Πέμπτη 25 Απριλίου 2013

Ευρωβαρόμετρο: Εκτόξευση του ευρωσκεπτικισμού


Σύμφωνα με την τελευταία δημοσκόπηση του Ευρωβαρόμετρου, τον Νοέμβριο του 2012, η απώλεια εμπιστοσύνης στην Ευρωπαική Ένωση χτυπάει κόκκινο. Στο παραπάνω διάγραμμα αποτυπώνονται οι διαθέσεις των πολιτών τόσο από τις πιστώτριες, όσο και από τις δανειζόμενες χώρες, εντός και εκτός της Ευρωζώνης, (π.χ. Πολωνία), σε δυο χαρακτηριστικές περιόδους, πριν από την κρίση (Μάιος 2007)  και μετά (Νοέμβριος 2012).

Από τις προηγούμενες χώρες, τα μεγαλύτερα ποσοστά σημειώνονται στην Ισπανία, και ΗΒ. Για το δεύτερο δεν περιμέναμε και τίποτε διαφορετικό. Αλλά και στη Γερμανία, τα πράγματα δεν πάνε καθόλου καλά, παρά το γεγονός ότι μια πρόσφατη (αν και σε μικρό δείγμα, μόλις 1000 ατόμων) δημοσκόπηση της Handelsblatt δείχνει τους Γερμανούς διχασμένους ως προς το ευρώ. Αντίθετα στο ευρωβαρόμετρο,  ένα σημαντικό ποσοστό, 59%, εμφναίζεται με σοβαρούς ενδοιασμούς ως προς το συνολικό εγχείρημα.

Μόνο η Μέρκελ, συνεχίζει να τα βλέπει όλα ακόμα καλά.

Πηγή: Guardian


5 σχόλια:

Unknown είπε...

Ναι, οι λαοί αρχίζουν να αντιδρούν καθώς βλέπουν οτι η ΕΕ συνεχώς αποκαλύπτεται και εξελίσσεται, σε μια καταπιεστική ένωση των πολυεθνικών ενάντια στους εργαζόμενους.
Η πόλωση θα συνεχιστεί. Το ζητούμενο θα είναι ποιά θα είναι η αντίδραση των εργαζομένων και ο βαθμός ωριμότητας τους.
Θα έχουμε θρησκευτικούς , εθνικούς φανατισμούς, ρατσισμούς , εθνικές ανδιπλώσεις ή μια ένωση των εργαζομένων ανεξάρτητα από χρώμα και φυλή ενάντια στην ΕΕ?

LeftG700 είπε...

Φίλη cynical,


Α, όχι! Δεν θέλω τέτοια! Άμα κι εσύ ακόμα υποκύπτεις στις σειρήνες τού "εθνικισμού", την κάτσαμε τη βάρκα! Αυτές τις έρευνες οι συνεπείς "αντιεθνικιστές" τις τρώνε! Δεν τις αναδεικνύουν! Πα, πα, πα... ;-) :-)


Τα λέμε


ΥΓ @Στέλιο: Πρέπει να αποφασίσεις: Αν η ΕΕ αποκαλύπτεται, δεν εξελίσσεται. Και αντιστρόφως. Τα καταλαβαίνω τα ζόρια σου, αλλά μη μας τα μπερδεύεις και τόσο πολύ! ;-)

cynical είπε...

Legt

καλα που μου το θυμησατε, να βγαλω απ' το μπαλκονι τη σημαια της ΕΖ και να αναρτησω με συνοδεια παιάνων την γαλανόλευκον!

Unknown είπε...

Συγνώμη παιδιά, αν ,, κτύπησα,, ευαίσθητες χορδές. Δεν ήταν στις προθέσεις μου.

akrat είπε...

εύγε σπουδαίο ανεμοδούριο η ιταλία

όλα καθορίζονται εξ επ ανέκαθεν από τις τρομερές στροφές που κάνει..