Δευτέρα 8 Δεκεμβρίου 2008

Η Κατάρα του Εφραίμ



Παρατηρώντας την παντελή απουσία οποιουδήποτε κυβερνητικού στελέχους, ακόμα και αυτού του ίδιου του πρωθυπουργού από τα δρώμενα, ένα συμπέρασμα βγαίνει. Ότι μέχρι τώρα πρωθυπουργός ήταν ο κ. Ρουσόπουλος!

Η παραίτησή του προκάλεσε την μήνι του Εφραίμ και αυτά που βλέπουμε, δεν είναι παρά τα αποτελέσματα της κατάρας του.


30 σχόλια:

PN είπε...

Eιλικρινά δεν το είχα σκεφτεί έτσι!! Μα πόσο δίκιο παίζει να έχεις!!!

Saq είπε...

Είναι τραγικά τα τελευταία γεγονότα και κυβέρνηση δεν έχουμε. Πρώτα η δολοφονία τώρα οι καταστροφές, δεν ξέρω τι να πω!

Ανώνυμος είπε...

Ναι, το κράτος που δοκιμάζεται είναι του Εφραίμ, του Ρουσόπουλου (Μάγιστρου του βρωμοπαρεδώσε), του Βρωμοπέδιου, της Miezens (συγνώμη Siemens), των ομόλογων, του κράτους που δεν έχει λεφτά για το ασφαλιστικό αλλά 28 δις για τις τράπεζες βρίσκει, που αντί για την 4μερη βδομάδα του Ντελόρ (σοφός πολιτικός, έστω αστός)- με φουλ αποδοχές, συζητάμε για 70 ώρες την εβδομάδα ή την κουτσή βδομάδα του Μίχαλου (με τα μισά λεφτά και ανασφάλιστοι), το κράτος των Νεονάκηδων, της μαύρης 20ετίας ΠΑΣΟΚ (ιδίως στο τέλος) με τους αστρολόγους, τις βίλες, το εμπόριο όπλων, την απόλυτη υπεροψία.

Ναι, αυτό το κράτος δοκιμάζεται. Μα και μεις δεν είμαστε άμοιροι. Ανοχή, συμμετοχή, ευχαριστημένοι με τα κοκκαλάκια. Δεν διεκδικούμε τα συμφέροντα μας και το κέρδος μας. Με δικούς τους όρους έχουμε και μεις τέτοια. Αυτά: Μια άλλη κοινωνία, δικαιότερη, σοβαρότερη, ομορφότερη, λιγότερο ανιαρή, πιο ευρηματική, πιο νέα, πιο φρέσκια, όχι ..μουσαντένια [άκου λεξάρα - Κουκοβίνος δικηγ. μάσας Βατοπέδι κλπ - κλέβει ο ..συνήγορος τον πελάτη του, ακτήμονα / απίθανο!], που θάχουμε γραμμένους τους δηθενένιους πολιτικούς και τους οικονομολόγους, που δε θα τολμάει κανένα κοπρόσκυλο να σφετερίζεται δημόσιο πλούτο, που να γίνονται ζωή όλα αυτά που ονειρεύεται ο καθένας/μία (γ..ώ τη γραμματική μου μέσα), να μας ανήκει η ζωή κι ο κόσμος και να μη τη σπρώχνουμε άει να τελειώνουμε. ... ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΞΥΠΝΗΣΑ

Ναι, φίλη @Cynical, o Εφραίμ είναι ο Μέγας Μύστης της απόλυτης αισχύνης, στην εποχή του Αρμαγεδώνα. Οι πόλεις θα καούν πολλές φορές ακόμα..... Ατυχώς...

VAD είπε...

Θα βόλευε στον Καραμανλη,στον κύριο υπεύθυνο,τι στο καλό πρωθυπουργός είναι αν δεν εχει την κύρια ευθύνη,να αποδοθούν τα πάντα στις κατάρες του Εφραίμ!
-Για τον-την cirut,χωρίς διάθεση αντιπαράθεσης,ε,όχι και μαύρη 20ετία του ΠΑΣΟΚ,ακόμα δεν έλιωσε αυτή η καραμέλα;

Ανώνυμος είπε...

