Κυριακή 26 Ιουλίου 2009

Η Εκδίκηση των Χοίρων


Παρατηρώντας σήμερα το πρωί τους χάρτες με τις χώρες που χτυπήθηκαν περισσότερο από την γρίπη των χοίρων επιβεβαίωσα αυτό που από καιρό είχα υποπτευθεί. Ότι η γρίπη είναι μια υπόθεση που αφορά κατά κύριο λόγο τον αγγλοσαξονικό κόσμο, και για να εξηγούμαστε τον νεοφιλελεύθερο αγγλοσαξονικό κόσμο.


Για του λόγου το αληθές, μέχρι σήμερα στις ΗΠΑ οι επιβεβαιωμένες περιπτώσεις ανέρχονται στα 38,000 άτομα, στο Ηνωμένο Βασίλειο, άστα να πάνε, στα 10,000 άτομα, στην Αυστραλία στα 11,000, όσα και στο Μεξικό δηλαδή που απετέλεσε και την κοιτίδα της νόσου και έχει και τον πολλαπλάσιο πληθυσμό, στον Καναδά στα 10,000, ενώ η νόσος φαίνεται να χτυπάει εξ απαλών ονύχων την πρώην σοσιαλιστική Κίνα, με μόνο 2,000 μολύνσεις, κιαυτό φαίνεται ως τιμωρία για την οξεία καπιταλιστική της παρέκκλιση, ενώ αφήνει σχεδόν ανέγγιχτη την άλλοτε κραταιά Σοβιετική Ένωση. Για την Κούβα, ούτε συζήτηση. Ο σοσιαλισμός ανθίσταται με καμιά μόλυνση, με κανένα θύμα.

Τι αποδεικνύουν τα παραπάνω στοιχεία; Γιατί η ασθένεια να χτυπάει μόνο τους ντοπαρισμένους νεοφιλελεύθερους και να αφήνει απ’ έξω εντελώς την Ινδία, την μη καπιταλιστική Ασία και την Αφρική με τις υποτυπώδεις συνθήκες υγιεινής; Βάσει λοιπόν της επιστήμης, επειδή οι ιοί αποκλείεται να γνωρίζουν την πολιτική ιστορία των χωρών που επισκέπτονται και με βάση αυτή να εφαρμόζουν τακτική διακρίσεων, δεν μένει άλλη περίπτωση παρά να παραδεχτούμε το γεγονός της ύπαρξης του νεοφιλελεύθερου γονιδίου, το οποίο παρά τις χρόνιες προσπάθειες των βιολόγων να μάς πείσουν για την ιδιαίτερη ανθεκτικότητά του, στις σημερινές συνθήκες αποδεικνύεται εντελώς ευάλωτο και ασθενικό. Τζούφιο δηλαδή.

Η γρίπη των χοίρων δεν είναι παρά η εκδίκηση της φύσης, ή να το πούμε πιο επιστημονικά, η αντίδρασή της σε ένα κακό γενετικό υλικό, το οποίο οφείλει να εξαλείψει για να συνεχίσει να υφίσταται. Αυτό όμως που με προβληματίζει, καθώς αδυνατώ να αποκωδικοποιήσω τον συμβολισμό είναι γιατί το έργο αυτό της σωτηρίας κλήρωσε στα γουρούνια.



Μπορείτε να συμβουλευτείτε interactively τον παγκόσμιο χάρτη εδώ:
http://www.guardian.co.uk/world/interactive/2009/jun/11/swine-flu-outbreak-mexico-pandemic

22 σχόλια:

navarino-s είπε...

"...Αυτό όμως που με προβληματίζει, καθώς αδυνατώ να αποκωδικοποιήσω τον συμβολισμό είναι γιατί το έργο αυτό της σωτηρίας κλήρωσε στα γουρούνια." Σωστό ερώτημα και απορία που εμένα με πιάνει και συναισθηματικά ένεκα μια παιδιόθεν αδυναμίας στο εν λόγω τετράποδο αλλά μιας και έχουμε καλοκαίρι περίδο δηλαδή ανάγνωσης αστυνομικών μυθιστορημάτων, γιατί να μην κάνουμε και μια προς τα εκεί προέκταση των υποψιών σου; Μήπως δηλαδή υπεισέρχεται και ο ισλαμομπινλαντικός δάκτυλος
με χριστιανική στοχοποίηση;

Γειά σου cynical και με τον καύσωνα μαχητική!!!

cynical είπε...

