Πόσο Νόμιμη είναι μια κυβέρνηση που παίρνει την Εξουσία πατώντας αποκλειστικά πάνω στα Ψέματα;
Καθίστε για λίγο εν ηρεμία και προσπαθήστε ν’ αντιληφθείτε το μέγεθος της Απάτης. Ψηφίζεις για το Α, περιμένεις από αυτούς που το διακήρυξαν να το πραγματοποιήσουν, έστω με κάποια μερεμέτια, αλλά να σου προκύπτει ο αντίποδας, δηλαδή το Ω;
Γιατί όμως συγχωρούμε τα ψέματα; Γιατί τα υποτιμούμε; Γιατί να δείχνουμε ανοχή στους ψεύτες; Κι όμως, αν το καλοσκεφτούμε δεν κάνουμε πάντα έτσι. Διότι η ανοχή φαίνεται να στρέφεται μόνο προς τις κυβερνήσεις ενώ στην προσωπική μας ζωή δε συγχωρούμε καθόλου τα παιδιά μας όταν μας λένε ψέματα, αλλά ανησυχούμε βαθύτατα γι αυτό, επίσης δε συγχωρούμε καθόλου τους συζύγους μας, ειδικά αυτούς, όταν κι αυτοί μας λένε ψέματα κι όταν μάς απατούν, και μάς εξαπατούν.
Τι κάνει ένας καταναλωτής όταν βρίσκει άλλα αντ’ άλλων ψώνια στη σακούλα του και μάλιστα από τα πιο σκάρτα; Δεν εξοργίζεται με τον μπακάλη, δεν τρέχει να του τα πετάξει πίσω στα μούτρα; Δεν σταματάει να ψωνίζει από αυτόν;
Γιατί λοιπόν στην ιδιωτική μας ζωή να συμπεριφερόμαστε πολύ πιο λογικά, απ’ ότι σαν πολίτες; Γιατί να υπερασπιζόμαστε τα συμφέροντα και την ευταξία της οικογενειακής μας ζωής με τόση σωφροσύνη, ενώ σαν πολίτες να συμπεριφερόμαστε με τόση απερισκεψία, όταν μάλιστα μέσα από την ανοχή μας και την απάθειά μας διακυβεύονται κόποι και περιουσίες μιας ζωής και το μέλλον το δικό μας και της χώρας;
Πώς να ανεχτείς λοιπόν μια κυβέρνηση που σε εξαπάτησε για να ανέλθει στην εξουσία, και η οποία συνεχίζει να σ’ εξαπατά και να διαχειρίζεται το μέλλον σου, παραδίδοντάς το μάλλον σε άλλους να το διαχειριστούν, με τόση αδιαφάνεια και με τόση ευκολία;
Πώς παίρνει τέτοιες αποφάσεις που υποθηκεύουν το μέλλον της χώρας, πώς φέρνει το ΔΝΤ στη χώρα, χωρίς να ΕΧΕΙ ΚΑΘΟΛΟΥ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΣΥΓΚΑΤΑΘΕΣΗ, Ποιος τους έδωσε αυτή την εντολή;
Γιατί έχει πνίξει, γιατί έχει εξαφανίσει από το τοπίο της ελεγχόμενης ενημέρωσης κάθε άλλη φωνή;
Για τους λόγους που προανέφερα, πιστεύω βαθύτατα ότι η παρούσα κυβέρνηση δεν έχει την απαιτούμενη νομιμοποίηση για να προβεί στις ενέργειες που προβαίνει. Αν θελήσει να την έχει ας προκηρύξει ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ.
Ας αφήσει ν’ ακουστούν όλοι οι εναλλακτικοί τρόποι εξόδου. Και υπάρχουν και είναι προφανείς στο βαθμό που την εξουσία αναλάβουν ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ και όχι ΕΝΤΟΛΟΔΟΧΟΙ. Όποιες εντολές και να παίρνει η κυβέρνηση, αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι δεν τις παίρνει από μας!
Το 2007 η νέα δημοκρατία νομιμοποίησε 150.000 μετανάστες.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣκέψου τη λέξη "νομιμοποίησε"... δεν ήταν νόμιμοι και έγιναν.
Σε είχε ρωτήσει κανείς για αυτό?
μένα όχι, πάντως.
Ο Σουφλιάς, έβαλε την υπογραφή για να χτιστεί μία εντελώς "νόμιμη" μαρίνα στην είσοδο του Αμβρακικού, και μάλιστα να χτιστεί και δεξαμενή καυσίμων ακριβώς επάνω στο στόμιο του αμβρακικού, που σημαίνει ότι εάν γίνει διαρροή, τα ρεύματα θα μεταφέρουν τα καύσιμα μέσα στον αμβρακικό, αλλά και προς τα έξω στο Ιόνιο. Για να χτιστεί η μαρίνα, μπαζώθηκε η θάλασσα, φράζοντας την είσοδο του κόλπου, ο οποίος δεν έχει άλλον τρόπο ανανέωσης των υδάτων του. Ο κύριος επιχειρηματίας που το έστησε όλο αυτό είναι καποιανού ξάδερφος, αν θυμάμαι καλά, οπότε, είναι ηθικός και αυτός...
Για μία ακόμη φορά, κανένας δε μας ρωτησε, αλλά και όταν βγήκαμε στους δρόμους να φωνάξουμε, μας "έθαψαν", μας κουκούλωσαν.
Έτσι, σαν μία πρόσθετη νότα ειλικρίνειας στην συζήτηση... δεν θα αναφέρω άλλα που έπεσαν στην αντίληψή μου γιατί θα χρειαστούν πολλές σελίδες, αλλά έπιασες το νόημα υποθέτω
Φιλη cynical
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα συμφωνησω και με τη λογικη αυτη θα επρεπε τωρα οχι μονο δημοψηφισμα να γινει, οπως καλη ωρα στη συμπαθη μας Ισλανδια, αλλα και εκλογες να προκηρυχθουν διοτι προκειται περι ενος εντελως διαφορετικου σεναριου απ αυτο που υποσχονταν στον κοσμο προεκλογικα!
Παντως για να παιξω και το..
'δικηγορο του διαβολου',εδω, να πουμε οτι κατι..κιουριες προτιμουν να μενουν σε τελειωμενους γαμους παρα το γεγονος οτι εχουν απατηθει (ποιος ξερει ποσες φορες) βλ.Ηillary Clinton, Victoria Beckham και πολλες αλλες απο τον ιδιο...σωρο, που δεν εχουν αξιοπρεπεια και τα θυσιαζουν ολα στο βωμο του χρηματος, ή και των πολιτικων συμφεροντων...
Οσο για το ''οποιες εντολές και να παίρνει η κυβέρνηση, αυτό που είναι σίγουρο είναι ότι δεν τις παίρνει από μας'', δεν θα το γενικευα...
Απλα θα ελεγα οτι σιγουρα δεν τις παιρνει απο ατομα που εχουν ακομα μυαλο να κρινουν και το κυριοτερο περηφανεια!
Φίλη Cynical,
ΑπάντησηΔιαγραφήΔημοψήφισμα είπες; Ορίστε:
ΠΑΣΟΚ 46.5, ΝΔ 30, ΚΚΕ 8, ΛΑΟΣ 6, ΣΥΡΙΖΑ 5, ΟΙΚΟΛΟΓΟΙ ΠΡΑΣΙΝΟΙ2, ΛΟΙΠΟΊ 2.5 (Εκτίμηση της εκλογικής επιρροής των κομμάτων, Απρίλιος 2010, Public Issue).
Δεν είμαστε κατά της ιδέας. Είμαστε κατά των αυταπατών...
Τα λέμε.
αθηνα,
ΑπάντησηΔιαγραφήνομιζω οτι δεν συγκρινονται οι επιπτωσεις απο τη μαρινα του Σουφλια με αυτες ενος ΔΝΤ. Ειναι θεμα κλιμακας και εκτασης των επιπτωσεων στο χωρο και το χρονο.
Αλλα ακομα και ετσι, ας παψουμε καποτε να ειμαστε ανεκτικοι στα ψεματα.
Στη διαπιστωση οτι "μα άλλα λεγατε πριν και αλλα τωρα" η συνηθης απαντηση ειναι "μα ολοι ψεματα λενε".
Ας αγριεψουμε λιγο!
Γεια σου Ηφαιστειοκαπνισμενη Έλβα!
ΑπάντησηΔιαγραφήενας απατημενος λαος που συνεχιζει να μενει στο γαμο, αλλα το συμφερον δε βλεπω. Τοσο η Χιλαρυ όσο και η Βικτωρια ειχανε συμφερον. Πως αφηνεις τετοιους μορφωνιους;
Ενω εμεις ουτε τετοιους δεν εχουμε..
