Η χθεσινή δήλωση του κ. Στρατούλη ότι μια μελλοντική κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ θα χρησιμοποιήσει τις καταθέσεις των πολιτών για τη χρηματοδότηση των νοικοκυριών και των επιχειρήσεων, έσπειρε μαύρα σύννεφα πανικού πάνω από τη χώρα. Και δικαιολογημένα. Ο ελληνικός λαός δεν είναι διατεθειμένος να δει τα χρήματά του να διασπαθίζονται και να εξανεμίζονται χρηματοδοτώντας τέτοιες αντιπαραγωγικές δραστηριότητες. Ο ελληνικός λαός τότε και μόνο θα ησυχάσει αν οι καταθέσεις του χρησιμοποιηθούν για τη χρηματοδότηση του ΔΟΛ, ΑLTER, του κ. Σάλλα και του κ. Λαυρεντιάδη, των υποβρυχίων του κ. Άκη και των ταμείων των δυο κυρίως κομμάτων, τα πρόσφατα και μελλοντικά ποσοστά των οποίων αποτελούν από μόνα τους σταθερή εγγύηση ότι τα χρήματα του δεν θα χαθούν.
Ο ελληνικός λάος, αυτούς ξέρει και αυτούς μόνο εμπιστεύεται σαν τους μόνους φερέγγυους και καλοπληρωτές.
Κ. Στρατούλη, πώς τολμήσατε να πάτε τόσο ενάντια στο συμφέρον του λαού; Ορθά λοιπόν, σάς προσάπτουν ότι δεν γνωρίζετε πως λειτουργεί το τραπεζικό σύστημα της χώρας.
τρομερή αναρτηση ...
ΑπάντησηΔιαγραφήκακώς οι καταθέτες δεν εμπιστευονται τον κ Στρατουλη και την μελλοντική κυβερνηση Συριζα που θα χρησιμοποιησει τις καταθεσεις για να χρηματοδοτησει επιχειρησεις και νοικοκυρια . Επερεπε να χαρουν και να πουν 'επιτελους να καποιοι που θα χρησιμοποιησουν τα λεφτά μας με εναν σωστο τροπο . Πολύ ,πολύ κακώς.
ΑπάντησηΔιαγραφήΝοσφερατε,
ΑπάντησηΔιαγραφήτα επιχειρηματα εναντιον του στρατουλη εχουν πλακα και συνοψιζονται στα εξης: 1. οτι τα δανεια στα νοικ. και επιχ. θα γινουν συντομα κοκκινα, οποτε ετσι οι τραπεζες θα χασουν!
2. οτι οι τραπεζες δεν εχουν μια, διοτι ολες οι καταθεσεις ειτε κουρευτηκαν ειτε πηγαν σε δανεια (Μωραιτάκης). Οποτε τι να εθνικοποιήσει. Δεν θα βρει τιποτε, ασε που θα πρεπει να βρει γυρω στα 170 δις για να εγγυηθει τις καταθεσεις.
Κοντολογις, μας λεει οτι οι καταθεσεις ηδη εγιναν καπνος. Το ΤΕΚΕ εχει δεν εχει 2 δις...
εγω αγαπητη μου εχω τρια ερωτηματα που ..καινε (τροπος του λέγειν βεβαια )
ΑπάντησηΔιαγραφήα) αυτο που ειπε ο κ Στρατουλης αφορά και τους καταθέτες ..εξωτερικού ..
