Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Αν οι ελληνικές κυβερνήσεις πατεντάριζαν τις ιδέες τους....

...το ελληνικό χρέος θα είχε αποπληρωθεί, μόνο και μόνο από την είσπραξη των πνευματικών δικαιωμάτων.

Θυμάστε, πριν κάποιους μήνες που γράφαμε στη "Μάχη της Βρετανικής Τυρόπιτας", για την απόφαση του Βρετανού Υπ. Οικονομικών, Οσμπορν, να φορολογήσει το εν λόγω έδεσμα με δυο ειδών ΦΠΑ, ανάλογα με το αν η τυρόπιτα ήταν ζεστή ή κρύα, απόφαση που κατ' ευθείαν παρέπεμπε στην φορολόγηση της ελληνικής τυρόπιτας από την τότε κυβέρνηση με παρόμοιο τρόπο. Βέβαια, ο πονηρούτσικος κ. Όσμπορν για να αποφύγει πιθανή αγωγή για κλοπή πνευματικής ιδιοκτησίας είχε σκεφτεί τη διαβάθμιση του ΦΠΑ με βάση το ζεστό-κρύο, κι όχι με βάση το γλυκό-αλμυρό που είχε εμπνευστεί, με περισσή πρωτοτυπία ο κ. Παπακωνσταντίνου. Η ελληνική κυβέρνηση, αδικαιολογήτως, απέφυγε να ασκήσει τα νόμιμα δικαιώματά της, διότι η κλοπή, παρά το ατζαμίδικο μασκάρεμα του κ. Όσμπορν, ήταν τόσο φανερή, ώστε κανένα δικαστήριο δεν θα διανοείτο να τον δικαιώσει. 

Η Ελλάδα όμως, παρά τα πολλά της προβλήματα, συνεχίζει να παραμένει αστείρευτη πηγή ιδεών και φάρος πνευματικός για τους υπόλοιπους Ευρωπαίους. Τη σκυτάλη από τον κ. Παπακωνσταντίνου, φαίνεται αυτή τη φορά ότι την πήρε επαξίως ο κ. Σαμαράς. Και ιδού το γιατί. Το "Γιατί Κύριε;", προεκλογικό σλόγκαν της ΝΔ, ήταν τόσο πετυχημένο, ώστε κατάφερε να δώσει, με αδιαμφισβήτητο τρόπο, το προβάδισμα στο κόμμα σε δυο συνεχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις, πράγμα που δεν πέρασε απαρατήρητο από την Κομισιόν.

Πώς; Μα, αντιγράφοντάς το! Βέβαια, όχι αυτούσιο, αλλά με κάποιες μικρο-αλλαγές, για να μπερδέψει κυρίως τα μαντρόσκυλα των πνευματικών δικαιωμάτων, (χωρίς όμως τελικά να κατορθώσει να κρύψει την προέλευσή του, όπως θα διαπιστώσετε κι εσείς), το κατέστησε κεντρικό σλόγκαν στη νέα καμπάνια που οργάνωσε για την προσέλκυση ξένων επενδυτών στην Ανατολική Πολωνία.



Όπως βλέπετε, το κοριτσάκι γίνεται αγοράκι, και ο δάσκαλος μετατρέπετε σε μπαμπά: "Τι θα έχεις να πεις, όταν το παιδί σου σε ρωτήσει γιατί δεν επένδυσες στην Ανατολική Πολωνία;". Γιατί μπαμπά; είναι η τυραννική απορία του πεντάχρονου αγοριού της αφίσας. 


Αλλά η Κομισιόν, το πάει και παραπέρα, αφήνοντά μας έκπληκτους για την υπερ-εκμετάλλευση της Σαμαρικής ιδέας. 



"Τι θα έχεις να πεις, όταν ο πεθερός σου σε ρωτήσει γιατί δεν επένδυσες στην Ανατολική Πολωνία;". Γιατί γαμπρέ μου; φαίνεται να λέει ο συμπαθής ηλικιωμένος άντρας της αφίσας, τέτοια όνειρα είχα γω για τη θυγατέρα μου;




Και για καπάκι, έρχεται και ο ψυχοθεραπευτής  να σού υποβάλει την ίδια ερώτηση και να σε γεμίσει με πρόσθετες ενοχές. 

Και σεις κ. Σαμαρά, "Τι θα έχετε να πείτε, όταν ο λαός σάς ρωτήσει γιατί δεν διεκδικήσατε τα πνευματικά σας δικαιώματα;". 

Γιατί, κ. Σαμαρά;



7 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

εξαιρετικό post...

Ανώνυμος είπε...

Ποιός ξέρει εάν είναι ελληνικές; και μάλιστα κυβερνητικές!

spiral architect είπε...

Καποιοι στην Ελλάδα είχαν σκεφτεί κατι παρόμοιο, αλλά κατόπιν ωρίμου σκέψεως έκαναν πίσω. Γιατί άραγε;
Ιδού οι προεκλογικές αφίσες τους:
1 και 2 και 3 και 4.

akrat είπε...

πρέπει να επεκταθεί.... η υπέροχη ανάρτησή σου σε ένα σημείο πάσχει...

στο τελευταίο ερώτημα...

cynical είπε...

Akrat,

τι να προσθεσω αλλο πια! Αφου ο Σαμαρας, διαπραγματευεται σκληρα, πολύ σκληρα, για ολα τα υπολοιπα...

Ανώνυμος είπε...

Εκτός από την πιστή εφαρμογή των οδηγιών των αφεντικών τους, την διαφθορά και την ανικανότητά τους, οι Ελληνες πολιτικοί του συστήματος, είναι όλοι πράγματι αριστούχοι στις δημόσιες σχέσεις και στην επικοινωνία.
Οφείλουμε να τους το αναγνωρίσουμε.
Μόνο που για να είναι πετυχημένο ενα επικοινωνιακό πρόγραμμα δεν πρέπει να είναι ο πομπός άριστος αλλά και ο δέκτης να είναι εύπλαστος.
Και φαίνεται δυστυχώς οτι είναι.
markos

ΔΙΟΝΥΣΟΣ είπε...

Το ότι έχουν κάνει αποκρουστικό το όναμα της Χώρας μας δεν είναι τυχαίο ή επικοινωνιακό, μας προετοιμάζουν για πληρη αξαθλίωση και υποταγή. Απατεώνες και πειρατές σε κυβερνητικά πόστα.