Αγαπητοι LeftG700,
ΑπάντησηΔιαγραφήτα εχουμε ξαναπει επ' αυτου και σας ειχα δειξει τις δημοσκοπησεις και τις διαθεσεις του κοσμου.
Αλλα, βρε παιδια, ας το δουμε λογικα. Καποιος που αλλαζει εντελως το σεναριο πόση σχεση εχει με αυτον που εσυ ψηφισες;
Σκεφτεσαι να παντρευοσουν μια γυναικα και την πρωτη νυχτα του γαμου να ανακάλυπτες οτι ειναι ανδρας; Τι θα εκανες; Διοτι περι αυτου πρόκειται!
Φίλες του You Pay Your Crisis − Cynical,
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ διαφωνία της μεγάλης πλειοψηφίας του κόσμου είναι δεδομένη, δεν το αμφισβητούμε. Εκείνο που θέλουμε να πούμε —και η Αριστερά το έχει πληρώσει ακριβά αυτό διεθνώς— είναι ότι τα κοινωνικοοικονομικά προβλήματα δεν μετατρέπονται αυτομάτως σε πολιτική συνείδηση υπέρ ενός ριζικά διαφορετικού δρόμου οργάνωσης της κοινωνίας, που για μας είναι μονόδρομος (αλλά γεμάτος νάρκες).
Αφού επαναλάβουμε ότι δεν είμαστε εναντίον της ιδέας του δημοψηφίσματος απαντάμε στο απόλυτα εύστοχο παράδειγμα που φέρνεις στο τέλος: Προφανώς και θα τα παίρναμε στο κρανίο! Επειδή όμως οι απατεώνες δεν είναι τόσο χαζοί όσο νομίζουμε, υποθέτουμε ότι, λίγο πριν σπάσουμε και το κρανίο της δήθεν γυναίκας που μας βγήκε άντρας, εκείνος θα μας έλεγε: Παιδιά μαζί σας, κι εγώ το ίδιο θα έκανα στη θέση σας. Αλλά μην είστε μλκς! Βρείτε πρώτα μια γυναίκα και μετά! Διαφορετικά, για σκεφτείτε, μήπως είναι προτιμότερος ένας πισινός από μια μλκα; Εμείς κι εσείς, πείτε ότι είμαστε τόσο αφοσιωμένοι που θα απαντούσαμε αρνητικά. Οι άλλοι, οι πολλοί;
Αυτό θέλαμε να πούμε με το σχόλιό μας. Και για να το προσγειώσουμε: Νομίζουμε, μέχρι στιγμής τουλάχιστον, πως ό,τι έχουμε μπροστά μας δεν είναι αγώνας ταχύτητας. Είναι δρόμος αντοχής. Και η στρατηγική χρειάζεται πολύ περισσότερο ακριβώς σ’ αυτή την κατηγορία.
Τα λέμε.
Δημοψήφισμα; Ας γελάσω. Από πότε αυταρχικές κυβερνήσεις γνωρίζουν έστω και την λέξη; Όλη αυτή η ολιγαρχία που μας έχει γίνει κλύσμα χρόνια τώρα, είτε λέγεται ΝΔ είτε ΠΑΣΟΚ, το μόνο που την νοιάζει είναι να θησαυρίζει με συμμάχους τις τράπεζες και τα συμφέροντα. Δεν νομίζω ότι το δημοψήφισμα είναι λύση αλλά το κάψιμο της Βουλής και το χτίσιμο από την αρχή των πάντων. Όλοι εδώ αναλύουμε και φιλοσοφούμε για θεσμούς, δικαιοσύνη και φιλότιμο αλλά οι πολιτικοί τρίβουν τα χέρια τους και προχωρούν, αφήνοντάς μας σε μια θολοκουλτούρα μελετών και απόψεων που δεν βγάζει πουθενά παρά στην παραδοχή αλλά σε καμία πράξη, ωστόσο.
ΑπάντησηΔιαγραφήLeft@G700,
ΑπάντησηΔιαγραφήτο εγραψα σημερα σε κειμενο στο "you pay.." οτι ναι μεν ο κοσμος θελει αλλο κομμα, αλλα ποιο; με τι προσανατολισμο; Συμφωνω μαζι σας οτι η συνειδητοποιηση δεν ερχεται σε μια νυχτα.
Αλλα ενα δημοψηφισμα δεν θα απαιτουσε τετοια μεταστροφη. Υπαρχουν πολλα που θα μπορουσαν να ειπωθουν επ' αυτου.
Προσπαθω να βρω κατι που θα εβαζε σε κινηση την κοινωνια, που θα δρομολογουσε συζητησεις και συμμετοχες εκει εξω και οχι μονο στα βλογς. Η προοπτικη δημοψηφισματος βαζει πολυ περισσοτερο κοσμο στο παιχνιδι, μιας και ο καθενας αφιερωνει λιγο χρονο να σκεφτει , εστω και στην υποθετικη περιπτωση που θα κληθει να αποφασισει.
Ας ξεκινησει κατι... Κατι,κατι... Τα υπολοιπα βρισκονται στο δρομο.
ελφ,
ΑπάντησηΔιαγραφήπρεπει να βρουμε εστω και μια προφαση να ξεκινησουμε. Οσο το δυνατον περισσοτεροι. Η δημιουργια ειναι πιο δυσκολη απο την καταστροφη, αλλα φτιαχνει και ριζες..
Παραπάνω και από το δημοψήφισμα εγώ θα ήθελα εθνικές εκλογές.
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο δημοψήφισμα είναι ψευτομαγκιά. Εκλογές με τα σημερινά δεδομένα να δούμε ποιος είναι πιο ικανός να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.
Είναι η μόνη λύση για να μη μας τα ζαλίζουν άλλο.
@tsaousa
ΑπάντησηΔιαγραφήΠοιες εκλογές ρε τσαούσα, τα ίδια σκατά θα είναι, θα αλλάξει τίποτα; Ποιος θα κυβερνήσει; Η ΝΔ; Χειρότερα θα τα κάνει. Το ΠΑΣΟΚ; Θα εξακολουθήσει την καταστροφική αυτή πολιτική μην ρωτώντας κανέναν. Μην φοβάσαι να πεις, έξοδος από την ΕΕ και να γίνει εθνική σύγκλιση να σούμε τι στο διάολο θα σώσουμε.
@Ελφ, αν βγούμε από την ΕΕ θα αναγκαστούμε να μεταναστεύσουμε στο Πακιστάν όπου θα ζουν καλύτερα.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠάντως, η Αυριανή την έκανε καλά τη δουλειά της. Τσιμπήσανε πολλοί για δημοψήφισμα.
Και ξαναλέω, πού πας ξεβράκωτος στα αγγούρια φτωχέ μου ψηφοφόρε;
Πάω να σώσω τα μικροσυμφέροντα μου θα μου πει τώρα.
Τον κατανοώ. Αλλά δεν τον συγχωρώ.
Εκλογές να ανακατευτεί το προιόν του βάζου.
Θα περίμενα με χαρά υποψηφιότητες και προτάσεις.
Εδώ σε θέλω κάβουρα να περπατάς στα κάρβουνα.
Μου θυμίζουμε κάτι υπέρβαρες γκόμενες που ντε και καλά θέλουν να φορέσουν μίνι.
@tsaousa
ΑπάντησηΔιαγραφήΔεν χρειάζεται να πας στο Πακιστάν. Η Σουηδία είναι στην Ευρώπη αλλά δεν είναι στην ευρωζώνη!
@Ελφ, όταν η Σουηδία επέλεξε να μη μπει στο Ευρώ η Κορώνα της είχε 35 φορές μεγαλύτερη αξία από τη δραχμή. Να μη πω για την ισοτιμία της δραχμής με τη λίρα Αγγλίας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣυγκρίνουμε φασόλια με ηλεκτρικά μπρίκια;
Δεν μπορώ να καταλάβω πώς σκέφτεσαι έτσι. Ρεαλιστικά δεν γίνεται;
@Ελφ για να καταλάβεις τελικά, η Ελλάδα δεν μπορεί να μείνει εκτός Ευρώ γιατί δεν παράγει τίποτα. Η Σουηδία και η Βρεττανία όμως μπορούν, επειδή έχουν βιομηχανία.
ΑπάντησηΔιαγραφήΚανονικά θα πρέπει να ανάβουμε καντηλάκι που είμαστε στο Ευρώ.
Μόνο που το καντηλάκι έχει σβήσει και θα βάλουμε την πασχαλιάτικη λαμπάδα πολύ βαθιά.
ΑπάντησηΔιαγραφήΠεραστικά μας.