Δηλαδή αυτους τους καΤαθετες που την σακκουλευτΉκανε νωρις καθως ειχανε τσαγανό ή αρκετο χρημα και βγαλανε τα λεφτα τους Οξω;
Και τωρα πιθανόν να εχουν επιχειρησεις ή και νοικοκυριά ή αμφοτερα και λένε :Μιας και βρηκαμε τον κ Στρατουλη
γιατι να μη χρηματοδοτηθουμε και μεις απο καμμια καταθεση απο οσες εχουν απομεινει μέσα; Αυτο ειναι το πρωτο ερωτημα .. (Θα μου πεις Καλά ειναι δυνατόν οσοι εχουν βγαλει τα λεφτά τους εξω να θελουν και ..επιδοτηση για τα νοικοκυρια και τις καταθεσεις τους απο τους -σοους εχουν απομεινει με τα λεφτά τους μέσα; .. Και θα σου πω ΓΙΑΤΙ ΟΧΙ;
Το δευτερο καυτο ερωτημα προς τον κ Στρατουλη
ΑπάντησηΔιαγραφήκ Στρατουλη: οταν λέτε οτιθα χρησιμοποιησετε τις καταθεσεις για να χρηματοδοτησετε επιχερησεις και νοικοκυρια δεν αντιλαμβανεστε οτι καποιοι καταθετες -οπως και να το κανουμε- τρομοκρατουνται; . Εσεις μπορει να λέτε μέν (κ Στρατουλη ) Μη τρομοκρατειστε!! αλλά εκεινοι ...τρομοκρατουνται ..παρολα αυτά
Και οπως και επειδή οι καταθεστες τρομοκρατουνται ευκολα και επειδή ειαστε ακομα στην ευρωζώνη και ακομη μπορουν να τα βγαλουν τα λεφτά τους οξω ή να τα βαλουν στο σεντουκι (οπως ηδη κανουν πολλοι ιδιως οσοι ....(κακώς , πολύ κακώς ) φοβουνται, αυτο μπορει να προκαλεσει αυτοεκπληρουμενες προφητειες και σπειροειδεις ανακυκλωσεις για να θυμηθουμε και λίγο τις Παλαιοκομμουνιστικές ορολογιες , το αντιλαμβανεστε αυτο κ Στρατουλη η δεν;
ας αφησουμε το 3ο ερωημα προς το παρόν .Κατ τα τ' αλλα συμφωνω μαζί σου αγαπητή : Οπως δεν εχουμε σοβαρους ψηφοφορους και ψηφιζουν Χρυσα αυγα και ολα αυτά που βλέπουμε και φριτουμε ετσι δεν εχουμεκαι σοβαρους καταθετες .. Αντι να εμπιστευτουν τον σοβαρο κ Στρατουλη και την μελλοντικη κυβερνση Συριζαπου Φυσιά θα χρησιμοποιησει σωστά τις καταθεσεις τους επιμενουν να ανησυχουν και να τρομαζουν .. Τι να περιμένεις απο τετοιους ..Καταθέτες .
ΑπάντησηΔιαγραφήΤονίζω ότι χτες ο συριζα ζήτησε να αποκαλυφθούν τα αποτελέσματα του ελέγχου της μπλάκροκ.
ΑπάντησηΔιαγραφήΥποψιάζομαι ότι αρνούνται την έξοδο από το ευρώ επειδή τότε θα πρέπει να αποκαλύψουν τι συμβαίνει-συνέβη με τις τράπεζες που έχουν πολύ χειρότερα χάλια από ότι το ελληνικό κράτος.
Rider,
ΑπάντησηΔιαγραφήδες σχετικο αρθρο στο bankingnews.gr το οποιο βγαζει λαδι την ΤτΕ, οτι δηθεν θα εβγαζε ετσι κι αλλιως το πορισμα, αλλα μεσολαβησαν οι εκλογες και δεν προκαναν. Αλλα λεει κι αλλα...
Έχουν πλάκα οι κριτές του Στρατούλη γιατί λες και οι τράπεζες τόσα χρόνια δε χρησιμοποιούσαν τις καταθέσεις για να δανείζουν. Απλά ο Στρατούλης μίλησε για επένδυση στην ανάπτυξη. Μήπως απλά αυτό τους τρόμαξε κι όχι ο τυφλός δανεισμός που τόσα χρόνια εμπιστεύονταν; Κι ακόμα χειρότερα μετά ο Τσίπρας μίλησε για δημόσιο έλεγχο των τραπεζών...
