Παρασκευή 5 Δεκεμβρίου 2008

Ο Έκλυτος Βίος των Γυναικών:μια οικονομο-τεχνο-κοινωνιο-βιολογική μελέτη


Η σεξουαλική χειραφέτηση της γυναίκας, ή μάλλον η χειραφέτηση που απομένει ακόμα να ολοκληρωθεί έφερε στο φως και τις διαφορές των φύλων, οι οποίες κατά κύριο λόγο σχετίζονται με τις προσδοκίες που τρέφουν ο ένας για τον άλλον και για τις πανθομολογούμενες ματαιώσεις τους. Μεγάλο και ατελεύτητο κεφάλαιο που δεν σκοπεύω να το πιάσω στα χέρια μου.

Όσο οι ρόλοι παρέμεναν διακριτοί και οι κοινωνικοί παράγοντες που τους εμπέδωναν σαν τέτοιους, εθεωρούντο νομοτελειακοί, δεν υπήρχε καμιά εμφανής τριβή. Οι γυναίκες όταν έφταναν σε ηλικία γάμου παντρεύονταν και έκαναν παιδιά τα οποία και μεγάλωναν, ενώ οι σύζυγοι ήταν αυτοί που χρηματοδοτούσαν το όλο προτσές. Η οικονομική δε κυριαρχία, όπως είναι γνωστό συνεπάγεται και εξουσία, η οποία για να τρωθεί θα πρέπει το άλλο φύλο να αντιπαραθέσει ισότιμη τουλάχιστον οικονομική ισχύ.

Οι σχέσεις των φύλων είναι βασικά σχέσεις εξουσίας, ο συσχετισμός δε δυνάμεων είναι θέμα εκκαθαριστικού της εφορίας και σχετικής αριθμητικής υπεροχής του ενός φύλου έναντι του άλλου σε μια δεδομένη κοινωνία.

Η οικονομική ανεξαρτησία είναι βασικός παράγοντας ελευθερίας και επιλογής, και ένας από τους καθοριστικούς όρους της σεξουαλικής συμπεριφοράς. Στο παρελθόν ο αφέντης είχε όλη την ευχέρεια να διαλέγει τις ομορφότερες και υγιέστερες γυναίκες για να εξασφαλίσει καλή γονιδιακή προίκα στους απογόνους του, οι οποίοι ήσαν ταυτόχρονα και κληρονόμοι της περιουσίας του. Η οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών σήμερα έχει επιδράσει ομοίως και στην δική τους σεξουαλική συμπεριφορά με το να επιδίδονται στο ευκαιριακό σεξ και να επικεντρώνουν τα κριτήρια επιλογής συντρόφου στην εξωτερική κυρίως εμφάνιση, όπως στην αρρενωπότητα και την συμμετρία των χαρακτηριστικών. Εξ ου και η ανταπόκριση των ανδρών με την αυξημένη φροντίδα που δείχνουν στην περιποίησή τους και η ταυτόχρονη μεγέθυνση της βιομηχανίας προϊόντων ανδρικού καλλωπισμού.

Η οικονομική αυτάρκεια των γυναικών συνετέλεσε επίσης και στο σπάσιμο του μονοπωλίου της απιστίας εκ μέρους των ανδρών, με τις γυναίκες να αυξάνουν σταθερά τα ποσοστά συμμετοχής τους. Επειδή ο οικονομικός μετασχηματισμός μιας κοινωνίας συνεπάγεται και την πολιτισμική της μετάλλαξη, η οικονομική ανεξαρτησία των γυναικών συνετέλεσε και στην αλλαγή των ηθών, τα οποία με τη σειρά τους επέδρασαν θετικά στην εξάπλωση του φαινομένου της γυναικείας απιστίας και στην κοινωνική της αποδοχή.

Έχει βρεθεί ότι σε κοινωνίες με σχετικό πλεόνασμα ανδρών, οι άνδρες τείνουν περισσότερο προς μονογαμικές συμπεριφορές, ενώ το αντίθετο συμβαίνει όταν πλειοψηφούν οι γυναίκες. Ο λόγος είναι καθαρά ο συσχετισμός μεταξύ προσφοράς και ζήτησης και προέρχεται από τους αναλλοίωτους νόμους της σεξουαλικής αγοράς. Όταν οι άνδρες πλειοψηφούν, διαθέτοντας τοιουτοτρόπως ανταγωνιστικό μειονέκτημα σε σχέση με τις γυναίκες, η σεξουαλική τους συμπεριφορά υπαγορεύεται κυρίως από την επιθυμία των γυναικών, οι οποίες σε γενικές γραμμές προσανατολίζονται προς σταθερές και μονογαμικές σχέσεις. Απεναντίας, όταν οι άνδρες μειοψηφούν, τότε είναι περισσότερο επιρρεπείς στα κελεύσματα της φύσης τους, όπως η πολυγαμία και το περιστασιακό σεξ. Στην Ελλάδα, όπου οι γυναίκες υπερτερούν των ανδρών μόνο κατά 103000, αριθμός που αντιστοιχεί στο 1% του συνολικού πληθυσμού, δεν δικαιολογούνται αντιδράσεις πανικού εκ μέρους των ανδρών, οι οποίοι, όσο η στατιστική δεν τους πολυενοχλεί, θα μπορούν να συνεχίζουν τις αγαπημένες τους ασχολίες, χωρίς το φόβο των κυρώσεων.

Είναι όμως οι άνδρες πολυγαμικοί; Αν επικαλεστούμε τη φυσική επιλογή, η πρακτική αυτή δεν αντιτίθεται στους νόμους της φύσης, διότι εμπεριέχει το μικρότερο κόστος για τη διαιώνιση της κοινωνίας και της ανθρωπότητας που είναι και το τελικό ζητούμενο. Το αρσενικό μπορεί να διασπείρει το σπέρμα του χωρίς κανένα κόστος, διότι το βάρος της κύησης και της ανατροφής πέφτουν εκ φύσεως σε άλλους ώμους. Η πολυγαμία όμως εκ μέρους των γυναικών δεν αποτελεί παρά σπατάλη πόρων, μιας και ένα μόνο αρσενικό είναι ικανό να γονιμοποιεί το θηλυκό. Αν μου αντιτείνετε το επιχείρημα ότι λόγω ενδεχόμενης μειωμένης γονιμότητας, ένα θηλυκό δικαιούται να προστρέξει σε περισσότερα του ενός αρσενικά για να συλλάβει, θα σας απαντήσω ότι το πρόβλημα αυτό είναι γέννημα θρέμμα των τελευταίων δεκαετιών του πολιτισμού μας και δεν έχει ακόμα προλάβει να εγγραφεί στα κατάλληλα γονίδια. Ήδη, η διαπιστωμένη αύξηση τής περιστασιακού χαρακτήρα σεξουαλικής πρακτικής των γυναικών μετά τα 30, (όπως δείχνουν οι μελέτες), αντανακλά αυτό ακριβώς το γεγονός, δηλαδή, αφ’ ενός την μετάθεση της τεκνοποίησης σε μεγαλύτερες ηλικίες, όπου η αναπαραγωγική ικανότητα μειώνεται, και αφ’ ετέρου την μείωση της ίδιας της αναπαραγωγικής ικανότητας αμφοτέρων των φύλων, ανεξαρτήτως ηλικίας, λόγω τρόπου ζωής και επιβαρημένου περιβάλλοντος.