@tsaousa:
ΑπάντησηΔιαγραφήΒαριά μας τα λες. Που σημαίνει: α) μας τα λες από τη μεριά της εκλογικής πλειοψηφίας, β) μας τα λες από τη μεριά της εκλογικής πλειοψηφίας που δεν έχει καταλάβει Χριστό και γ) καλά να μας τα πεις! Αναλυτικότερα:
α) Πριν από κάποιες ημέρες είχες παραπονεθεί εδώ ότι σε «κακομεταχειρίζονται» επειδή έχεις δηλώσει ΠΑΣΟΚ. Τώρα έρχεσαι να μας πετάξεις στα μούτρα «εκλογές μάγκες για να δείτε ποιος είναι ικανότερος να κυβερνήσει». Ξέροντας εκ των προτέρων τι θα βγάλει το καζάνι! Ναι, ξέρεις περιμέναμε από σένα να μας το πεις!
Κι επειδή θα βγάλει το καζάνι πάλι ΠΑΣΟΚ, αυτό σημαίνει ότι είναι το «ικανότερο να κυβερνήσει»; Πού το είδες αυτό γραμμένο; Α, ξεχάσαμε! Εσύ είσαι «δημοκρατικιά»! Είσαι με τη «σιωπηλή (κοιμώμενη) πλειοψηφία»! Δεν είσαι με τα «άκρα»! Κάτω ο μαύρος κι ο κόκκινος φασισμός κι έτσι! Ξεχάσαμε! Με το μπαρντόν!
β) Πολλοί έχουν δηλώσει ΠΑΣΟΚ. Και το ψήφισαν οι περισσότεροι, δημοκρατικά εκλεγμένη κυβέρνηση είσαστε, αυτό να λέγεται. Αλλά κάποιοι από αυτούς, προβληματίζονται. Και αυτό που λες εσύ ‘μικροσυμφέροντα’ είναι η αγωνία για το πώς θα ζήσουν από εδώ και πέρα, αυτοί και τα παιδιά τους. Εμείς που είμαστε «σταλινικοί» το υπολογίζουμε αυτό. Εσύ που είσαι «δημοκρατικιά» γιατί το φτύνεις;
γ) Καλά να μας τα πεις, γιατί πολλοί από μας τακίμιασαν με τους μηχανισμούς σας. Και συνεχίζουν να πιστεύουν ότι η «αναγέννηση» της Ελλάδας, περνάει μέσα από τη συνεργασία με τον θλιβερό αρχηγό σας και τον απεχθή Πάγκαλο.
Εμείς (εμείς προσωπικά, να μη παρεξηγούμαστε) χεσμένους τους έχουμε! Και τους δικούς σας αρχηγούς και τους δικούς μας πουλημένους! Για συντρόφους ψάχνουμε! Για συντρόφους που δήλωσαν και ψήφισαν ΠΑΣΟΚ.
Για συντρόφους, όχι για τσαούσες!
Τί νόημα έχει ένα δημοψήφισμα? Μήπως δεν ξέρουν ΟΛΟΙ τι γίνεται και πως ξεκίνησε?
ΑπάντησηΔιαγραφήΥπάρχει καμμία αμφιβολία για το τί πρέπει να γίνει? Όλοι τα ξέρουμε αυτά, αλλά θέλουμε να βγάλουμε την ουρά μας απ' έξω, οι "άλλοι¨που είναι οι κακοί να πληρώσουν κι εμείς με τις υπερχρεωμένες κάρτες να τη σκαπουλάρουμε.
Δημοψήφισμα, να μας πεί τί?
Ότι θέλουμε να συνεχιστεί το προηγούμενο μπάχαλο και ότι μας ενοχλεί που επιτέλους αλλάζουν κάποια πράγματα?
Και έχω μία ερώτηση: τα μπλογκ, πιάνονται για ΜΜΕ?
To είπα και στο youpayyourcrisis
ΑπάντησηΔιαγραφήΝα χρησιμοποιήσουμε για δημοψήφισμα τις δημοτικές εκλογές.
Σιγά, μην κάνει δημοψήφισμα το κολοσύστημα που κυβερνά.
Κάποιοι πρέπει να "θυσιαστούν" , εκτιθέμενοι σαν υποψήφιοι.
Με όρους ανακλητότητας.
@LeftG700
Τα αποτελέσματα που γράφεις υπάρχουν και θα υπάρχουν, όσο δεν υπάρχει αξιόπιστη εναλλακτική πρόταση.
Στατική και Μαγική εικόνα είναι.
Όλα σαρώνονται.
Και φυσικά, η εμμονή στον όρο "αριστερά" αφήνει εξ ορισμού απ' έξω την συντριπτική πλειοψηφία του κόσμου.
Αν αυτό θέλετε, συνεχίστε να το κάνετε, υπηρετώντας , όχι ανάγκες, αλλά προσωπικά φαντασιακά.
Ο όρος Δημοκρατία αφήνει απ' έξω μόνο ακραίους οπαδούς της βίας, σαν τρόπο διακυβέρνησης.
Και σήμερα, πολύ πριν από κάθε είδος -ισμών η δημοκρατία είναι καθολικό αίτημα και στόχος.
Για να κοψω καθε κακεντρεχη συνειρμο μολις εμαθα οτι και η Αυριανη εχει τον ιδιο τιτλο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ χρονικη στιγμη ειναι συμπτωση, αν και η κουβεντα για δημοψηφισμα δεν ειναι φρεσκια. Σιγα τα λάχανα!
Στο you pay το ειχα βαλει σαν θεμα με αναρτηση απο τις πρωτες μερες που το ανοιξαμε.
Και τις δυο τελευταιες ξαναηρθε στην επιφανεια στο ιδιο βλογ, μεσα απο σχολια.
Δεν το θεωρω πανακεια, ουτε οτι θα το δεχτει ο Παπουλιας.
Πολλες ενεργειες γινονται και δεν πετυχαινουν. Αυτο ειναι το πιο πιθανο. Η αποτυχια.
Ξεκινας με μικρες εως μηδαμινες πιθανοτητες, αλλα στην πορεια συμβαινουν πολλα που ΔΕΝ θα ειχαν συμβει αν δεν ξεκινουσε ΤΙΠΟΤΕ με οποιαδηποτε ρισκα.
Ετσι ειναι... Δινονται αγωνες αλλα τιποτε δεν παει χαμενο. Αυτο το ξερουν αρκετοι απο δω μεσα.
Και κυριως ξερουν το ποσο ανθρωπος γινεσαι οταν πασχιζεις μαζι με αλλους για ενα κοινο σκοπο. Ειτε κοινωνικος ειναι, ειτε πολιτικος ειναι, ειτε ο,τι διαολο θελεις ειναι...
Δεν είναι τόσο απλό το θέμα που θέτεις. Γιατί κατ' αρχήν πρέπει να σημειώσουμε ότι δεν ψηφίζουμε το ίδιο πράγμα για τους ίδιους λόγους (βλ. ιδεολογικά ζητήματα, επιλογή συγκεκριμένων εκπροσώπων, βλ. ρουσφέτι από συγκεκριμένο υποψήφιο, βλ. οικονομικά μου συμφέροντα κτλ). Από την άλλη, οι εκπρόσωποι-υποψήφιοι βουλευτές δεν μπορούμε να πούμε ότι λένε πάντα ψέματα κτλ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕπιπλέον, η παραδειγματική σου σύγκριση έχει ένα λάθος. Ο ψηφοφόρος-πολίτης δεν είναι καταναλωτής, αν κι αυτό θέλουν να κάνουν. Αν συμμετείχε στη δημόσια ζωή (που και με δική του ευθύνη στα χέρια άλλων) όπως στην καταναλωτική μανία, τότε θα ήταν διαφορετικά τα πράγματα και όντως θα είχε κόστος μεγάλο το ψέμα.
Cynical,
ΑπάντησηΔιαγραφήΤα εχουμε πει πολλές φορές και κατ’ ιδίαν,ας τα πουμε και δημοσίως.
Θα συμφωνήσω μαζί σου ότι ναι,πρέπει κάτι να γίνει. Αλλά πρέπει ταυτοχρονα να έχουμε βαθιά μεσα στο μυαλό μας, ότι όλα αυτά τα ... κάτι, ειναι πολύ πιθανον να αποτυχουν. Γιατί ολα αυτά τα κάτι, θα πρέπει αν ξεκινησουν απο κάτω προς τα πάνω. Και αυτό στην ουσία του (και όχι στις μαλακίες και στα ΨΕΜΜΑΤΑ που λένε τα κομματικά καταστατικά) είναι πρωτογνωρο.
