Τρίτη 19 Μαΐου 2009

Προσθετική Μυαλών


Δεν μπορώ να θυμηθώ πότε ακριβώς άρχισε όλη αυτή η ιστορία με τις προσθετικές για λόγους βασικά αισθητικής, μερών σώματος, σίγουρα κάμποσες δεκαετίες πιο πίσω, με νύχια στην αρχή, μετά με μαλλιά, μετά με βυζιά, μετά με πέη και πιθανόν και με κάποια άλλα δευτερεύοντα μέλη που προς στιγμήν, λόγω έλλειψης ενδιαφέροντος, μού διαφεύγουν.

Κι αφού τα είδαμε, τα συνηθίσαμε και πάψαμε να τα προσέχουμε, παρά μόνον όταν από το πολύ τιγκάρισμα η σιλικόνη έρεε ποτάμι απ’ τα μπατζάκια, και όταν πια η αντίστοιχη αγορά φτάνοντας πια σε κορεσμό, κόντευε να βάλει λουκέτο, κάποιες ντουζίνες νοματαίων, από αρχαιολόγους, ανθρωπολόγους, τεχνολόγους, νευρολόγους και φιλοσόφους, (οι τελευταίοι σίγουρα σε ρόλο μαϊντανού, για να συγκρατούν τάχατες τα καβαλημένα τεχνοφρικιά), ένωσαν τις δυνάμεις τους κάποια νυχτιά στο Βερολίνο, με σκοπό να την αναστήσουν, εισηγούμενοι την πιο καινοτόμο υπηρεσία που μπορούσε κανείς να φανταστεί στον 21ο αιώνα, αυτή της προσθετικής μυαλού.

Κατ’ αρχήν δεν ήταν και πολύ άσχημη η ιδέα, αν σκεφτεί κανείς την επιδημία νέκρωσης εγκεφαλικών κυττάρων που ενέσκηψε στον πλανήτη τις τελευταίες δεκαετίες. Και πού καιρός να περιμένουμε τη φυσική επιλογή να κοπιάσει και να φτιάξει τα πράγματα! Θα αργήσει που θ’ αργήσει, άσε που υπάρχει κι ο κίνδυνος να βγει και σε λάθος μεριά.

Αν αφήσουμε κατά μέρος τη γενετική μηχανική, γιατί παρ’ όλο το σπρώξιμο, γονίδιο που να το τσιγκλάς και να αυξάνει την ευφυΐα δεν έχει προς το παρόν ακόμα βρεθεί, δεν μένει τίποτε άλλο πιο προσιτό και εύκολο, από την προσθετική. Και σε τι θα συνίσταται αυτή; Απλά, απλούστατα. Είτε από ένα μικρό βαλιτσάκι με συνθετικό μυαλό, κατά προτίμηση ρεπλίκα του μυαλού του Αϊνστάιν, που θα το σέρνεις πάντα μαζί σου και θα το συμβουλεύεσαι στα δύσκολα, είτε, το πιο πιθανό, από ένα κύκλωμα μικροτσίπ που θα κουβαλάς στην τσάντα και αναλόγως των περιστάσεων θα το προσαρμόζεις σε κάποια εξωτερική περιοχή του εγκεφάλου, κάτω από καμιά πιάστρα δηλαδή, ή πίσω από κανένα σκουλαρίκι, για να μην γινόμαστε και ρεζίλι που καταφεύγουμε στα τεχνητά και στα έτοιμα.

