Δευτέρα 23 Αυγούστου 2010

Η τούμπα(;) των καναλιών


Νομίζω ότι ο καθένας πια αντιλαμβάνεται ότι η παρούσα κυβέρνηση, αλλά και κάθε κυβέρνηση οφείλουν την παραμονή τους στην εξουσία κατά κύριο λόγο στα Μ.Μ.Ε. και συγκεκριμένα στα δυο τρία κανάλια πανελλαδικής εμβέλειας. Έτσι και οι κεραίες αναμετάδοσης Υμηττού και Πάρνηθας σιωπήσουν για καμιά βδομάδα, χρόνος που θεωρείται από τους επιστήμονες αρκετός για να ξεκαθαρίσει το μυαλό του μέσου τηλεθεατή από τις αράχνες, τού είδους ταραντούλα που το έχουν αποικίσει, η κυβέρνηση θ' αρχίσει να μην αισθάνεται και πολύ καλά στα πόδια της.

Η σιώπηση των προαναφερθέντων καναλιών αποτελεί έναν από τους τρόπους που συντελούν στην εκδήλωση της νόσου "κυβερνητική αστάθεια". Το ίδιο μπορεί να συμβεί κι όταν τα δυο τρία αυτά κανάλια αρχίσουν να παίζουν σε έναν κάποιον άλλο σκοπό, διαφορετικό από τον προηγούμενο. Δηλαδή, να το γυρίσουν από το τσάμικο στον καλαματιανό.

Αυτές τις μέρες, έχω την αμυδρή εντύπωση πως αυτό ακριβώς συμβαίνει, λιγότερο στο Mega, περισσότερο στον Skai. Αφ΄ενός το καυστικό σχόλιο της Ακριβοπούλου για τις μακριές διακοπές του πρωθυπουργού, αφ' ετέρου το, εμφανούς δυσαρέσκειας, σχόλιο του έτερου γκουρού Παπαδημητρίου, περί αδιέξοδης οικονομικής πολιτικής, ασφυξίας της αγοράς κλπ.

Τα κανάλια, σαν εμπορικές επιχειρήσεις έχουν συνάμα κι ένα όριο ανοχής ως προς το πόσο κόντρα θα πάνε στο κοινό αίσθημα. Από ένα σημείο και μετά δεν το 'χουν σε τίποτε να κάνουνε την τούμπα.

Λέτε να γίνει πιο γρήγορα απ' ότι περιμέναμε; Για να δούμε...

23 σχόλια:

grsail είπε...

Με μελαγχόλησες.

Φτάσαμε να ελπίζουμε σε "τούμπες" των σαλτιμπάγκων για μια αλλαγή που γίνεται όλο και ποιό απαραίτητη.

Όμως αλλαγή προς τα που και με ποιόν;

cynical είπε...

grsail καλημέρα,

να σου πω, δεν βλεπω και καμια πλειοψηφια που να θεωρει την αλλαγη τοσο απαραιτητη.

Η καλλιεργημενη ενοχη ακομα καλα κρατει, όπως και η ελπιδα (φρουδα), οτι με τη συγκεκριμενη πολιτκη θα ερθουν καλυτερες μερες.

Τωρα τι να πω, για τη δυναμη των καναλιων... Γνωστη. Για ποιο αραγε λογο πληρωνονται τοσο πολυ ορισμενοι κεντρικοι παρουσιαστες και δημοσιογραφοι; Καποια αναλογου μεγεθους υπηρεσια θα προσφερουν.

Στο τελευταιο ερωτημα σου, αλλαγη προς τα που, και με ποιον, ας μην εχουμε και πολλες αυταπατες.

Πασοκ, Αναν. Αριστερα, Οικολογοι, κανουν μια ωραια ατμοσφαιρα.

Κυριάκος είπε...

Cyn, διάβασες αυτό στο Βήμα;

Οι γκάφες, τα ψέματα και... οι τούμπες της τρόικας

Τρελό πέσιμο στους εκπροσώπους της τρόικας. Κάτι ψήνεται, the plot thickens που λένε και στα ξένα.

cynical είπε...

Γεια σου Κυριάκο,

ναι, ναι το είδα! Σαν να τα είχαν μαζεμένα ολα μαζι της τρόικας!

Πιστευω οτι τα καναλια εχουνε περασει το peak της στηριξης, και κατηφοριζουνε την πλαγια της αποδομησης...