Καλημερα Navarino-s,
πολυ ευστοχη η παρατηρησή σου. Δηλαδη μιλαμε πλεον για "Δούρειους Χοίρους", αντί για "Ίππους"!

μ είπε...

Θα σε πάω ακόμα πιο μακριά.
Ο ιός είναι κατασκεύασμα της Αλ Κάιντα.
;)

ΥΓ. Είναι θέμα χρόνου να εξαπλωθεί περισσότερο. Ελάχιστες χώρες του ΠΟΥ δεν έχουν κρούσματα και επιπλέον η επίσημη ανακοίνωση κρουσμάτων έχει σταματήσει.

ο κύριος "αμ" είπε...

Γειά σας ,
μου έκανε και μένα μεγάλη εντύπωση αυτό το γεγονός . Παρατήρησα δε , πως όλα τα κρούσματα που σημειώθηκαν στην ελληνική επικράτεια , ήταν εισαγόμενα από τον δυτικό κόσμο .

cynical είπε...

καλημερα Μάνο,
αυτο δεν το συζητώ καν! Αλλα τι στο καλό του εκαναν του ιού ώστε να χτυπάει κατευθείαν στην καρδια του καπιταλισμου; Και στην επιστημη μας περναει η αλ-Κάιντα;

Ο Guardian, λεει οτι παιρνει στοιχεια απο διαφορες πηγες. Ο ΠΟΥ οντως σταματησε να βγαζει ανακοινωθεντα απο τις 9/7. Εξαπλωνεται παντου αλλα η μολυσματικοτητα διαφερει σημαντικά. Θα περιμενω κανενα μηνα και μετα θα βγαλω καινουργιο πορισμα!

cynical είπε...

Καλημερα "κύριε αμ" και καλωςορίσατε.

Χαιρομαι που κανατε και σεις την ιδια παρατηρηση. Αλλα δεν μπορώ να κατηγορηθω για προκαταληψη..

ELvA είπε...

Καλημερα απο Στοκχολμη!

Εδω μιλανε για 238 εργαστηριακα επιβεβαιωμενες περιπτωσεις. Μηπως τα ποσοστα των περιπτωσεων εξαρτωνται απο τη συμμετοχη χωρων σε...ειρηνευτικες αποστολες στο Ιρακ και αλλου οπου χρειαζονται..
βοηθεια, απο τους συμμαχους,οι ΗΠΑ; :) Τι αλλο πια να σκεφτει κανεις με τα στοιχεια που διαβαζουμε; :/

Στέργιος είπε...

Και γω που νόμιζα ότι είναι η νέα συνωμοσία της ετερόκλητης συμμαχίας κρατιστών, πρακτόρων της (παλιάς) Μόσχας, ισλαμιστών και αντινεοφιλελυθερων γκρουπούσκουλων που βρήκαν ευκαιρία με τη κρίση να κτυπήσουν τον νεοφιλελευθερισμό από ζήλεια για την επιτυχία του (της κρίσης που αυτοί αδυνατούσαν αν φέρουν)….

Να, απ ότι ξέρω ούτε αδελφός (ισλαμιστής) ούτε σύντροφος (κομμουνιστής) πέθανε από τη γρίπη. Τι, τυχαίο είναι αυτό;

Ακόμη έχω να καταθέσω ότι επίτηδες άφησαν να ψοφήσουν λιγότερα τετράποδα γουρούνια στο νεοφιλελεύθερο κόσμο.

Εκείνο που δεν καταλαβαίνω είναι πως ξεχωρίζει ο ιός τους κακούς; Τέλος πάντων αφού τους ξεχωρίζει… Και μη ψάχνετε για εμβόλιο, ιδεολογία να αλλάξετε φτάνει! Πως λένε οι παπάδες, αρκεί η πίστη για να μη κολλήσεις από τη θεία μετάληψη… το ίδιο είναι!!!

cynical είπε...

