Κυριακή 20 Σεπτεμβρίου 2009

Μη Πυροβολείτε τους Πολιτικούς!


Αβάστακτο φορτίο να είσαι δημόσιο πρόσωπο σήμερα, σκέφτομαι. Και δη πολιτικός. Όσο και να προσέχεις την τσάκιση, όσες φορές και να προβάρεις τα λόγια σου, δεν μπορεί κάποια στιγμή κάπως θα βρεθείς μπόσικος και κάτι θα ξεφύγει. Παλιά ήταν δεν ήταν 10 εφημερίδες που θα σε ξεφώνιζαν. Σήμερα πέρα απ’ τις εφημερίδες, βάλε και μερικές δεκάδες κανάλια και μερικές εκατοντάδες blogs. Τους λυπάμαι τους καημένους.

«Πώς είναι δυνατόν να υπάρχει άνθρωπος που ν’ αντέχει τέτοιο σφυροκόπημα;» αναρωτιέμαι με μια δόση ειλικρινούς συμπόνιας προς τον βαλλόμενο.

«Μπα, ούτε γρατσουνιά δεν αφήνει», μου λέει ένας φίλος, προσπαθώντας να με παρηγορήσει. «Έχουν φροντίσει να ζούνε καλά προστατευμένοι, σα μέσα σε κλωβό του Φαραντέι, έχοντας γύρω τους ασπίδα προστασίας ένα σμάρι από αυλοκόλακες και γελωτοποιούς, οι οποίοι με τον δικό τους μαγικό λόγο ακυρώνουν κάθε τι δυσάρεστο που έρχεται απ’ έξω. Αντίθετα, κάθε τι ευχάριστο το ενισχύουν».

Ίσως γι αυτό φαίνεται δεν έχουν καμιά επικοινωνία με τους υπόλοιπους εμάς. Αν δεν τους σφυροκοπούσαμε, ίσως και να είχανε! Πάλι εμείς φταίμε!

18 σχόλια:

Β.Bimbo( PR Profil ) είπε...

σε παρακαλώ...cynical,
μη μου το χαλάς..:(o
..μόλις άρχισα με τον ΣΥΡΙΖΑ και τον Μουλόπουλο και θέλω να το συνεχίσω τόσα χρόνια...όσα με ταλαιπωρεί το Βήμα με τους φαρισα'ι'σμούς του..!

Swell είπε...

Καλημέρα Cynical, αυτός είναι ο λόγος που η κυβέρνηση άρχισε την επανεξέταση της λίστας με τα βαρέα και τα ανθυγειινά. Κάποια επαγγέλματα βγαίνουν, κάποια μπαίνουν. Σ' αυτά που θα προστεθούν είναι και το επάγγελμα του πολιτικού, για τους λόγους που λες.

VAD είπε...

H Μαρίκα(Ποια Μαρικα;Τι με ρωτάς τώρα!)δήλωσε κάποτε για τον,ας μην αναφέρω τ'ονομά του και σου καεί το μπλογκ!:)
-Είναι τόσο χοντρόπετσος που αν τον κόψεις κομματάκια,θα τον πουλήσεις για βάλιουμ!!!
Εάν η ανωτέρω ρήση δεν ήταν αλήθεια,πώς θα αντεχε ο,φτου!κακά!,τόσα που του σέρνουνε οι πάντες πενήντα και βάλε χρόνια;

vripol είπε...

Ε-έ-έρχεται!!!!
Ε-έ-έρχεται !!!!
(όχι ο πολιτευτής...
Τό σακί με τις πατάτες)

Ανώνυμος είπε...

Οι πολιτικοί είναι όπως οι ερευνητές-επιστήμονες. Ο απλός κόσμος νομίζει ότι πολλά μπορούν να αλλάξουν αρκεί να τα πληροφορηθούν. Όμως δεν είναι έτσι.

Ο ερευνητής δεν ανακαλύπτει ότι ζητά ο πολύς κόσμος (π.χ. την εμβόλιο για το συνάχι ή την θεραπεία για την φαλάκρα) αλλά βρίσκει κάτι λιγότερο δημοφιλές (π.χ. το εμβόλιο για την πολιομυελίτιδα) επειδή αυτό ακριβώς βρέθηκε στο δρόμο της ερευνάς του (δηλ. ωρίμασαν οι συνθήκες για την ανακάλυψή του).

Αντίστοιχα συμβαίνει με τον πολιτικό. Απόλυτα δέσμιος του πυκνότατου δίκτυου συμφερόντων που τον ανέδειξε πολιτικά, "τρέχει και δεν φτάνει" να καλύψει τις "επιταγές" που έχει κόψει. Αν τώρα βρεθεί κάτι στο δρόμο του, που εξυπηρετεί τον απλό πολίτη, εξυπακούεται ότι θα το φροντίσει αλλά βέβαια πολύ διστακτικά καθόσον πρέπει να εξετάσει κάθε συνέπεια που μπορεί να ενοχλήσει τα συμφέροντα που εξυπηρετεί.

