Παρασκευή 15 Ιουνίου 2012

Προς τους όψιμους ψηφοφόρους της Χρυσής Αυγής





Διάφορες μαρτυρίες πιστοποιούν ότι ένα μεγάλο ποσοστό των νέων αυτών ψηφοφόρων, απαρτιζόμενο από, μέχρι πρότινος, "κανονικούς" ανθρώπους της διπλανής πόρτας, στράφηκε προς τη Χρυσή Αυγή με σκοπό να εκμεταλλευτεί εκ του μακρόθεν και εκ του ασφαλούς, το μακρύ, έμπειρο, και καλά εκπαιδευμένο στις πολεμικές τέχνες χέρι τους, μια και θα βρίσκονταν πια σε απόσταση αναπνοής από το μαντρωμένο εντός βουλής πολιτικό σύστημα.

Το ράπισμα Κασιδιάρη και το ποτήρι το νερό πρός τις κυρίες Κανέλη και Δούρου αντίστοιχα, μπροστά στις κάμερες και σε ώρα μεγάλης τηλεθέασης, θα μπορούσε να ιδωθεί και ως ένα διαφημιστικό τρέιλερ της Χρυσής Αυγής, για το τι θα μπορούσε να κάνει στο μέλλον, μια υπόσχεση για ακόμα περισσότερο ξύλο, αν της δινόταν το εισιτήριο και η ευκαιρία.

Οι πρόσκαιρα όμως ενθουσιασμένοι ψηφοφόροι της θα πρέπει να προσέξουν κάποια πράγματα, για να μην έρθουν σύντομα στη δυσάρεστη θέση να δουν τις προσδοκίες τους κουρέλια.

Πρώτον, ο μεν Κασιδιάρης, μετά το περιστατικό έτρεξε να βρει λαγούμι να κρυφτεί, πράξη η οποία δεν χαρακτηρίζει τους μάγγες και τους άντρες, και η οποία προδικάζει μελλοντικές συμπεριφορές.

Δεύτερον, η επίδειξη δύναμης ήταν προς το ασθενές φύλο, κάτι που μόνο ένας άνανδρος και χέστης θα έκανε, και

Τρίτον, το μένος τους στρέφεται επανειλημμένα εκτός κοινοβουλευτικού χώρου, και μάλιστα προς τους πλέον αδύναμους και απροστάτευτους από τους μετανάστες.


Έτσι, αν διαβάσουν σωστά τα σημάδια, θα διαπιστώσουν ότι η Χρυσή Αυγή δεν προτίθεται να ικανοποιήσει τα φιλοθεάμονα ένστικτά τους για σκηνές Κορέας στην ελληνική βουλή. Όσο είναι καιρός ας σκεφτούν κάποια άλλη λύση για να συνετίσουν το κομμάτι του πολιτικού κόσμου που θεωρούν φαύλο. Και ας αφήσουν τη Χρυσή Αυγή εκεί που ανήκει, δηλαδή στους καθαρόαιμους φασίστες.


22 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Θα μπορούσαμε να συμπληρώσουμε ότι ποτέ δεν επιτίθενται σε μετανάστες ή άλλους ατομικά, αλλά μία ολόκληρη ομάδα (σύσταση εγκληματικής οργάνωσης έχουμε ποινικά) εναντίον ενός... Συχνά με χρήση ξιφιδίων, ροπάλων ή σκύλων.

Gryzor είπε...

Σωστά όλα αυτά, εκτός από δύο πραγματάκια:

-καλομελέτα κι έρχεται, το φίδι όσο μεγαλώνει κρύβεται. Αν μεγαλώσει αρκετά τότε ανάμενε και ανάλογες σκηνές πολύ πιο ανοιχτά.
-"εκ του μακρόθεν"; ;)

@δείμος: αυτό δεν το θεωρώ πρόβλημα ή υποκρισία αναγκαστικά. Θα περιμέναμε από κανέναν (οποιασδήποτε παράταξης και ιδεολογίας) να μάχεται κατά μόνας; Ενδεχομένως με διαιτητή και κανόνες; Μήν τρελλαθούμε κι όλας, δεν έγκειται στο *πώς* του ξύλου το πρόβλημα! :D

Unknown είπε...

Κάπως έτσι ξεκίνησε και ο Β' ΠΠ!

cynical είπε...

