Σάββατο 4 Ιουλίου 2009

Οι Συκοφαντίες του κυρ Νικήτα


ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ

Ο Δήμαρχος Αθηναίων ισχυρίστηκε, σύμφωνα με τα πρακτικά της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη 30/6, στις 3.00 μμ, οτι οι περισσότεροι σύλλογοι και φορείς που πραγματοποιούσαν εκείνη την ώρα, έξω από το Δημαρχείο, εκδήλωση σιωπηρής διαμαρτυρίας με σύνθημα “Ψάχνουμε Δήμαρχοδεν γνώριζαν για την κινητοποίηση και οτι δεν είχε ληφθεί η συγκατάθεση τους – και μάλιστα “οτι έχει γραπτές αποδείξεις στα χέρια του”!
Κατόπιν αυτής της απόπειρας συκοφάντησης των πολιτών που ζητούσαν τη συμπαράσταση του Δήμου, αλλά και της συνειδητής και κατάφωρης παραπλάνησης του Δημοτικού Συμβουλίου, η ΚΙΝΗΣΗ ΠΟΛΙΤΩΝ ΓΙΑ ΤΗ ΔΙΑΣΩΣΗ ΤΟΥ ΙΣΤΟΡΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ σας προσκαλεί σε συνέντευξη τύπου, για να σας ενημερώσει για τις πρωτοβουλίες της και να απαντήσει με την αυτοπρόσωπη παρουσία των προέδρων των συλλόγων και φορέων που διοργάνωσαν την εκδήλωση, στα ψέμματα του Νικήτα Κακλαμάνη.

Σύλλογος Κεραμεικού-Γκάζι-Ρουφ “Μέγας Αλέξανδρος”

Εξωραϊστικός Σύλλογος “Ο Λυκαβηττός”

Σύλλογος κατοίκων και επαγγελματιών «Τα Εξάρχεια»

Πολιτιστικός Σύλλογος “Παναθήναια”

Αστική Μη Κερδοσκοπική Εταιρεία για την προστασία της φυσικής και της αρχιτεκτονικής κληρονομιάς Ελλάδας και Κύπρου "MOnuMENTA" (www. monumenta.org)

Επιτροπή Πρωτοβουλίας Κατοίκων Πλάκας και Ξενοδοχεία του ιστορικού κέντρου


Επίσης προσυπογράφουν, καθώς συμμετείχαν στην εκδήλωση:

Επιτροπή Κατοίκων του Άλσους Παγκρατίου

Ένωση Συλλόγων Γονέων Γ' Διαμερίσματος Αθήνας

Επιτροπή Αγώνα για την προστασία του Πεδίου του Άρεως

Επιτροπή Εξαρχειωτών και Φίλων για το Λόφο του Στρέφη



Για του λόγου το αληθές, απόσπασμα από πρακτικά της συνεδρίασης του Δημοτικού Συμβουλίου, Τρίτη 30/6:


