Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Η Νέα Κυβέρνηση των Αξίων


Τι βλέπω πάλι σήμερα; Αναταραχή στις εφημερίδες για τη νέα κυβέρνηση συμβούλων που προσέλαβε ο Γιώργος (ex-Γιωργάκης)! Ναι, δεν μάς έφτανε η παραδοσιακή ελληνόφωνη δική μας, προσκαλέσαμε και ένα πιο μικρό κι ευέλικτο σχήμα εκ ΔΝΤ-ΕΕ για να καθοδηγεί δια του power point την πρώτη μπας και κάνει κανένα λάθος στη μετάφραση, και επειδή κι αυτοί του έπεσαν μικροί στο μάτι του αρχηγού, είπε να προσλάβει και μια τρίτη κυβέρνηση συμβούλων προερχόμενων από ευρύτερες γεωγραφικές και γλωσσικές πανεπιστημιακές ζώνες, έτσι ώστε το όραμα της παγκοσμιοποιημένης διακυβέρνησης να λάβει σάρκα και οστά, πρώτα στη μικρή μας μπανανία και να πάρουμε πρώτοι εμείς τα εύσημα για τη νέα αυτή ευρεσιτεχνία. Τι κι αν όλες οι χώρες αρκούνται σε μια κυβέρνηση. Μια αυτές, τρεις εμείς, μιας κι εδώ είναι Ανατολή και όλα είναι φαρδιά και μπόλικα.


Αλλά για σταθείτε! Γιατί διαμαρτύρεστε και φωνασκείτε για τον νέο, τον τρίτο κατά σειρά κυβερνητικό φλοιό; Δεν είναι όλοι τους ευυπόληπτοι πανεπιστημιακοί; Τι Harvard, βλέπω εδώ, τι MIT, τι LSE. Συγκρίνεται κανένα από δαύτα με το ΑΠΘ, το Καποδιστριακό ή το ΤΕΙ Καρδίτσας; Για βάλτε κάτω τα βιογραφικά, σάς παρακαλώ! Με τον πόντο τα μετράνε οι δικοί μας οι υπουργοί, με το μέτρο τα μετράνε οι ξένοι. Άμα τα βάλεις όλα μαζί μέχρι και την Αττική οδό καλύπτουν. Ενώ των δικών μας, άντε κανένα παράδρομο της Ομόνοιας, κι αυτό μετά βίας. Να πάνε άχρηστα όλα αυτά τα βιογραφικά και τα Νόμπελ; Εμείς είμαστε μια χώρα που έχουμε βάλει την αξιοκρατία κορώνα στο κεφάλι μας. Μ'αυτό το όραμα ζει και αναπνέει ο αρχηγός μας. Ν' αφήσουμε όλους αυτούς, τις ενσαρκώσεις, την πεμπτουσία της Αξίας ξέμπαρκους για να μας τους πάρουν άλλοι; Αλλίμονο!


Δεν μπορώ να σας καταλάβω. Έχουμε όλο το χρυσάφι της γης στα πόδια μας και στραβομουτσουνιάζουμε. Κυβέρνηση αξίων μας έφερε έτοιμη ο αρχηγός για ν' ανεβάσει πάραυτα το επίπεδο της χώρας και μείς εκέι, κολλημένοι στα ΤΕΙ Καρδίτσας και Άνω Καρδιτσομαγούλας. Τι νομίζετε ότι είναι δηλαδή η Πολιτική; Ποιος νομίζετε ότι μπορεί να κάνει Πολιτική και να κυβερνήσει; Ο καθένας ξεβράκωτος, με πτυχία πατσαβούρια, ή ο αφρός της Ivy League;


Για συνέλθετε περικαλώ και αναθεωρείστε! Για το καλό της πατρίδας προπάντων.


4 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Νόμίζει ότι ακολουθεί το παράδειγμα του Πλάτωνα με κυβέρνηση ΑΡΙΣΤΩΝ.

cynical είπε...

Δεν νομιζω, οτι εχει καμια επαφη με Πλατωνα.

Κομπλεξ εχει...

Unknown είπε...

Αισθάνομαι μια ευφορία να με διακατέχει πλέον.
Μια αισιοδοξία…
Ένα σφίξιμο στο στομάχι σαν ερωτικό σκίρτημα ένα πράμα…

You Pay Your Crisis είπε...

Υπάρχει κοσμος που θελει να γνωριζει και να συναναστρεφεατι με πλουσιους για να παιρνει κατι απο την αιγλη τους.

Αλλος κοσμος θελει να συνευρισκεται με καθηγηταδες για να περνιεται στους παραεξω οτι ειναι ενας απ' αυτους.

Τι να κανεις υπαρχουν παντα ελλειμματικες προσωπικοτητες