Η δραστηριοποίηση των γυναικών τα τελευταία χρόνια σε σεξουαλικές πρακτικές, που ανέκαθεν αποτελούσαν προνομιακό πεδίο και καμάρι των ανδρών, όπως περιστασιακό σεξ, πολλαπλούς συντρόφους, και απιστία, και παρά τη μικρή αριθμητική τους υπεροχή, ενεργοποίησε όπως ήταν φυσικό και την αντίστοιχη έρευνα των ψυχολόγων, κοινωνιολόγων, βιολόγων και άλλων τινών -ολόγων.

Αν το φαινόμενο έχει βιολογικές καταβολές, (όπως είναι τώρα της μόδας), κι αν τα γονίδια του αχαλίνωτου γυναικείου σεξ δεν έχουν ακόμα ανακαλυφθεί, σε αντίθεση με τα γονίδια της απιστίας των ανδρών τα οποία δεν ήταν καθόλου δύσκολο να εντοπιστούν με τη βιολογία να τους παρέχει ένα αδιαμφισβήτητο συγχωροχάρτι, τότε τι κάνει τις γυναίκες σήμερα να συμπεριφέρονται περισσότερο σαν άνδρες;

Η τεστοστερόνη, η τεστοστερόνη, αποφαίνονται οι επιστήμονες!. Δηλαδή, οι γυναίκες που βρίσκονται πλησιέστερα στο μοντέλο του «σκοινιού και του παλουκιού», έχουν μεγαλύτερα ποσοστά τεστοστερόνης στο αίμα τους. Και εδώ αρχίζει το «επιστημονικό» τζέρτζελο.

Πώς διαπιστώνεται όμως, ότι μια γυναίκα έχει τη συγκεκριμένη προδιάθεση, ώστε να την αποφεύγουμε, αναρωτιούνται οι άνδρες; Α! Πολύ απλά. Αντί να την στείλουμε στο κοντινότερο μικροβιολογικό ιατρείο και να την αναγκάσουμε να υποβληθεί σε εξέταση αίματος, τής πιάνουμε δήθεν τρυφερά το χέρι και με μια γρήγορα ματιά υπολογίζουμε στο περίπου το λόγο μηκών του δείκτη με τον παράμεσο δάχτυλο. Αν τον βρούμε μικρότερο της μονάδας, τότε, δυστυχώς, την κάναμε από κούπες, και κόβουμε λάσπη. Η γυναίκα αυτή θα μας φορέσει το κέρατο πολύ πιο γρήγορα απ’ ότι θα προλάβουμε εμείς, μονολογούν οι άντρες και απομακρύνονται.

Αλλά, το ίδιο συμβαίνει αντίστοιχα και με τους άνδρες. Άνδρες με μικρότερες συγκεντρώσεις τεστοστερόνης στο αίμα είναι συνήθως μονογαμικοί και πολύ πιο αξιόπιστοι για να φτιάξουν οικογένεια. Πώς βρίσκουμε λοιπόν τα κελεπούρια, αναρωτιούνται με τη σειρά τους οι γυναίκες; Στην περίπτωση αυτή, ο εντοπισμός τους είναι λιγάκι πιο περίπλοκος. Τους υποκλέπτουμε με κάποιο τρόπο το σάλιο, το οποίο και υποβάλλουμε σε εργαστηριακή ανάλυση. Τα πράγματα βέβαια αλλάζουν αν ο άντρας βρεθεί παντρεμένος. Έχει αποδειχτεί ότι οι παντρεμένοι άντρες διαθέτουν πολύ χαμηλότερα επίπεδα τεστοστερόνης, απ’ ότι όταν ήταν ελεύθεροι, που σημαίνει ότι οι γυναίκες θα πρέπει να είναι ιδιαίτερα προσεχτικές, μην και μετά το χωρισμό τους, η τεστοστερόνη τους επανέρθει στα πρωταρχικά, προ του γάμου επίπεδα και άντε να τους πιάσεις!

Από την προηγούμενη ανάλυση βγαίνει το συμπέρασμα ότι η συγκέντρωση τεστοστερόνης στο αίμα των ανδρών, όπως και των γυναικών, δεν είναι αποκλειστικά γενετικά προκαθορισμένη, αλλά μπορεί να τροποποιηθεί και κατά τη διάρκεια του βίου, και φυσικά ανάλογα με το είδος του βίου που διάγουμε. Επομένως, μπορούμε να υποθέσουμε ότι η αύξηση του ποσοστού των γυναικών με μεγαλύτερες του κανονικού συγκεντρώσεις τεστοστερόνης, δύναται να οφείλεται και στο ίδιο το γεγονός της οικονομικής τους ανεξαρτησίας, η οποία όπως είδαμε και στην αρχή αυτού του πονήματος, αποτελεί μια σημαντική προυπόθεση για τον έκλυτο βίο, ο οποίος με θετική ανάδραση αυξάνει τα επίπεδα τεστοστερόνης κ.ο.κ.

Επειδή το όλο θέμα, πολύ εύκολα μπορεί να πάρει εκρηκτικές διαστάσεις, θα ήταν εύλογο να επανεξεταστεί η θέση των γυναικών στην παραγωγή και την κοινωνία.

53 σχόλια:

Tyler Durden είπε...

εδώ πρόσφατες μελέτες σε διάφορα είδη ζώων ανατρέπουν κάθε παλιότερη στερεότυπη γνώση μας για σχέση σεξουαλικότητας και αναπαραγωγής,

στον άνθρωπο ως κατά βάση κοινωνικό ον δεν βγάζεις άκρη με κοινωνιοβιολογικούς εξελικτικούς όρους, οι οποίοι αυτοαναιρούνται σε κάθε τους διατύπωση. Ακόμα και ο βιολογικός ντετερμινισμός δεν είναι παρά άλλη μια κοινωνική θεωρία για την φύση του ανθρώπου και όχι δήθεν η αντικειμενικότερη και επιστημονικότερη

Ανώνυμος είπε...

Έξαιρετική ανάρτηση ,πολύ καυτό το θέμα.

Αυτό που με σοκάρισε περισσότερο ηταν το οτι δεν φέρει την εττικέτα σαρκαστικά ,οπου ισως αφελώς,πίστευα οτι θα δω στο τέλος αλλά Κοινωνία.