Το ερωτημα ειναι ποιον εχουνε στο μυαλο τους σαν αντικαταστατη. ισως και να τον ψαχνουν ακομα και γιαυτο να την πανε την αποδομηση του ΓΑΠ προς το παρον στο ρελαντι...

celin είπε...

Mε προλαβε ο Κυριακος,cynical,κ εγω σε αυτο το αρθρο του Βηματος ηθελα να σε παραπεμψω,το οποιο μου εκανε τοσο μεγαλη εντυπωση ωστε να του αφιερωσω μιση αναρτηση!
Σε συνδυασμο με την τοποθετηση της Ακριβοπουλου,την οποια ειχα κ εγω ακουσει,
αναρωτηθηκα κ εγω για τα ιδια που αναρωτιεσαι.Ως ποτε αραγε θα πηγαιναν κοντρα στο λαικο αισθημα?

Αλλα κ παλι,ειμαι πολυ καχυποπτος για να ισχυριστω οτι εχουμε κυβιστηση,κοινως κωλοτουμπα.

Μπορει να εντασσεται ολο αυτο στο ιδιο παιχνιδι παραπληροφορησης κ συγχυσης,μπορει δηλαδη να ειναι προσωρινο,μια απελπιδα προσπαθεια να δειξουν οτι ΑΣΚΟΥΝ ΚΑΙ ΚΡΙΤΙΚΗ Κ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΥΠΟΤΑΧΘΕΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΣΤΟ ΚΑΘΕΣΤΩΣ.
Ετσι ωστε τα επομενα γλειψιματα στη Κυβερνηση να ανακτησουν τη χαμενη τους φερεγγυοτητα κ αξιοπιστια.
Καποιος που μονιμως γλειφει αλλωστε ειναι αναξιοπιστος κ ουσιαστικα προσφερει κακες υπηρεσιες.

Ιστοριες συνωμοσιας ολα αυτα που γραφω?θα δουμε..καμια εμπιστοσυνη παντως δε μπορω να εχω στα καναλια

cynical είπε...

γεια σου celin,

οσο η επιθεση ηταν στο δημοσιο, τα καναλια σιγονταριζαν χαιρεκακα. Τωρα που η επιθεση αυτη εχει γυρισει στην αγορα, δυσκολο το βλεπω να το βουλώσουν.

Δεν βλεπω τι συμφερον εχουν για να συνεχισουν να στηριζουν αυτη την κυβερνηση.

Εσυ βλεπεις κανενα;

Στέργιος είπε...

Τα κανάλια δεν εκφράζουν την πολιτική εξουσία, όσο και αν συνδέονται με αυτή. Εκφράζουν γενικώς την εξουσία του κεφαλαίου και ειδικά το κεφάλαιο που τα έχει ιδιοκτησία του.

Ανάλογα με τις ανάγκες αλλά και με τους σχεδιασμούς, βλέπουμε και τις μεταβολές στα μέσα ενημέρωσης, ορισμένες δε φορές με μορφή προπαγανδιστικού βομβαρδισμού. Όποιος θυμάται πολιτικές αλλαγές υπό τη πίεση των ΜΜΕ, τις τελευταίες δεκαετίες ξέρει.

Τελευταία πράξη πριν τον βομβαρδισμό για τα μέτρα, το μνημόνιο και το σωτήριο ΔΝΤ ήταν η οβιδιακή μεταμόρφωση των ΜΜΕ, τον Μάιο του ‘09 όταν ο ανεύθυνος γιωργάκης έγινε ξαφνικά υπεύθυνος Γιώργος και ο υπεύθυνος Κώστας έγινε ανεύθυνος κωστάκης. Αν νομίζει ο ΓΑΠ ότι μεταμορφώθηκε και κατατρόπωσε τον Καραμανλή μέσα σε μια νύχτα ώστε να μπορεί να κερδίσει τις εκλογές, που δεν κέρδιζε ούτε με σφαίρες, είναι βαθιά νυχτωμένος.

Τώρα τα παιχνίδια αλλάζουν (αν αλλάζουν). Κάθε επί μέρους κεφάλαιο ΜΜΕ αφού υπεράσπισε και υπερασπίζει με νύχια και δόντια το Μνημόνιο, νοιώθει ότι ήρθε ο καιρός να επωφεληθεί ιδιοτελώς και το ίδιο. Έτσι ξαναπαίζει μικρά παιχνίδια εξουσίας. Μια δεύτερη αφορμή για τις ντρίπλες που θα δούμε, αφορούν τα όρια της σημερινής κυβέρνησης. Αυθόρμητα νοιώθουν την ανάγκη αλλαγής για να μην έρθει η φθορά που θα ξυπνήσει το λαό και θα τους πάρει όλους φαλάγγι.