Gryzor,

το μακροθεν, πάει στους ψηφοφορους, οχι στο ιδιο το χερι!

τελος παντων, οι ψηφοφοροι της ΧΑ, ας εχουν υπ' οψιν τους οτι τους ριχνει σταχτη στα ματια. με το να χαστουκιζει πολιτικους αλλα να μαχαιρωνει σωρηδον μεταναστες.

cynical είπε...

Darthiir,

ηταν ευστοχο το σχολιο σου στο german-exit. Αν η γερμανια αποχωρησει απο την ΕΖ, τοτε θα χασει ζωτικο χωρο, και ειναι πραγματι επικινδυνο

Gryzor είπε...

Το σχόλιο για το μακρόθεν ήταν γιατί πλεονάζει - το "-θεν" δηλώνει το "εκ τού". :)

cynical είπε...

gryzor,

σωστα!

ELvA είπε...

Φιλη cynical

Εκθετωντας τα 3 σημεια, που οπως λες, οι οπαδοι της ΧΑ ''θα πρεπει να προσέξουν,για να μην έρθουν σύντομα στη δυσάρεστη θέση να δουν τις προσδοκίες τους κουρέλια'', μαλλον
παραβλεπεις το γεγονος oτι η επίδειξη δύναμης προς το..ασθενές φύλο(και οχι μονο!) ειναι βασικο χαρακτηριστικο των οπαδων τετοιων αρρωστημενων ιδεων, οποτε το να περιμενει κανεις με το που τους ονομαζει ''άνανδρους και χέστες'' (πραγμα που ειναι!) να ντραπουν και να μη ψηφισουν κι αυτη τη φορα Χ.Α, δεν νομιζω να ιδρωνει το..αυτι κανενος απο δαυτους!

Πιστευω οτι αυτοι οι..ανθρωποι(;) που ψηφιζουν ενα τετοιο κομμα, ειτε ειναι παντελως ηλιθιοι και δεν εχουν καταλαβει τι σημαινει φασισμος, ειτε εχουν μεγαλωσει με προτυπα να μισουν γυναικες, μεταναστες, ομοφυλοφιλα ατομα και γενικα οποια αλλη κατηγορια θεωρουν αυτοι οτι θα μπορουσαν να υποβιβασουν, προκειμενου να αισθανονται οι ιδιοι υπεροχή!

cynical είπε...

γεια σου καλη μου Ελβα,

ειδα αυτο παλι στο Nation, και ειπα να κανω μια προσπαθεια αφυπνισης...

Greece's Knife-Edge Election

Gryzor είπε...

Elva, είναι πολύ μεγάλο λάθος να βάζουμε ομαδόν στο σακί όλους τους ψηφοφόρους της ακροδεξιάς με μερικούς χαρακτηρισμούς. Και λάθος κι επικίνδυνο, γιατί με αυτό τον τρόπο δεν εντρυφούμε στις αιτίες της ανόδου της. Δηλαδή θες να πεις πως οι γιαγιάκες που την ψηφίζουν, φερ'ειπείν, γιατί δεν τολμάνε να βγουν από το σπίτι τους, έχουν μεγαλώσει με μισογυνικά πρότυπα; Ή μήπως γίναν μοβόρες στα γεράματα;

Χρειάζεται περισσότερη σοβαρότητα... Όπως έγραψα και σε ένα άλλο blog, διαβάστε το Ordinary Men: Reserve Police Battalion 101 and the Final Solution in Poland, είναι πάααρα πολύ διαφωτιστικό.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Αν μιλάει κάποιος για ανδρισμό ή για "δικαιοσύνη" θα περιμέναμε να λειτουργεί με στοιχειώδεις κανόνες, ακόμα και στην πάλη,

Gryzor είπε...

Δείμο, δεν έχει καμμία σχέση. Ξαναλέω, ανεξαρτήτως ιδεολογίας στο πεδίο της μάχης προσπαθείς να πας όσο το δυνατόν με περισσότερες πιθανότητες να κερδίσεις. Πάρε όποια (μα *όποια*) ομάδα ανά την ιστορία θες. Αναρχικούς θες, κομμουνιστές θες, χριστιανούς θες, βουδιστές θες, φασίστες, σοσιαλδημοκράτες, βετζετέριανς, δεν υπάρχει κανένας που να κατέβει σε μάχη χωρίς να εξασφαλίσει κάποια υπεροπλία.

