Σάββατο 10 Δεκεμβρίου 2011

Η Χειμερινή Σύναξις των Παιδονόμων


Πριν καλά καλά μαζέψουν τα τεφτέρια τους απ’ τις Βρυξέλλες οι ηγέτες των 27, και πριν ο Ντέιβιντ πάρει τα μπογαλάκια του για το αντικρινό νησί, βγήκε η κ. Μέρκελ και ανακοίνωσε ότι δεν προβλέπεται άλλη Σύνοδος μέσα στον Δεκέμβρη, όπερ σημαίνει ότι οι ηγέτες σηκώθηκαν απ’ το τραπέζι με τη μπουκιά στο στόμα, το στομάχι μισογεμάτο, και για άλλη μια φορά με τη δουλειά όσον αφορά την ΕΖ, μισοτελειωμένη, που για να τελείωνε θα χρειαζόταν και μια επόμενη, και μια μεθεπόμενη Σύνοδο. Γι αυτό και η δήλωση Μέρκελ στην υποβόσκουσα ερώτηση για το πότε της επόμενης σύναξης.


Η Σύνοδος των ηγετών, μια πιο πολυτελής έκδοση της σύναξης των παιδονόμων του πάλαι ποτέ διάσημου αναμορφωτηρίου του Τσοτυλίου, το οποίο οι απανταχού μανάδες έσειαν σαν σκιάχτρο στα ατίθασα αγόρια τους, το μόνο που κατάφερε ήταν να θεσπίσει το νέο κανόνα, τα νέα παιδαγωγικά μέτρα του σχολαρχείου της ΕΖ, για τη συμμόρφωση και αναμόρφωση των ατίθασων λαών της, αλλά όχι των πολύ πιο ατίθασων αγοριών της αγοράς, που δεν τα μάσησαν.


Και γιατί άλλωστε; Δυο είναι οι πιο βασικοί λόγοι. Πρώτα, η αποχώρηση Κάμερον ήταν ο πρώτος δυνατός τριγμός, που έδωσε το σήμα ν’ ακολουθήσουν κι άλλοι. Τέσσερις επιπλέον χώρες, έμειναν από τον πρώτο γύρο έξω, μέχρι να αποφασίσουν τα κοινοβούλιά τους. Άλλη μια, η Ιρλανδία, την είχε φυλαγμένη και έβγαλε απ’ το τσεπάκι το μπαζούκα του δημοψηφίσματος. Πολύ πιθανόν και άλλες χώρες να το τολμήσουν. Άλλες πάλι έχουν πρόβλημα με τα συντάγματά τους, οπότε και να υπερθεμάτισαν τους νέους κανόνες, αυτοί θα παραμείνουν κενό γράμμα μέχρι τις επόμενες συνταγματικά επιτρεπτές αναθεωρήσεις. Εκτός κι αν, το εμπόδιο αυτό παρακαμφθεί, άλλωστε ο βρεγμένος, τη βροχή δεν τη φοβάται…


Είναι σίγουρο, ότι όσο η κρίση θα προχωρεί και η ύφεση θα βαθαίνει, οι τριγμοί θα εντείνονται, όπως άλλωστε συμβαίνει και στα καλύτερα τα σπίτια: η φτώχεια, λένε φέρνει γκρίνια, και η γκρίνια χωρισμούς και διαζύγια. Η ΕΖ είναι δύσκολο να φτάσει σαν τέτοια, κι αρτιμελής, μέχρι τη μέρα που οι κανόνες δημοσιονομικής πειθαρχίας θα έχουν τελικά και τυπικά ευοδωθεί.


Άλλωστε, ποτέ κανένα αγόρι απ’ το Τσοτύλι δεν κατάφερε ν’ αποφοιτήσει με διαγωγή «Κοσμιωτάτη», επειδή οι παιδονόμοι αποφάσισαν ν’ αντικαταστήσουν το λουρί, με το φραγγέλιο. Το αντίθετο μάλιστα.


Γι αυτό και οι αγορές, με τα χθεσινά, έχουν ήδη αρχίσει να παίζουν τα πένθιμα εμβατήρια για τη λύση των συμβολαίων γάμου της ΕΕ και ΕΖ, και τα κεφάλαια να μεταναστεύουν σωρηδόν για τους άπατους ταμιευτήρες του City.