Αν εσείς δυσκολεύεστε να το χωνέψετε, δεν συμβαίνει το ίδιο και με τον Dr. Λάμπρο Μαλαφούρη, νευρο-αρχαιολόγο στο Cambridge, (πάλι οι δικοί μας καβάλα στην πρωτοπορία), ο οποίος πιστεύει ότι η εγκεφαλο-προσθετική είναι το μόνο διαθέσιμο, λογικό (και αναγκαίο) βήμα, για την ενίσχυση της γνωστικής ικανότητας του ανθρώπου. Κι ας παλεύετε εσείς τάλαινες γονείς με μουρουνόλαδο, φρέσκο ψάρι, και γάλα, Βέλτσο, Μότσαρτ και Ντεριντά να διεγείρετε τα εγκεφαλικά κύτταρα των βλαστών σας. Ό,τι και να κάνετε, θα μοιάζει απλή βόλτα με παπάκι, ενώ δίπλα σας θα περνούν σφεντόνα τα παιδιά Φερράρι των γειτόνων, με την τελευταία λέξη της προσθετικής στα κρανία τους. Και άντε μετά να τα πιάσεις! Και άντε μετά να εξηγείς στα παιδάκια σου ότι δεν ήταν το μουρουνόλαδο αυτό που έφταιγε.

Τώρα, αν κάπου στο βάθος, σαν σώφρονες άνθρωποι, διαβλέπετε και κάποιο ηθικό πρόβλημα, μη θορυβείστε. Υπάρχουν στην ομήγυρη και μια αρμαθιά φιλόσοφοι γιαυτόν ακριβώς το λόγο: Για να το επιλύσουν!

43 σχόλια:

de profundis είπε...

Αν ακούσετε κάτι περί προσθετικής η ακόμα καλύτερα περί πολλαπλασιαστικής του λογαριασμού καταθέσεων μου ,να με ενημερώσετε πάραυτα,.Για να παραφράσω και λίγο το πολύ γνωστό ρητό των Σουμερίων μυαλά υπέρχουν λεφτά δεν υπάρχουν.

Sophia Kollia είπε...

ΤΡΟΜΕΡΟ!!!
Αλλά τώρα που το λες, εδώ τόσα κάνανε..θα γινόταν και αυτό!
Καληνύχτσ

Μαύρος Γάτος είπε...

Προσθετική μυαλών;;;; ΚΙ ΑΛΛΩΝ;;; Με το τεράστιο έλειμμα καρδιάς της εποχής μας;

Πριν ανακτήσουμε έστω και λίγο προβάδισμα σε Ανθρωπιά;;;

The full catastrophe, που θα έλεγε κι ο Αλέξης Ζορμπάς...

Νοσφεράτος είπε...

η Αφαιρετική μυαλών ισως θατανε καλυτερη λύση..Θα αντεχαμε περισσοτερο .

S - MBA Στέργιος είπε...

Ω! να ΄μαι και γω! Είδα τη φωτο και… φωτίσθηκα. Φτυστός εγώ! Να, έτσι έγινα μετά τη προσθετική γνώσεων που έκανα.

Τόσο καιρό… έλλειπα για τα «μεταπτυχιακά» μου στο… Χάρβαρντ! Έκανα προσθετική γνώσεων και πήρα επί τέλους το πολυπόθητο S-MBA!

Να σας πω, δεν ήταν εύκολο. Με έβαλαν να κάνω πολλές «εργασίες» όπως να γράψω από χίλιες φορές μερικές οφθαλμοφανείς αλήθειες που ανακάλυψα αλλά ο εγκέφαλός μου δεν έπαιρνε με τίποτα. Του χρειαζόταν μια γερή προσθετική και αυτού, γιατί όπως μου είπαν και οι καθηγητές έχει υπερφόρτωση στα αριστερά και είναι άδειος στα δεξιά, με αποτέλεσμα να είναι αδύνατη η ομαλή λειτουργία, λένε, της εσωτερικής προσφοράς και ζήτησης!

Κοιτάτε τι σπουδαία αποφθέγματα, κανόνες και νόμους ανακάλυψα στο.. μεταπτυχιακό μου.