Γεια σου Elva,
λες να σκεφτονται να στειλουν τους γριπιασμενους στο αφγανισταν και ιρακ για να τους μολυνουν και να τους αναγκασουν να καταθεσουν τα οπλα;
Παντως αυτη τη στιγμη τα στοιχεια εχουν ξεφυγει. Δεν ξερεις αν ειναι πραγματικα ή αν διογκωνονται αφου δεν γινεται πλεον επισημη καταγραφη. Ειτε ετσι, ειτε αλλιως οι αγγλοσαξονικες χωρες εκ του μακροθεν προηγουνται. Και αυτο ειναι το μυστηριο!!

cynical είπε...

Γεια σου Στεργιε,
χαλκεντεροι, βρε παιδι μου οι κομμουνιστες, αντε και οι βέροι σοσιαλδημοκρατες.
Ο ιος ειναι αμειληκτος. Εδω θα φανουν τωρα ποιοι ειναι κομμουνιστες και ποιο φιλελευθεροι. Οι μασκες θα πέσουν!

grsail είπε...

Οι αποδείξεις ύπαρξης του γωνιδίου του νεο-φιλελευθερισμού (κατ' άλλους άτεχνα καμουφλαρισμένο γονίδιο μετα-φασισμού) κρίνονται επαρκείς. stop

Εξήγηση κατανομής κρουσμάτων : η γρίπη κυνηγά τους Δυτικούς Φαταούλες Γουρουνομούρηδες. stop

Το "εξ' απαλών ονύχων" δεν σημαίνει ελαφρά ή ξώφαλτσα κλπ, είναι χρονικός προσδιορισμός και σημαίνει 'από νωρίς', 'από την αρχή', 'από πριν να σκληρήνουν τα νύχια κάποιου'. stop

... κάθε μέρα ανακαλύπτω και καινούργια blogs ανεγκέφαλων "ελληνόψυχων", γεμίσαμε χιτλεράκια ... και ΤΑ ΕΧΩ ΠΑΡΕΙ! stop !

marianaonice είπε...

Εγώ θα έλεγα ένα άλλο σενάριο.
Μήπως η πανδημία αυτή γεννήθηκε για να γεμίσουν δισεκατομμύρια ευρώ οι φαρμακοβιομηχανίες?
Τότε ίσως εξηγείτε το γεγονός ότι ίσως "φρόντισαν" την εξάπλωση του ιού σε χώρες που οι κάτοικοί τους έχουν χρήματα να παραγγείλουν το φάρμακο!
Για σκεφτείτε το κι αυτό...
Καλή εβδομάδα Cynical!

Sophia είπε...

Αν ο περισσότερος κόσμος έβγαζε τα συμπεράσματά του ερμηνεύοντας (ή έστω, απλά κοιτώντας) τα νούμερα και τα ποσοστά, δεν θα έπεφτε θύμα όλων αυτών των δηλώσεων και των εξάρσεων που κυκλοφορούνε.
;-)

cynical είπε...

καλημέρα @grsail,

Διαβαζα χθες στην ελευθεροτυπια για τα μαυρα ιστολογια. Δημοκρατια εχουμε. στο χερι μας ειναι να μην αφησουμε αυτους που εκφραζονται μεσα απο αυτα να σηκωσουν κεφαλι.

cynical είπε...

Γεια σου Μαριάννα.
ταιριαζει ο συλλογισμος σου. Δε λέω!
Μπορει επισης ο ιος, εκτος απο τους νεοφιλελευθερους, να ειναι επιρρεπής και στους χριστιανους. Θελουν παιδι μου οι άπιστοι να μας εξαφανισουν, γιατι μας ζηλευουν!

cynical είπε...

Καλημερα @Sophia.
πες το πάλι. Τα νουμερα εκ παραδοσεως αγνοουνται απο τους πολιτικους και οταν τα επικαλούνται φροντιζουν να τα διαστρεφουν. Αυτο που επισημενεις για τη γριπη ειναι ενφημικο φαινομενο, σε ολες τις κοινωνιες γενικως.

Marina είπε...