ΑπάντησηΔιαγραφήεγώ πάλι γιατί νομίζω ότι ο στρατούλης ήθελε να πει κάτι σαν το ακόλουθο αλλά δεν τα κατάφερε λόγω περιορισμένων δυνατοτήτων;
ΑπάντησηΔιαγραφήhttp://www.youtube.com/watch?v=rpR68auAt9c&fb_source=message
Εμένα πάντως δεν με τρόμαξε τόσο πολύ αυτά που είπε για τις καταθέσεις, όχι τόσο όσο ότι απεδείχθησαν ότι είναι ερασιτέχνες με παντελή άγνοια για τα ευρωπαϊκά θέματα, και δη για τις συμβάσεις στην ΕΕ. Μέσα στην ΕΕ είναι πάρα πολύ δύσκολα (έως αδύνατον, αλλά κάποιος ας με διορθώσει αν κάνω λάθος) να κάνεις κρατικοποιήσεις των τραπεζών, αν κατάλαβα καλά αυτό εννοούσε, και ακόμα πιο αδύνατο είναι να θέσεις όρια στην ελεύθερη διακίνηση των κεφαλαίων. Σε αυτό έχει απόλυτο δίκιο η Παπαρήγα που λέει ότι όσοι υποστηρίζουν ότι κάτι τέτοιο μπορεί να γίνει μέσα στα πλαίσια της ΕΕ, απλώς ρίχνουν στάχτη πρώτα στα δικά τους μάτια και μετά κοροϊδεύουν το λαό. Για τον έλεγχο των τραπεζών υπάρχει επαρκεί νομοθεσία, η οποία είναι κοινοτική και δεν μπορεί κανένα κράτος μονομερώς να την αλλάξει.
ΑπάντησηΔιαγραφή@qaz
ΑπάντησηΔιαγραφήΟ Σόιμπλε πριν 2-3 μήνες είχε πει σε μια συνέντευξη ότι σε ιδιωτικές συζητήσεις που είχε παλαιότερα με τον Βενιζέλο, του είχε πει ότι η Γερμανία θα στηρίξει την Ελλάδα να μείνει εντός ΕΕ με ό,τι απαραίτητα μέτρα χρειαστούν αν αυτή αποφασίσει να βγει από το ευρώ (κρατικοποίηση τραπεζών σε αρχική φάση και περιορισμός κίνησης κεφαλαίων τους πρώτους μήνες).
http://www.tanea.gr/latestnews/article/?aid=4719306
ΑπάντησηΔιαγραφήΠρος μερική κρατικοποίηση της Bankia κινείται η Μαδρίτη...
Η Ισπανία δεν ανήκει στην ΕΕ
Η ολλανδια κρατικοποιησε τις περισσοτερες τραπεζες, η Αγγλια τη Royal Bank of Scotland, οι ΗΠΑ και γω δεν ξερω ποσες... καθως και αλλες που μου διαφευγουν
ΑπάντησηΔιαγραφήΚαι η Γερμανία έκανε πρόσφατα, αλλά είναι μετοχοποίηση, στήριξη για να μη καταρρεύσει. Κάτι παρόμοιο με αυτό που γίνεται τώρα. Ο έλεγχος της και η λειτουργία της όμως ακολουθεί τους κανόνες της ΕΕ. Αλλά έστω. Με την ελεύθερη διακίνηση τι γίνεται.
ΑπάντησηΔιαγραφήΑπόσπασμα από άρθρο του Κ.Βαξεβάνη στο κουτί της πανδώρας:
ΑπάντησηΔιαγραφή"Ουρλιάζουν στα κανάλια πως απειλούνται οι Τράπεζες και η ρευστότητα. Πως ο Στρατούλης θα εθνικοποιήσει τις καταθέσεις. Ποιά ρευστότητα και αποθεματικά των Τραπεζών; Ποτέ δεν υπήρξαν. Οι Τράπεζες χωρίς κανένα θεσμικό έλεγχο, έπαιρναν τις καταθέσεις των καταθετών, (αυτές που θα πάρει ο Στρατούλης) και με αυτές έδιναν δάνεια στους ανθρώπους τους και σε δικές τους Offshore εταιρείες, οι οποίες μετά εμφανίζονταν να κάνουν αύξηση του μετοχικού κεφαλαίου της Τράπεζας. Δεκάρα τσακιστή δεν έβαλαν ποτέ. Καταχράστηκαν χωρίς έλεγχο τις καταθέσεις του κόσμου.
Δεν θέλω να επιχειρηματολογήσω υπέρ του Τσίπρα, του Κουβέλη ή του Καμμένου. Απλώς θεωρώ κατάντια για την Δημοκρατία να γυρνάμε στην δεκαετία του 50,όταν ο φόβος μην μας πάρουν οι κομμουνιστές τις περιουσίες και τις γυναίκες μας, χρησιμοποιήθηκε για να δημιουργηθεί το παρακράτος και να γίνουν οι άνθρωποι υποχείρια. Αυτή η «Δημοκρατία» των εκβιασμών, δημιούργησε το πελατειακό κράτος, τη διαφθορά και τους «εθνικούς» κλέφτες. Αυτές οι τεχνητές απειλές δημιούργησαν την Ελλάδα της υποτέλειας, της Ψωροκώσταινας και τελικώς της αναξιοπρέπειας."