Έρευνες:
• Το δίκαιο της ζούγκλας είναι ανώτερο γιατί είναι φυσικό ενώ των ανθρώπων είναι τεχνητό (αφύσικο).
• Η μείωση του μισθού απελευθερώνει τους μισθωτούς από τη καταναλωτική δουλεία.
• Τα συνδικαλιστικά δικαιώματα των εργατών είναι αντιστροφή των δικαιωμάτων της ελευθερίας.
• Χωρίς του πλούσιους οι φτωχοί θα ήταν… φτωχοί!
• Όπου δεν υπάρχουν συνδικάτα οι μισθοί είναι πιο υψηλοί.
• Η δημοκρατία κινδυνεύει από την εργατική πλειοψηφία.
• Τους αφρικανούς δεν πρέπει να τους σκεφτόμαστε γιατί είναι... μακριά.
• Η μεταβίβαση του πλούτου εξασφαλίζει τη μεταβίβαση της εξυπνάδας.
• Όταν στη κοινωνία ισχύει ο κανόνας της πλειοψηφίας έχουμε στασιμότητα και παρακμή του πολιτισμού.
• Οι αποφάσεις της πλειοψηφίας είναι κατώτερες από τις αποφάσεις μιας ευφυούς μειοψηφίας.
• Όταν δεν περιορίζουμε τη δημοκρατία, κινδυνεύουν και η δημοκρατία και η ελευθερία.
• Η νομενκλατούρα στον σοσιαλισμό είναι απαραίτητη για τη πρόοδο όπως οι πλούσιοι στον καπιταλισμό!
• Ο Μαρξ έγραψε σπουδαία έργα γιατί ήταν άεργος.
• Η ρωμαϊκή αυτοκρατορία κατέρρευσε γιατί επικράτησε ο... κρατικός σοσιαλισμός
• Η αποκήρυξη των συνδικάτων και του δικαιώματος απεργίας από τους εργαζόμενους ενισχύει την ελευθερία.
• Η κοινωνική ασφάλιση είναι εχθρός της δημοκρατίας και της ελευθερίας.
• Η σύνταξη είναι καταλήστευση της νεότερης γενεάς.
• Η προοδευτική φορολογία των μεγάλων κερδών είναι μισητή αυθαιρεσία.
• Όταν τα δάση είναι ιδιωτικά δεν υπάρχουν οικοπεδοφάγοι.
• Η δημοκρατική διεύρυνση της παιδείας αυξάνει ευθέως τους κινδύνους για τη παιδεία


Νόμοι που… διατύπωσα:
• Το εύρος της ελευθερίας είναι αντιστρόφως ανάλογο του εύρους της δημοκρατίας.
• Η εξαφάνιση της ανεργίας είναι ευθέως ανάλογη της εξαφάνισης του μισθού.
• Η συσσώρευση πλούτο σε λίγα χέρια είναι ευθέως ανάλογη της προόδου
• Οι καινοτομίες αυξάνονται ευθέως ανάλογα με τους πλούσιους τεμπέληδες.
• Η ευτυχία των εργαζομένων είναι ευθέως ανάλογη του αριθμού των εργοδοτών.

Το «S» (SUPER) στο ΜΒΑ το πήρα με τη πρωτότυπη αποκαλυπτική εργασία που έκανα με τίτλο: «150 χρόνια υπόγειας σοσιαλιστικής διακυβέρνησης στη Δύση»! όλοι παραδέχτηκαν την ανακάλυψή μου και ομόφωνα μου απένειμαν το «S».

Όπως είδατε κόπιασα πολύ για να διατυπώσω τις… σοφές ανακαλύψεις μου! Και μη διανοηθείτε ότι όλα τα παραπάνω είναι αστεία γιατί έχω ατράνταχτη τεκμηρίωση. Αν δεν τα καταλαβαίνετε τρέξτε για καμιά προσθετική μυαλού. Αυτό σας λείπει και όχι ότι εγώ λέω μ…… ναι απ’ αυτές πως τις λένε…

VAD είπε...

Προσθετική μυαλών;Πελατεία υπαρχει οπωσδήποτε,αλλά πηγή δε βλέπω πουθενά...πού να τα βρεις...
και έτερον πρόβλημα,σε ποιον να πρωτοβάλεις μυαλό...

Greek Rider είπε...

Cynical αν συνεχίσουμε όπως πάμε μόνο όσοι μπορούν να πληρώσουν θα ζουν μέχρι τα βαθιά γεράματα και μόνο αυτοί θα μπορούν να αντέξουν το βιοτεχνολογικό κόστος του τεχνοφεουδαρχικού ανταγωνισμού.

