Σάββατο 7 Αυγούστου 2010

Οι αντιεξουσιαστές της εξουσίας


Λίγο πριν απ’ τις εκλογές του Οκτώβρη, ολόχαρος ο ΓΑΠ για την εξουσία που έβλεπε να του ‘ρχεται στο πιάτο, ξεφούρνιζε δεξιά κι αριστερά το γνωστό χαριτωμένο: «εμείς θα είμαστε αντιεξουσιαστές στην εξουσία». Φυσικά δεν χρειαζόταν να έχεις μάτια, και στραβός να ήσουνα πάλι θα την έβλεπες̇ η κορασίδα είχε βγάλει τα παπούτσια, είχε λύσει τα μαλλιά, κι ερχόταν σούμπιτη κατά πάνω του. Για το ότι θα την αγκάλιαζε σφιχτά, δεν υπήρχε καμιά αμφιβολία. Δεν υπήρξε άνθρωπος στην ιστορία που να άφησε ένα τέτοιο κελεπούρι να του ξεφύγει.

Απλώς ο αρχηγός χαριτολογούσε, κι εμείς χαλαροί, τις βρίσκαμε ακόμα νόστιμες τις χαριτωμενιές και τις εξυπνάδες του, δίχως φυσικά να τις παίρνουμε και τοις μετρητοίς. Όλοι, εκτός από τον ίδιο. Εν τη αφελεία του, φαινόταν να τις πιστεύει. Δεν μπορώ να ξέρω τι είχε στο νου του, αλλά φαντάζομαι ότι με κάποιο τρόπο θα είχε ταυτίσει το open gov με τους αντιεξουσιαστές, την e-διαβούλευση με την άμεση δημοκρατία, και τις λέξεις με την πραγματικότητα.

Και να που σήμερα, τα πράγματα ήρθαν έτσι που τα λόγια του αρχηγού αποδείχτηκαν προφητικά. Ο ΓΑΠ είναι όντως πρωθυπουργός. Αλλά τι πρωθυπουργός; Ένας πρωθυπουργός χωρίς εξουσία. Ένας αντι-εξουσιαστής πρωθυπουργός δηλαδή, μ’ όλη τη σημασία της λέξης. Και κυβέρνηση έχουμε. Αλλά τι κυβέρνηση; Μια κυβέρνηση που δεν έχει καθόλου εξουσία. Δηλαδή, μια τελειωμένη αντι-εξουσιαστική κυβέρνηση!

Να τον ακούτε λοιπόν τον ΓΑΠ. Ξέρει πριν από μας, για μας…

5 σχόλια:

de profundis είπε...

θα παραφρασω και γω το γνωστω συνθημα του Μαη καιθα γραψω

Η ανοησια στην εξουσια η αν θελετε η μαλακεια στην εξουσια η ακομα καλυτερα η προδοσια στηνν εξουσια

Ανώνυμος είπε...

Λίγες διακοπές ρε παιδιά!

Χαρ. Αλβερτος είπε...

E, BEBAIA! H ε-ΔΙΑΒΟΥΛΕΥΣΗ ΕΙΝΑΙ ΚΑΤ' ΕΥΘΕΙΑΝ... ΔΙΑΔΟΧΟΣ ΤΗΣ ΑΜΕΣΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ :))

ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ Ο ΣΥΝΩΣΤΙΣΜΟΣ ΠΟΙΟΣ ΘΑ ΠΡΩΤΟΠΕΙ ΤΗΝ ΓΝΩΜΗ ΤΟΥ ΕΠΙ ΠΑΝΤΟΣ ΕΠΙΣΤΗΤΟΥ... ΣΤΟ ΒΗΜΑ ΤΟΥ ΗΛΕΚΤΡΟΝΙΚΟΥ... ΑΡΕΙΟΥ ΠΑΓΟΥ ΚΑΙ ΘΑ ΜΕΙΝΕΙ ΤΟ ΟΝΟΜΑ ΤΟΥ... ΣΤΙΣ ΔΕΛΤΟΥΣ ΤΗΣ ΣΥΜΠΑΝΤΙΚΗΣ ΑΙΩΝΙΟΤΗΤΑΣ :))

Sophia Kollia είπε...

Δεν ξέρω αν προτιμώ να πιστεύω ότι είναι τόσο πουλημένος η τόσο ηλίθιος! Όσο για το open.gov. μόνο να σου πω ότι στο νοσοκομείο Καρύστου βάλανε για πρόεδρο έναν που στέλνει γράμματα ότι είναι μέλος της στην εκάστοτε κυβέρνηση ανεξαρτήτου κόμματος. Παράτησε πριν χρόνια την δικηγορία, ανέλαβε τον φούρνο του πεθερού και είναι ο πιο αποτυχημένος δήμαρχος ever. Τρόμαξε ο τωρινός να ξεχρεώσει,και δεν μπόρεσε να κάτι τίποτα άλλο για την πόλη.Μετά από τόση διαβούλευση, και έβαλαν αυτόν! Και γ...ώ τις επιλογές!!Άσε που προχτές παραλίγο να αρπαχτούμε γιατί κατηγορούσε την κυβάρνηση που έβαλε υπό έλενχο της εφορίας τους γιατρούς του ΕΣΥ που δουλεύουν και στα ιδιωτικά, μαύρα!
Καλημέρα!

cynical είπε...

Τι να σας πω βρε παιδια. σε προηγουμενη αναρτηση καταληξαμε οτι συν τοις αλλοις προκειται και περι προβληματικης προσωπικοτητας.
Και οι μεγαλυτεροι λαικιστες εχουν συναισθηση του τι ειναι. Ετουτος εδω, καμια...

Μεχρι και ο τροικανος αναγκαστηκε και βγηκε στις εφημεριδες για να διαχωρισει τη θεση του απο τουτονα.