Έτσι ακριβώς είναι. Μέχρι την παραίτησή του ο Ρουσόπουλος έκανε κουμάντο στο μέγαρο Μαξίμου. Αυτός είχε συμφωνήσει με τα ΜΜΕ για την χωρις όρια υποστήριξη του Καραμανλή, με το αζημίωτο βέβαια, αυτός συντόνιζε, ως φαίνεται την πολιτική και τη εν γένει δράση του πρωθυπουργού στο εσωτερικό,και απόδειξη αυτού είναι η πλήρης κατάρευση του συστήματος με την παραίτησή του, σε συνδιασμό βέβαια με την λαϊκή οργή απέναντι στη συνολική πολιτική της Ν.Δ..

Ελένη Καραγιάννη είπε...

Αραγε....Υπήρξε στ αλήθεια ο Καραμανλης;

akrat είπε...

δεν μπορώ να πω... πολλά ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ...

Ανώνυμος είπε...

Κοίτα ρε από πού ήρθε η λύση του προβλήματος. Ποιος να φανταζόταν ότι όλα ήταν μια κατάρα του Εφραίμ!!!!

Έτσι την είχα πάθει και με την τουρκική εισβολή στη Κύπρο όταν έψαχνα τις αιτίες στους Αμερικανούς, στους Τούρκους, στη χούντα… και τότε βγήκε ο Παναγιώτατος Φλωρίνης Α. Καντιώτης και μας είπε ότι η εισβολή ήταν οργή Θεού για τις προκλητικές…. μίνι φούστες που φορούσαν οι Κύπριες!!!

Από κατάρα σε κατάρα πέφτουμε μου φαίνεται!!!

Ανώνυμος είπε...

@VaD,

το Βατοπέδι ήταν το ξεμπρόστιασμα του άφαντου Καραμανλή, που οι στατιστικές επιμένουν να τον θέλουν πρωθυπουργό (οποίο κράτος βλακείας!!!). Σατανικό σε σύλληψη, από "θρήσκους" μεσιτάδες. Έτσι κλέβουν και οι τράπεζες (και δεν το "επισημάναμε"), Τα Δημ. Έργα, το ανεβοκατέβασμα του πετρελαίου, έτσι γίνεται η ανισοκατανομή του πλούτου στους τριτοκοσμικούς, εμάς. Οι πολιτισμένοι λαοί κλέβουν πιο σικάτα...

Σε στεναχωρώ ίσως, για το ΠΑΣΟΚ, αλλά αν τάζησες δεν νομίζω ότι ήταν πολύ αλλιώτικα (Κοσκωτάς κλπ). Η δικιά μου πρόταση θάταν, τώρα που θάρθουν ατέλειωτες εκλογές να μην πάμε να ψηφίσουμε. Εγώ απείχα επί 20 χρόνια. Είναι αναγκαίο να συναφθεί με τα κόμματα ένα Πρωτόκολλο Ήθους. Τα πολιτικά προγράμματα είναι ξεπερασμένα. Τι διαφορετικό λέει το ένα κόμμα απ' τ' άλλο σήμερα, ιδεολογικά;

Ο cirut (κατά τον μαιευτήρα), τουλάχιστον

AN είπε...