Για μένα αυτά δεν είναι επιστημονική φαντασία.

Σύντομα μόνο όσοι μπορούν να πληρώνουν αδρά θα μπορούν να πίνουν καθαρό νερό και φαγητό χωρίς χημικά.

Tyler Durden είπε...

υποθέτω ότι γνώσεις υπολογισμών, τεχνοκρατικές, εγκυκλοπαιδικές, ή της λειτουργικής καθημερινότητας (συνολοταυτιστικό αυτόματο κατά Καστοριάδη), δηλαδή πιο κοντά στο ρομπότ θα είναι αυτά τα παιδιά.

Ε, ναι, είναι πιο πρακτικό να έχεις ένα κολλημένο τσιπάκι σε συνεχή ον λάιν σύνδεση με wikipedia και άλλα site Ποικίλων υπηρεσιών, από τον βαρύ και ασήκωτο Πύργο (που σε καθηλώνει στην καρέκλα) ή το λαπτοπ (που το κουβαλάς παραμάσχαλα και ενοχλείς τους διπλανούς σου στην καφετέρια όταν το απλώσεις μπροστά σου με όλα τα γκάτζετ και αξεσουάρ),

cynical είπε...

καλημερα @de Profundis,

υπαρχουν αρκετες μεθοδοι πολλαπλασιασμου των χρηματων, αλλα μαλλον ειστε σε λαθος μερια.

cynical είπε...

γεια σου Σοφια,

οπου ακους πολλα κερασια κρατα και μικρο καλαθι...
Πολλα απο αυτα που περνανε στον κοσμο οτι εχουν γινει, τις πιο πολλες φορες ειναι μονο στα χαρτια.

cynical είπε...

Η Ανθρωπιά, αγαπητέ @Μαύρε Γάτε, δεν φέρνει λεφτά. Παιρνει!

Ενώ ενα super μυαλο, κάτι θα σκαρφιστει να κινηθει η αγορά.

cynical είπε...

Καλημέρα @Nosferatos,

τωρα που το εθιξες, σ' αυτον τον πλανητη ολα προστιθενται. Η αφαίρεση είναι μια διαδικασια αγνωση και πολιτισμικά ανεπίτρεπτη.

Χρειαζεται, λοιπόν, να διαδώσουμε την αναγκαιότητά της..

cynical είπε...

καλώς τονα τον Φωτισμένο S-Στέργιο!

Καποιος πριν απο χρονια, που εγραψε κατι παρομοια πραγματα στο διδακτορικο του πήρε Νομπελ. Το ονομα του αρχιζε απο Hayek νομιζω.

Για σενα με τοσα περισσοτερα που ανακαλυψες, και με τοσες τεκμηριωσεις που εκανες, δυστυχως δεν υπάρχει ακομα ανταξιο βραβειο. Προσθετικη βραβειων χρειαζεται...

cynical είπε...

καλημερα VaD

μην πιστευεις τιποτε! Ακομα ο εγκεφαλος ειναι terra incognita ως προς τη λειτουργια του. Η προσθετικη μας έλλειπε.

cynical είπε...

καλημερα @Rider,

πιστευω οτι ολα αυτα αποτελουν φαντασιωσεις μιας ορισμενης καστας που καβαλησε την καλαμο. Πιθανον να ειναι δυνατα σε ενα πολυ μακρινο καιρο, γιατι ακομα δεν εχουν ιδεα πως δουλέυουν τα βασικα του εγκεφαλου. Ακομα βλεπουν διαφορες διεγερσεις και απο κει προσπαθουν να συναγουν ειδικοτερες συμπεριφορες, τις περισσοτερες φορες λαθος.