Ισως επανέλθω αφού πρώτα μελετήσω κάποια στοιχεία και συμπεριφορές.

Ανώνυμος είπε...

Το σοβαρό και το αστείο

Τα σεξουαλικά και τεχνικά ευρήματα της C. τα αφήνω για μετά. Μόνο να πω ότι για τον αριθμό των γυναικών να προσέξει το όριο ηλικίας. Νομίζω ότι μέχρι τα 60 άνδρες και γυναίκες είναι ίσοι σε αριθμό.

Το σοβαρό

Οι κοινωνικές (και όχι ζωώδικες) σχέσεις των δυο φύλλων είναι βασικά σχέσεις συνεργασίας, αλληλεγγύης, αμετάκλητης αλληλεξάρτησης και αλληλοκαθορισμού. Τα κοινονικοοικονομικά συστήματα όπου αναπτύσσονταν αυτή η συνεργασία τη μετέτρεπαν σε σχέση ανταγωνισμού, οικονομικής και κοινωνικής ανισοτιμίας και εξουσίας. Οι γενική σχέση εκμετάλλευσης ανθρώπου από άνθρωπο μετατρέπονταν στο επίπεδο των φύλλων σε σχέση εξουσίας.

Μητριαρχία και πατριαρχία αντανακλούν κοινωνικοοικονομικές σχέσεις της κοινωνικής παραγωγής και της συνακόλουθης κοινωνικής δομής αναπαραγωγής στο αρχικό κοινωνικό κύτταρο που είναι η οικογένεια. Το πέρασμα στη πατριαρχία ήταν παράγωγο της αλλαγής της θέσης των ανδρών στη παραγωγή.

Η συνακόλουθη ατομική ιδιοκτησία νομιμοποίησε την αλλαγή και κυριαρχία αυτή. Σήμανε ακόμα και το πέρασμα από τη φυσική κοινωνική δομή παραγωγής και αναπαραγωγής κατά τη μητριαρχία η οποία δεν είχε καμία σχέση με εκμετάλλευση και ανισότητα, στη τεχνητή-ταξική δομή της κοινωνικής διάρθρωσης με τη βία της διατήρησης και αναπαραγωγής της. Η ατομική ιδιοκτησία του πλούτου και των μέσων παραγωγής και η φυσική απαίτηση διαιώνισή της με τη κληρονομιά ήταν αυτή που σφράγισε και την κοινωνική καταβαράθρωση των γυναικών.

Σήμερα αν μια γυναίκα βρεθεί στη θέση των ανδρών λειτουργεί ακριβώς όπως οι άνδρες. Προσλαμβάνουν και απολύουν στις επιχειρήσεις όπως κάθε άνδρας, «αγοράζουν» και «πουλάνε» άνδρες παντρεύονται για βίτσιο… μόνο που αυτά γίνονται σαν εξαιρέσεις αφού στη πλειοψηφία τους είναι «από κάτω». Το φύλλο δεν καθορίζει της συμπεριφορά αλλά αυτή καθορίζεται από τη θέση στο σύστημα.

Και δεν υπάρχει ανδρικό ή γυναικείο σύστημα απλά για τους γνωστούς λόγους οι άνδρες βρέθηκαν να είναι κατά πλειοψηφία από πάνω στα ταξικά συστήματα.

Μετά ήρθαν οι θρησκείες και οι ιδεολογίες για να διαιωνίσουν τη θέση τους αυτή. Ωστόσο όταν χρειάστηκε να σφάξουν η Ζηνοβία, Αικατερίνη, η Βικτώρια, η Θάτσερ, η Ολπρμράϊτ ή η Κοντολίζα κλπ δεν δίστασαν καθόλου. Ούτε σε οικογενειακό επίπεδο οι φόνισσες αντρών έσφαζαν… γλυκά! Και η σεξουαλική παρενόχληση (με την ακριβή της έννοια) από τη θέση καθορίζεται όχι από το φύλλο, το λέει και η C.

Όταν το άτομο θα είναι ισότιμο άτομο ανεξαρτήτως φύλλου και θα είναι ταυτόχρονα ισότιμο μέλος μιας κοινωνίας που δεν αναγνωρίζει καμία διαφορά που οδηγεί σε ετεροβαρή διακριτική μεταχείριση, τότε η ισότητα θα είναι γεγονός.

Καλό κουράγιο γυναίκες….

Το αστείο

Κανένας που έχει εξουσία δεν τη παραδίδει και ας λέει ωραίες κουβέντες περί ισότητας. Εντάξει δε λέω, καλή η ισότητα αλλά με… ευελιξία που είναι και της μοδός…

Πριν χρόνια μας ξεναγούσαν σε ένα πρώην χαρέμι στο Μαρακές. Ο ξεναγός μας ανέλυσε πλήρως το σύστημα αρμονίας του χαρεμιού και της υπέροχης της δομής του. Όλος ο κόσμος ξαφνικά έγινε ένα χαρέμι. Οι άνδρες μαζευτήκαμε στη πάντα και ανεξαρτήτως ιδεολογίας συμφωνήσαμε απόλυτα ότι… λάθος κόσμο θέλουμε να κτίσουμε. Ο κόσμος πρέπει να γυρίσει πάραυτα στην εποχή του χαρεμιού για να κατακτήσει ξανά την απόλυτη αρμονία. Παραδεχτήκαμε ότι ο κόσμος σήμερα «χάλασε» και πρέπει να κάνουμε «αγώνα» για να… επανέλθει στις… «αρχές του»!!!

Εντάξει είμαστε υπέρ της ισότητας αλλά όχι χωρίς χαρέμι!!! Και κακώς το λένε αυτό χούι και υποκρισία. Αγνή αγάπη για την… αρμονία του κόσμου είναι!

Ανώνυμος είπε...

Το σοβαρό και το αστείο

Απο λάθος χειρισμό χάσαμε το όνομα ευτυχώς μόνο αυτό...

Στέργιος

cynical είπε...

Καλημέρα @Tyler Durden. Εδώ και τα πουλάκια, το τελευταιο επιχειρημα των μονογαμικών, έχει εποδειχτεί ότι αλλου τρώνε και πίνουν κι αλλού πανε και το δίνουν!

cynical είπε...

Καλημέρα de Profundis. Δυστυχώς εδώ η πραγματικοτητα βγαζει γλωσσα στην κοινωνια. Ειχα κι εγω αυτο το δίλημμα. Αλλα ολα ειναι ετσι οπως τα γραφω. Με τη βούλα της επιστημης!

cynical είπε...