Και δεν φοβάμαι την ήττα, αλλά τρεμω την ηττοπάθεια, που καλιεργείται μετά την ...ήττα.
Το πολιτικό συστημα δρα τελειως αυτονομα, δεν δρα για το «συμφέρον των πολιτών», η μονη του έννοια ειναι η αυτοσυντηρηση του.
Και να ήταν μόνο το πολιτικό συστημα, ειναι και ο συνδικαλίσμός που το μόνο που τον αφορά ειναι οι κομματικές του εξαρτησεις και η διατηρηση και του στατους κβο αλλά και των προσώπων αυτων στην μικρή ή μεγαλη τους εξουσία, είναι και η δικαιοσυνη, ειναι και η «ενημερωση».
Όλα ένα χορός γυρω μας με ένα μονο στοχο, να διατηρησουν και να αυξήσουν τα κεκτημένα τους.
Νοιωθω σαν να μην υπάρχει έξοδος και διεξοδος απο πουθενά. Σαν ένας εφιαλτικός κλοιός που συνέχεια σφιγγει, σφιγγει, σφιγγει, απλά γιατί ο καθένας μας νοιώθει ότι δεν υπάρχει πουθενά ο κρικος τους που μπορεί κάπου να σπάσει.
Λεξιλαγνεία, Θεσμολαγνεία, αλλά και οι λέξεις και οι θεσμοι άδεια πουκάμισα.
Ο πολίτης...δεν έχει λύση Cynical. Το πετυχαν, τα καταφεραν. Αλλωστε αυτη είναι η μόνη αλλά και τεραστια επιτυχία τους. Ειμαστε εμεις, όλοι εμείς οι πολίτες κόντρα στο αραγές μετωπο τους, στο πανισχυρο συστημα τους. Ακόμα και αυτοι, που οπαδικά ή επειδή κάποιος τους πεταξε πέντε ψιχουλα...υπερασπιζονται τα ....«ανυπεραστιστα».
Πατήρ πάντων πολεμος Cynical. Αυτό το άθλιο κατασκευασμα, αυτο το άθλιο κλουβί τους, δεν διορθωνεται. Τσακιζεται.
@left G700. Εγώ ψηφισα ΠΑΣΟΚ. Και κουβαλώ την ενοχή μου για αυτό. Και αν εσεις φίλοι μου είστε θλιμένοι, εγώ ειμαι απεραντα ΘΥΜΩΜΕΝΗ.
Ρώτα έναν προς έναν όλους τους Έλληνες. Τι είναι Δ.Ν.Τ; Οι μισοί μπορεί και να σου απαντήσουν ότι πρόκειται για μία νέα εκρηκτική ύλη, βελτίωση του Τ.Ν.Τ. Περιμένεις να βγει κάτι από δημοσκοπήσεις;
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι άνθρωποι όταν δεν αντιδρούν στα ψέματα των κυβερνήσεων ισχύουν τα εξής: 1)Δεν τα κατάλαβαν 2)Τα κατάλαβαν αλλά μέχρι να γίνουν εκλογές τα έχουν ξεχάσει! 3) Τα κατάλαβαν και άλλαξαν κόμμα ξεχνώντας τα ψέματα που το κόμμα αυτό τους είχε πει παλιότερα! 4) Γουστάρουν το παραμύθι. Προτιμούν να ακούν 10 ψέματα παρά μία σκληρή αλήθεια. Οι περισσότεροι γνώριζαν ότι δεν υπάρχει ευρώ, παρόλα αυτά δεν αντέδρασαν όταν ο Παπανδρέου είπε ότι υπάρχουν χρήματα.
Υ.Γ Μην μου πεις ότι υποτιμώ την κριτική ικανότητα του κόσμου διότι γνωρίζεις πολύ καλά ότι οι περισσότεροι άνθρωποι δεν ασχολούνται, δεν ενημερώνονται οπότε δεν έχουν και άποψη.
Cynical καλησπέρα. Ξέρεις ότι πάντοτε είμαι όσο πιο ευθύς γίνεται σε όλα και πολλές φορές ειλικρινής μέχρι βλακείας.
ΑπάντησηΔιαγραφήΘα σου πω τη γνώμη μου για κάποια θέματα:
Οι συνειδήσεις είναι έτοιμες μόνο για φαγοπότια και συνέχιση του καταναλωτικού πάρτι, όχι για επαναστατικές διαδικασίες και δημοψηφίσματα. Σοσιαλισμός με δανεικά δεν γίνεται και κομμουνισμός με καταναλωτική συνείδηση δεν υπάρχει.
Υπό τις παραπάνω συνθήκες εγώ δεν επιθυμώ την επιστροφή σε μια ψεύτικη και δανεική σοσιαλδημοκρατία σαν αυτή που είχαμε όπου παραμύθιαζαν τον κόσμο, ξαναλέω, με δανεικά.
Δηλαδή αν ο ΓΑΠ αύριο έπαιρνε πίσω τα σκληρά μέτρα θα ήταν όλα εντάξει; Αν ο ΓΑΠ ποτέ δεν έπαιρνε σκληρά μέτρα θα ήταν όλα εντάξει; Αν δεν είχαμε το δρεπάνι του ΔΝΤ πάνω από το κεφάλι μας θα ήμασταν πάλι εντάξει; Αν έφευγε ο ΓΑΠ και ερχόταν (ποιος άραγε) αλλά με τις ίδιες δομές (κοινωνικές και πολιτικές) που υπάρχουν, θα λυνόταν κανένα πρόβλημα; Τόσο σε επίπεδο τοπικής μαφίας στη βάση, όσο και σε επίπεδο κεντρικής μαφία στην κορυφή.
Προτιμώ το πήδημα που θα ακολουθήσει, για να μάθει και η γενιά των 40ρηδων και πάνω τι σημαίνει καπιταλιστικό πήδημα και να μάθουν άλλη φορά να μην υποστηρίζουν τα δήθεν φιλελεύθερα μοντέλα δημοκρατίας. Γιατί οι 30ρηδες και κάτω το έχουν φάει το πήδημα και ξέρουν....
Προσωπικά δεν καταλαβαίνω την έκπληξη όλων μετά τις αρχές Μαρτίου όταν ανακοινώθηκαν τα πρώτα σκληρά μέτρα.
Τι έγινε στις αρχές Μαρτίου που ήταν τόσο σοκαριστικό;
Πιστεύει στ' αλήθεια κανείς ακόμη σε ένα άτυπο κοινωνικό συμβόλαιο που υπήρχε και έσπασε; Το συμβόλαιο έχει σπάσει πάνω από 10 χρόνια τώρα.
Χρειαζόμαστε τους αλλοδαπούς "Λιακόπουλους" στο youtube με τις συνωμοσιολογίες για να ξεσηκωθεί ο κόσμος στην Ελλάδα; Εκεί φτάσαμε;
Και τι είδους επανάσταση και ξεσηκωμός θα είναι αυτός όταν ο κόσμος δεν θα ξέρει τι θέλει;
Που ήταν η αριστερά τόσα χρόνια και πώς ανέχεται ακόμη να την λένε "αριστερά"; Παρόλο που δεν υποστηρίζω την πολιτική τους, χάρηκα την Παπαρήγα πριν λίγο καιρό που είπε: "...εμείς δεν είμαστε γενικά αριστερό κόμμα, είμαστε κομμουνιστές!".
Γιατί αν ο κόσμος χρειάζεται υποτιθέμενες συνωμοσίες για να καταλάβει τότε μιλάμε στο επίπεδο παραθρησκευτικών οργανώσεων τη στιγμή που όλοι οι σοβαροί οικονομολόγοι - ακόμη και των main stream media- αμφισβητούν πλέον ευθέως τον καπιταλισμό.
Έχω δημοσιεύσει πολλές τέτοιες απόψεις που δεν έχει προσέξει κανείς.
Αν εμφανιστεί δηλαδή ένας νέος Ανδρέας Παπανδρέου και ενεχυριάσει το μέλλον μας για να φάνε οι δικιές μας γενιές ώστε να μην διαμαρτύρονται θα πρέπει να το δεχτούμε;
Παρόλα αυτά μακάρι να γινόταν μια γενική απεργία π.χ. ΕΝΟΣ μήνα από όλους. Αυτό θα ήταν το μόνο πραγματικό δημοψήφισμα που θα άξιζε.
Αλλά αυτό που βλέπω είναι π.χ. η ΟΛΜΕ πριν 3 μέρες προκήρυξε μόνο 3ωρη στάση εργασίας και μετά από το κράξιμο που έφαγε από το ΠΑΜΕ αναγκάστηκε και προκήρυξε 24ωρη.