Και όχι ότι υπάρχουν πολιτικοί που βάζουν τον πολίτη πάνω από την διαπλοκή γιατί όσοι το κάνουν αυτό απλά δεν αφήνονται να γίνουν πολιτικοί.

Κακοπροαίρετος Φυσικός

Στέργιος είπε...

Βορειοελλαδίτικα: Καλά ρε εσύ, πλλάακα με κάνεις;;; ή προβοκάτορας είσαι; Ξέρεις τι... ευγενή ένστικτα ξύπνησες με αυτή την ανάρτηση σε εκατοντάδες χιλιάδες (το blog δεν έφτασε ακόμη στο εκατομμύριο!)ψηφοφόρους; Να το πρώτο τους όνειρο: «Αχ μωρέ, να είχα ένα πολυβόλο… αχ και να είχα… δεν θα τους πυροβολούσα, θα τους πολυβολούσα»!

Cynical, μη πας κόντρα στα όνειρα του λαού. Θα φας το κεφαλάκι σου!

IonnKorr είπε...

Ήθελα να ολοκληρώσω το σχόλιο με μία πληροφορία που έχει μεταδοθεί επανηλειμμένα από τα ΜΜΕ χωρίς να διαψευστεί.

Ένας πολιτευόμενος στην Β' Αθηνών ξοδεύει, κατά την προεκλογική του εκστρατεία, κατά μέσο όρο "600.000 euro" ενώ οι συνολικές αποδοχές του, σε μία τετραετία ανέρχονται σε 300.000.

Επομένως, όταν εκλεγεί πρέπει α) να αποδώσει τα χρήματα που "δανείστηκε" στους υποστηρικτές του και β) να βγάλει και αυτός ένα σχετικό κέρδος π.χ. άλλων 300.000 (ίσως φάνεται μεγάλο το ποσό αλλά είναι λογικό όταν αναλογιστεί κανείς τους κινδύνους στους οποίους εκθέτει κάποιος τον ευαυτό του ως υπουργός/βουλευτής, π.χ. να εμφανιστεί από τα ΜΜΕ ως διεφθαρμένος, νωθρός, διαπλεκόμενος ακόμη και ομοφυλόφιλος).

Επομένως, μετά από όλα αυτά, πόσος χρόνος του απομένει για να ασχοληθεί με οποιοδήποτε θέμα αφορά τον απλό πολίτη, όταν αυτό δεν του προσπορίζει κάποιο κέρδος?

Κακοπροαίρετος Φυσικός

Στέργιος είπε...

IonnKorr,
Δηλαδή τώρα τι θέλεις να μας πεις; Ότι τα… παίρνουν οι υποψήφιοι;;;; Εγώ εκ πείρας σε διαβεβαιώνω ότι... δεν τα παίρνουν. Απλά… οι άλλοι τα δίνουν!!! Και δεν τα δίνουν στον υποψήφιο, όχι. Τα δίνουν έτσι τυχαία δεξιά και αριστερά, σε ΤΒ, σε κέτερινγκ, σε τυπογραφεία, σε διαφημιστικές και δημοσκοπικές εταιρείες… Ε, και τι φταίει ο υποψήφιος για όλους αυτούς;

Όχι, όχι, ο υποψήφιος δεν ξοδεύει!

Κατάλαβες τώρα πως έχει το σύστημα και γιατί είναι… ηθικό και νόμιμο;

cynical είπε...

B. Bimbo,

μην ταλαιπωρεισαι! Ο Μουλοπουλος δεν χρειαζεται σταυρό. Αυτον γιατι δεν τον απελυσε ομως το ΒΗΜΑ;

cynical είπε...

VaD

Τη γκαντεμια του Μητσ. την εζησα απο πρωτο χερι. Ειχα παει σε μια παρασταση και ξαφνου εμφανιζεται ο Μητσ. με την κ. Μαρικα. Η πολυαναμενόμενη προγραμματισμενη παρασταση αργουσε, αργουσε, ν' αρχίσει ώσπου ματαιωθηκε. Τι μου λες, τωρα. Πώς να μην ειμαι προληπτικη!

cynical είπε...

Swell

να ενας ωραιος τροπος να παρουνε αυξησεις, χωρις να φανε κράξιμο.

cynical είπε...

@Βριπολιδη,

κανε γρηγορα κι εβαλα το τηγανι στη φωτια. Αντε και Θα μου καει το λαδι!

cynical είπε...