Καλημερα Στέργιο. Πηγα στους πινακες της ΕΣΥΕ στα δημογραφικα ανα ηλικια και (αν δεν εκανα λαθος στις προσθεσεις, που ειναι πολυ πιθανο γιατι ηταν πολλα τα νουμερα), φαινεται οτι ο ανδρικος ληθυσμος κατω των 60, υπερτερει του γυναικειου κατα 160000 περιπου. Μετα, τι κανουν και πεθαινουν σαν τις μυγες, ας κανουν την αυτοκριτικη τους!

Διαβάζοντας την αναλυση σου Στεργιο, λεω εχει τωρα γουστο να βγαλει τα συμπερασμτα μου λαθος! Αλλά, ευτυχως σώθηκα. Ετσι, και η μαρξιστικη αναλυση συμφωνει με την "επιστημονικη".

Σχετικα με τη σεξουαλικη παρενοχληση, ειδες τι κοντεψε να παθει ο Μαικλ Νταγκλας απο τη Ντεμι Μουρ, σε μια ταινια (που δεν θυμαμαι τιτλο).

Κοιταξε Στεργιο και ονομα να μη εβαζες, ηταν φως-φαναρι ποιος το εκανε το σχολιο.

Ανώνυμος είπε...

Επιστημονικώς τεκμηριωμένο:
Για άνδρες και γυναίκες.
Η "πίστη" και η "απιστία" έχουν να κάνουν με κάποια γονίδια.
Φυσικά, από κει και πέρα, η εκδηλούμενη συμπεριφορά, έχει να κάνει με το είδος πολιτισμού και το σύστημα αξιών που κουβαλά ο καθένας μέσα του.
Προσωπικά, πιστεύω ότι οι άνθρωποι βιολογικώς είναι πολυγαμικά ζώα, με τις γονιδιακές και κοινωνικές αιρέσεις, που προϋπάρχουν ή κατασκευάζονται.
ΟΜΩΣ, η τελείωση για κάθε άνθρωπο, η αναζήτηση της τελειότητας στην απόλυτη και πιο συγκλονιστική μορφή της δεν μπορεί να συμβεί κατά μόνας.
Έχει ανάγκη το μύθο της. Έχει ανάγκη τον απόλυτο έρωτα. Το άλλο μισό.
Η τελειότητα, η ευτυχία, όπως και ο έρωτας είναι κράμα παραμυθιού και πραγματικότητας. Είναι αλήθεια και ψέμμα (επιθυμητό και ωραίο ψέμμα). Είναι ο ορισμός του υπερρεαλισμού. Τα ζεις σα να είναι αλήθεια, γιατί είναι αλήθεια, μόνο που είναι μόνο για σένα. Μια ολότελα δική σου πραγματικότητα.
Στον έρωτα, λοιπόν, δεν υπάρχει λόγος να δίνεις εξηγήσεις. Είναι προσωπική υπόθεση, που συνήθως χρειάζεται δύο ή και περισσότερους και καμμιά φορά, μόνο εσένα.
Ποιά "πίστη", λοιπόν και ποιά "απιστία"; Σε τι πίστη και σε τι απιστία; Μόνο στις συμβάσεις, που έχεις συνυπογράψει. Όχι στην ψυχή σου. Ούτε και στο μυαλό σου.
Κοινωνικώς;
Ένας άνδρας με πολλές σχέσεις είναι "μάγκας".
Μια γυναίκα με πολλές σχέσεις είναι "πουτάνα".
Xαρά σε κείνους που ζήσανε τις κορφές των αισθήσεων, των παραισθήσεων και των αισθημάτων.

"Γεια και χαρά σου, Αίγαγρε, που δεν θα πας στους κάμπους! Γεια και χαρά σου, που πατάς τα νυχοπόδαρά σου στων απορρώγων κορυφών τα πιο υψηλά Ωσαννά!"
ΟΚΤΑΝΑ-Ανδρ. Εμπειρίκος

Xavier είπε...

Αφού η συγκέντρωση τεστοστερόνης τροποποιείται κατά τη διάρκεια του βίου, μπορούμε να πούμε το ίδιο και για το λόγο μηκών του δείκτη με τον παράμεσο στις γυναίκες;

Και μια άλλη απορία:

Γιατί δεν παύουμε να θεωρούμε ως αρχικό κοινωνικό κύτταρο (δανείζομαι από το ενδιαφέρον σχόλιο του Στέργιου) την οικογένεια, για να δούμε τι θα γίνει; Εγώ λέω πως θα είναι πιο καλά.

OnWine είπε...

Λοιπόν... συγγνώμη αλλά ...βάζω τα γέλια... μα και γιά το ...sex σε ...ταξικές αναλύσεις θα καταφύγουμε!!!!!

Στέργιε.... ΕΛΕΟΣ!!!!!!!!

Ασε που κει στις ...ταμπέλλες λάθος έκανε... αν τις αντιμεταθέσεις (το σοβαρό σε αστείο και ανάποδα) τότε... κάποιο νόημα βγαίνει...

libertarian είπε...

anonymous you are wrong, individual property (and the system that glorifies it, capitalism) is the reason women became equal to men. It gave them indipendence and rights. Individual property equals freedom, it's that simple.

cynical είπε...

Kαλημέρα Odyssey.
Αναφερεσαι μαλλον σε καποια στατιστικη μελετη διδυμων στη Σουηδία, συμφωνα με την οποία υπάρχουν ενδείξεις ότι η υπαρξη καποιου γονιδιου στους ΑΝΔΡΕΣ, του allele 334 , ευθυνεται για προβληματικη συμπεριφορα προς τις συζυγους τους, και όχι κατ' αναγκην για απιστια, γιατι οπως πολυ σωστα λες και συ παρακάτω, ξερουν τα γονιδια τι εννοουμε εμεις απισιτα και τι πιστη;

Ολα τα προηγουμενα, βεβαια ειναι στον αέρα και του αέρα.. Προσωπικα δεν πιστευω οτι υπαρχει συγκεκριμενο γονιδιο που να ευθυνεται για οποιαδηποτε συμπερφορα. Συνηθως υπάρχει συνεργεια πολλών καθως και αλλοι εξωτερικοι και απροσδιοριστοι παραγοντες που πιθανον και να πλειοψηφούν.

Η πολυγαμία ή η μονογαμία κατά συρροή, είναι ο κανονας στη φυση για λογους που ευνοούν τη φυσικη επιλογη, και ειδικα αυτο εφαρμόζει στις γυναικες(!) Οταν συνευρισκεται με πολλους ανδρες, τοτε (κατα μια θεωρια) θα γονιμοποιηθει απο το καλύτερο και γρηγοροτερο σπερμα.
Αλλα, ελα δυστυχως που η κοινωνια πάει εναντια στο συμφερον της !! και δεν αφηνε τη φυση να κανει την καλυτερη δουλεια;

Αν δω πουθενα, να ανακαλύπτουν και το γονιδιο του έρωτα, δεν θα αντέξω και θα σαλτάρω!