Και να ήταν μόνο αυτή! Ο κόσμος από την μια άκρη της Ελλάδος έως την άλλη είναι σε κατάθλιψη και μιξοκλαίει.
Τέλειες επαναστατικές συνθήκες...
Επίσης να πω ότι δεν είμαι ούτε θλιμμένος ούτε θυμωμένος γιατί δεν ψήφισα ΠΑΣΟΚ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΌσα συμβαίνουν σήμερα τα βλέπω ως φυσική συνέχεια όλων όσων συνέβαιναν τα προηγούμενα χρόνια.
Ρίχνω πολύ γέλιο που πολλοί σήμερα είναι σοκαρισμένοι ή θυμωμένοι.
@Κατερινα
ΑπάντησηΔιαγραφή1.Να πηγαίνουμε από τη διαπίστωση στα αίτια.
2.Να πάψουμε να υποτιμούμε την κοινωνία και να αρχίσουμε να υποτιμούμε τον εαυτό μας, που είναι ανίκανος να "αλλάξει μυαλά". (δικά του και άλλων).
3.Το πολιτικό, συνδικαλιστικό κλπ σύστημα είναι τέτοιο, όπως το λες, γιατί είναι "αντιπροσωπευτικό". Και αυτό εμπεριέχει την καταστροφή της δημοκρατίας. Πρέπει να εφεύρουμε νέους θεσμούς δημοκρατίας, όπου θα είναι εφικτή η μέγιστη συμμετοχή πολιτών στις αποφάσεις. Η τεχνολογία βοηθά.
4.Ήττα, ηττοπάθεια κλπ=άγνωστες λέξεις. Πηγάζει από τη λογική πως ο κόσμος αλλάζει, καταλαμβάνοντας, με στρατιωτικούς όρους, "ανάκτορα". Κάθες διαδικασία συμμετοχής και αλληλεγγύης είναι νίκη. Πεντακάθαρη και σαφής νίκη ενάντια στον ατομισμό και την υποταγή.
5. Τίποτα δεν αλλάζει με την ψήφο. Η ψήφος είναι η καταγραφή μιας στιγμής. 6. "Δεν υπάρχει διέξοδος", κλπ. Υπάρχει, αλλά δεν την βλέπουμε. Και το χειρότερο, δεν τη δημιουργούμε, κλαψουρίζοντας.
Η προσωπική ανάληψη ευθυνών κοστίζει και κάποιοι δεν θέλουν να χαλάσουν τη βολή τους. Ατρκούνται σε σχολιασμούς και "λεξιλαγνεία".
Μα, η σύνταξη αύριο θα έχει γίνει επίδομα και ο μισθός (όταν υπάρχει) θα καθορίζεται από τον εργοδότη.
Αυτός ο κόσμος καθημερινά αισθάνεται πως ότι έζησε ήταν αυταπάτη και κάτι πρέπει να γίνει.
Και θα γίνει.
Καλησπερα Rider,
ΑπάντησηΔιαγραφήη δικη μου η εγνοια ειναι να βρω πια τροπους για το πώς βγαινουμε απ' εδω που ειμαστε.
Ολοι εχετε δικαιο οταν αναλυοντας καθε πιθανη διεξοδο βρισκετε τοιχο.
Καπως ομως πρεπει να αρχισουμε. Η κριτικη και η μαζικη ψυχαναλυση έφτασαν και περισσεψαν. Ειναι γνωστο γιατι καποιος ψυχαναλυεται: για να μην εκτεθει στους κινδυνους μιας αλλαγης που ξερει οτι πρεπει να κανει και δεν τ' αποφασιζει βρισκοντας διαφορες προφασεις.
Εγω αυτο το γιδοστρατο ψαχνω. Κι ας ειναι ολα τα προγνωστικα εναντιον του, οτι σε μερικα μετρα θα το βρουμε φραγμενο απο τα βατα.
Πώς θ' αλαξει καποιος αν δεν τριφτει στην πραξη; Αν δε καψει τα δαχτυλα του;
Η δικη σου συνταγη ειναι: να συντριβειτε για να μαθετε! Αλλα απο τους συντετριμενους δεν ξεπηδαει τιποτε καλο. Μονο ο φασισμος.
Εγω θα ελεγα: Ας αντισταθουμε οσο μπορουμε και οπως το νομιζει ο καθενας. Μπορει να συντριβουμε αντιστεκομενοι αλλα μπορει να βγουμε και σε ξερα... Το προτιμω.
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφή@Greek Rider
ΑπάντησηΔιαγραφήΤο βασικό λάθος "αν γινόταν μια απεργία".
Οι απεργίες δεν μπορούν να αλλάξουν τίποτα.
Χωρίς εναλλακτική βιώσιμη, ανατρεπτική πρόταση, δεν γίνεται τίποτα.
Και το υπάρχον κομματικό σύστημα δεν έχει πρόταση, γι' αυτό ο κόσμος μένει παγωμένος.
Μόνο, που δεν θέλει να το παραδεχτεί.
Να το πω απλοϊκά.
Δεν θέλουν απεργία, με περαιτέρω απώλεια μισθού, αλλά είναι έτοιμοι να υπερασπιστούν με ΚΑΘΕ ΜΕΣΟ την περιουσία του διπλανού, την οποία απειλεί η τράπεζα.
Είναι έτοιμοι να συζητήσουν, να σχεδιάσουν, να ονειρευτούν συνεργατικές λογικές εξόδου από το τέλμα, ακόμα ΚΑΙ προσφέροντας κάτι από αυτά που μπορoύν, χωρίς αντάλλαγμα.
Είναι έτοιμοι να αμφισβητήσουν νόμους, αρκεί να νοιώσουν πως είναι πολλοί.
Και για να γίνουν πολλοί, κάποιοι πρέπει να ξεκινήσουν.
Με προτάσεις που παρασύρουν, γοητεύουν, δημιουργούν σκέψεις, παράγουν ιδέες και μπορούν να είναι εναλλακτική πρόταση δημιουργική, ανταγωνιστική και φυσικά βιώσιμη.
Επισης,
ΑπάντησηΔιαγραφήγια να επανερθω στο δημοψηφισμα, δεν προσδιορισα μεσα στο κειμενο για τι πραγμα θα γινει το δημοψηφισμα.
αλλο να ζητας επαναδιαπραγματευση, αλλο να ζητας σταση πληρωμων και αλλο να αθετεις ολοκληρωτικα τα χρεη σου.
Γιαυτα εχουμε ανεβασει πολλα κειμενα και αναλυσεις στο youpay...
Φυσικα ακρη δεν βρισκεται οταν καθεσαι και κανεις ασκησεις επι χαρτου.
Υπάρχει ενα δυναμικο στην κοινωνια που μπορει να κανει βηματα. Υπαρχει και ενα αλλο που δεν παιρνει ετσι κι αλλιως χαμπαρι. Αλλα δεν ειναι ολα για καψιμο, ολα για πεταμα.
ΑΠ' οτι βλεπω υπαρχει μια σχεδον συνολικη απορριψη της εκδοχης δημοψηφισμα, στη βαση μιας πολυ πεσσιμιστικης λογικης.
Αυτη η λογικη ως ενα βαθμο δικαιολογειται. Αλλα εφ' οσον η δραση μεταβαλλει και φερνει στο φως καινουργια δεδομενα, απο τα πρν αγνωστα, εφ' οσον περα απο τις πεσσιμιστικες αναλυσεις υπαρχουν και αλλες οι οποιες βασιζονται σε αλλα εξ ισου λογικα επιχειρηματα, μηπως δεν θα επρεπε να ειμασταν τοσο απολυτοι;
Cynical να ρωτήσω κάτι; Να αντισταθούμε για τι πράγμα; Για να γίνουν όλα όπως πριν; Δηλαδή πώς; Γιατί προσωπικά εμένα το "πριν" δεν μου αρέσει καθόλου.
ΑπάντησηΔιαγραφήRider,
ΑπάντησηΔιαγραφήστην υποθετικη περιπτωση που μια κρισιμη μαζα εχει κατεβει στους δρομους καιδραστηριοποιειται κατω απο ενα γενικο αιτημα ας πουμε, "φτανει αλλο" ή "παρτε πισω τα μετρα", τοτε δημιουργειται ενα διαφορετικο δυναμικο. Οι διεγαρσιες δεν ξερεις που θα σε βγαλουν. Παντα ετσι δεν γινοταν;
Ακομα και μακροπροθεσμους στοχους να βαλεις, ακομα και να εχεις υπολογισει ολα στα χαρτια, ενα κινημα θα σου τα ανατρεψει ολα.
Ας κινητοποιηουμε για το "ενα", το προφανες. Το "δυο" ας προκυψει...
