Τρίτη 31 Αυγούστου 2010

Παράδειγμα "συνεπούς" οικονομικής πολιτικής


Όταν το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης αποφάσιζε πριν από λίγους μήνες να αυξήσει τον ΦΠΑ στα τσιγάρα, τα ποτά και τα ξενύχτια, ο μόνος λόγος που το έκανε ήταν για να εισπράξει το ζεστό και φρέσκο χρήμα, που τόσο είχε και έχει ανάγκη, όντας πεπεισμένο ότι το μικρό αυτό εμπόδιο δεν θα απέτρεπε τους θεριακλήδες από το να συνεχίζουν να ασκούν την αγαπημένη τους συνήθεια.


Δυστυχώς όμως, το αποτέλεσμα που προέκυψε ήταν δυσάρεστο για τα ταμεία του κράτους, μιας και αρκετοί δεν ανταποκρίθηκαν στο κάλεσμα του ΦΠΑ, και οι πωλήσεις των τσιγάρων δυστυχώς έπεσαν, μαζί και οι εισπράξεις.


Αντί λοιπόν οι περισπούδαστοι υπουργοί και σύμβουλοι της κυβέρνησης να δώσουν επιπλέον κίνητρα στο λαό για να καπνίζει και να πίνει, την κρίσιμη αυτή ώρα που ψάχνουν το ευρώ με το ντουφέκι, την ύστατη αυτή στιγμή που είναι έτοιμοι να φορολογήσουν ό,τι κινείται, και ό,τι ίπταται, τι κάνουν; Το ακριβώς αντίθετο! Κάθονται και απαγορεύουν το κάπνισμα με το μαχαίρι!


Κι ύστερα σου μιλάνε για υπευθυνότητα και συντεταγμένη οικονομική πολιτική. Μαριλίζα κορίτσι μου, πες αλεύρι, ο Παπακωνσταντίνου σε γυρεύει...


11 σχόλια:

Swell είπε...

Kαλημέρα και καλό σου μήνα Κυνική! Μην τους βάζεις ιδέες! Ο Παπακωνσταντίνου μπορεί να σκεφθεί "αφού ο Ελληνας μείωσε το κάπνισμα και τις εξόδους, τί κάνει;" Και ν' αυξήσει έτσι τις τιμές στα προφυλακτικά και λοιπά παραφερνάλια.

cynical είπε...

Καλο μηνα Σουέλ!

Ωωωωχ! Να σου πω, ειναι καλη ιδεα. Ετσι θα συνεβαλε και στη λυση του ασφαλιστικου. Ο κοσμος δεν θα αγοραζε προφυλακτικα και ετσι θα αυξανονταν οι γεννησεις..

Τσουχτρα είπε...

Α ! όχι... έχω και καλύτερο όσον αφορά στην συνέπεια:
Ραγκούσης χθές στο Alter: "Είμαστε η μοναδική (!) κυβέρνηση που έχει επιβάλει την αξιοκρατία στις προσλήψεις ! (Νικολάκης Χατζηνικολάου μουγκαφωνίζων,σε ρόλο κυνηγού πεταλούδας)
Μόλις δυο μέρες πριν είχε παραιτηθεί η νομική σύμβουλος του Γιωργάκη γιατί βγήκε στην φόρα η "αξιοκρατική" πρόσληψη απο το παράθυρο ενός 25χρονου απόφοιτου της Νομικής, ο οποίος δεν είχε κάνει καν πρακτική. Αν αυτό δεν λέγεται συνέπεια..... τότε πες το και αρχιεπίσκοπο. Εγώ θα καταλάβω.

Τις καλημέρες μου !

akrat είπε...

καλημέρα καλόν μήνα...

όλα θα σάξουν σε τριάντα χρονάκια χαχα

ΒΑΣΙΛΕΙΟΥ ΣΤΕΡΓΙΟΣ είπε...

Το 2005 δημοσίευσα προφητικά το παρακάτω σχόλιο.

Μαύρο χιούμορ

«Αυτή η αύξηση της κατώτατης τιμής των φτηνών τσιγάρων με νέα φορολογία, αντί να φέρει εισπράξεις στη κυβέρνηση θα της βγει ο κούκος αηδόνι και να γιατί: Οι φτωχοί συνταξιούχοι, που κατά κανόνα τα κάπνιζαν, τώρα δεν θα καπνίζουν, άρα δεν θα αρρωσταίνουν, δε θα πεθαίνουν και η κυβέρνηση θα αναγκάζεται να τους πληρώνει πολλαπλάσια με τις συντάξεις που θα καταβάλλει όσο ζουν…»


Το 2001 όταν η τσέχικη κυβέρνηση επέβαλλε αντικαπνιστικά μέτρα η Philip Morris της παρέδωσε έρευνα με την οποία «αποδεικνύεται» ότι συμβάλει σημαντικά στον περιορισμό των κρατικών δαπανών καθώς όσοι καπνίζουν πεθαίνουν νωρίτερα και δεν επιβαρύνουν το κράτος με συντάξεις!!!

Άρα η κυβέρνηση της Ελλάδας κάνει πολλαπλά λάθη. Αν δώσει κίνητρα για το κάπνισμα παντού και πάντα θα έχουμε μαζικές εισπράξεις φόρων και μαζικούς θανάτους πριν τη συνταξιοδότηση τόσο ενεργητικών όσο και παθητικών καπνιστών, δηλαδή κοντά το 98% του πληθυσμού!!! Να πως θα σωθεί και το ασφαλιστικό και η χώρα από τους δανειστές!!!

Παίρνουν που παίρνουν τόσους ξένους συμβούλους γιατί δεν παίρνουν και τη Philip Morris;;;

Στέργιος

grsail είπε...

Quiz(1)
- Ποιός ο πλέον σίγουρος τρόπος για να μηδενίσεις τα φορολογικά έσοδα;
- Να επιβάλεις φόρο 100% !

Quiz(2)
- Ποιός ο πλέον εγκληματικά ανεύθυνος ΥπΟιΚ;
- Αυτός που αφού τσάκισε την Οικονομία με ΦΠΑ 23% τώρα σκεφτεται να επιβάλει γενικευμένο ΦΠΑ 15% (αλήθεια είναι!)
.

cynical είπε...

καλωςηρθες Τσουχτρα,

και να ήταν μονο αυτο;
Αρχη αρχη ηταν οι προσληψεις στο γραφειο του Δρουτσα αν δεν απατωμαι. Περιμενε λιγο καιρό. Μολις τωρα αρχισε να ξεφτιζει το πουλοβερ της κυβερνησης

cynical είπε...

καλο μηνα akrat!

cynical είπε...

symastev

η κυβ.για να ικανοποιησει την λεπτη αισθητικη της, οπως και την αισθητικη των τροικανω, (σκέψου τωρα να μας βλεπουνε μες το ντουμανι σαν τους τριτοκοσμικους), θυσιαζει τα εσοδα!

cynical είπε...

grsail,

to a) to εγραφα 2-3 αναρτησεις πισω (για την κουτοπονηρια στην εξουσια)

για το β) αληθεια θα βαλει 15% σε ολα; Δλδ και στο κουλούρι και στο χαβιαρι τον ιδιο; Πω πω τι χαβιαρι εχουμε να τρωμε το χειμωνα!!

Unknown είπε...

Βρε είναι κίνηση ματ!
Έχοντας την πρότερη γνώση όπου... δύο φορές απαγορεύτηκε και δύο φορές το γράψαν οι έλληνες κανονικά, και ούτε γάτα, ούτε ζημιά, τώρα περιμένει να εισπράξει τα πρόστιμα!