Το αντίθετο θα ήταν ηλίθιο.

Greek Rider είπε...

Έχεις απόλυτο δίκιο cynical, αντί να ευχόμαστε μήπως κάποιος από αυτούς δείρει κανένα μεγαλοστέλεχος του ΠΑΣΟΚ για να πανηγυρίσουμε θα πρέπει με μεγαλύτερη ωριμότητα να συμβιβαστούμε απλά με μια εκλογική συντριβή του ΠΑΣΟΚ αλλιώς στο τέλος θα φάμε και εμείς ξύλο ή κάποιος άλλος που δεν φταίει σε τίποτα. Γιατί αυτοί οι άνθρωποι έχουν μίσος γενικά μέσα τους και κυρίως προς τους συνανθρώπους τους.

Όσο για το γεγονός ότι ο "Λάκης" της ΧΑ δεν παραδόθηκε, δείχνει πράγματι ότι ήταν κότα και το λένε όλοι αυτό.

Για το ότι τα έβαλε με γυναίκες αυτό είναι χαρακτηριστικό των δειλών που τα βάζουν κατά κανόνα με πιο αδύναμους.

Και όλως τυχαίως πάντα οι πιο αδύναμοι τυχαίνει να φταίνε, ποτέ οι πιο δυνατοί...

Greek Rider είπε...

Τον Κασιδιάρη ν.2 τον είδατε; Δείτε τον:

Βενιζέλος εκτός εαυτού τα βάζει με πολίτη σε εκπομπή! - YouTube

cynical είπε...

greek Rider,

αφου δεν ειναι ευχαριστη δουλεια η πολιτικη, γιατι λυσσαει εδω και χρονια να γινει πρωθυπουργος;

βαγγελακη, προσεχε το εγκεφαλικο!

Greek Rider είπε...

Cynical νομίζω ότι δεν ξεγελάει πια κανέναν...

Άσε που όλοι αυτοί δεν έχουν δουλέψει ποτέ στην ζωή τους. Τι έκανε ο Μπένη, τον κούριερ για να τελειώσει το μεταπτυχιακό του;;

Και ξέρουμε όλοι πώς έχουν εκλεγεί καθηγητάδες οι μισοί τουλάχιστον από αυτούς.

Και όσοι έχουν θέση σε πανεπιστήμια και ασχολούνται με την πολιτική θα έπρεπε να την έχουν ήδη παραδώσει αν ήταν στοιχειωδώς τίμιοι και αξιοπρεπείς.

Και μη νομίζει επίσης κανείς ότι αυτή η κλίκα θα εγκαταλείψει τα πρωθυπουργιλίκια έτσι εύκολα, θα προτιμήσουν να χυθεί αίμα πριν παραδώσουν αυτοί οι αλήτες την εξουσία.

cynical είπε...

O Μπενι δουλεψε πολυ σκληρα.

Δουλεψε σκληρα για να μπορέσει να μην παρει το διδακτορικο του απο το Βελγιο ή απο Παρισι(δεν θυμαμαι) αλλά να το παρει αμεσως απο ΑΠΘ.

Δουλεψε σκληρα για να γινει σε δυο χρονια απ' ευθειας καθηγητης.

Δουλεψε σκληρα για να μπει στους επιχειρηματικους κυκλους της Θεσ/νικης δια του αρραβωνος και γαμου.

Δουλεψε σκληρα για να φαει τους δελφινους του Πασοκ και να παρει επιτελους την αρχηγια. Ατυχος ομως. Επεσε σε δυσκολους καιρους.

κλπ, κλπ...

Συνεπως, rider, τον αδικεις! :))

Ανώνυμος είπε...

Οσο καποιοι δημοσιοκαφροι και προοδευτικουληδες συνεχιζουν να ερεθιζονται και να φωναζουν και να μην παιρνουν το μηνυμα τοσο περισσοτερο τσαντιζομαι

Την προηγουμενη φορα ψηφισα ωριμα και με λογικη πασοκ

Αυτη τη φορα οχι ομως
Θα στειλω και εγω ενα μηνυμα οργης

Φυσικα και σιχαινομαι και εγω τους εθνικοσοσιαλιστες και μαλιστα ενα κομμα που το οικονομικο του προγραμμα ειναι εντελως κουκου(ε)

Ομως το μηνυμα θα σταλει
Αλλωστε η ΝΔ ειναι το τελευταιο κομμα που εμπνεει οτι μπορει να σωσει το εθνος
Δεν ειμαι σιγουρος αν πιστευει στον ορο αυτο καν

"Αγανακτισμενος"

Ανώνυμος είπε...