Εχουν γινει καποια πειραματα integration εγκεφαλου και computer σε παραπληγικους, οπου μια σκεψη κινησης, διεγειρει μια συγκεκριμενη και γνωστη περιοχη του εγκεφαλου οπου βρισκονται τα κινητικα κεντρα. Η διεγερση αυτη δινει σημα σε ενα μηχανικο χερι να κινηθει. That's all!
http://www.newscientist.com/article/dn9540-brainimplant-enables-mind-over-matter.html


Δεν υπάρχει δυνατοτητα ακομα να ξεχωρισουν σηματα που προερχονται απο διαφορετικου περιεχομενου σκεψεις, και ουτε πιστευω οτι θα γινει ποτε αυτο με τον σημερινο τροπο ανιχνευσης που ειναι crude.

Αυτο που λες για καλυτερη περιθαλψη και ποιοτητα ζωης, ειναι αληθεια και ηδη συμβαινει. Στο μελλον θα ενταθει.

Αλλα και στο γονιδιακο πεδιο τα πραγματα ειναι επισης θολα για τον ιδιο λογο που ειναι και στο εγκεφαλικο. Δεν υπαρχουν ουτε νευρωνες ουτε γονιδια που κανουν συγκεκριμενες δουλειες, εκτος ελαχιστων περιπτωσεων για τις οποιες ειναι σιγουροι. Ολα τα αλλα ειναι στο χυμα και εικασιες.

cynical είπε...

καλημερα @Tyler,

δηλαδή τωρα τα παιδακια, αντι για "το ποιος εισαι; η Δομή;", θα λενε "ποιος εισαι; η wikipedia?".

Παντως, εγειρονται πολλα ηθικα ζητηματα σε τετοιου ειδους παρεμβασεις, αν ποτε γινουν.

Ανώνυμος είπε...

@cirut
Ότι αυτά θα γίνουν ούτε λόγος. Μεταμοσχεύσεις είναι. Πεδίο λαμπρό των ιατροφαρμ εταιρειών,labs, sciences κλπ. Επισημαίνω μόνον:

. Την.. αφαιρετική μυαλού του Νοσφ
. Την... προέλευση μεταμοσχεύσιμου μυαλού του VaD (ta ..imitation, ποιος τα παίρνει;)

Και τη δυνατότητα "Υγιεινής Ζωής, ασχέτως περιβάλλ των πλουσίων", του Rider.

Τέτοια σκέφτομαι και λέω ότι η Οικολογία ίσως είναι κρισιμότερη της πολιτικής, αφού όταν ...καταλήξει η ταξική διαμάχη, ίσως κοιτάξουν γύρω και δουν ότι βρίσκονται σε ένα παντέρημο αστρικό τοπίο, μεταλλαγμένων.

Πω, πω μαύρη προπαγάνδδδα, μέρες που είναι!

NdN είπε...

Αγαπητή μου Cynical, θα συμφωνήσω μαζί σου ότι η προσθετική μυαλών αποτελεί φαντασιωσή κάποιων και θα παραμείνει μόνο στο χαρτιά. Ωστόσο ευτυχώς η προσθετική βυζιών που επίσης αποτελεί φανατσίωση (όλων και όχι κάποιων) δεν έμεινε!

μ είπε...

Δεν έγινε ακόμα, περιμένετε... Οι δυσκολίες είναι πάρα πολλές.

Το θέμα όμως δεν είναι η ποσοτική προσθήκη μυαλού, αλλά η ποιοτική. Ποιο τμήμα του εγκεφάλου θα ενισχυθεί; Ολόκληρος; Το συναισθηματικό κομμάτι; Το λογικό; Το οπτικό κοκ;

nelly είπε...

Σε μια εποχη που ο αντρας μπορει να γινει γυναικα και το αντιστροφο, που το πεος μπορει να μεγαλωσει, που συζηταμε για κλωνοποιηση ανθρωπων και μωρα κατα παραγγελια, που συζηταμε για προσθετικη μυαλου αλλα εξακολουθουμε να πεθαινουμε απο ανιατες νοσους, θα συνεχισω να τους λεω : σκατα στα μουτρα σας. Αλλα βλεπεις, κι αυτοι χεσμενη μ εχουν.
Σκατομαχιες κι οποιος αντεξει.

