Τρίτη 9 Νοεμβρίου 2010

Βρετανικό ξεκατίνιασμα



Αν είναι δυνατόν! Τι διαβάζω σήμερα στον Guardian; Ότι ο Κάμερον, λέει, χτίζει πελατειακό κράτος, διορίζοντας από την πίσω πόρτα στο δημόσιο τους προσωπικούς του συμβούλους, αυτούς δηλαδή, που είχε να τον συμβουλεύουν μέρα και νύχτα προσωπικώς πριν εκλεγεί στο θρόνο της Αγγλίας. Οι εργατικοί, καθ' όσον όπως απεδείχθη είχαν χεσμένη τη φωλιά τους, έκαναν στην αρχή τα στραβά τα μάτια όταν είδαν να διορίζει τον προσωπικό του φωτογράφο, τον άλλον που του τραβούσε τα βίντεο, τον γκουρού του ίντερνετ, και τον προσωπικό του σύμβουλο επικοινωνίας και εικόνας. Εξανέστησαν όμως τα παιδιά, όταν ο Κάμερον άρχισε να παρατραβάει το βιολί και να διορίζει αβέρτα κουβέρτα κι άλλους δέκα, απ' αυτούς που ανήκαν στην ομάδα σχεδιασμού, αλλά και της μανικιουρίστας συμπεριλαμβανομένης!

Έχασαν, βλέπετε, την υπομονή τους οι εργατικοί, άρχισαν τις επιθέσεις και τα πράγματα εξελίχτηκαν στο γνωστό ξεκατίνιασμα. "Πόσους είχατε διορίσει εσείς;" φέρονται να απαντούν οι συντηρητικοί με τα μανίκια σηκωμένα. Τσιμουδιά οι εργατικοί. "Πενήντα και βάλε", συνεχίζουν οι Καμερονικοί τρίβοντας στη μούρη του Μίλιμπαντ τις καταστάσεις με τα στοιχεία.

Παίρνουν φωτιά οι εργατικοί, και αρχίζουν να ξεθάβουν μια μια τις καταστάσεις με τους διορισμούς συμβούλων των αντιπάλων τους. "Σιγά που είναι μόνο οι δέκα. Εικοσιέξι διορίσατε συνολικά". Κι η ιστορία πάει λέγοντας...

Και σκέφτομαι. Σιγά τα λάχανα για 10, έστω 26 παλιο-συμβούλους του Κάμερον. Εδώ με το 1/6 του πληθυσμού, o πρωθυπουργός μας έχει 100 και βάλε προσωπικούς συμβούλους. και να 'τανε μόνο αυτός; Κοίταξε να δεις με τι ψιλολοίδια ασχολούνται εκεί πάνω στην γηραιά αλβιώνα, και τα κάνουν και πρωτοσέλιδα!

8 σχόλια:

Unknown είπε...

Μετριότητες αυτοί οι βρετανοί...

Ανώνυμος είπε...

Οταν ο κρατικός μηχανισμός , είναι το λάφυρο μεταξύ δυο ομάδων εκμεταλλευτών, που ο σκοπός τους είναι η κάθε είδους απάτη για να βρίσκονται στην εξουσία , τότε πάσα ομοιότης είναι πραγματική μεταξύ ημών και αυτών.
Ο βαθμός βέβαια αλλάζει γιατί υπάρχει διαφορετική κουλτούρα ανοχής.
Αλλά και αυτή υποχωρεί στην πορεία και παντού επικραττεί η ιδια κατάσταση στο τέλος.
Οι Βρετανοί βλέπουν στην Ελλάδα το δικό τους Αύριο.

στελιος είπε...

Ο ανωτέρω ανώνυμος? Στέλιος.

celin είπε...

cynical;
Shame on you!Σε παρακαλω,μη λαικιζεις!
Δεν αξιζει το καμαρι μας,η Γιωργαρα μας να εχει 100 νοματαιους-θρεφταρια;;;
Και πως θα ανοικοδομηθει ο σοσιαλισμος διχως τις ιδεες αγνων ιδεολογων,σα τον Γιωργο κ των νοματαιων του;
Πρεπει να μαθουμε να κοιταζουμε το δασος,οχι το δεντρο!

ΑΠΟΛΛΩΝ είπε...

Απίστευτο !

Γίνονται ρουσφέτια στην ανεπτυγμένη κοινωνία των Άγγλων ;

Υπάρχει αναξιοκρατία στο αγγλικό imperium ;

Έλα ;

Κι εγώ που τόσα χρόνια με έχουν φλομώσει οι επιστήμονες και πτυχιούχοι του τόπου τούτου για το πόσο συμμετείχα ως γνήσιος νεο-έλλην στο πελατειακό μας (;) σύστημα, τι να κάνω τώρα ;

Ηλίθιοι απανταχού ενωθείτε !

Be Stupid and Save the Planet !!!
χα,χα,χα ...

cynical είπε...

Απολλωνα,
βεβαια γινονται.

Η ελλαδα ειναι το ψιλικατζιδικο της ιστοριας. Και αυτο δεν αρεσει. Εδω ο καθενας εχει προσβαση στο ρουσφετι. Εκει μονο οι της καστας. Αλλα ομως τα ρουσφετια ειναι και απειρως μεγαλυτερα και αποδοτικοτερα.

Ειναι ή δεν ειναι ρουσφετι η ασυλια που απαιτησαν να δοθει στους βρετανους φοροφυγαδες, με το να μη δημοσιοποιουν τους λογαριασμους τους οι ελβετικες τραπεζες;

cynical είπε...

celin,

ο Γιωργος ειναι πριγκιπας. Και σαν τετοιος δεν νοειται χωρις αυλή. Νομιζει οτι ετσι παιρνει την αιγλη που δεν εχει.

cynical είπε...

Darthiir

ψιλικατζηδες, βρε παιδι μου!