Για την κατάρα.. σα να έχεις δίκιο, αλλά για τον Ρουσόπουλο - μόνο στον τομέα της επικοινωνίας που έκανε το τίποτα του Καραμανλή να φαντάζει σαν κάτι. Γιατί ως προς τη διάλυση του κράτους - αυτή φάνηκε από την πρώτη μέρα της επανίδρυσής του το 2004. Μην ξεχνάμε την απογραφή - τα ομόλογα - τον Ζαχόπουλο - τις φωτιές - το βατοπαίδι. Αυτά όλα είναι τα σημάδια της διάλυσης - γιατί η ίδια η διάλυση έχει διαβρώσει τα πάντα - σε όλους τους τομείς. Και μέσα στο διαλυμένο και επανιδρυμένο μπάχαλο της κρατικής μηχανής, όποιος έχει φιλότιμο προσπαθεί να σώσει τουλάχιστον την προσωπική του αξιοπρέπεια (βλέπε πυροσβέστες μέσα στον πανικό της Αθήνας), όποιος είναι λαμόγιο τρώει και βασιλεύει.

Ανώνυμος είπε...

Τώρα κατάλαβα τι σημαίνει επανίδρυση του κράτους .Πρώτα το καίμε και στις στάχτες χτίζουμε το καινούριο .Για κοίτα που μας βγήκε από τα άκρα αριστερά ο Καραμανλής.

VAD είπε...

Αγαπητέ cirut(μια που ξεκαθαρίστηκε και το φύλο,εκτιμώ το ωραίο χιούμορ!),τα ΄εζησα και τα καταδίκασα εκεινη την εποχή,άλλωστε το ΠΑΣΟΚ τα πλήρωσε,oμως δε χωράει ισολογισμός!Οπως επίσης έζησα και την ηρωική εποχή,όταν το ΠΑΣΟΚ έβγαλε στην επιφάνεια έναν δαρμένο λαουτζίκο που είχε να δει θεού πρόσωπο απ'το 1935 και ο οποίος ειχε προδοθεί κατ'επανάληψη μέχρι τότε.

cynical είπε...

Καλημερα @VK.

Δινω ενα ωραιο επιχειρημα στον Παυλοπουλο για τα γεγονοτα. Να παψει να λεει ανεμπνευστες αηδιες!

Ανώνυμος είπε...

Σωστά λέει ο VaD οτι ωρισμένα πράγματα η μάλλον τίποτα δεν πρέπει να ξεχνάμε. Η πολιτική μας ιστορία μας οπλίζει με γνώσεις απαραίτητες για τη χάραξη της περαιτέρω πορείας μας.

cynical είπε...

@Newton καλημερα,

Την καταραστηκε ο Εφραιμ και την εκανε αορατη...

Ανώνυμος είπε...

@VaD, ο/η/τo (κατά το αν-ό-η-το /
χρόνια ψάχνω μια ουδέτερη προσφώνηση)

Ορθώς ομίλησες. Ηρωική εποχή, ΠΑΚ κλπ, βρες το όνομα του τέλους, όμως. Τόζησα απ' τα γενοφάσκια του το κόμμα σου. Πάντα κριτικά αλλά καλόπιστα. Σήμερα το κατηγορώ γιατί εξοικείωσε τον ελλ λαό με τη διαφθορά. Έκοβα δάχτυλο το 1988, ότι αυτά (Τρ Κρητ) κλπ δε γίνονται, αλλά είχαν γίνει! Τα 35 δις τότε ήταν ακόμα έγκλημα, σήμερα είναι μαγκιά να τα κλέψεις. 100 εκ € ο Εφραίμ, σα ζαράκια. Δεν ιδρώνει αυτί. Συνηθίσαμε.... Ναι το κόμμα σου συνετέλεσε σ' αυτό και νάρθει, λυπάμαι, δε θάναι καλύτερο. Χάλασε για πάντα..

Διοίκηση δεν μπορούν να ασκήσουν, ως ακατάλληλοι αμφότεροι, ιδεολογία - πλην της μάσας - δεν έχουν, ας κάνουν ό,τι μπορούν τουλάχιστον, χωρίς κλεψιά...

Δεν θα επανέλθω πολιτικά, για να μη κρεμάσει το ποστ. Η Cynical ας μας μάσει σε ..συνέδριο...

cynical είπε...