"ΔΗΜΑΡΧΟΣ: Απλά πρoς εvημέρωσή σας, διότι εvδεχoμέvως vα τo έχετε υπόψη σας, κυκλoφόρησε έvα e mail για μία διαμαρτυρία σήμερα, δεv ξέρω αv θα γίvει και τι ώρα θα γίvει, πoυ ovoμάζεται Κίvηση, λέει, Πoλιτώv για τη διάσωση τoυ ιστoρικoύ κέvτρoυ. Τώρα δεv ασχoλείται αυτή η κίvηση πια με τoυς λαθρoμεταvάστες, εvτός ή εκτός εισαγωγικώv, ασχoλείται με τov ΟΚΑΝΑ και υπoτίθεται, λέω υπoτίθεται, θα σας πω γιατί είvαι η λέξη υπoτίθεται, ότι αυτό τo κείμεvo τo υπoγράφoυv συγκεκριμεvα σωματεία. Εγώ, λoιπόv, από τηv Παρασκευή έπαιρvα τηλέφωvo έvα - έvα τα σωματεία για vα δω πόσα πράγματι τo υπoγράφoυv. Εχω εδώ τις έγγραφες απαvτήσεις τoυς. Τo 90% αυτώv πoυ δηλώvει αυτό τo e-mail, ότι συμμετέχoυv και θα κυκλώσoυv τo Δημαρχείo και διαμαρτύρovται για τov ΟΚΑΝΑ κλπ, όχι μόvo δεv τo υπoγράφoυv, όχι μόvo δεv έχoυv ιδέα, αλλά είvαι και κατηγoρηματικά αvτίθετoι με τo περιεχόμεvo τoυ κειμέvoυ. Ετσι για vα έχoυμε μία εvημέρωση, βεβαίως, πρoς τη δική σας πλήρη εvημέρωση, πρoϊσταται αυτής της κίvησης κάπoιoς κύριoς πoυ έχει έvα μπαρ στη Μύκovo και έvα στηv πλατεία Θεάτρoυ, δε με εvδιαφέρει vα πω καv τo όvoμα τoυ, κάπoιoς αρχιτέκτovας και ακoύω και έvας Διαμερισματικός Σύμβoυλoς εκ της αvτιπoλιτεύσεως και δεv ξέρω, αv έχoυv και κάπoιov πoλιτικό πάτρovα, δεv τo γvωρίζω. Απλά πόσo πρoσεκτικoί πρέπει vα είμαστε, γιατί μoυ έκαvε εvτύπωση. Αυτoί συvεχώς βγάζoυv αvακoιvώσεις. Αφήσαvε τώρα, όπως σας είπα, τoυς μεταvάστες και πήγαvε στoυς εξαρτημέvoυς από τα vαρκωτικά. Εvτάξει. Αυτό για vα γραφτεί στα πρακτικά για vα ξέρoυμε, όταv παίρvoυμε στα χέρια μας τέτoια κείμεvα, ότι πρέπει και vα τα ελέγχoυμε. "

5 σχόλια:

alex_m είπε...

Εντάξει , τι να πούμε τώρα .
Οτι είναι εντελώς η.....ς , δεν χρειάζεται να παρακολουθήσης το Δ.Σ.
Επίσης το γεγονός ότι έχει χάσει και την ψυχραιμία του , το ίδιο .
Για να τον διορθώσω και του ζητώ συγγνώμη , να πω , πως , εκτός από τον ιδιοκτήτη του bar στην Μύκονο , ο οποίος έχει κι άλλο ένα στην Αράχωβα και τον αρχιτέκτονα , είναι κι άλλος ένας τύπος , ο οποίος νοικιάζει στέκι σε κουλουρά έξω από το ανάκτορο του κυρ Νικήτα και μένει σε βίλλα στα Βόρεια προάστια . Ετσι για να βάλουμε τα πράγματα στη θέση τους !
Οσο για τους πάτρωνες , στο σπίτι του κρεμασμένου κυρ Νικήτα , δεν μιλάνε για σχοινί . Δεν σας το έχουν πεί αυτό ?

Swell είπε...

Καλησπέρα Cynical,

Πιστεύω ότι η δήμαρχος θα μπορούσε να πει ακόμη χειρότερα. Το ότι δεν τόκανε, ίσως να οφείλεται στο ότι στην υπόθεση δεν αναμίχθηκε ο Βωβός.

cynical είπε...

Γεια σου @Κακο,

αντι για "συκοφαντιες" θα επρεπε να ειχα γραψει "κατινιές" στον τίτλο.

Μη μιλας για κουλουράδες Κακο, γιατι κυκλοφορησαν βρωμες οτι βγαζουν παρα πολλα χρήματα, μα πάρα πολλά!

cynical είπε...

Γεια σου @Swell,

Ετσι οπως το παει θα νοσταλγουμε τον Αβραμοπουλο.

alex_m είπε...

Ελα βρε Cynic μου , αμέσως να με αποπάρεις ....
Εγώ καθ' όσον πολύ παλαιότερος :) έχω παραμείνει στην παραδοσιακή εικόνα του κουλουρά !!!!

Βέβαια , τώρα που το σκέφτομαι , θα είχε ενδιαφέρον ένα γραπτό που να περιγράφει πλανόδιους επαγγελματίες στις γειτονιές της Αθήνας , που χάθηκαν . Τι λες ;

Καλό απόγευμα να έχεις και δροσερό κυρίως :):)