Έτσι σε συμφωνία με ξένα και ντόπια κέντρα ταξικής εξουσίας ετοιμάζουν το έδαφος για κυβερνητικές μεταβολές με στόχο να κεφαλαιοποιηθούν τα ως τώρα κέρδη και να αποπροσανατολισθεί ο λαός όταν νοιώσει στο κόκαλο το μέγεθος της απάτης και της απομύζησης.

Στα πλαίσια αυτά έχουμε μια κλίμακα που μάλλον θα εναλλάσσεται, του τύπου ανασχηματισμός, νέα κυβέρνηση με τεχνοκράτες, εκλογές, συμμαχική κυβέρνηση κλπ, κλπ. Σε τίποτα δεν θα κολλήσουν όταν εξυπηρετούν γενικά ή ειδικά συμφέροντα. Τότε ανακαλύπτουν τα «λάθη» και τα «ελαττώματα» της σημερινής κυβέρνησης…

Φυσικά στα κόλπα αυτά δεν είναι αμέτοχη ούτε η σημερινή κυβέρνηση που θα ήθελε έναν άνεμο ανασχηματισμού ή εκλογών αλλά όχι και να καεί…. Ούτε και η ΝΔ...

Εδώ τα διάφορα κεφάλαια είναι ικανά να σκοτωθούν για το ποια λύση θα επιλεγεί.

Και ο λαός; Ο λαός στη γωνία; Όχι βέβαια. Η επερχόμενη πίεση του λαού που έρχεται σαν βουβό ποτάμι, που ακόμη κανένας δεν ξέρει το μέγεθος και τη δύναμη, τους φέρνει φόβο και τρόμο! Τα σενάρια έχουν κατά πρώτο λόγο να αντιμετωπίσουν απρόβλεπτες εξελίξεις από τυχόν μαζικές λαϊκές κινητοποιήσεις και εξεγέρσεις. Αυτό όμως για την ώρα τα ΜΜΕ νομίζουν ότι το ελέγχουν. Και ζητούν μερίδιο!

Με τα διάφορα «κριτικά» τους άρθρα θέλουν να μας που και ότι εκφράζουν «το πόνο του λαού» για τα μέτρα. Δεν αποκλείεται καθόλου να δούμε και μέσα ενημέρωσης που κόβονται στη μέση με το μισό μέρος τους με το μνημόνιο και το άλλο μισό «με το λαό»! Το έχουν ξανακάνει πολλές φορές με πρωτοπόρο το συγκρότημα Λαμπράκη. Για να δούμε θα τους βγει γλυκό ή ξινό;;;

Στέργιος

celin είπε...

cynical,νομιζω οτι τα καναλια χρωστανε εκατομμυρια ευρω στο κρατος,ετσι το κρατος εχει σε ομηρια τα καναλια
κ τα καναλια εχουν σε ομηρια το κρατος,
σε ενα αλισβερισι διαφθορας,σε ενα συμπλεγμα του Λαοκοωντα,οπου δε μπορεις να ξεχωρισεις ποτε μιλαει καποιος δημοσιογραφος(ως εκπροσωπος τυπου της Κυβερνησης)
η ποτε μιλαει καποιος πολιτικος(ως τσιρακι των καναλιων)

για να το θεσω πιο εκλεπτυσμενα,εχουν μπερδεψει τα μπουτια τους κ θεωρω τη μοιρα τους αξεδιαλυτη,
if one of them goes down,they all go down,
για αυτο κ ισως αυτη η οψιμη κριτικη ειναι πιθανον να ειναι μια ακομα παραπλανηση.
(Αν κ για να ειμαι ξεκαθαρος,το Σκαι,μολονοτι ξεσηκωνει κυματα απεχθειας κ δικαιολογημενα,ειναι πολυ πιο "τιμιο" απο τους υπολοιπους.Γιατι αυτα που λενε τα πιστευουν,οι ανθρωποι ηταν κ εξακολουθουν να ειναι νεοφιλελευθεροι ταλιμπαν/αντιαριστεροι,κ δεν εχουν την ιδια σχεση διαπλοκης με τους υπολοιπους,οι οποιοι γλειφουν απλως καθε φορα οποιον ειναι στη Κυβερνηση.
Προτιμω τον ιδεολογικο εχθρο απο τις οβιδιακες μεταμορφωσεις των υπολοιπων.Σκεψου μονο οτι τη πενταετια Καραμανλη,ολοι οι υπολοιποι εγλειφαν πατοκορφα νυχθημερον)