Αλλιως Rider, χανουμε και την αξιοπρεπεια μας, οση μας εχει απομεινει.
@cynical
ΑπάντησηΔιαγραφήΓενικα συμφωνω με το πνευμα της αναρτησης, που λεει οτι (και) οι σημερινοι "κυβερνωντες" ειναι ψευτες και μιλωντας στη βαση ενος δημοκρατικου πολιτευματος (που εμεις δυστυχως δεν εχουμε) δεν εχουν καμια δημοκρατικη νομιμοποιηση.
Εθεσες μια πολυ σωστη ερωτηση στο κειμενο σου.
Εγραψες: "Γιατί λοιπόν στην ιδιωτική μας ζωή να συμπεριφερόμαστε πολύ πιο λογικά, απ’ ότι σαν πολίτες;"
Η απαντηση βρισκεται ακριβως στην ερωτηση σου. Διοτι δεν ειμαστε πολιτες, αλλά ιδιωτες.
@Greek Rider
Να γινουν διαφορετικα G.R., ποιος ειπε να γινουν οπως πριν;
Σε ποιους εκτος απο οσους εφαγαν με 500 μασελες (και εκτος απο τα παντος χρωματος και κομματος κομματοσκυλα) αρεσει το "πριν";
Αλλά δεν ειναι λιγακι οξυμωρο να λενε οτι θα αλλαξουν τα πραγματα πολιτικαντηδες που εχουν και οι ιδιοι ευθυνη για το σημερινο χάλι;
Γιατι αυτοι και οι αλλοι κυβερνησαν τον τοπο.
Μου ειχε πει τις προαλλες ο Στεργιος ( ο αληθινος!) πώς είχε ξεκινησει το ΕΑΜ. Τρεις ήτανε, πέντε; θα σας γελασω!
ΑπάντησηΔιαγραφήΠριν καιρό είχα παραθέσει ένα υπέροχο κείμενο του Αζίζ Νεσίν για τον καφέ και την δημοκρατία- έγραφε λοιπόν πόσο πολύ νοιαζόμαστε για την ποιότητα του καφέ που πίνουμε και πόσο λίγο για την ποιότητα της δημοκρατίας μας- κάτι που είναι εξοργιστικό αν το καλοσκεφτεί κανείς..
ΑπάντησηΔιαγραφήΌμως από ποιούς να ζητήσεις να κάνουν αγώνες από τη στιγμή που πούλησαν την ψυχή τους για μια θεσούλα στο δημόσιο ή μια μετάθεση στο στρατό;
Πρέπει αυτή και οι προηγούμενες κυβερνήσεις να δικαστούν για εσχάτη προδοσία- εξαπάτησαν την ευρωπαϊκή ένωση και τον ελληνικό λαό με το μαγείρεμα των προϋπολογισμών, με τις μίζες από τα εξοπλιστικά προγράμματα,την προστασία των βιομηχάνων που έφαγαν τις επιδοτήσεις που πήραν από τις τσέπες μας και τέλος για την μη φορολόγηση της εκκλησίας και των μοναστηριών.
Το λινκ για όποιον θέλει να διαβάσει την ιστορία του Αζήζ είναι αυτό:
http://stardust30.wordpress.com/2009/07/30/ο-καφές-και-η-δημοκρατία-αζίζ-νασίν/
@LeftG700 προσπάθησα να καταλάβω τι μου λες, αλλά δεν είμαι σίγουρη αν το κατάφερα, μια ζαλάδα διέκρινα, μια αιθαλομίχλη, ένα κακό μάτι; Ή μήπως είναι σκέτη θλίψη;
ΑπάντησηΔιαγραφή/Και βεβαίως, εννοείται πως δεν ψάχνετε Τσαούσες. Όμοιος στον όμοιο, έπρεπε να το σημειώσεις;
Ας έγραφες ένα ανέκδοτο.
Καλησπέρα Cynical..
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπ' την αρχή αυτής της ιστορίας προτιμούσα να λύσουμε μόνοι μας το πρόβλημα, να μην καταφύγουμε σε κανέναν μηχανισμό 'στήριξης' όπως και να λέγεται.
Δεν υπάρχουν μηχανισμοί στήριξης, μηχανισμοί των ισχυρών υπάρχουν, που επιδιώκουν τις λύσεις τις ραμένες στα δικά τους μέτρα.
Αυτό είναι το μεγάλο λάθος της κυβέρνησης (αν γίνει).
Δεν είμαι πλούσιος, είμαστε μικτό ζευγάρι εγώ στον ιδιωτικό η γυναίκα μου στον δημόσιο τομέα. Έχουμε ήδη επομένως υποστεί τις πρώτες οικονομικές επιπτώσεις. Κι όταν τα μέτρα περάσουν με τον ένα ή τον άλλο τρόπο και στον ιδιωτικό τομέα θα υποστούμε κι άλλες.
Ωστόσο, απ' την αρχή ήταν φανερό, πως αυτή η μείωση του 5-10% που έγινε στο δημόσιο δεν θα ήταν η μόνη, ήταν φανερό πως δεν έφτανε.
Φανερό εξ άλλου έχει πια γίνει, πως απ' την μεταπολίτευση και μετά, όλο το πολιτικό σύστημα φάνηκε ανίκανο να διαχειριστεί τα οικονομικά, έστω κάπως λογικά. Όχι. Ούτε η είσοδος στην Ευρώπη ήταν λάθος. Ούτε η είσοδος στην ΟΝΕ. Αυτά που λέγονται τώρα εκ των υστέρων είναι χαζομάρες, απλά έπρεπε η πορεία να έχει σχεδιαστεί ΜΕ αυτά τα δεδομένα κι όχι με αφέλεια. Αλλά δεν θα κλαψω για χυμένο γάλα..
Καμιά θυσία δεν θα με πείραζε -ειλικρινά- ούτε να ζήσω με λιγότερα, ούτε να δουλέψω μέχρι τα 65 (εάν μ΄αυτό βοηθήσω το παιδί μου να πάρει σύνταξη), αρκεί κάποιος να με προστάτευε απ' τα 'ξένα' αυτά συμφέροντα.
Αρκεί η κυβέρνηση να με προστάτευε απ' την ανεργία κι απ' την αρπακτικότητα των τραπεζών.
Όσο για το δημοψήφισμα, δεν νομίζω πως θα το υπολόγιζαν και πολύ οι δανειστές μας..
Και μια και δεν υπάρχει αντιπρόταση για το τι στην ευχή θα ηταν καλύτερο να κάνουμε, και μια και βλέπω μια τάση να κάνουμε γιούργια στους δρόμους κι όποιον πάρει ο χάρος, προβληματίζομαι αν πρέπει να βαφτιστώ Τούτσι ή τους Χούτου, γιατί για τέτοιο πολιτισμό οδεύουμε.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε γενικές γραμμές, συμφωνώ με τη στάση του rider, αλά θέλω να ρωτήσω και κάτι άλλο, και όποιος ξέρει μου απαντάει.
ΑπάντησηΔιαγραφήΣε θεωρητικό επίπεδο, εννοείται.
Ας υποθέσουμε ότι με μία μαγική κίνηση, όλοι οι πιστωτές μας χάριζαν τα χρέη μας, και ότι από όλους τους επιχειρηματίες σβήνονταν τα χρέη και ότι όλοι στην Ελλάδα ξεκινούσαμε από το μηδέν.
Θα άλλαζε τίποτα ή μήπως θα ξαναγεννιόνταν τα ίδια ζιζάνια από τους ίδιους σπόρους και πάλι ο κήπος θα ήταν πήχτρα στην τσουκνίδα?
Αυτο που θέλω να πω, είναι ότι πέραν του οικονομικού που μας στεναχωρεί όλους, δεν είναι καιρός να γίνουν κάποιες αλλαγές στις δομές, ώστε να αποτρέπουν τη δημιουργία νέων αποστημάτων στον κορμό της οικονομίας μας?
Όταν λέει δλδ κάποιος ότι φορολογούνται οι μεγάλες περιουσίες και τα μεγάλα εισοδήματα, αλλά μένουν ανέγγιχτα τα χαμηλά εισοδήματα, ότι θα αξιολογούνται οι ΔΥ και οι εκπαιδευτικοί, ότι θα ελέγχονται όλα τα οικονομικά δεδομένα, αυτό δεν είναι μία θετική εξέλιξη όσον αφορά το δημόσιο βίο και την αποτελεσματικότητα των υπηρεσιών?
Ωχ, μου ήρθε μία φλασιά, άσχετη.