Νοσφεράτος είπε...

στη σπηλια βλ :
Μισελ Φουκώ συστηματα γνωσης -εξουσιας σχετικά με το σεξ
http://nosferatos.blogspot.com/2008/11/blog-post_8150.html
(και πολλές αναρτησεις σχετικές στην ετικετα: ερωτισμός-οπου βεβαι θα προστεθει και η δική σου αναρτηση )

cynical είπε...

Kαλά Xavier, νομίζω ότι τώρα έθεσες υπό αμφισβήτηση μια πολύ περίβλεπτο θεωρία! Για να τη σώσουμε: ΝΑΙ, θα πρεπει να αλλάζει η σχέση μηκών των εν λογω δακτύλων! Αλλιώς πώς θα εκφράζεται σωματικά (συμφωνα με τη θεωρια) η περισσεια / έλλειψη τεστοστερόνης;
Ειδες Xavier τι μαλακιες λένε οι επιστημονες;;;

Xavier, άλλο τι θελουμε και αλλο τι υπάρχει. Τωρα σε ενα τριάρι, πώς να χωρεσεις ολοκληρο το κλαν; Συμφωνα δε με τις τελευταιες ανακαλυψεις στο Πανεπ. του Newcastle, που σάς τις αποκαλυψα πρωτη, ("Η μοναξιά ως ελευθερία"), ο καθενας θα μπορει να αυτοαναπαραγεται (οσονούπω!!) . Οποτε πάμα μοιραια στην καταργηση της οικογενειας και σιγα σιγα και του ατομου του ιδιου...

cynical είπε...

Α! Σχολιαστή, δεν απεδειξα επαρκώς ότι η οικονομικη αυταρκεια της γυναικας ευθυνεται για την ασυδοτη σεξουαλικοτητά της σημερα, η οποια ασυδοσια αυξανει τα επιπεδα τεστοστερονης (για να βαλουμε και λιγη βιολογια), τα οποια επιτεινουν και ενισχυουν την ασυδοσια; (Και οπως επεσημανε και ο Xavier αλλαζουν και την αναλογια μηκων των επιμαχων δακτυλων;;)

Αν εχεις στο μυαλο σου αλλη γενεσιουργή αιτια της αλλαγης της σεξουαλικης συμπεριφορας των γυναικων, ευχαριστως να ακουσω και να ανασκευασω. Ειλικρινα.

OnWine είπε...

Κάτι δηλαδή σαν ...αυτοτροφοδοτούμενη συμπεριφορά... χμ... να σου πω... εφ όσον συνεχίζεται και ΑΣΦΑΛΩΣ βολεύει τους ...άνδρες, που σίγουρα την εκμεταλλεύονατι κατάκόρον... ναι... είναι μιά μορφή γέννησης ...εκμετάλλευσης, γιατί όχι... οπότε...

Πάντως, προτιμώ το γνωστό "τώρα που η θάλασσα έγινε γιαούρτι, χάσαμε τα ...κουτάλια"...

OnWine είπε...

Και γιά να επανέλθω στα ..δικά μου, το sex είναι ...αριστερή συμπεριφορά, ή όχι?

cynical είπε...

Γεια σου libertarian.

Δεν βλεπω καλυτερη εξηγηση της σεξουαλικης ελευθεριας των γυναικων απο την οικον. τους αυταρκεια. Αυτο υποστηριξα και νομιζω οτι συμφωνεις μ' αυτο.
Θα συμφωνεις ομως και στο εξης: ότι η οικονομικη ανισοτητα δημιουργει σχεσεις εξουσιας, και αναμεσα στα φυλα. Και επειδη η γυναικα αμοιβεται λιγοτερο κα εχει πολυ μικρη συμμετοχη σε θεσεις ευθυνης, κ.λ.π., ειναι αυτη που συνηθως βρισκεται στη μειονεκτικοτερη θεση. Αυτα νομιζω ότι ειναι trivial.

Τωρα πως ο καπιταλισμος ευνοει την ισοτητα αυτο ειναι ενα θεμα που δεν πηγαζει νομιζω απο τα παραπάνω.

cynical είπε...

Δεν ξερω @Σχολιαστη για την αριστεροσυνη του sex. Τι απεφάνθη επ' αυτού το ΚΚΕ στο συνεδριο του; Τι λεει επίσης το βιβλιο του Λενιν, "Σεξ και Επανασταση;"

Xavier είπε...

"Xavier, άλλο τι θελουμε και αλλο τι υπάρχει. Τωρα σε ενα τριάρι, πώς να χωρεσεις ολοκληρο το κλαν;"

Μα αν πάμε προς τα εκεί, δεν θα υπάρχουν τριάρια. Θα υπάρχει κάτι πιο κατάλληλο.

Εγώ προσδοκώ στην κατάργηση της οικογένειας για να απαλλαγεί ο κόσμος από τις ψυχαναλυτικές θεωρίες. Δεν θα υπάρχει μια μητέρα ή ένας πατέρας για να αποδίδονται όλες οι δυστυχίες σου.

cynical είπε...

Επιτελους Νοσφεράτο, έφτιαξες τον τροπο με τον οποιο οι νεες σου αναρτησεις θα προβαλλονται στη λιστα με τα ιστολογια των άλλων βλογσ.

Εισαι σιγουρος ότι η παρουσα αναρτηση χωραει στην ετικετα "ερωτισμος" και όχι σε μια νεα ετικετα: "Σεξ κι οποιος αντέξ'";

Ευχαριστω, εκ νεου, για την τιμη....

Το βιβλιο που αναφερεσαι ειναι οντως απο τα καλυτερα στο ειδος, αν και δεν το εχω διαβασει. Απο σχολια τριτων. Στα υπ' όψιν.

cynical είπε...

Xavier, ναι ξέχασα, υπάρχει και το γιουρτ! Προσωπικα το προτιμώ, αλλα ελα που δεν γεννηθηκα στη Μογγολια;

Αν καταργηθει η οικογενεια, τοτε δεν λυπασαι που τοσοι ψυχοτετοιοι θα τους φαει η ανεργια;

Και αμα τους κατσει και εμας τα αδεσποτα παιδια μάς βαλλουν σε κανεναν στρατωνα οπως στη Σπαρτη. Εκει πώς ειμαστε σιγουροι πως δεν θα χρειαζομαστε ψυχαναλυτη;;

Xavier, θελει πολυ σκεψη το πραγμα..

Xavier είπε...

Φυσικά και θέλει σκέψη και οργάνωση. Και η όποια εναλλακτική θα έχει και τα στραβά της. Απλά μου αρέσουν οι αλλαγές και οι δοκιμές. Αυτό είναι όλο. Λες να είναι λόγω του φύλου μου;... Χμμμ...

Οχι, δεν τους λυπάμαι!

Greek Rider είπε...

