Παρασκευή 6 Ιουνίου 2014

Κλήρωση των θερινών τμημάτων!


Με το αιφνίδιο κλείσιμο της βουλής, πολύ σωστά φουντώνουν οι υποψίες οτι η κυβέρνηση κάθε άλλο παρά καλούς σκοπούς έχει στο μυαλό της. Από πουθενά δεν προκύπτει κανένας ιδιαίτερος λόγος, άλλωστε οι ζέστες δεν έχουν σφίξει ακόμα, το αντίθετο μάλλον, οπότε το μυαλό πάει στην μόνη αιτία, που έχει να κάνει με το μαγείρεμα της σύνθεσης των θερινών τμημάτων, ώστε να υπάρχει αγαστή αρμονία ανάμεσα στο κάθε νομοσχέδιο που θα έρχεται προς ψήφιση και στη σύνθεση του αρμόδιου τμήματος. Έτσι αποκλείεται η κ. Πιπιλή να μετέχει στο τμήμα εκείνο που θα εξετάζει το νομοσχέδιο για τις παραλίες, μιας και επανειλλημμένα είχε δηλώσει ότι τη βρίσκει σφόδρα αντίθετη. Το ίδιο ισχύει και με άλλους βουλευτές για άλλα νομοσχέδια.

Η αντιπολίτευση καλά κάνει και καταγγέλλει, αλλά αντί να κλαψουρίζει στα κανάλια, δεν τη βλέπω να προτείνει αυτό που θα ήταν και η λύση. Δηλαδή να προτείνει και να διεκδικήσει η σύνθεση όλων των θερινών τμημάτων να βγει από κλήρωση, δημόσια, εντός βουλής. Να στηθούν τόσες κάλπες, όσα είναι και τα κόμματα και από κάθε κάλπη, που θα περιέχει το σύνολο των βουλευτών του αντίστοιχου κόμματος να τραβιούνται και οι αντίστοιχοι λαχνοί. Τόσο απλά!

Αν η κυβέρνηση το αρνηθεί με διάφορα νομικίστικα τερτίπια, θα δείξει ότι όντως έχει χεσμένη τη φωλιά της.  Αν η αντιπολίτευση δεν το κάνει, θα πει ότι εκτιμάει ότι η κλάψα είναι περισσότερο επωφελής από τις λύσεις. Και ας τύχει μερικοί βουλευτές της να μην κληρωθούν εκεί που θα ήθελαν. Δεν πειράζει. Για ένα καλοκαίρι ας κάνουν υπομονή. Το κέρδος θα επιστραφεί στο πολλαπλάσιο.


5 σχόλια:

spiral architect είπε...

Ας το πάρουμε απ' την αρχή:
- η σύνθεση όλων των θερινών τμημάτων να βγει από κλήρωση
Προβλέπεται απ' τον κανονισμό; Αν ναι, πιστεύεις ότι, ο οποιοσδήποτε βουλευτής της συγκυβέρνησης ή κάποιος δυνητικός κιοτής από την "ανεξάρτητη ομάδα" ή τη ΡΗΜΑΔ θα ψηφίσει υπέρ της κλήρωσης;
- Η αξ. αντιπολίτευση; Πιστεύεις ότι, θα το προτείνει; Περιμένεις απ' το ΣυΡιζΑ να βγάλει τα ματάκια του με τα χεράκια του; Ο ΣυΡιζΑ περιμένει να σαπίσει η συγκυβέρνηση για να ανέβει και να διαχειριστεί την εξουσία αξιωματικά. Η όποια ριζοσπαστικότητα είχε μέχρι πριν τις πρώτες εκλογές του '12 πήγε περίπατο.
- Το ΚΚΕ. για λόγους αρχών, δεν εμπλέκεται σε τέτοια παιχνίδια. Αν η στάση του αυτή θα του στοιχίσει εκλογικά δεν το ξέρω. Πάντως ήδη ξεκαθάρισε τη θέση του απέναντι στην υπόλοιπη αριστερά.
- Για ΧΑ δεν το συζητώ!
- Οι Αν.Ελ. είναι η κύρια δεξαμενή βουλευτών-ψηφοφόρων για τον μελλοντικό ΠτΔ, άσε που φυλλορροούν προς ΝΔ γιατί οι βουλευτές της δεν θέλουν να γίνουν πρόωρες εκλογές, μιας και δεν πρόκειται να επανεκλεγούν αφ' ενός κι αφ' ετέρου θα χάσουν τη σύνταξη του βουλευτή.
(πρέπει να' χουν κάνει πλήρη τετραετία για σύνταξη)
Ξέχασα κανένα;

Ξύπνια είσαι, και ξέρεις ότι, τα πουλητάρια της συγκυβέρνησης έχουν να υπογράψουν ακόμα πολλά συμβόλαια ξεπουλήματος που είναι σε εκκρεμότητα. Πολλά συμβόλαια, πολύ χρήμα, μπόλικα κουμάντα, γιατί έχουν παιδάκια να θρέψουν και η απληστία τους θερίζει. Για τέτοια θα μιλάμε τώρα; Αυτά είναι για τους αφελείς που πίστεψαν ότι, “στις 25 ψηφίζουμε, στις 26 φεύγουν.” Η κυβέρνηση θα εξαντήσει την τετραετία έστω κι αν η διαφορά ΝΔ - ΣυΡιζΑ στις ευρωεκλογές ήταν 10 μονάδες! Μπας και αμφιβάλλεις;

Ζούμε στη χώρα-πείραμα που ιδιωτικοποιείται ολόκληρη και τα αποτελέσματα θα είναι μπούσουλας για τις υπόλοιπες. Ο καπιταλισμός ήδη μπήκε σε νέα φάση ...

cynical είπε...

spiral
τα κομματα υποτιθεται οτι μοιραζουν τις θεσεις με κληρωση στο εσωτερικο τους. Υποτιθεται.

Βρε παιδι μου, ετσι ειναι οπως τα λες, αλλά, μιλαω για τον ΣΥΡΙΖΑ, αν με αυτο τον τροπο καταφερει να εκθεσει την κυβερνηση, θα την ...σαπισει μια ωρα αρχυτερα. Μια κληρωση δεν θα ερχεται σε αντιθεση με τα σχεδια του.



spiral architect είπε...

Nα ένα λογικό σενάριο:
Οδεύουμε προς συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΝΔ;;
Βλάκες είναι λοιπόν; Αφού - λογικά- θα παίξουν με λογική μελλοντικής συγκυβέρνησης τύπου τελευταίας κυβέρνησης Χ/Δ - Σ/Δ της Μέρκελ.
(μη πάει στράφι η γερμανική τεχνογνωσία)
Γι' αυτό φωνάζει το ΚΚΕ για το ΣυΡιζΑ (οι άλλοι είναι γνωστοί και δεδομένοι εδώ και δεκαετίες) γενόμενο στα μάτια των πολλών Κασσάνδρα!

BETTY είπε...

Μήπως μιλάτε για τη χώρα που έχει ανακαλύψει το "χρηματιστήριο της ψήφου"? τόσο πουλάμε σημερα τόσο αγοράζουμε! τα σπρεντς πχ της νδ έχουν ανέβει γιαυτό και έδιωξε τον Θ. λογικό?

akrat είπε...

όλα τα μελετά ο κυρ Αντώνης...