Πέμπτη 11 Απριλίου 2013

Μύδροι της Glenda Jackson εναντίον της Θάτσερ στο κοινοβούλιο






¨Η μεγαλύτερη ζημιά που προκάλεσε ήταν ότι μετέτρεψε αυτά που ως τότε θεωρούνταν βίτσια σε αρετές: εγωισμός, απληστία..." 


5 σχόλια:

spiral architect είπε...

Όταν το καϊνάρι του νεοφιλελευθερισμού Α. Ανδριανόπουλος ήταν υπουργός Εμπορίου επί κυβερνήσεως Δρακουμέλ είχε πει το εξής αμίμητο σε συνέντευξή του:
Η λέξη "κερδοσκόπος" δεν είναι κακή λέξη. Σημαίνει "σκοπεύω το κέρδος".
Δεν είναι κακό αυτό.


Η σκρόφα άφησε καλή σπορά πίσω της που μπόλιασε ακόμα και αριστερούς (με, ή χωρίς εισαγωγικά οι τελευταίοι, αδιαφορώ!) δημιουργώντας υβρίδια που αυτοαποκαλούνται "μεταρρυθμιστές" ή και "left liberals". Φυτρώνουν παντού και εξολοθρεύονται δύσκολα από ζιζανιοκτόνα, καθότι έχουν έχουν επίκτητο μηχανισμό μάσκας, που αδρανοποιεί τα χημικά ζιζανιοκτόνα.

Όπως βλέπεις λοιπόν η σκρόφα έκανε καλή δουλειά. Άλλωστε πριν γίνει πολιτικός είχε σπουδάσει Χημεία στην Οξφόρδη, παίρνοντας ειδίκευση στην Κρυσταλλογραφία.
Προς τιμήν του το πανεπιστήμιο, αρνήθηκε να την ανακηρύξει, όσο αυτή ήταν εν ζωή επίτιμο διδάκτορα!

cynical είπε...

Επισημαινω οτι και η Μερκελ, Χημεια έχει σπουδασει. Κατι συμβαινει με αυτη την ειδικοτητα!

spiral architect είπε...

Ωχ, ναι!
Και μάλιστα έχει σπουδάσει φυσικός στο Un. Leipzig, αλλά δούλεψε σε ινστιτούτο Φυσικοχημείας στο Αν. Βερολίνο.
Ακόμα πιο τρελλό υβρίδιο η Ανγκέλα!

Για πρόσεχε plzzz!

spiral architect είπε...

Για την ιστορία αναφέρω μια ποδοσφαιρική συνιστώσα της καριέρας της:

Προχθές οι οπαδοί της Λίβερπουλ υποδέχτηκαν με ικανοποίηση την είδηση του θανάτου της σκρόφας. Όχι μόνο δεν λυπήθηκαν αλλά βγήκαν στους δρόμους της πόλης με συνθήματα, άναψαν καπνογόνα και το χάρηκαν ανοίγοντας σαμπάνιες και πίνοντας μπύρες σαν να είχε πάρει η ομάδα το πρωτάθλημα.

Αυτή η "χαρούμενη" αντίδραση προέρχεται από τους χειρισμούς της σκρόφας στην τραγωδία του Χίλσμπορο τον Σεπτέμβρη του '89 και το τότε πόρισμα ότι για το ποδοπάτημα των άτυχων οπαδών έφταιγαν οι οπαδοί της.
Τα στοιχεία όμως που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας πρόπερσι ενοχοποίησαν την αστυνομία για την αντιμετώπιση της κατάστασης, που οδήγησε 96 άτομα στο θάνατο.

Τα παραπάνω δεν αναφέρθηκαν (μέχρι στιγμής) απ' τα κανάλια ενώ την αντίδρασή της για την τραγωδία του Χίλσμπορο την πρόβαλλαν.

Σημειωτέον ότι η "Sun" δεν διατίθεται προς πώληση στο Λίβερπουλ από το '89!

Ανώνυμος είπε...

Η θατσερ φταιει-επιπλεον- για τα παγωτα με τα διογκωτικα

Επειδη ο γραφων εχω παρει βαρος, προσπαθει να το ξεγελασει με διογκωτικα (αγγουρακι κρητης, μπροκολο, παγωτο καιμακι ΕΒΓΑ 90 gr/150 ml με γαλακτωματοποιητές και ενδεχομενως διογκωτικα που φημολογειται οτι εφευρε η χημικος Margaret Hilda Thatcher, Baroness Thatcher, LG, OM, PC, FRS, née Roberts, γνωστη ως Μαργκαρετ Θατσερ**).Το παγωγτο πρεπει να περιεχει γαλα, ζαχαρη,φρουτα, ...και οχι αερα, οπως ειπε και εις εκ των καλυτερων παγκοσμιως ιταλος παγωτατζης.


**”in February 1951 she met Denis Thatcher, a successful and wealthy divorced businessman, who drove her to her Essex train.[20][21] In preparation for the election Roberts moved to Dartford, where she supported herself by working as a research chemist for J. Lyons and Co. in Hammersmith, part of a team developing emulsifiers for ice cream.[20][22]”
πηγη : wikipedia

Αφώτιστος Φιλέλλην