ειναι αδικο και προκλητικο να γερνει τοσο πολυ η πλαστιγγα.

Νοσφεράτος είπε...

''που το πεος μπορει να μεγαλωσει,''

Σημασια δεν εχει το μεγεθος αλλα τι εχει μέσα
(το πεος ..Για τον εγκεφαλο δεν το συζητάω .. ετσι κιαλλιως ξερουμε οτι εχει΄...)

nelly είπε...

Στο πεος,μονο το μεγεθος εχει σημασια.
Γιατι το αλλος που υπονοεις,
ειναι μεσα αλλα αλλου μεσα.

Βεζύρης είπε...

Όλοι αυτοί οι ματαιόδοξοι, που θέλουν να "ανυψώσουν" τον άνθρωπο σε υψηλότερα επίπεδα (λες και είναι θέμα γνώσεων, το επίπεδο ή η ποιότητα ενός ανθρώπου), λησμονούν κάτι, δεν έχει που έφτασες αλλά το πως, στο κάτω κάτω το ταξίδι μας μένει... Σε έναν κόσμο που θα στα φυτεύουν όλα, ποιο το νόημα; Τι θα αναζητούν, με τι θα παλεύουν οι άνθρωποι;

grsail είπε...

Θεωρώ οποιονδήποτε είναι ενάντια (sic) στην προσθετική μυαλών (για βυζιών δεν το συζητώ) ως απομεινάρι της ολιγαρχίας ή νεροκουβαλητή της αντίδρασης ή στην καλύτερη περίπτωση εργάτη χαμηλής νοημοσύνης που έχασε το ταξικό του μίσος !

Η νέα εποχή των νευροαρχαιολόγων (ήμαρτον!) ανατέλλει :-))

pentanostimi είπε...

το θεμα ειναι ταξικο=εχεις λεφτά,προσθέτεις και μυαλά!

akrat είπε...

ας βρεθεί επιτέλους τρόπος να φύγουν όξω και να μας αφήσουν στην αναρχία εδώ κάτω... τι άλλο θα σκαρφιστούν ακόμα...

cynical είπε...

Kαλημερα @cirut

απο την τοση προπαγανδα υπερ των Ο.Π., αρχισανε τα δδδ να τρεχουνε απο τα μπατζακια...

cynical είπε...

καλημερα @NdN

εκτιμητη του πληθωρικου και του ωραιου!

cynical είπε...

Καλημερα @Mano,

ασε να φτασει αυτη η ωρα, που θα ξερουμε ακριβως ποιο κανει τι, και μετα ασε τους φιλοσοφους να σπαραζονται...

Παντως, μου κανει εντυπωση πώς ενω ολα αυτα ειναι ακομα science fiction παιρνουν τετοια δημοσιοτητα και παρουσιαζονται σαν ηδη να βρισκονται στο κατωφλι μας.

cynical είπε...

Καλημερα Νελλη,
μα σου λενε οι ανθρωποι, πως αμα προσθεσουμε μυαλο, τοτε θα βρουμε και τη λυση για τις ανιατες νοσους! Μονο μια δεν θεραπευεται βεβαια και την ξερεις!

cynical είπε...

καλημερα σας @Βεζύρηδες και σια...

Ολοι αυτοι, παρακλαδια των κοινωνιοβιολογων, αναγωγιστες και ανιστορικοι, αδυνατουν να αντιληφθουν οτι ο ανθρωπος δεν ειναι νευρωνες που τους κληρονομησες και παει τελειωσε, ουτε γονιδια που γραψανε στη γεννηση και μας καθορισανε εως και ποιο κομμα θα ψηφιζουμε. Ξεχνουν οτι το περιβαλλον (φυσικο και πολιτισμικο) διαμορφωνει και τους μεν και τα δε.
Φανταζονται τον ανθρωπο σαν ενα απομονωμενο συνολο μερων που θα μπορεις να τα αλλαζεις με ενα κιτ, κατα βουληση. Δεν με ενοχλει τοσο η εφευρεση αμα γινει, αλλα η αντιληψη που τρεφουν για τον ανθρωπο και τις κοινωνιες.

cynical είπε...