Μιλούσα με μία εκπρόσωπο κάποιας αντιπροσωπείας αυτοκινήτων στην περιοχή μου (Πρέβεζα) η οποία μου ανέφερε ότι η Πρέβεζα είναι μία από τις πλουσιότερες περιοχές της χώρας, πράγμα που σε καμμία περίπτωση δεν το καταλαβαίνεις γιατί από ανάπτυξη είμαστε στο 1800 ακόμα. Τί σημαίνει αυτό?
Το προφανές φυσικά, ότι το χρήμα που έχουν οι Πρεβεζιάνοι είναι αργό, τεμπέλικο, ίσα που κάθεται σε σπίτια και κατανάλωση, χωρις καμμία άλλη επένδυση.
Αντιφατικό, ε?
Καλά, έχετε χάσει τη μπάλα εντελώς μερικοί-μερικοί!
ΑπάντησηΔιαγραφήΔημοψήφισμα για μια κυβέρνηση που βγήκε με 11% διαφορά (τη μεγαλύτερη των τελευταίων 28 χρόνων) και παίρνει 45%-50% στις δημοσκοπήσεις, επειδή δεν εφαρμόζει πλήρως το προεκλογικό πρόγραμμά της (αλλά "μόνο" κατά 80% με 90%...)
Οκ, το καταλάβαμε, είστε κομπλεξάρες του κερατά!
Η Ελλάδα τι σας φταίει και την ανακατεύετε;;;
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφή@athinovio
ΑπάντησηΔιαγραφή1.Mαγικές κινήσεις δεν υπάρχουν. Για να συμβούν αυτά που λες περί διαγραφής πρέπει να προϋπάρξει ριζική ανατροπή του σημερινού συστήματος, σαν αποτέλεσμα δράσης πολιτών. (με άλλα λόγια επανάσταση).
2. Αυτό σημαίνει πως για να συμμετάσχει κάποιος σε κάτι τόσο σημαντικό και δύσκολο πρέπει να υπάρχει κάποια "γοητευτική" πρόταση που θα συσπειρώσει. Και δε νομίζω πως θα συσπείρωνε κανένα, μια πρόταση επιστροφής στο παρελθόν.
3.Ένα βασικό λάθος της καθεστωτικής πολιτικής όλων των χρωμάτων είναι η εμμονή σε "αλλαγή θεσμών", χωρίς αλλαγή της σκέψης και του εαυτού μας. Εμείς επιτρέψαμε μια κατάσταση να υπάρχει και να έχει γίνει καθεστώς, ιδιαίτερα οδυνηρό. Με τα μυαλά που πρέπει να αλλάξουν.
Και αυτό το τελευταίο είναι (πρέπει να είναι) μία διαρκής και αέναη κίνηση ανθρώπων και σκέψεων.
3. Έλεγχος χωρίς τη θεσμοθετημένη συμμετοχή των πολιτών δεν μπορεί να υπάρξει. Η φορολογία έχει στενή σχέση με το ποιος ελέγχει το χρήμα: Η σημερινή ολιγαρχία ή η δημοκρατία.
Οπότε "δίκαιη φορολογία" με το χρήμα να το δανείζεται το κράτος από τους τοκογλύφους δεν μπορεί να υπάρξει.
4.Σε κάποια σχόλια "υποστήριξης" της σημερινής κατάστασης αποσιωπάται συστηματικά το ερχόμενο αποτέλεσμα των μέτρων της "σοσιαλιστικής" κυβέρνησης:
Σύνταξη (αν προλάβεις) 360 ευρώ, επί 12 και όχι 14, δημόσια νοσοκομεία για θάνατο και όχι για περίθαλψη, μείωση καθηγητών, αύξηση του αριθμού των μαθητών σε κάθε τάξη, "παιδεία" αποβλάκωσης από κομπιούτερ, ανεργία πάνω από το 20%, η περιουσία των δανειοληπτών στα χέρια της Goldman Sachs κλπ κλπ, την ώρα που "εκταμιεύεται" από τον ΓΑΠ το υπόλοιπο των εγγυήσεων Καραμανλή προς τις τράπεζες, ώστε να δανειστούν φτηνά.
Αιδήμων σιωπή.
@f panagiotopoulos
ΑπάντησηΔιαγραφήΟι σοσιαλδημοκράτες της Ουγγαρίας,που ο ΓΑΠ επισκέφθηκε για να λάβει τα φώτα τους, χάρις στα ωραία μέτρα που επέβαλλαν, υπηρετώντας την παγκόσμια ολιγαρχία, προχτές πήραν το ωραίο ποσοστό του 19%. Δεξιά 55% και ακροδεξιά 17%.
Με τις υγείες σου.
Στον καθρέφτη κοιτάζεσαι , όταν απευθύνεις απαξιωτικούς χαρακτηρισμούς;
Το κείμενό σου είναι γεμάτο ψυχή και αγανάκτηση. Και συμφωνώ απόλυτα. Ηθελα να απαντήσω εδώ αλλά η συζήτηση που ακολούθησε έφερε τόσες σκέψεις στο μυαλό μου που μου γέννησε την επιθυμία για ένα κείμενο-συνέχεια αυτού.. Εκανα λινκ στο κείμενό σου και συνέχισα. Ελπίζω σε ότι γράφω να μη θιχτεί κανένας γιατί ειλικρινά ήταν αυθόρμητο και ειλικρινές.
ΑπάντησηΔιαγραφή"Κάτι να τους ξεσηκώσει" φωνάζεις... κι αυτό είναι το ερώτημά μου. Για ποιο πράγμα αξίζει να ξεσηκώσουμε το κόσμο. Αν πριν δεν έχουν ξεριζωθεί οι συνειδήσεις από τα θεμέλια..
ΜΩΡΕ ΑΠΑΙΤΗΣΗ ΠΟΥ ΤΗΝ ΕΧΟΥΜΕ?ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ!ΚΑΙ ΠΟΙΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ 300 ΠΡΟΣΚΥΝΗΜΕΝΟΥΣ ΣΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΚΟΙΝΟΒΟΥΛΕΥΤΙΚΗΣ ΔΙΚΤΑΤΟΡΙΑΣ ΘΑ ΤΟΛΜΗΣΕΙ ΝΑ ΖΗΤΗΣΕΙ ΔΗΜΟΨΗΦΙΣΜΑ? ΔΕΝ ΖΗΤΑΝΕ ΟΠΩΣ ΔΕΝ ΖΗΤΗΣΑΝ ΓΙΑ ΤΗΝ ΝΟΜΙΜΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΛΑΘΡΟΜΕΤΑΝΑΣΤΩΝ,ΤΟΝ ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟ ΚΡΑΤΟΥΣ-ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ,ΤΑ ΕΘΝΙΚΑ ΘΕΜΑΤΑ ΚΛΠ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕΝΑ ΠΡΑΜΑ ΘΑ ΡΩΤΗΣΩ-ΚΑΙ ΘΑ ΦΥΓΩ ΓΙΑΤΙ ΑΡΧΙΖΩ ΝΑ ΧΑΝΩ ΤΟΝ ΕΙΡΜΟ.
ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΥΠΗΡΞΕ ΤΑ ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΤΡΙΑΝΤΑ ΧΡΟΝΙΑ ΚΑΠΟΙΟ ΕΙΔΟΣ "ΕΝΝΟΜΗΣ ΖΩΗΣ"ΣΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ? Η ΛΕΞΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ Σ'ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΑΠΟΤΕΛΕΙ ΑΠΛΩΣ ΤΟΝ ΤΙΤΛΟ ΤΟΥ ΠΟΛΙΤΕΥΜΑΤΟΣ.
ΓΙ'ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΝΤΙΑ ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ ΤΗΝ ΕΥΘΥΝΗ ΕΧΟΥΝ ΟΙ ΜΟΝΙΜΟΙ ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΤΕΣ ΤΗΣ ΓΕΝΙΑΣ ΤΟΥ ΠΟΛΥΤΕΧΝΕΙΟΥ(ΓΕΝΙΑ ΜΟΥ)ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΑΠΟΧΡΩΣΕΩΝ.Η ΠΛΑΤΕΙΑ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΟΣ ΔΕΝ ΘΑ ΦΤΑΣΕΙ ΓΙΑ ΤΟ ΧΑΡΑΚΙΡΙ.
ΑΔΥΝΑΜΟΣ ΚΑΚΟΣ
@tsaousa:
ΑπάντησηΔιαγραφήΓιατί έχουμε την εντύπωση ότι κατάλαβες ακριβώς τι σου είπαμε;
@LeftG700 να το κοιτάξετε αυτό, δεν είναι καλό...
ΑπάντησηΔιαγραφή@tsaousa:
ΑπάντησηΔιαγραφήXa!