@Cirut, καλημερα, θα σταθω στο δευτερο σου σχολιο, για το τι κανουμε απο δω και περα.
Ενταξει με τις ενοχες, αλλα ακομα εχουμε χρονο, να τις ξεπερασουμε με πιο συνετες, και επι τελους πολιτικες κινησεις. Δεν ξερω, τωρα πια, τι θα σημαινε πολιτικη κινηση που να μην ειναι κομματικη με ό,τι αυτο συνεπαγεται. Αλλα τωρα πια πρεπει να στιψουμε το μυαλο μας και να τη βρουμε και να την κανουμε πραξη.

Το ΠΑΣΟΚ εκανε το 80 ενα μεγαλο αλμα. Ειχα βγει και γω τοτε στην Θεσσαλονικη και πανηγυριζα οπως και ολος ο κοσμος. Εβαλε την παντοδυναμη αστυνομια στην ακρη. Και λυτρωσε τοσο και τοσο κυνηγημενο κοσμο για δεκαετιες και δεκαετιες. Αυτο τού το αναγνωριζω του Αντρεα. Για τα υπολοιπα, ειναι γνωστα και κατακριτεα, και δεν χωραει αμφιβολια.

Το τι θα ηθελα να εβλεπα απο τους 2/3 πολιτικους αρχηγους το εγραψα με ψυχικη φορτιση σε αρκετα σχολια στην προηγουμενη αναρτηση.
ΣΥΝΑΙΝΕΣΗ και ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ απο κοινου...
Αν δεν σου κανει κοπο, cirut, πιξε μια ματια...

cynical είπε...

@VaD καλημερα.
Μηπως οι δικαιολογιες οι χθεσινες του Παυλοπουλου ηταν πιο αληθοφανεις;;

cynical είπε...

@ivain, καλημερα. Γιαυτο τον ειχε αλλωστε προσλαβει τον Ρουσοπουλο. Να ενορχηστρωνει τα ΜΜΕ. Για τι άλλο, άλλωστε;
Ειναι και κατι αλλο, που μου ηρθε στο νου. Όσο πιο ακριβοθώρητος ειναι ενας αρχηγος, τόσο πιο πολυ ανεβαινει το κυρος του. Τείνει να ομοιαζει με τον θεο, ο οποιος ειναι και αυτος αόρατος.
Δεν βλεπεις στις ταινιες, που απο τα μεγαλα αφεντικα του εγκληματος, μονο την πλατη τους βλεπουμε, και μαλιστα εμεις, που τι είμαστε περα απο αμετοχοι θεατες;;.

cynical είπε...

Καλημέρα @Elena K. Και καλωσορισες στα μερη μας. Σε κάμποσα χρονια απο τωρα, θα τον θυμομαστε και θα λεμε: Α! για τον συμπαθητικο γερακο της Ραφηνας, μιλατε, που τη στηνει καθε μερα την ιδια ωρα εξω απο το ντι-βι-νταδικο του χωριου και περιμενει με τις ωρες;

Η, μετα απο αυτα που συνεβησαν, θα λενε για τον συμπαθητικο γερακο της Ραφηνας που επι των ημερων του καηκε η Αθηνα.

cynical είπε...

Καλημερα @arkat. Σε καταλαβαινω...

cynical είπε...

Μην το γελας, Στεργιε. Δεν θα ειναι λιγοι αυτοι (οι θεοσεβουμενοι) που θα σταυροκοπιουνται και θα μονολογουν ότι τους καιει ο θεος για τα οσα συμβαινουν στα μοναστηρια που τους προκαλουν.

Ανώνυμος είπε...

@Cynical (είναι μέρες οργής, για όλους/ες μας)

Ναι, τι μπορεί να γίνει; / Άιντε ξύπνησαν πάλι, τα ντέρτια

(.Ας αρχίσουμε από τελεία, γιατί από κόμμα τίποτα δε θα γίνει πάλι).