Αλλωστε καθε φορα που καποιος με αποκαλει καθυστερημενο επειδη θα ψηφισω ενα κομμα τοσο περισσοτερο ζηταει ενα ηλια στη βουλη και μια δημοκρατια της κασιδιαρης

η χωρίστρα του Ράϊχενμπαχ είπε...

για τους κασιδιάρηδς της διπλανής πόρτας..
http://kato-kefali.blogspot.gr/2012/06/2_14.html

Ανώνυμος είπε...

Δηλαδή, όλοι αυτοί που ψηφίζουν αριστερά κόμματα έχουν την εντύπωση πως δεν ψηφίζουν ακροδεξιά; Απλά, ψηφίζουν μη ελληνική ακροδεξιά (τουρκική, σκοπιανή κτλ): αν διαβάσει κανείς, σαν ανεξάρτητος και όχι σαν ρομποτάκι που αναμασάει τις ''προοδευτικούρες'', αυτά που λένε τα κόμματα της ελληνικής(;) αριστεράς και της τουρκικής, σκοπιανής κτλ ακροδεξιάς δε βρίσκει ουσιαστικές διαφορές. Το μόνο πρόβλημα των αριστερών είναι με την ελληνική ακροδεξιά, όπως αποδεικνύει η άκρα του τάφου σιωπή τους για την επίσκεψη του Μπαχτσελί του Τούρκου Γκρίζου Λύου που δολοφόνησε τους Ισαάκ και Σολωμού - αλλά προφανώς, η αριστερά δε δίνει δεκάρα, όταν δολοφονούνται Έλληνες. Δεν είναι τυχαίο ότι οι αριστεροί ωρύονται για υποτιθέμενες επιθέσεις σε λαθρομετανάστες, ενώ την ίδια ώρα εδώ και χρόνια βασανίζονται και δολοφονούνται ανήμποροι Έλληνες από παντός είδους αλλοδαπούς και η αριστερά δεν είχε το στοιχειώδη αντιρατσισμό και ανθρωπισμό να εκστομίσει μια κουβέντα συμπάθειας. Το μόνο που ξέρετε είναι να βάζετε ταμπέλες σε όσους έχουν αντίθετη γνώμη από σας (άκρως ρατσιστικό και φασιστικό) και νομίζετε πως λύσατε το πρόβλημα, περιθωριοποιώντας τους ανθρώπους.

Αλήθεια, οι αριστεροί ψηφοφόροι που ψήφισαν ΔΗΜΑΡ της υποταγής στο Μνημόνιο και της λατρείας στο Χίτλερ της Ανατολής Κεμάλ τι είναι; Ο φασισμός δεν έχει πολιτικό χώρο μόνο πρακτικές - δεν μπορούν πχ οι αριστεροί να περηφανεύονται πως είναι ''αντιφασίστες'' και ''δημοκράτες'' και την ίδια στιγμή να επιτίθενται σε στελέχη και οπαδούς της Χρυσής Αυγής: έτσι σέβονται τη δημοκρατία;

Gryzor είπε...

Ανώνυμε, συμφωνώ σχεδόν απολύτως με τα σχόλιά σου. Είναι τραγικό κρίμα μέρος της αριστεράς στην αντιρατσιστική του προσπάθεια να φτάνει στο άλλο άκρο και να διαδηλώνει μαζί με ισλαμοφασίστες, σπρόχνωντας έτσι μέρος του πληθυσμού στους Ελληνοφασίστες.

Αλλά, εντάξει, η ΔΗΜΑΡ μόνο ΑΡ δεν είναι, ενώ το ΚΚΕ κρατάει μάλλον πολύ πιο σοβαρή στάση (αν και νομίζω φοβάται επίσης να θίξει το πρόβλημα της λαθρομετανάστευσης). Ας μην τα βάζουμε όλα στο ίδιο σακούλι...