Πιστεύω ότι η γρίππη αυτή μεταδίδεται στα υγρά και κρύα κλίματα παρά στις ζέστες της Αφρικής. Απο γνωστό μου γιατρό έμαθα ότι είναι μία εξελιγμένη μορφή γρίππης που χτυπαει τον ασθενή εκεί που έχει ευαισθησία, και γι αυτό ήρθαν και θάνατοι..δεν περίμεναν να τους κάνει πνευμονίες κλπ.
Πιστεύω ότι οι φαρμακοβιομηχανιες το εμβόλιο το είχαν έτοιμο απο καιρό..και τώρα αφού τρομοκράτησαν το κόσμο..το βγάζουν στην αγορά..με τη τιμή τους βέβαια!

Οσο γιατί οι χοίροι! Η σειρά τους ήταν, πρώτα οι κότες, μετά τα περιστέρια, οι αγελάδες μέσα στη τρέλλα τους..

Marina είπε...

Πιστεύω ότι η γρίππη αυτή μεταδίδεται στα υγρά και κρύα κλίματα παρά στις ζέστες της Αφρικής. Απο γνωστό μου γιατρό έμαθα ότι είναι μία εξελιγμένη μορφή γρίππης που χτυπαει τον ασθενή εκεί που έχει ευαισθησία, και γι αυτό ήρθαν και θάνατοι..δεν περίμεναν να τους κάνει πνευμονίες κλπ.
Πιστεύω ότι οι φαρμακοβιομηχανιες το εμβόλιο το είχαν έτοιμο απο καιρό..και τώρα αφού τρομοκράτησαν το κόσμο..το βγάζουν στην αγορά..με τη τιμή τους βέβαια!

Οσο γιατί οι χοίροι! Η σειρά τους ήταν, πρώτα οι κότες, μετά τα περιστέρια, οι αγελάδες μέσα στη τρέλλα τους..

ο κύριος "αμ" είπε...

Ασφαλώς και δεν κατηγορείσθαι για προκατάληψη . Πως θα μπορούσα άλλωστε να κάνω κάτι τέτοιο !
Ανάλογα όμως με την απάντηση που θα μου δώσετε στο ερώτημα που θα σας θέσω , πολύ ευχαρίστως θα σας κατηγορήσω για πολλά αδικήματα !

Μέρες τώρα αναπτύσσετε μία τηλεοπτική - φιλολογία , για το αν είναι σωστό να μετέχουν οι πιστοί χριστιανοί του μυστηρίου της θείας κοινωνίας λόγω του φόβου εξάπλωσης του ιού .
Χτες λοιπόν , ο σεβασμιώτατος Χίου , απαγόρευσε στους πιστούς να ασπάζονται την δεξιά του , φοβούμενος την επιδημία .
Τελικώς τι ισχύει ; Εγώ που θέλω ανήμερα τον δεκαπενταύγουστο να κοινωνήσω και να ασπασθώ όλα τα χέρια των παρευρισκομένων ιερωμένων , κινδυνεύω ναί ή όχι ;

δροσερές καλησπέρες

cynical είπε...

γεια σου Μαρινα,

εχει λογικη αυτο που λες. Μπορει ο ιος των γουρουνιων να ειναι πιο ευπαθης στη ζεστη. Αλλα, ο ιος ομως των ορνιθων αναπτυχθηκε στην Ασια κυριως. Αυτος ήταν λιγοτερο ευπαθης;
Παντως μόνο τα γουρουνια χτυπησανε στην καρδια του ...νεοφιλελευθερισμου!! Τι να σου πω. Μπερδευομαι!

cynical είπε...

Την καλημερα άξιοτιμε κύριε "αμ".

Αν ειστε πιστος χριστιανος θα σας προστατευσει η Παναγια. Ειδικα αν ειστε και κομμουνιστης, θα σας προστατευσει διπλά. Οπότε δεν εχετε να φοβαστε τιποτα. Αλλωστε οι δεσποταδες ειχανε παντοτε τα χερια τους καθαρα.

ο κύριος "αμ" είπε...

Ω μα αγαπητή μου αυτή η προστασία που αναφέρετε , αφορά τους "ορθόδοξους κομμουνιστάς" , οι "λοιποί" ; στην πυρά ;