Κακοπροαίρετε Φυσικε,

δυστυχώς και την ερευνα την υπαγορευουν οι εταιριες αναλογα με τις αναγκες τους. Ο δρομος ειναι μεσα απο τις συχρηματοδοτησεις εταιριων και πανεπιστημιων σε κοινα προγραμματα, που στην ουσια ειναι προγραμματα που ενδιαφερουν τις πρωτες. Τ ακονδυλια για τη βασικη ερευνα εχουν δραματικα συρρικνωθει όπως και σε τομεις εκτος αιχμης.

Το τι γινεται με τη χρηματοδοτηση των κομματων και των υποψηφιων ειναι τοσο γνωστο που δεν χρειαζεται καν διαψευση. Εχει καταστει αυτονοητο. Κι ομως, αν και ειναι παρανομο (το μεγαλυτερο πλαφον για τη Β Αθηνων ειναι 137,000 ευρω), κανεις δεν σκοτιζεται.
Τα εσοδα ομως των βουλευτων δεν ενερχονται σε 300,000 την τετραετια, παρα μοναχα μερικων. Ειναι κατα πολυ μεγαλυτερα, αν κρινεις απο το ποθεν εσχες. Αλλη αμαρτια και αυτη.

Προσπαθεια να σπασει η αμαρτωλη Β Αθηνων συνανταει σθεναρη αντιδραση απο κομματαρχες. Ολοι συνενοχοι αγαπητε, και μπροστα στα ματια μας.

Αν σκεφτεις οτι οι περισσοτεροι απο τους οποιους εκλεγονται ειναι ασχετοι παντελως με το αντικειμενο. Στην καλυτερη περιπτωση παπαγαλιζουν. Την διοικηση την φερνουν βολτα ελαχιστοι. Ολοι οι υπολοιποι αποτελουν τη σαβούρα, για να κρατουν τα προσχηματα και να ψηφιζουν.

Θα προτεινα, οσοι προτιθενται να πολιτευτουν να περνανε απο ετησια σεμιναρια και στο τελος εξετασεις. Δεν μπορεις να πηγαινεις στη βουλη και να ψηφιζεις και να μην ξερεις τι ειναι ελλειμμα, τι ειναι ΑΕΠ, τι δημοσιο χρεος κ.λ.π.
Και μην μου πει κανενας οτι ο λαος δεν ψηφιζει τους ασχετους! Αντιθετα, μονο τους ασχετους ψηφιζει.

cynical είπε...

Ξερεις Στεργιο,
τωρα εμαθα πως επικοινωνουν οι υποψηφιοι με το λαο. Αναλαμβανει καποια καλη νοικοκυρα να παραθεσει δεξιωση σε καποιο κεντρο προς τιμην καποιου υποψηφιου, ο οποιος θα αναλυσει την πολιτικη του κομματος του, με τα εξοδα φυσικα δικα της, και καλεσμενους δικους της. Τωρα,πες μου, ποιος παει απο αγνο και μονο ενδιαφερον, σε μια οχι και τοσο ενδιαφερουσα συζητηση;

Ξερεις τι μου θυμιζει; Τις μαζωξεις στα σπιτια για τα ...τάπερ. Μετα, η νοικοκυρα, ειχε και το δωρακι της απο την εταιρια.

Β.Bimbo( PR Profil ) είπε...

@cynical..:
...άγνωστες οι βουλές του κυρίου ψυχάρη..:-))

ο κύριος "αμ" είπε...

Ωρες - ώρες μπερδεύομαι με τα tags που χρησιμοποιείς . Οχι πως παρακολουθώ το ημερολόγιό σου με βάση αυτά , αλλά είναι ενδεικτικά ...
Ωστόσο , τα χαίρομαι !!!

καλή βδομάδα να έχετε ...
κι όλοι μαζί , καλή φώτιση , θα την χρειαστούμε , εκλογές έρχονται και όπως σημειώνεις ...
ΦΤΑΙΜΕ

cynical είπε...

B. Bimbo,

φαινεται αποφασισε ο ΔΟΛ να κανει ανοιγμα προς αριστερα! Οχι, τιποτε, αλλα θα χασουμε τον Πρετεντερη.

cynical είπε...

Καλη βδομάδα Κυριε "αμ",

εχεις δικαιο. Δεν ειναι σαρκαστικο το ποστ. Πραγματικα τους λυπάμαι τους ανθρωπους οταν διασυρονται τοσο. Με πιανει το χριστιανικο μου!
προς το παρο εχω ανοιξει ενα spreadsheet και σημειωνω απο ποιο κομμα θα κερδισω τα πιο πολλα χρηματα, στο παρον αλλα και στο μελλον.