Δ.ΔΡΑΚΟΝΑΡΙΟΣ
ΑπάντησηΔιαγραφή@tsaousa:
Xa!
Δεν υπαρχει αμφιβολία οτι περα απο το οικονομικο υπάρχει κυριως πολιτικο αδιεξοδο.
ΑπάντησηΔιαγραφήΗ προσφατη εκλογικη πλειοψηφια της κυβερνησης δεν συνιστα νομιμοποιησή της.
Η νομιμοποιηση της ειναι ΤΥΠΙΚΗ και οχι ουσιαστικη. Μην κολλαμε στα προσχηματα.
Δεν μπορουμε να παρακαμψουμε τη κριτικη σε ολο το πολιτικο συστημα της χωρας. Αλλα με το να κριτικαρουμε μονο δεν "ανατάσσουμε" κιολας το σκηνικό. Και προφανώς ουτε τα προσωπα που το κοσμούν θα αλλαξουν. Σαφες.
Δεν θα μας παραδοθει καμια λυση, και κανενας δεν θα γινει καλος και εντιμος με δικη του βουληση.
Το δημοψηφισμα ειναι ενα προσχημα. Μπορουμε να βαλουμε κατι αλλο στη θεση του που θα δραση σαν μοχλος κινητοποιησης.
Ας σκεφτουμε λιγακι. Αλλαζει κατι με τη γκρινια;
Με το να αποκλειουμε ολες τις διεξοδους (που ναι φαινονται αδιεξοδες) πετυχαινουμε τιποτα;
Εμενα δεν μου αρεσει καθολου η σημερινη κατασταση. Περισσοτερο και απο την τσεπη μου, αισθανομαι οτι θιγεται η αξιοπρεπεια μου και το περι δικαιου αισθημα που εχω.
Θαναση Ξ,
ΑπάντησηΔιαγραφήπιστευεις οτι καποια κυβερνηση θα μας προστατεψει απο την αρπακτικοτητα των τραπεζων;
Και το ΔΝΤ που ερχεται αυτες ερχεται να προστατεψει, δλδ να εξασφαλισει οτι τα εσοδα του κρατους θα πανε πρωτα προς αυτες.
Με σκοπο, να ησυχασουν καπως και να αρχισουν να ξαναδειζουν. Και ολα παλι απ' την αρχη.
Πιστευω οτι παμε για "αλλαγη παραδείγματος". Μονο που το νεο παραδειγμα δεν θα πεσει απο τον ουρανο.
Γιαυτο εγραφα τις προαλλες συν τοις αλλοις οτι χρειαζομαστε και μια νεα θεωρια.
Γεια σου vassiliskos,
ΑπάντησηΔιαγραφήσυνεχιζω...
και πώς θα ξεριζωθουν συθεμελα οι συνειδησεις;;
Τετοιες μεταβολες πραγματοποιουνται μονο μεσα απο trial and error. Ειναι κατι σαν νομος. Αλλιως οι οποιες αλαλγες θα ειναι προς οφελος παλι των ιδιων.
Δεν τους βλεπεις που ειναι αητητοι; Καμια κυβερνηση δεν τους αντιτιθεται.
Παιδια
ΑπάντησηΔιαγραφήσχετικα με την απονομιμοποιηση της αντιπροσώπευσης λογω ακριβως αλλαγης του πολιτικου της προγραμαμτος δειτε το αρθρο του καθ. Αλεξη Μητροπουλου στην Κυριακατικη "Ε".
Τα ιδια κι απαράλλαχτα γραφω κι εγω
ΕΔΩ
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
ΑπάντησηΔιαγραφή@Ο/Η Ανώνυμο (18 Απριλίου 2010 4:09 μ.μ.):
ΑπάντησηΔιαγραφήKάποιος πρέπει να σου μιλήσει για τους ανώνυμους αλκοολικούς...
Άπόσπασμα από σχόλιο Cynical
ΑπάντησηΔιαγραφήΔ. Δρακοναριε, εχεις πολυ χαρακτηριστικο δειγμα γραφης, για να μού ξεφυγεις!!!
Τα λεμε.
10 Απριλίου 2010 1:54 μ.μ.
Απάντηση από Leftg9700 ΔΡΑΚΟΝΑΡΙΟ δεν υπάρχει
Στις 19/4 ο Leftg700 αντι να διαμαρτυρηθει στον Δ.ΔΡΑΚΟΝΑΡΙΟ που τον αντιγράφει διαμαρτύρεται στον ανώνυμο που χρησιμοποιεί το όνομα ΔΡΑΚΟΝΑΡΙΟΣ.......
Γέμισε το ιστολόγιο σαβούρα.
Ανωνυμε
ΑπάντησηΔιαγραφήοι leftG700 ειναι τοσο ανωνυμοι οσο και εγω. Ποιο ονομα περιεχει περισσοτερες πληροφοριες; το cynical για παραδειγμα ή το Βασιλικη Παπαδημητριου;
Cynical
ΑπάντησηΔιαγραφήΜια τοποθέτηση ανθρώπου και εννοώ τη δική σου βέβαια, που πραγματικά ψάχνει κάθε τρόπο αντίδρασης,ψάχνει να μετασχηματίσει την αγανάκτηση,την σιωπηλή οργή,την απογοήτευση για το κατάντημα της χώρας ,τη χρεωκοπία του πολιτικού συστήματος,τη κατάντια της "Δημοκρατίας" μας,το φόβο γα αυτά που συνεχίζουν να έρχονται για να μας θέσουν ακόμη περισσότερο στο περιθώριο,εμάς και το χειρότερο τα παιδια και τα εγγόνια μας,σε συγκεκριμένη πολιτική δράση ,σε μια μορφή αγώνα που μέσα στην οδυνηρή πολιτική πραγματικότητα που ζούμε,είναι ο μόνος τρόπος να προκαλέσουμε μια πλατιά συζήτηση,να μπεί σεδιάλογο ό κόσμος για όλα αυτά που μας συμβαίνουν, να προβληματιστεί και επιτέλους να πάρει θέση και την ευθύνη που του αναλογεί ο καθένας μας!
Δημοψήφισμα λοιπόν και όπου μας βγάλει,γιατί:
Είναι το πρώτο βήμα!
Πατάμε στο πρώτο σκαλοπάτι!
Γιατί είναι μια απαίτηση να μας σέβονται!
Γιατί είναι δικαίωμα μας!
Γιατί είναι ένα συγκεκριμένο πολιτικό αίτημα που βάζει στο παιχνίδι όλους!
Γιατί δεν θα μπορέσει να το αγνοήσει εύκολα το κατεστημένο της "ενημέρωσης"!
Γιατί έχουμε υποχρέωση να σπείρουμε ,άσχετα με τι σοδειά θα θερίσουμε!
Γιατί ο κόσμος δεν είναι τόσο βλάκας όσο θέλουν να μας κάνουν να πιστεύουμε!
Γιατί πρέπει να το δούμε σαν μια διαδικασία αναζήτησης!
Γιατί πρέπει να αποκαλύψουμε τα αδιέξοδα της ακολουθούμενης πολιτικής!
Γιατί πρέπει να βρούμε μια εναλλακτική πρόταση όχι μόνοι μας αλλα με τους άλλους!
Γιατί πρέπει να είμαστε ΜΑΖΙ και όχι μόνοι μας!
Γιατί ακόμη και αν δεν γίνει ποτέ κάποιοι θα βγουν από το περιθώριο του μαλακού καναπέ τους!
Πριν από 150 χρόνια περίπου ο ΑΜΠΡΟΟΥΖ ΜΠΗΡΣ είπε:
Χρέος το:Ένα ευφυές υποκατάστατο των αλυσσίδων και του μαστιγίου ενός Επιστάτη σκλάβων!
Και αφού είμαστε σκλάβοι θα αναζητήσουμε τρόπους απελευθέρωσης;
Αυτή είναι η ερώτηση του σήμερα!
Δημοψήφισμα λοιπόν για τους τρόπους αντιμετώπισης του χρέους !
Μας αφορά όλους ,προτάσεις υπάρχουν,ας μιλήσουμε συγκεκριμένα μέσα από το διαδίκτυο αρχικά και από το σπίτι που μας φιλοξενεί με την ελπίδα ότι θα τρέξει ένα ρυάκι αναζήτησης που θα γίνει ποτάμι αντίδρασης και αγώνα για να αλλάξει κάτι από την ζοφερή πραγματικότητα!
Μακρυά από μαξιμαλισμούς και την τέλεια λύση!
Ας κάνουμε μια αρχή ,ένα ξεκίνημα ,το βάρος είναι δικό μας!
Φίλη Cynical,
ΑπάντησηΔιαγραφήWell said. Thanks!
Τα λέμε.