@cynical καλησπέρα, νομίζω ότι θα έπρεπε να ήταν αυτονόητο ότι η εισοδηματική διαφορά μεταξύ ανθρώπων οδηγεί σε σχέσεις εξουσίας.

Τώρα πέρα από τα γονιδιακά θέματα εγώ έχω άλλη θεωρία την οποία αποδέχομαι και για την οποία έχω ξαναγράψει κάποιο σχόλιο αλλά δεν έχω γράψει ποτέ πόστ.

Θεωρώ ότι όταν κάνει κάποιος κάποια δραστηριότητα τότε αναπτύσσονται οι συγκεκριμένοι νευρώνες στον εγκέφαλο, επεκτείνονται και αντίστοιχα υποχρησιμοποιούνται άλλοι. Αυτό δεν είναι γονιδιακό αλλά καθορίζεται μέσω της εκπαίδευσης, μάθησης κτλ.

Τώρα αν αυτή η νέα ελάχιστα διαφορετική δομή του εγκεφάλου κληρονομείται δεν ξέρω.

Επίσης νομίζω (όχι γονιδιακά) αλλά ορμονικά και με βάση τις θερμοκρασίες του υποθαλάμου καθορίζονται κάποιες τάσεις. Για παράδειγμα κάποιος που έχει χαμηλές σχετικά θερμοκρασίες στον υποθάλαμο του εγκεφάλου είναι πιο υπομονετικός με το διάβασμα.

Αυτά όλα καθορίζουν και τα διαφορετικά επαγγέλματα χόμπι, επιτυχία στο γάμο ή τις σχέσεις κτλ. παράλληλα με τα ταλέντα. Κάποιοι έχουν χάρισμα στη ζωγραφική (άλλη δομή του εγκεφάλου με πολύ λίγες μικροδιαφορές), άλλοι είναι καλοί στις δημόσιες σχέσεις και την ανθρώπινη επαφή, άλλοι έχουν πολύ αναλυτική σκέψη, άλλοι πολύ συνθετική σκέψη. Όλα αυτά τα μεταφράζω με μικροδιαφορές στον εγκέφαλο.

Δεν έχω ασχοληθεί στο μπλόκ με όλα αυτά τα θέματα γιατί δεν έχω εμπιστοσύνη στις γνώσεις μου. Πάντως νομίζω ότι οι άνθρωποι είναι διαφορετικοί κατά αυτόν τον τρόπο.

Αυτό όμως δεν πιστεύω ότι πρέπει να σημαίνει ότι στοιχειοθετείται-δικαιολογείται η ανισότητα. Για κάποιες εποχές κάποιοι τύποι ήταν πιο κερδισμένοι σε άλλες κάποιοι άλλοι τύποι. Προσωπικά δεν καταλαβαίνω γιατί ο εργάτης ή ο τεχνίτης θα πρέπει να αμείβεται πολύ λιγότερο από τον επιστήμονα. Ή γιατί θεωρείται πιο δύσκολο να διαβάζει κάποιος 15 χρόνια για να γίνει γιατρός από τον άλλο που δουλεύει τα ίδια χρόνια εργάτης. Πέρα από την προσφορά και ζήτηση της αγοράς δεν βάζω κανέναν ανώτερο του άλλου.

Σημείωση: Το ξέρεις ότι οι περισσότεροι άνθρωποι 70% περίπου δεν έχουν καμία ικανότητα γραπτής επικοινωνίας όσο μορφωμένοι και αν είναι;

VAD είπε...

...σχετικο πλεόνασμα ανδρών...πού το βρήκατε ,κυρία μου,εδώ καθε μέρα αδιάβαστους μας στέλνετε!
-Στην κουζίνα,στην κουζίνα....

katerina είπε...

Να μπει και μια λάτρης του Δαρβινισμού, στην παρέα;
Ότι δεν χρειάζεται, εξελικτικά εκφυλίζεται και τελικά παύει να υφίσταται.

Ο Karim Nayerna, δημιουργώντας θηλυκά βλαστοκυταρα, από πρωιμα σπερματοζωάρια, σηματοδοτεί το τέλος του sex.

Κοινώς, την ηδονή η φύση την χρησιμοποιεί σαν καρότο για την αναπαραγωγή μας.
Όταν η αναπαραγωγή δεν θα απαιτεί sex, πιστευεις ότι θα εξακολουθήσει να υφίσταται ο οργασμός;;
Ήδη, με τις τεχνικές μεθόδους κύησης, αν και απαιτείται σπέρμα, η σεξουαλικότητα μειώθηκε.
Σκέψου, όταν η αναπαραγωγή δεν θα χρειάζεται καν την παραγωγή σπέρματος.
Κοινώς, ότι προλάβετε αδέλφια...
Ωρες ώρες αυτή η ρημαδοεπιστημη τρέχει πολύ γρηγορα...

Νοσφεράτος είπε...

Αγαπητή πρεπει νο ομολογήσω οτι παλαιοτερα εγραψα και το ΠερΙβόητον ΠΟΙΗΜΑ (κανε Παταγο Τοτε οταν Πρωτοδημοσιευτηκε το :

Αιδώς Αιδοίες!

Ομιλεί το όντως ον :



Στις μέρες μας ,τα θηλυκά μας έχουνε αλώσει,

και στα τσιφτετελαδικα έχουνε ξεσαλώσει,

διεκδικούν αξιώματα εις το κάθε πεδίο

αμφισβητούν ως και το ύπατο αξίωμα το Θείο

( Ισιδωρα και όχι του Σουρουπάκ ,του Θείου .. )


Παν οι καιροί που φόραγαν, στα εσώτερα, φουρό

τώρα, τα Θήλυα, ρίχνουνε, ξεπέτα στο φτερό

έχουνε ξεπεράσει πια, μακράν ,το κάθε όριο

κι υφίσταται ο κόσμος μας, τράνταγμα υποδόριο


Κάποτες, εν τες θηλυκές ,υπήρχε η σεμνότης

Σήμερις κάθε μια γυνή, προκύπτει κι ένας πότης

Κι αν κάποτε κοκκίνιζαν σαν άκουγαν αισχρότητες

Τώρα, χωρίς να ντρέπονται ,τολμούνε και ακρότητες


Τι θα απογίνουμε ,αλί ,μ’ αυτόν τον ξεπεσμό

ωθείται η κενωνία μας, εις πλήρη μαρασμό

θα πρέπει , κάπως και ταχειά ,να παύσουν οι αμαρτίες

Κάποιος να πει στα θήλεα αυτά : Αιδώς Αιδοίες!


Απο τη Σπηλια του Νοσφερατου

http://nosferatos.blogspot.com/2008/07/blog-post_1947.html

NdN είπε...

