Τρίτη 25 Ιουνίου 2013

Πού πήγαν τα πακέτα της τρόικας;



Από ΔΝΤ και EFSF πήραμε συνολικά 219 δις ευρώ.

Από αυτά:
τα 48.2 δις πήγαν στην ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών
τα 11,3 δις στην επαναγορά χρέους (buy back)
τα 29,7 δις στο PSI

και

τα 122,2 δις σε κατόχους ομολόγων που έληγαν, (δηλαδή σε ιδιώτες, που πλέον μετά το PSI είναι ελάχιστοι, και κυρίως στην ΕΚΤ).

Από τα 219 δις, δηλαδή, μόνο τα 7,6 δις πήγαν σε μισθούς και συντάξεις και γενικά στον  προυπολογισμό, καλύπτοντας ελλείμματα περίπου 2 δις ετησίως, ήτοι κατά μέσο όρο 1% του ΑΕΠ. 

Ενώ

με αυτά πληρώσαμε για  τόκους 48.171 δις και για χρεολύσια 74.056 δις. Όταν οι τόκοι κοντεύουν να φτάσουν τα χρεολύσια, δικαιούμαστε να μιλάμε για τοκογλυφία; 

Ω!, πόσο ωραία αφεθήκαμε και αφηνόμαστε στο δούλεμα;



Υ.Γ. ΠΗΓΗ

15 σχόλια:

Swell είπε...

Kαι την ίδια στιγμή, το παραμύθι για τη χρεοκοπία συνεχίζεται και ο ΣΥΡΙΖΑ, τις περισσότερες φορές που ανακύπτει το θέμα, έχει σιγή ασυρμάτου,

cynical είπε...

O SYRIZA μιλαει για moratorium στο χρεος. Αυτο πρεπει να επιδιωξει, και αν επιμεινει θα το πετυχει. Αλλιως δεν μπορει να κανει κατι αλλο.

Ανώνυμος είπε...

http://www.capital.gr/NewsTheme.asp?id=1784860

spiral architect είπε...

Δυστυχώς, δεν θυμάμαι την πηγή του γραφήματος ...

Από το σάιτ του Ζονκ μήπως;

cynical είπε...

Ευχαριστω πολυ!

ειστε σαίνια!

spiral architect είπε...

Παρεπιφτού το κάπιταλ και τ' αφεντικό του είναι το ευαγγέλιο και ο γκουρού της εν Ελλάδι οικονομίας.
Ενδεικτικά ... ;-)

cynical είπε...

Ναι, αλλά ο Γιάννης Αγγέλης , ο αρθρογραφος, βρισκεται στην αλλη πλευρά.
Αληθεια, πού ειναι τωρα ο Λαυρεντιαδης;

spiral architect είπε...

... ζεσταίνει το στρώμα του διπλανού κρεβατιού για το χοντρό!

akrat είπε...

εγώ πάντως πήρα λίγα από τα πακέτα...

το κάτι τις μου...

spiral architect είπε...

Κουκιά φάγατε, κουκιά θα μαρτυρήσετε!
Αφιερωμένο στους κάθε λογής νεοφιλελέδες.

cynical είπε...

spiral,

ναι το διαβασα. Για οσους δεν το ξερουν ειναι απο το αρθρο του βαρουφακη το protagon, η κοκκινη δειχνει την ανεργια και η μπλε τις δημ. δαπανες στην ΕΖ. Απο το 2010 και μετα οσο αυξανει η ανεργια τοσο μειωνονται οι δαπανες. Αχτυπητη λογικη.

Αν δεν τους στειλουν στις κρεμαλες τα δικαστηρια, θα το κανουμε μονοι μας.

spiral architect είπε...

Ηθικόν δίδαγμα:
Τα λεφτά πάνε στα λεφτά!