καλημερα @grsail,

μολις προσπαθησα να προσδιορισω , ακριβως πιο πανω, τι ειναι αυτο που με ενοχλει στις αντιληψεις αυτων των ανθρωπων.

cynical είπε...

καλημερα @πεντανοστιμη.

Με γεια και το νεο αβαταρ. Γιατι καλε αγρίεψε;; Σαν να διετρεξες με μιας, αιωνες, απο τον ρομαντισμο, βρεθηκες σε μια μετα-μετα εποχη καπου στην επομενη χιλιετια!

Παντως για να μην κατηγορηθουν οι εν λογω φουτουριστες, δηλωσαν οτι η συγκεκριμενη προσθετικη θα γινεται πολυ φτηνα, ωστε και οι εργαζομενοι να μπορουν να φορουν καινουργια μυαλά...

cynical είπε...

καλημερα @akrat,

και αν φυγουν, τι ποστ θα γραφουμε;;

Β.Bimbo( PR Profil ) είπε...

-Μποναμάς για τις €υροεκλογές-
sto macedoine

πάλι ο BLOGGER της Google…
και τα ΚΑΛΟΠΑΙΔΑ του στην ΕΛΛΑΔΑ
με αναγκάζουν να σας στέλνω mails..!

καλημέρα..:-))

Ανώνυμος είπε...

Η "Αφαιρετική Μυαλών" είναι το ζητούμενο παρά η Προσθετική.
Η αφαιρετική ιδιότητα της τέχνης διότι τι είναι το μυαλό; τα ατελείωτα στρώματα της μνήμης, πόσο να προσθέσεις με την "φυτική μνήμη των βιβλίων" κατά Ουμπέρτο Εκο;
Απο παιδί γνώριζα ένα γιατρό στην γειτονιά με σπουδές προπολεμικές εκ Παρισίων, προελεύσεως Νέας Σμύρνης. με εμμονή να με κοροϊδεύει ως εξής: "να σου ανοίξουμε το κεφάλι να το γεμίσουμε" εννοώντας να αποφύγω την κούραση του σχολείου.

OrthoPhysio είπε...

Αφου διάβασα ολοκληρο το άρθρο και αμέσως μετά, ένα προς ένα ολοοοκληρα τα μηνύματα...αντιλήφθηκα οτι δεν μιλούσατε για προσθετική μαλλιών.

Πλέον, τώρα, αρχίζω να διαισθάνομαι οτι η φαλακρα μου αιτιαζεται στην ενδοκρανιακή μου ερήμωση.

Να πάω σε νευροχειρουργό ή την DhI γιατρε;;;

μ είπε...

Cynical,
μας εντυπωσιάζει επιστημονικά, μας τρομάζει ρεαλιστικά.

cynical είπε...

καλημερα Β. Bimbol!

cynical είπε...

@airgood,

τα καλα παιδια ακολουθουν το "the more the better"

Αντε να αλλαξουν αυτοι πρωτα μυαλα..

cynical είπε...

Καλωςόρισες "Χαιρε Εδω",

μήπως πριν πας σε νευροχειρουργο πρεπει να επισκεφτεις οφθαλμιατρο;
Βεβαια ειθισται, οσοι δεν εχουν μαλλια, να εχουν φτασει σε ηλικια που θα επρεπε να ειχαν βαλει μυαλο!

cynical είπε...

γεια σου Μάνο,

τα πραγματα ειναι πολυ πιο απλα απο οσο παρουσιαζονται. Αυτη την εντυπωση εχω. Τρεχουν μακρυτερα απο τα γεγονοτα.
Ακομα καμια τεχνικη δεν μπορει να ξεχωρισει σκεψεις και πού αυτες εδραζονται. Και αμφιβαλλω αν θα γινει ποτε. Οποτε ας μην τρομαζουμε αδικως!

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή μέχρι τότε ακολουθούμε τη ρήση τους;... cynical drafting!