Στο μεγάλο ερώτημα γιατί δεν γίνονται επενδύσεις ,υπάρχει και μια αλλη παραμετρος πολυ βασικη.
ΑπάντησηΔιαγραφήΕχει αλλαξει πλεον η οργανική συνθεση κεφαλαιου.
Το σταθερό μερος του κεφαλαιου σ είναι πλεον πολύ μεγάλο σε συγκριση με το μερος του μισθού. μ
Ετσι χρειάζεται πολύ μεγάλη επενδυση πλεον του σ με αποτελεσμα τα ποσοστά κέρδους να μην αξιζουν τον κοπο.
Προτιμούν για την ΄ωρα να επενδύουν σε κερδοσκοπικές επιχειρήσεις.
Πρέπει το μ να γίνει πολύ μικρότερο και αν.
Προς κ. Γ. Δραγασακη, υπουργο Οικονομιας& Οικονομικων
ΑπάντησηΔιαγραφήαναπληρωτη υπουργο κ. Δ. Στρατουλη
αναπληρωτη υπουργο κ. Π.Λαφαζανη
Αξιοτιμοι κυριοι,
Λεφτα παντα υπηρχαν στην χωρα μας. Αλλα παλαιοτερα ηταν μονον στις Ελβετικες τραπεζες. Σημερα ομως υπαρχουν παρα πολλοι φορολογικοι παραδεισοι, στους οποιους θα μπορουσατε να αναζητησετε τα βρομικα λεφτα που υπαρχουν.
Το μνημονιακο υπουργείο Οικονομικών δημοσιοποίησε την 11-1-12, κατάλογο με τους 47 φορολογικούς «παραδείσους», που δεν έχουν συνάψει με την Ελλάδα σύμβαση διοικητικής συνδρομής στον φορολογικό τομέα.
Συγκεκριμένα, με απόφαση του tτεως αντιπροέδρου της Κυβέρνησης και τεως υπουργού Οικονομικών κ. Ευάγγελου Βενιζέλου καθορίσθηκαν τα μη συνεργάσιμα κράτη για το έτος 2012, (Παραρτημα 1) οπως στο http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4686586
«Μη συνεργάσιμα κράτη» είναι εκείνα τα οποία δεν είναι μέλη της Ευρωπαϊκής Ένωσης, η κατάστασή τους σχετικά με τη διαφάνεια και την ανταλλαγή πληροφοριών σε φορολογικά θέματα έχει εξεταστεί από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (Ο.Ο.Σ.Α.) και δεν έχουν συνάψει με την Ελλάδα σύμβαση διοικητικής συνδρομής στο φορολογικό τομέα.
Επιπλέον, δεν έχουν υπογράψει ανάλογη σύμβαση διοικητικής συνδρομής με τουλάχιστον 12 άλλα κράτη.
Ομως , απο πληροφοριες απο τον πρωην υπουργο Κεφαλογιαννη, που γνωριζει τις πρακτικες του εφοπλιστικου κεφαλαιου (σημερα του ξεφυγε στην ΝΕΤ) η μεγαλυτερη πιθανοτητα ειναι να βρεθουν πολλα χρηματα στην Δημοκρατια του Βανουάτου, στον Νοτιο Ειρηνικο(Παραρτημα 2) .Αν αρνηθει το κρατιδιο αυτο , να μας δωσει τα λεφτα που καταχραστηκαν οι προδοτες πολιτικοι και επιχειρηματιες, προτεινω να κηρυξουμε τον πολεμο εναντιον του διεφθαρμενου κρατιδιου.