Δε νομιζω δηλαδη οτι θα αποσυρουν την εμπιστοσυνη τους στον ΓΑΠ,
αλλωστε δεν υπαρχει κανεις να στηριξουν.Σιγουρα εχουν ως εφεδρεια τον Σαμαρα,για αυτο αλλωστε κ τον εχουν εκτος ουσιωδους κριτικης,
αλλα ο Σαμαρας ως τωρα τουλαχιστον δεν εχει λαικη περαση,
δεν εμπνεει καμια εμπιστοσυνη παρα μονο στα κομματοσκυλα.
Ποιον να στηριξουν?τη Ντορα?αυτη εχει τον ανθρωποδιωκτη τωρα,δοξα τω Θεω!

Απόλλων είπε...

Η λύση είναι να τις "πάρει" ο άνεμος όπως πήρε κάποτε και την ελληνική σημαία στα Ίμια.
Έσεται ...

Όσο για τα ανθρωπάρια που αυτοαποκαλούνται "δημοσιογράφοι", η Νέμεσις είναι "κοντά" και το μυρίζονται.
Έσεται ...

Θανασης Ξ. είπε...

Καλό Φθινόπωρο cynical, δεν είδα καθόλου τηλεόραση στις διακοπές, το άρθρο του Βήματος για τις γκάφες τις τρόικας το διάβασα.

Έχω την αίσθηση πως δεν πρόκειται για τούμπα ακριβώς. Η δήθεν 'κριτική' στήριξη, μάλλον προέρχεται απ' το γεγονός πως το σχέδιο δεν βγηκε όπως φαντάζονταν. Τα έσοδα υστερούν. Ο πληθωρισμός καλπάζει. Πάει για φούντο.
Οι επιχειρήσεις 'πιέζουν' πια για ρευστό. Οι τράπεζες φανερό πως ενώ παίρνουν τα πακέτα, δεν ρίχνουν δραχμή στην αγορά. Η ανεργία θα εκτιναχτεί. Το σπίγκελ μιλά για σπιράλ θανάτου της Ελληνικής οικονομίας.
Ούτε 'με τον λαό' λοιπόν, ούτε 'αλλαγή' του Γιώργου (με τα χάλια του Αντώνη αυτό ούτε καν το ελπίζουν). Στο ίδιο άλογο θα ποντάρουν, αλλά απλά θα χαλαρώσουν κάπως τις βλακείες που έκαναν, μπας και κουνηθεί κανένα φύλλο. Το σημειώνεις κάπου κι εσύ, ΓΑΠ, με λίγο από Αν.Αριστερά (φλερτ πρόσφατο), άντε και Οικολόγοι.

Οι αγορές αποφασίζουν.

el Romandante είπε...

εγώ πάλι δεν έχω τη παραμικρή αμφιβολία πως όποια τούμπα και να συμβεί, ό,τι μεταστροφή και να προκύψει, το διακύβευμα δε θα είναι το συμφέρον των πολιτών. Οι τελευταίοι θα συνεχίσουν έρμαια των διαθέσεων των αρπαχτικών ακόμα και όταν αυτά διαχωρίσουν τα στρατόπεδά τους

Κωνσταντίνος Καντακουζηνός είπε...

Τα κανάλια πάντα είχαν κάποιους δημοσιογράφους που ασκούσαν κριτική σε χειρισμούς και πολιτικές της εξουσίας (μέχρι εκεί που ήθελαν ή μέχρι εκεί που τους έπαιρνε, φυσικά), για να τηρούν τις ισορροπίες και για το κοινώς λεγόμενον "ξεκάρφωμα". Δεν νομίζω πως άλλαξε η λογική αυτή -αν πάντως άλλαξε, θα φανεί συντόμως.

Ανώνυμος είπε...

Η "τούμπα" του ΒΗΜΑΤΟΣ νομίζω ότι εντάσσεται περισσότερο στην λογική το "κακό" ΔΝΤ (παλιότερα οι κακές αγορές,η κακιά η Μέρκελ) και "οι δικοί μας" οι "καλοί" που μέσα σ αυτές τις συνθήκες προσπαθούν να περισώσουν ότι μπορεί να περισωθεί.
Σε τέτοιους "δυισμούς" το ΠΑΣΟΚ έχει ειδικότητα.