Ο δεύτερος λόγος, είναι ότι χθες δεν ακούστηκε τσιμουδιά για το τι θα γίνει μέχρι να φτάσουμε στην μέρα ισχύος των κανόνων. Για να αποδώσουν τα μέτρα θα πρέπει να προηγηθεί ανάκαμψη, ώστε να υπάρξει και το ανάλογο ρευστό από τους λαούς για να ξεπληρώσουν τα χρέη. Με το μυστικιστικό όμως δόγμα της λιτότητας, η δυνατότητα άντλησης ρευστού όλο και μειώνεται, όπως μειώνονται και οι δουλειές, όπως μειώνεται και η ζήτηση, η οποία μειώνει αναλόγως και τις επενδύσεις, άρα και την προοπτική αύξησης της απασχόλησης, και άντε πάλι απ’ την αρχή.


Γι αυτό και χθεσινές συμβουλές της UBS συνοψίζονταν στο εξής τρίπτυχο: χρυσός, κονσέρβες και κανένα όπλο μικρού διαμετρήματος, έτσι να βρίσκεται…


8 σχόλια:

  1. Προβλέπεις κάτω από την πίεση της ύφεσης, ένα-ένα τα κράτη να σπάνε και να αποχωρούν από την ΕΕ.
    Τίποτε δεν αποκλείεται στην ταραγμένη εποχή που μπήκαμε.
    Ομως υπάρχει και το άλλο σενάριο, πιο εφιαλτικό και πιο πιθανό.
    Η απόλυτη κυριαρχία της γερμαν. αστικής τάξης με την στοίχηση όλων των υπολοίπων αστ. τάξεων πίσω της να εφαρμόζει την pax germanica.
    Με συνέπεια μια μακροχρόνια καταπίεση και ισοπέδωση όλων των λαών.
    Μεγαλώνει όμως το δάσος μεγαλώνει και το τσεκούρι.
    Πως το λέει ο Ζίζεκ?
    Μπήκαμε σε ,,ενδιαφέροντες, ,καιρούς. Θα ήθελα να είμουν 20 χρονών τώρα, έστω άνεργος αλλά με πολύ δράση μπροστά μου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Κράτησε και μία πισινή, διότι παίζονται πολύ μεγαλύτερα παιχνίδια από τις μαγκιές της Αγγελικής και τα νάζια του Δαβίδ (ο Νίκος πιστός στην ιστορικά απαράλλακτη συμπεριφορά της χώρας του, ακολουθεί και παρακολουθεί).

    Το κεντρικό πρόβλημα της ΕΕ: η βλακωδώς επίμονη και φαταούλικη μη συμμετοχή στις δυσκολίες και τα βάρη της Ευρωπαϊκής Οικονομικής Ελίτ !
    .

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  3. Η Θατσερ δικαιωνεται 20 χρονια μετα

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  4. κριμα που εχει αλτσχάιμερ και δεν μπορει να χαρει.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  5. ακομα μεγαλυτερο κριμα ειναι πως ο βρεττανικος λαος δεν εχει αλτσχαιμερ και ξερει να εκτιμα τους σοβαρους ηγετες απο τους δημαγωγους

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  6. Ετσι ειναι ακριβως. Εμαθα πως εχουν γεμισει οι αποθηκες της Βρετανιας με αδριαντες της θατσερ, ωστε τη μερα που θα μας αφησει για παντα, να υπαρχει ετοιμο στοκ για να κοσμησει τις πλατειες και τα παρκα της γηραιας αλβιώνος.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  7. Δε θα μου προξενουσε ιδιαιτερη εντυπωση αν ηταν αληθεια

    Εαν μονο ειχε τη διορατικοτητα της και το κομμα της θα ειχε βγαλει και 4η τετραετια

    Ποτε δεν ειναι αργα ομως να ζητησεις συγγνωμη

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  8. Μπράβο διορατικότητα οι Βρετανοί :
    http://www.businessinsider.com/g10-countries-by-total-debt-to-gdp-2011-12#ixzz1fazCg8VM
    (από ιστολόγιο grsail)

    ΑπάντησηΔιαγραφή

Καλώς ορίσατε!