Τετάρτη 6 Απριλίου 2011

Διεθνές συνέδριο για την αντίσταση στο χρέος: 6-7-8 Μαΐου


Η πρωτοβουλία για τη σύσταση Επιτροπής Λογιστικού Ελέγχου (ΕΛΕ) του δημόσιου χρέους, διοργανώνει διεθνές συνέδριο που θα λάβει χώρα στο κτήριο της Νομικής Σχολής Αθηνών, το τριήμερο 6-7-8 Μαΐου με θέμα την αντίσταση στην κρίση χρέους των χωρών του Βορρά και του Νότου.


Σκοπός του συνεδρίου είναι 1) να διερευνήσει τα διαφορετικά πρόσωπα με τα οποία εμφανίζεται η κρίση στις διάφορες χώρες που πλήττονται από αυτή, 2) να φέρει κοντά εργατικά και κοινωνικά κινήματα που δραστηριοποιούνται ενάντια στο χρέος στις δικές τους χώρες, 3) να διευκολύνει στη μεταφορά και ανταλλαγή εμπειριών στη συγκρότηση κινημάτων αντίστασης, 4) να συμβάλλει στην ανάπτυξη δεσμών αλληλεγγύης, 5) να διερευνήσει τρόπους συντονισμού για μια κοινή πανευρωπαϊκή αντίσταση ενάντια στις απάνθρωπες και αδιέξοδες για τους λαούς πολιτικές λιτότητας, 6) να προωθήσει την ιδέα του λογιστικού ελέγχου τόσο στην Ελλάδα, όσο και σε άλλες ομοιοπαθείς χώρες, όπως για παράδειγμα Ιρλανδία και Πορτογαλία, και ειδικότερα 7) να μεταφέρει την απαραίτητη τεχνογνωσία για τη διενέργεια λογιστικών ελέγχων.


Οι προσκεκλημένοι ομιλητές, βουλευτές, νομικοί, οικονομολόγοι, τεχνικοί λογιστικών ελέγχων, πανεπιστημιακοί, δημοσιογράφοι, ακτιβιστές, αντιπρόσωποι εργατικών ενώσεων και κινημάτων πολιτών προέρχονται από μια πλειάδα χωρών της Ευρώπης, Β. Αφρικής και Λατ. Αμερικής, με σημαντική δράση στις χώρες προέλευσής τους.


Το συνέδριο θα πλαισιωθεί επιπλέον από παράλληλες καλλιτεχνικές εκδηλώσεις.

5 σχόλια:

  1. to σημαντικο για να εχει επιτυχια και αποδοχη απο τον κοσμο ειναι να βρεθει καποιος αντικειμενικος να κανει την καταγραφη

    ΔΗλαδη ανθρωποι περα απο κομματα της ακροαριστερας και συνδικαλιστες

    Ξενοι και αντικοιμενικοι οικονομολογοι καθε ιδεολογιας οχι μονο μαρξιστες

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. δεν υπαρχουν αντικειμενικοι οικονομολογοι, διοτι η οικονομια δεν ειναι επιστημη για να καταγραψει μια προυπαρχουσα πραγματικοτητα. Αντιθετως, η οικονομια την δημιουργει . Ετσι υπάρχουν και πολλες εκδοχες "δημιουργιας" πραγματικοτητας.

    Το συνεδριο αυτο θα φερει σε επαφη κοσμο και κινηματα που οργανωνονται για να αντιμετωπισουν τις περικοπες στις χωρες τους αλλα και το χρεος που αποτελει το προσχημα της επιβολης αυτης.

    Περναμε στην πραξη πλεον.

    Το PAID (φωτο) ειναι grassroots κινημα στις Φιλιππινες που εφτιαξε επιτροπη λογιστικου ελεγχου για το χρεος που ειχαν κληρονομησει ηδη απο τον Μαρκος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Εγώ θέλω να δω πόσοι βουλευτές κι υπουργοί θα πάνε...

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. Δειμε,

    σε διαβεβαιωνω, κανεις βουλευτης που να μην εχει συμμετασχει ενεργα σε αναλογες πρωτοβουλιες και κινησεις του εξωτερικου, (Εκουαδορ, Αργεντινη, Βραζιλια κλπ) για την εξεταση και διαγραφη του χρεους.

    Κανενας που θα παρει το λογο δεν θα εχει διακοσμητικο ρολο.

    Παντως δεν ειναι ολα τα κοινοβουλια του κοσμου τοσο διεφθαρμενα και υποτελη οσο το δικο μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. Ειμαι περιεργος πως θα ορισετε το χρεος illegitimate, και κυριως με ποιον τροπο πιστευετε οτι θα πεισετε καποιον οτι ως εθνος καναμε ολες τις απαραιτητες ενεργειες να αποφυγουμε την συνεχη διογκωση του δημοσιου τομεα τα τελευταια 8 χρονια που οδηγησε στη διογκωση του δημοσιου χρεους.

    Το δευτερο σημειο ειναι σε τι θα ωφελησει αυτη η προοπτικη απο τη στιγμη που ο δημοσιος τομεας εξακολουθει να αιμορραγει και χρειαζεται συνεχη εισροη χρηματων. Ειναι πολυ πιο δυσκολο να αποφυγεις να πληρωσεις το χρεος σου αν βρισκεσαι σε συνεχη αναγκη χρηματων.

    Η ατακτη χρεοκωπια θα μπορουσε να ειναι μια επιλογη αλλα θα οδηγησει χωρις αμφιβολια σε εξοδο απο το Ευρω. Για την πλειοψηφια των Ελληνων η προοπτικη περιθωριοποιησης δεν ειναι λυση.

    Αντιθετα η προοπτικη μια μεταρρυθμισης που θα εκσυχρονισει την οικονομικη δραστηριοτητα (δηλαδη να περιορισει το μαυρο χρημα) και την λειτουργια του δημοσιου (δηλαδη να πιανουν τοπο οι φοροι που πληρωνω ως Ελληνας πολιτης) θα κανει την Ελλαδα ανταγωνιστικη και θα δωσει ελπιδα σε πολλους Ελληνες του εξωτερικου που μεταναστευσαν ακριβως επειδη οι συνθηκες στην Ελλαδα δεν ευνουσαν την δημιουργια.

    Εν τελει εγω δεν θελω να συσχετιζεται η εθνικοτητα μου ως Ελληνας με την ιδιοτητα του μπαταχτση. Ειμαι περηφανος που ειμαι Ελληνας και θελω και τα παιδια μου να ειναι περηφανα και να μην χρειαζονται να αντιπαλεψουν με αυτον τον ορο.

    Δεν πιστευω οτι ειναι καλη ιδεα.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Καλώς ορίσατε!