Unknown είπε...

Κανάλια... κανάλια...
Θύμισέ μου; !!!

Χαρ. Αλβερτος είπε...

ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΩ ΤΟΝ ΔΙΑΛΟΓΟ!
ΑΣ ΜΟΥ ΕΠΙΤΡΑΠΕΙ, ΛΟΙΠΟΝ, ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ.
ΤΟ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑ ΕΧΕΙ ΠΡΟ ΠΟΛΛΟΥ ΑΡΧΙΣΕΙ ΤΗΝ "ΥΠΟΓΕΙΑ" - ΟΠΩΣ ΑΛΛΩΣΤΕ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΧΡΟΝΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΤΟΥ - "ΚΡΙΤΙΚΗ" ΚΑΤΑ ΤΟΥ ΓΙΩΡΓΑΚΗ! ΑΥΤΟ ΕΙΝΑΙ ΦΑΝΕΡΟ ΣΕ ΟΣΟΥΣ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ ΤΟΝ ΝΕΟΚΟΠΟ ΚΑΙ ΤΗ ΠΑΝΔΩΡΑ!
ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ ΓΙΑ ΤΗΝ ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΜΕΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΤΑΚΤΙΚΗ ΑΛΛΑ ΣΑΦΕΣΤΑΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗΝ ΕΞΩΤΕΡΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ! ΔΕΙΤΕ ΚΑΙ ΔΡΙΜΥ ΑΡΘΡΟ ΤΟΥ ΡΙΧΑΡΔΟΥ ΣΩΜΕΡΙΤΗ!
ΜΕ ΤΟ ΤΕΛΕΥΤΑΙΟ ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ, ΑΥΤΟ ΠΛΕΟΝ ΓΙΝΕΤΑΙ ΣΑΦΕΣΤΕΡΟ. ΠΟΥΘΕΝΑ ΔΕΝ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΤΥΧΟΝ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ Η ΣΤΕΝΩΝ ΣΥΝΕΡΓΑΤΩΝ ΤΟΥ , ΕΝΩ ΣΕ ΠΟΛΛΑ ΣΗΜΕΙΑ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ ΣΕ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΥΠΟΥΡΓΩΝ!
ΕΙΝΑΙ ΓΝΩΣΤΗ Η "ΔΙΑΜΑΧΗ" ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΜΕ ΤΗΝ "ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ" ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΕΠΟΧΗ ΤΟΥ ΓΕΡΟΥ!
ΓΙΑ ΤΗΝ... Α.Ν.Ε. "Η ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ" ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΤΕΛΕΙΩΣ ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ!
ΕΚΕΙ ΙΣΧΥΕΙ Ο,ΤΙ ΠΟΥΝ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΟΙ ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΚΟΛΕΓΙΟΠΑΙΔΕΣ ΤΟΥ ΨΥΧΙΚΟΥ ΚΑΙ ΤΑ... ΕΛΛΗΝΙΚΑ golden boys ΠΟΥ ΚΥΡΙΩΣ, ΠΛΕΟΝ ΤΗ ΔΙΑΒΑΖΟΥΝ. ΤΥΧΟΝ ΕΞΑΙΡΕΣΕΙΣ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ ΕΙΝΑΙ ΤΟ ΚΕΡΑΣΑΚΙ ΣΤΗ... "ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΚΗ" ΤΗΣ ΕΥΑΙΣΘΗΣΙΑ!

./.

Χαρ. Αλβερτος είπε...

συνεχεια:

ΕΠΟΜΕΝΩΣ ΕΚΕΙΝΕΣ ΠΟΥ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΟΥΝ ΚΑΠΟΙΑ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΞΙΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΚΛΙΜΑΚΟΥΜΕΝΕΣ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ(ΠΟΥ, ΒΕΒΑΙΑ, ΕΧΕΙ ΕΞΕΛΙΧΘΕΙ ΣΕ ΜΙΑ ΜΙΚΡΗ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΠΟ ΑΠΟΨΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗΣ).

ΚΑΙ ΟΙ ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙΣ ΑΥΤΕΣ ΤΟΥ ΣΥΓΚΡΟΤΗΜΑΤΟΣ ΕΙΝΑΙ ΕΝΔΕΙΞΗ Ο,ΤΙ ΚΑΤΙ ΜΑΓΕΙΡΕΥΕΤΑΙ ΣΤΟ ΠΑΡΑΣΚΗΝΙΟ ΓΙΑ ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ!
ΑΥΤΑ ΚΑΤΑ ΤΗ ΔΙΚΗ ΜΟΥ ΑΠΟΨΗ.