Το πολεμικο μας ναυτικο θα προμηθευεται διαρκως πετρελαιο για τις επιχειρησεις, απο πρωην αριστερο λαθρεμπορο εν πλω μετα απο συμφωνια με τον σ.Τσαβες . Για να αποφευχθουν ομως αποχωρησεις αξιωματικων και μαχιμων ναυτων ή ανταρσια και την κοπανησουν σε παραδεισια νησια με εξωτικες και αιθεριες ιθαγενεις γυναικες σαν τον γαλλο χρηματιστη Γκωγκεν, σε καθε πλοιο θα υπαρχουν επιλεκτα στρατιωτικα τμηματα της ΑΝΤΑΡΣΥΑ
Με επανασταστικους χαιρετισμους
Αφωτιστος Φιλελλην
ΥΓ Πληροφοριες στην Ελληνική Πρεσβεία (στη Νέα Ζηλανδία) που λειτουργεί στο Ουέλλιγκτων από το 1999 με παράλληλες διαπιστεύσεις σε έξη νησιωτικά κρατίδια του Ειρηνικού: Σαμόα, Τόνγκα, Φίτζι, Βανουάτου, Κιριμπάτι, Ναουρού. Επιπλέον, υπάρχει Άμισθο Προξενείο της Ελλάδας στην πόλη Ώκλαντ της Νέας Ζηλανδίας
Παραρτημα 1 Φορολογικοι παραδεισοι
ΑπάντησηΔιαγραφήΣτη σχετική λίστα περιλαμβάνονται οι εξής χώρες:
1. Ανδόρα
2. Ανγκουίλα
3. Αντίγκουα και Μπαρμπούντα
4. Αρούμπα
5. Μπαχάμες
6. Μπαχρέιν
7. Μπαρμπάντος
8. Βερμούδες
9. Μπελίζ
10. Βρετανικές Παρθένοι Νήσοι
11. Μπρουνέι
12. Νήσοι Κέιμαν
13. Νήσοι Κουκ
14. Κόστα Ρίκα
15. Χιλή
16. Ντομίνικα
17. Γιβραλτάρ
18. Γρενάδα
19. Γουατεμάλα
20. Γκέρνσεϋ
…….
47. Χονγκ-Κονγκ
http://www.tanea.gr/oikonomia/article/?aid=4686586
Παραρτημα 2 Η Δημοκρατια του Βανουάτου
Το Βανουάτου (στα γαλλικά: République de Vanuatu, αγγλικά: Republic of Vanuatu, στην Μπισλάμα: Ripablik blong Vanuatu,παλαιότερη ονομασία Νέες Εβρίδες) είναι αρχιπέλαγος που βρίσκεται στον νότιο Ειρηνικό, 1000χλμ δυτικά των νησιών Φίτζι. Από τα 82 νησιά του αρχιπελάγους του Βανουάτου τα δύο μεγαλύτερα είναι το Εσπίριτου Σάντου και το Μαλακούλα. Δύο από τα νησιά, τα Μάθιου και Χάντερ, διεκδικούνται και από τη Νέα Καληδονία. Η πρωτεύουσα της χώρας είναι η Πορτ Βίλα και βρίσκεται στο Εφάτε. Από το 1906, οι τότε Νέες Εβρίδες τελούσαν υπό κοινή αγγλογαλλική διοίκηση ως το 1980, οπότε το Βανουάτου απέκτησε την ανεξαρτησία του. Ο πληθυσμός της χώρας ανέρχεται σε 205.000 (2005) εκ των οποίων το 94% είναι Μελανήσιοι. Οι 113 γλώσσες που χρησιμοποιούνται στα νησιά του Βανουάτου κατατάσσουν τη χώρα ανάμεσα σε αυτές με την μεγαλύτερη γλωσσική ποικιλία.
Το Βανουάτου είναι φορολογικός παράδεισος και μόλις το 2008 συμμορφώθηκε με τα διεθνή πρότυπα έπειτα από πιέσεις κρατών όπως η Αυστραλία, για πάταξη της φοροδιαφυγής. Υφίσταται Φόρος Προστιθέμενης Αξίας σε κάποια αγαθά της τάξης του 12,5%. Εξαιτίας των φορολογικών διευκολύνσεων μεγάλος αριθμός πλοιοκτητριών εταιρειών χρησιμοποιεί τη σημαία της χώρας, ως σημαία ευκαιρίας. Στο νησιωτικό κράτος δεν υφίστανται πολλοί φόροι και γι’ αυτό πολλές εταιρείες ανταλλαγής αρχείων, όπως η Kazaa και η WINMX ξεκίνησαν να λειτουργούν με έδρα το Βανουάτου.