Δηλαδή για να καταλάβω...αν ποτέ με κοιτάξει καμιά γυναίκα (λέμε τωρα) να ξέρω ότι θα οφείλεται στο ότι βγάζει πολλά και άρα έχει απελευθερωθεί σεξουαλικά και όχι επειδή είμαι παιδαράς; Μου αλλάζεις την κοσμοθεωρία μου τώρα, αλλά τέλος πάντων.

Πάντως όπως παρατηρώ γυρω μου μάλλον έχεις δίκιο. Οι παροικούντες στο City δεν φείδονται "παιχνιδιών". Πάω να το τσεκάρω για ακόμα μία φορά, καθότι Παρασκευή βράδυ, και θα επανέλθω από Δευτερα.

Καλό ΣΚ Cynical!

cynical είπε...

Xavier, για τη νεα κοινωνικη δομη μπορουμε να μελετησουμε τον τροπο που οργανωνονται τα ζωα και τα πουλια. Το μεγαλυτερο μερος των ειδων των πουλιων έχουν κοινωνικη μονογαμια αλλα σεξουαλικη πολυγαμια. Και τα πανε μια χαρα στο ζευγαρι.
Υπαρχουν και αλλα παραδειγματα. Ισως εχει ενδιαφερον να τα καταγραψω.

cynical είπε...

Καλησπέρα @Rider. Νομιζω ότι η εικονα που δινεις για την νευρωνικη λειτουργια του εγκεφαλου ειναι και η επικρατούσα.
Στη νευροβιολογια, μιας και πολλα πραγματα ειναι ακομα αγνωστα, λεγονται πολλες υπερβολες και βλακειες. Αυτο με τα γονιδια εχει παραγινει. Βεβαια αμα διαβασει κανεις προσεχτικα τις ανακοινωσεις, τοτε κανεις δεν ισχυριζεται περι αμεσης αντιστοιχισης γονιδιου και συμπεριφορας. Μιλουν για ενδειξεις, για τασεις, κ.λ.π. Τα γνωστα τερτιπια για αποκτηση δημοσιοτητας.
Στον εγκεφαλο υπαρχουν καποια βασικα κυκλωματα για τις βασικες ανθρωπινες λειτουργιες. Απο κει και μετα η αλληλεπιδραση με το περιβαλλον φτιαχνει καινουργιες συναψεις και αχρηστευει αλλες. Αυτο νομιζω κανεις δεν το αμφισβητει. Γιαυτο και κανεις εγκεφαλος δεν ειναι ιδιος με τον αλλον.
Επισης, απ' ότι γνωριζω κι εγω, υπάρχουν ολοκληρες εγκεφαλικες περιοχες οι οποιες ειναι αφιερωμενες σε συγκεκριμενες λειτουργιες. Αυτες οι γνωσεις ειναι σχετικα παλιες και δεν ειναι δυσκολο να διαπιστωθουν.

Οι ορμονες νομιζω οτι συνδεονται (παραγονται) με συγκεκριμενα γονιδια. Δεν δημιουργουνται χωρις να εχουν λαβει εντολη απο αυτα για να δημιουργηθουν. Παραπάνω λεπτομερειες δεν ξερω.

Αλλα, ευκαιρια να το κοιταξω αυτο με τις ορμονες και πρωτεινες.

Για τις μισθολογικες διαφορες που ανεφερες, Rider, νομιζω ότι στην ελλαδα ειναι οι μικροτερες δυνατες! Και δεν κανω πλακα. Οι γιατροι εδω ζητημα να ξεπερνανε τα 2000 ευρω με τις εφημεριες (2 ή 4 το μηνα, δεν ξερω ακριβως). Οι καθηγητες σε σχολεια και πανεπιστημια το ιδιο και λιγοτερα.
Στο δημοσιο επισης.

Γιαυτο κυριαρχει και η μαυρη οικονομια.

Αυτο το 70% ειναι πολυ εντυπωσιακό.

cynical είπε...

Ναι, ναι VaD, υπερτερουν οι ανδρες σε ηλικιες εως 60 ετων. Το ανεφερε ο Στεργιος, κοιταξα τα στατιστικα της ΕΣΥΕ και ειδα οτι οντως ετσι ειναι. Αυτο δεν ειναι καλο για σας. Οταν ειστε πολλοι οι γυναικες σας κανουν ο,τι θελουν.

Αυτο στη κουζινα, στην κουζινα, το λεγανε οι φοιτητες του Παν. Αθηνων, στις αρχες του αιωνα ή και παλιοτερα σε μια πρωτη γυναικα καθηγητρια που πηγε να τους διδαξει. Η γυναικα απηυδυσε και εφυγε. Πηγε στο Καιρο οπου εκει στεργιωσε.
Καλο Σ/Κ.

cynical είπε...

Θα ειμαστε σαν τους ευνουχισμενους και ευτυχισμενους γατους του Αρκα, @Κατερινα μου.

Τοτε, μακαριοι, χωρις η φυση να μας καλει και να μας τυρανναει, θα αφιερωνομαστε σε ανωτερες πνευματικες λειτουργιες, στην ποιηση, στην τεχνη, θα ζουμε εν ειρηνη με το αλλο φυλο, μαλλον ολοι θα γινουμε ενα φυλο, θα παψουν τα μαλωματα, μπορει και οι πολεμοι...
Να σου πω, μηπως θα ειναι καλυτερα;;;

Καλο Σ/Κ να εχεις

cynical είπε...

Τα μεγαλα πνευματα συναντωνται @Νοσφερατο! Χαιρομαι που συμφωνουμε στις διαπιστωσεις μας. Πολύ αζάτι τις δωσαμε τις γυναικες! Μηπως θα πρεπει να ανασυστησουμε ομαδες περιφρουρησης της δημοσιας ηθικης;

Swell είπε...

To πιο σημαντικό συμπέρασμα (και δίδαγμα) που προκύπτει από την υπέροχη ανάρτηση της C, έίναι ότι αφού τα περί γονιδίων καταρρίπτονται, οι άνδρες πρέπει να προσέχουν να μην φτύνουν.

cynical είπε...

NdN, θα σε κοιταξει επειδη: αυτη βγαζει φραγκα ΚΑΙ επειδη εσυ εισαι παιδαρας. Δηλ. αν βγαζει φραγκα και δεν εχει αναγκη χριστο, γιατι να κοιταξει καποιον καχεκτικο;. Θα κοιταξει τον παίδαρο.
Παλι, αν δεν βγαζει φραγκα, το παιδαριλικι δεν ειναι απο τις πιο προτιμηταιες ιδιοτητες. Το πορτοφολι ιεραρχειται σαν το πιο σπουδαιο.

Περιμενουμε απο βδομαδα, την in situ έρευνα σου στο city.

καλο Σ/Κ και σε σενα

cynical είπε...