ΙΔΩΜΕΝ...

ΥΓ. ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΑΝ ΕΚΦΡΑΖΟΤΑΝ ΚΑΙ Η ΑΠΟΨΗ ΤΟΥ ΛΥΚΟΥ ΕΠΙ ΤΟΥ ΘΕΜΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΝΑΡΤΗΣΕΩΣ ΣΟΥ.

Χαρ. Αλβερτος είπε...

ΥΓ. 2.
ΑΣ ΛΗΦΘΕΙ ΥΠ' ΟΨΗ ΟΤΙ ΤΟ ΒΗΜΑ ΣΤΑΜΑΤΗΣΕ ΤΗΝ ΕΚΔΟΣΗ ΤΟΥ ΕΠΙ ΑΝΔΡΕΑ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΕΠΑΝΕΚΔΟΘΗΚΕ ΕΠΙ ΣΗΜΙΤΗ...

Ανατολή είπε...

Αυτό με τις κεραίες του Υμμητού και τις Πάρνηθας που αν σωπάσουν για καμιά βδομάδα, θα ξεκαθαρίσει το μυαλό των πολιτών- τηλεθεατών, ήταν πολύ καλό. Πολύ καλό! Βάζεις ιδέες αγαπητή Cynical.

cynical είπε...

Tα καναλια δεν μπορουν αυτη τη στιγμη να κανουν εμφανη στροφη για το λογο οτι δεν υπαρχει αντικαταστατης στον οριζοντα.

Ο Σαμαρας που λογικα θα μπορουσε να παιξει αυτο το ρολο, ειναι εξαφανισμενος. Θεωρει οτι δεν εφτασε η ωρα να περασει στο προσκηνιο και την επιθεση. Ειναι νωπες ακομα οι μνημες, και επι πλεον δεν εχει και το τσαγανό για να σενεγειρει τα πληθη.

Νομιζω ομως οτι εχουν αρχισει να αποσυρουν τη λευκη επιταγη προς τον ΓΑΠ, κατι που η κοινωνια εκανε ηδη πριν απο αυτά.

Η στροφη τους, αν γινει θα εξαρτηθει νομιζω απο τις εκλογες του Νοεμβρη. Αν τα ποσοστα Πασοκ ειναι χαμηλα, θα συνεχισουν το ξηλωμα.

Και τουτο διοτι εκτιμω οτι εκτιμουν, οτι του ειπαν του Γιωργου να χεσει, κιαυτος ξεπατωθηκε. Δλδ, οτι το παρατραβηξε το σκοινι και ότι έτσι οπως παει θα τη φουνταρει τελικα την αγορα.

Ο ΓΑΠ ειναι περισσοτερο ανθρωπος του διεθνους κεφαλαιου και οχι τοσο του ελληνικου. Και αυτο δεν θα του το συγχωρησουν. Δειτε πώς παραγκωνιζει επιδεικτικα το ελληνικο διανοητικο κεφαλαιο και προσλαμβανει αβερτα ξενους συμβουλους. Δειτε πώς κοπτεται για τις τραπεζες και το ξενο χρηματιστηρικαο κεφαλαιο. Ο Σαμαρας είναι πιο πολυ δικος τους.

Τελος παντων, ακομα ειναι νωρις. Απλως εκφραζω μια αισθηση των ημερων.

cynical είπε...

Ανατολή,
μια βδομαδα χωρις τηλεοραση, περα από το γεγονος που θα πεσει η κυβερνηση, θα αλλαξει και το προσωπο της ελλαδας.

Σαν ανασταση θα μοιαζει.

Δεν Έχω Προσόντα είπε...

Γνωρίζετε σε τι κυρίως διαφέρουν τα Πρωινάδικα από τα Βραδυνάδικα της Ελληνικής τηλεόρασης?

Απάντηση: Στο χρώμα των μαλλιών των παρουσιαστών και λοιπών μαϊντανών.

cynical είπε...

Αααα.. Στάσιμος/η ;; Εδω και ενα χρονο, σε θυμαμαι να εισαι πάλι χωρις προσοντα :))
Μηπως βλέπεις πολύ τηλεόραση;

Δεν Έχω Προσόντα είπε...

Γενικά είμαι πολύ σταθερός τύπος!!
(παρόλα τα πεσίματα Δεν Έχω Σπάσει Ποτέ Μου Κόκκαλο!!)