Θεωρώ ότι πρέπει να δημιουργηθούν κινήματα πολιτών, να ξαναβρούν τον πολιτικό διάλογο. Ό,τι μοιάζει με Κόμμα είναι, για μένα, καταδικασμένο. Δοκιμάστηκε, κάηκε. Σήμερα συμμετοχή σε κόμμα σημαίνει εξαργύρωση. Να ζωντανέψουν οι απόψεις. Προτιμώ τα fora απ' τα κόμματα.

Άντε να βάλουμε 5 έστω, μεγάλα θέματα, για συμφωνία. Και με τα κόμματα. Θέλουμε και ένα εποπτικό μηχανισμό για την εφαρμογή. Πώς;

Στον εργασιακό μου χώρο, μεγάλο φασαρτζή κάποτε, για αύριο που είναι απεργία, το ακούν και ανατριχιάζουν όλοι...

cynical είπε...

Αν το καλοσκεφτεις, @de Profundis, ο θειος του Κωστακη την πήδηξε την Αθηνα στην εποχη του. Τωρα ηρθε η ωρα του ανεψιου του, να επανορθωσει: την έκαψε! (Για να την επανιδρυσει).

cynical είπε...

Ωραια, δεχομαι την προσκληση @cirut. Ας κανουμε συνεδριο, να καταθεσουμε αποδειξεις, για να δουμε ποιος εκλεψε τα πιο πολλα. (σε σταθερες τιμες παντα).

cynical είπε...

Καλημερα @ALITAX και καλωσορισες. Μπορει και να τον ματιάξανε τον Καραμανλη. Τόσα σκανδαλα στη σειρα! Δεν εξηγειται ευκολα. Δεν ειχαν ρεγουλα αυτοι οι ανθρωποι. Και εστειλε φωτια ο θεος να τους καψει...

και διορατικα τα λαμογια. Σου λεει, τα ακινητα μπορει και να καούν. Τα οικοπεδα όμως;;

VAD είπε...

cirut,(παραβλέπω το συλλαβισμό της παρένθεσης και την αναφορά στο ουδέτερο),δεν είναι κόμμα μου,υπήρξε το κίνημα ολόκληρου καταπιεσμένου λαουτζίκου που στάθηκε όρθιος χρόνια ολόκληρα κάτω από αντίξοες συνθήκες!Καμαρώνω για τη μικρή συμμετοχή μου σ'αυτό το Κίνημα,σε μια μικρή κλειστή κοινωνία,οπου η δεξιά δεν έπεφτε ποτέ κάτω απ'το 70% και όπου το να διαβάζεις τις εφημερίδες Θεσσαλονικη και Μακεδονία θεωρούνταν έγκλημα ακόμα και μετά την Μεταπολίτευση!Εκεί θα ήθελα τους κουκουλοφόρους σήμερα,να βλέπαμε ποιος θα είχε τα κότσια να κουνήσει το δαχτυλάκι του!Ούτε εγώ θα επανέλθω πολιτικά,παρά μόνο ιστορικά,αν χρειαστεί.
Υπογραφή: Ο vad

cynical είπε...

@cirut,

Τωρα στις 10 η ωρα με τα παντα να καιγοναται η ΝΕΤ ανακοινωνει τα αποτελεσματων της τελευταιας δημοσκοπησης της ΜRΒ. Ρε, κοιτα ποια σκυλια σκυλευουν το σωμα του Αλέξη!

Και μετά σου μιλουν για αυτους που τα σπανε, ότι τελικα αυτοι αμαυρωνουν την μνημη του παιδιου....


Για το τι μπορει να γινει τωρα, εν μεσω πολιτικου αδιεξοδου. Κακα τα ψεμματα, η λυση δεν ειναι προφανης. Αμα κατσουν τα κομματα να συζητησουν, επι τελους θα πρεπει να το κανουν εχοντας επιγνωση οτι πρεπει να βρουνε λυση παση θυσια. Τερμα τα μαιμουδισματα και τα τερτιπια.

Τα φορα ειναι καλα σαν ομαδες πιεσης και επεξεργασιας λυσεων. Αλλα δεν μπορουν να κυβερνησουν.

