμερα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤώρα αν είναι νομιμοποιημένη η κυβέρνηση, ασφαλώς είναι όσο την υπακούν ο στρατός και η αστυνομία και τη στηρίζουν - με το αζημίωτο - τα μμε. Τα περί εκλογών και προεκλογικών ψεμάτων δεν παίζουν ρόλο.
Οσο για την επόμενη κυβέρνηση, ασφαλώς και θα είναι καλύτερη, όποια και ναναι. Διότι ακόμα κι αν πρόκειται για άμεση δικτατορία του ΔΝΤ, επειδή ακριβώς θα είναι εύθραστη, δεν θα έχει την πολυτέλεια να είναι τόσο εξώφθαλμα αντιλαϊκή.
Τέλος, ως πιθανότερη αιτία πτώσης της μου φαίνεται μια εθνική καταστροφή υπό μορφήν απώλειας κυριαρχίας σε τμημα της ελληνικης επικράτειας.
Πληροφοριακά (και μόνο!!!) εγχειρίδιο για πραξικόπημα ΥΠΑΡΧΕΙ (αλλά είναι μάλλον ξεπερασμένο - γράφτηκε προ facebook). Είναι το "Πραξικόπημα - πρακτικό εγχειρίδιο" του Εντουαρντ Λουττβακ, εκδ. Βέργος, Αθήνα, 1975!
ΑπάντησηΔιαγραφήpsephis,
ΑπάντησηΔιαγραφήενταξει θα το διαβασω και αυτο μαζι με το αλλο που συνεστησε ο Dillis, toy Malaparte, θα διαβασω και τα απαντα του λενιν ωστε να μπορω να συγκρινω το βαθμο ευκολιας των δυο μεθοδων.
Φυσικα θα πρεπει ταυτοχρονα να γινει και αναλυση κοστους κλπ.