Για τον Κατσέλη κλπ εταιρείες holdings ισχύει το "Grow or die", δηλαδή η απάτη της (και καλά!) "ανάπτυξης"...
Aυτού του τύπου οι εταιρείες holdings, συμμετοχών, private equity's κλπ μορφών, όπως π.χ. αυτή του Βγενόπουλου, σαρώνουν υγιείς επιχειρήσεις με σταθερή πελατεία και κερδοφορία και τις εντάσσουν σε μια διαδικασία αρμέγματος μέχρι τελικής εξάντλησης. Ενίοτε, το κάνουν απλά για να καταπιούν τον ανταγωνισμό.
Κατόπιν μεταβιβάζουν το νέο ενισχυμένο σχήμα, σε άλλες εταιρείες - υποτιμητικής κερδοσκοπίας, οι οποίες με τραπεζικό δανεισμό τις "εξορθολογίζουν" με πωλήσεις assets, απολύσεις κλπ και τις ξαναμαναμεταπωλούν σε επόμενο κερδοσκόπο "επενδυτή" για να συνεχιστεί ο κύκλος της απάτης...
Στην περίπτωση του Κατσέλη ( Nutriart Holdings) ο κύκλος κόπηκε, καθώς στην ρημαγμένη Ελλάδα κανείς δεν "επενδύει" ίδια κεφάλαια μόνο, χωρίς τραπεζικό δανεισμό και κυρίως με καταρρέουσα την εσωτερική ζήτηση για προϊόντα.
Η πραγματική οικονομία ανέδειξε το ισχυρό brand του Κατσέλη, η "μεγέθυνση" από τo ισχυρό consortium , Tinola Holding SA (και Thrush Investment Holding Ltd) των Δαυίδ - Λεβέντη, (που τον πρώτο τον διόρισαν πρόεδρο του ΔΣ της Γιουρομπανκ!) το κλείνει.
Τζόγος!
Πτωχεύουν το διευρυμένο σχήμα Nutriart, γιατί δεν έχει κέρδη, γιατί θα πρέπει να βάλουν λεφτά από αυτά που έχουν υπερσυσσωρεύσει στο εξωτερικό, γιατί οι εργαζόμενοι πλέον αποτελούν βαρίδια γι΄αυτούς.
Μια κλασσική ιστορία νεοφιλελεύθερου μοντέλου καταστροφής!

Όταν ο Μόντι έλεγε ότι "οι νέοι θα πρέπει να συνηθίσουν να αλλάζουν δουλειές συνεχώς, και για να μην βαριούνται" ήξερε τι έλεγε, γιατί ήταν εξ αρχής μέσα στην κολλεγιά.

Και τελικά απομένει να τους συμπαρίσταται το ΠΑΜΕ, αλλά οι ίδιοι οι απολυμένοι εργαζόμενοι, από τη μια να μην θέλουν να αυτοδιαχειριστούν τον Κατσέλη και την Αλλατίνη (έτσι για δοκιμή ρε αδερφέ!) από την άλλη στις επόμενες εκλογές πάλι τους ίδιους θα ψηφίσουν γιατί οι γκουμουνιστές της Αλέκας και του Μήτσου θα τους πάρουν τα σπίτια και θα τους βιάσουν τις κόρες.

Υ.Γ.: Αυτά τα θεϊκά παγωτά τα' χεις δοκιμάσει; Μέχρι πριν 3-4 χρόνια ήταν μόνοι τους. Τώρα κοίταξε τη συσκευασία και πες μου τι γράφει.

cynical είπε...

Spiral,

πρωτα φορα ακουω γιαυτα τα παγωτα. Τι γραφει; Δεν μπορω να το διαβασω.

Εντυπωσιακες οι δραστηριοτητες του Δαυιδ, οπως περιγραφονται στον Ριζοσπαστη. Και γιαυτο και επιβραβευτηκε απο το ΤΧΣ. Αλλωστε η Eurobank παει για πουλημα, οποτε την ξερει τη δουλεια.

Συγχυστηκα παλι.


spiral architect είπε...

Γιουνιλέβερ!
(ε, δεν είναι και πολλοί)

cynical είπε...

Eχουν και ταμπελα fair trade, οι απατεώνες.