Εγραφα καποιες επισης σκεψεις στον @Μακη, σε ενα τελευταιο σχολιο στην προηγουμενη αναρτηση. Για το τι ειχε γινει στην Αμερικη μετα το Νιου Ντηλ και για τη Γερμανια σημερα.

Εγω δεν βλεπω αλλη λυση. Θα ειναι η συνεργασια μια υπερβαση, που θα λυτρωσει τον ελληνικο λαο. Μιζεριες τελος..

Ανώνυμος είπε...

@VaD,

Ζητώ θερμά συγνώμη, αν παρανοήθηκε το λογοπαίγνιο. Νιώθω απόλυτα φιλικά. Με τα άρθρα τάχω και τα σημαίνοντα τους, όχι μαζί σου βέβαια. Το λογοπαίγνιο των άρθρων το αναμασώ χρόνια. Λές σε κόσμο πχ." Όπως βλέπετε όλοι" και είναι 90% γυναίκες, 7% παιδιά και 3% άντραι. Και δεν έχεις τρόπο ν' απευθυνθείς σωστά. Ναι, δεν ήταν της ώρας. Kαι δεν είχα και τρόπο να το αλλάξω, εκ των υστέρων. Ευχαριστώ για το διάλογο εδώ, νομίζω ότι δε μοιάζουμε με τα κανάλια.

Έζησα και γω σε σκληρή επαρχία, την παλιά καλή δεξιά. Με τα όλα της, κλπ κλπ. Δεν ξεχνώ τι προσέφερε το ΠΑΣΟΚ. Μα έδειξε τι θα γίνει, για οποιοδήποτε προοδευτικό κόμμα, αν μείνει πολύ στην εξουσία, χωρίς κοινωνικές διεργασίες και κυρίως έλεγχο.

Μην ξεχνάμε ότι τα κόμματα είναι θεσμοί του αστικού κράτους και ως τέτοια εκπρόσωποι συμφερόντων. Το βλέπουμε ωμά τώρα: Αλογοσκ=Τράπεζες, Σουφλές=Εργολάβοι, Ρουσοπέδιος = Τύπος, Μάσα κλπ. Για να μιλήσουμε πρέπει τα όποια υγιή κομμάτια των κομμάτων, να διαφοροποιηθούν απ' αυτά.

Στην παρούσα στιγμή ό,τι καλύτερο, θα ήταν παραίτηση και διακομματική (έστω με την πικρή γεύση του 1989) και πολύς διάλογος. Και μακριά απ' τα κανάλια! Σήμερα, με την απελπισία μας κάτι καλύτερο θάβγαινε. Χρειαζόμαστε ξανά κοινωνικό μανιφέστο...

Ανώνυμος είπε...

@Cynical,

ναι η πράξη δημοσκόπησης - πάνω σε πτώμα - ήταν φοβερή, κραυγαλέα, ανυπόκριτη, προσβλητική, βορβορώδης, ποταπή σκύλευση λυσσασμένων υαινών. Δείγμα πολιτικού και πολιτισμικού κανιβαλισμού. Δεν έχει ελπίδα, αυτός ο τόπος, όπως πάει. Άρα πρέπει να πάει αλλιώς. Ας μη διοικούν τα γκρουπούσκουλα. Σάμπως αυτοί διοικούν;

Για τις τηλεφ δημοσκοπήσεις έχω ένα τσιτάτο, που το λέω στους τηλεφωνητές, να το δώσουν στ' αφεντικά τους. Τόχω και γραπτό για τα παιδιά μου.

Κλείνει κάπως έτσι.
-Δηλ. τι τελικά; Αναποφάσιστος;
-Όχι, μη ηλίθιος.

Θεωρώ ότι οι γονείς του παιδιού κάνουν καλά, που δε μιλούν. Ο πόνος δεν "δημοσιοποιείται". Διαχέεται καλύτερα άφωνα.