Παλια επρεπε να προσεχουν μονο το σπερμα, τωρα και το σαλιο! Γινεται δυσκολη η ζωη Σουελ! Ο κλοιος σφιγγει επικινδυνα γυρω σας!
Καλο Σ/Κ

Νοσφεράτος είπε...

Σου στελνω και δυο παλια μου Ποστ που αναφερονται στην '' Μεταμορφωση της Οικειοτητας '' του Γκιντενς .Μαλλον σχετικά

http://nosferatos.blogspot.com/2008/07/blog-post_6735.html


kai

http://nosferatos.blogspot.com/2008/07/blog-post_3648.html

pentanostimi είπε...

ο Νανοπουλος ειπε σε μια συνεντευξη του πως με την εξελιξη της βιοτεχνολογιας το ανδρικο φύλο φαινεται πως θα ειναι περιττο ..θα παει για εξαφανιση αφου δεν θα ειναι απαραιτητο για την αναπαραγωγη...ανατριχιαστικό
ευτυχως δεν θα το ζήσουμε κυνική μου...

katerina είπε...

Πάντως για να πουμε και το αποτέλεσμα μιας πρωτης παρατηρησης, απο τον αριθμό των σχολίων...μάλλον μας απασχολει, πολύ η ...κοινωνική διασταση του sex.
Βέβαια, όσο περισσότερο αναλωνόμαστε στην θεωρία, μάλλον...λιγότερος χρόνος για εργαστηριακές εφαρμογές απομένει.
Να είναι άραγε ανησυχητικό αυτό;;;

Ανώνυμος είπε...

Δεν εχω καίρο να κάνω μακρόσκελές σχόλιο γιατί πρέπει να κατεβάσω τα σκουπίδια.

Για καλό και για κακό σκύβω και λίγο οταν περνάω από πόρτες

Saq είπε...

Τι έγινε ρε συ cynical, πολύ θεωρία πολύ σχόλιο και πολύ εκ βαθέων ψάξιμο. Τελικά τι οικονομία χάλια και μαλακίες, το σεξουαλικό είναι το πρώτο θέμα πάει και τελείωσε!
Βάση μελετών που έγιναν ανακαλύφτηκε ότι από την μητριαρχία που υπήρχε κάποτε περάσαμε στην πατριαρχία, επειδή οι άντρες μέχρι τότε νόμιζαν ότι για την γέννηση των παιδιών ήταν αποκλειστικά υπεύθυνες οι γυναίκες. Όταν κατάλαβαν ότι τελικά δεν είναι έτσι αλλά χωρίς την συνεισφορά τους δεν γίνεται τίποτα τα πράγματα άλλαξαν χέρια και μαζί άλλαξε χέρι και η εξουσία. Ίσως έρθει η στιγμή που δεν θα χρειαζόμαστε για την αναπαραγωγή και τότε τρέμετε άντρες!

cynical είπε...

Noσφεράτο, πρεπει οπωσδηποτε να συμπεριλαβεις και τη "ρευστη αγάπη" του Μπάουμαν, που ταιριαζει περισσοτερο με τη μεταμοντερνα εποχη μας. Σχεσεις τσεπης τις ονομαζει. Χωρις καμμια δεσμευση κ.λ.π. Ωραιο βιβλιο

cynical είπε...

Mπα μην το λες @Πεντανόστιμή μου. Η επιστημη τρέχει.

Επίσης οι ερευνες δειχνουν ήδη μια ταση προς εκθήλυνση της φυσης. Ειναι πιθανον πριν καταστει αχρηστο το ανδρικο φυλο, να έχει ήδη αφομοιωθει απο το θηλυκο..

cynical είπε...

Άσε Κατερινα, έχουν βάλλει λουκετο και στα www.bourdella.gr

Καμμια επιδοτηση που μπορουμε να βρουμε για τις εργαστηριακες ασκησεις που προτεινεις υπαρχει; Μηπως στο ΕΣΠΑ, στα προγραμματα νεας επιχειρηματικοτητας;

cynical είπε...

Σε σενα επεσε ο κληρος de Profundis? Οι άλλοι τρεις τι κανουν; bad luck!

cynical είπε...

Kαι τωρα ...μητριαρχια εχουμε αγαπητε Newton. Λενε: Θες παιδι; οκ. Καντο και φυγε απ' το κεφάλι μου. Εμενα μην με ανακατευεις άλλο!

Πότε θα βγαλεις την υποσχεθεισα αναρτηση για το τι θελουν οι γυναικες;

Νοσφεράτος είπε...

Φυσικά και εχω συμπεριλαβει και την Ρευστή αγαπη ..εδώ και καιρό...
Αλιμονο .

Νοσφεράτος είπε...

απο μενα ...για σενα (μολις τωρα ..)

http://nosferatos.blogspot.com/2008/12/z-cynical.html

cynical είπε...

Καλησπέρα Νοσφεράτο. Έτσι μπράβο. Έίναι τοσο μεγαλη η ροη των αναρτησεων σου, που καμιά φορά άθελά μου σε ...αδικώ!
με την ευκαιρια, το ξαναξεφυλισσα, το βιβλιο και επιβεβαιωσα την αρχικη μου εντυπωση.
Thanks

Ανώνυμος είπε...

http://panosz.wordpress.com/2008/08/21/cirut/

Επειδή όλοι/ες ζούμε σε περιορισμούς αναγκαστικούς, ε ας μείνει κάτι κι απ' τη διάθεση του .. κυνηγιού. Κατά το δοκούν και το χρειώδες καθενός/μιας.

Στο ποστάκι παραπάνω, η λόγια άποψη μου για το θέμα. Στην κατηγορία writing εκείνου του blog, ευρύτερη τοποθέτηση..

Ανώνυμος είπε...

Η οικονομική χειραφέτηση των γυναικών έχει επίσης ως αποτέλεσμα την κοινωνική και κατά συνέπεια γενετική κυριαρχία των alpha αρσενικών - δηλαδή των μάτσο γυναικάδων. Οι δυτικές κοινωνίες μετασχηματίζονται από "dad societies" σε "cad societies". Το μέλλον μας προβλέπεται κάπως έτσι: yamomami

cynical είπε...

Γεια σου @cirut. Καλογραμμενη η ιστορια σου. Βλεπω ότι διατηρουμε ολοκληρο δωματιο στην " Καλυβα ψηλά στο βουνό"!! Μπραβο.
Μια περιγραφη ενος ειλικρινους συναισθηματος θα ελεγα ότι ηταν η ιστορια. Όχι κυνηγι. (για να μην εχεις ενοχες)!

cynical είπε...

Ενδιαφερουσες οι αποψεις σου @Aνωνυμε. Μονο που δυσκολευομαι να τις καταλαβω. Ευτυχως που η φυλη στην οποια αναφερεσαι δεν ειναι πολυπληθης και μας αλλαξουν τις συνηθειες εμας των γυναικων!