Δευτέρα 5 Ιουλίου 2010

Για την ανατροπή του μνημονίου ρε γαμώτο!



Το αντιλαμβάνομαι ότι πολύς κόσμος βγάζει μπιμπίκια στο άκουσμα και μόνο του ΚΚΕ. Και δεν είναι μόνο ο Πάγκαλος, τον οποίον στο κάτω κάτω μπορείς να δεις και σαν το γραφικό γεροντάκι που με τα χρόνια κατάντησε στραβόξυλο, όπως συμβαίνει φυσιολογικά με πολλούς ανθρώπους της ηλικίας του. Πολλοί γέροντες, για λόγους καθαρά βιολογικούς, όπως απόθεση αθηρωματικής πλάκας στις εγκεφαλικές συνάψεις, αποκτούν εμμονές. Ο ένας παππούς μου για παράδειγμα, είχε κόλλημα με τον Μπαλτατζή, ο άλλος, με τον Παπανδρέου τον Α!, και κατά περίπτωση άλλοι παππούδες είχαν κολλήσει είτε στη μικρασιατική, είτε στη χούντα, ακόμα και στον Κολοκοτρώνη, οι πιο προχωρημένοι.


Πέρα όμως από τον Πάγκαλο είναι και πολλοί πολλοί άλλοι, που δηλώνουν αλλεργικοί. Και δεν τους αδικώ. Ο προκλητικός αυτισμός του ΚΚΕ σπάει κόκαλα, το ίδιο και ο σεχταρισμός και η περιχαράκωσή του, η υπεροψία και η επιδεικτική απομόνωσή του, όχι μόνο η ιδεολογική, αλλά ακόμα πιο έντονα, η φυσική, όταν την μείξη με τον άλλον τη θεωρεί εκ προοιμίου επιμολυντική για το ίδιο, όταν δεν σε αποδέχεται παρά μόνο γυμνό, με τα ρούχα και τον εαυτό αφημένα έξω από την τάφρο, και μετά από παραμονή στον καθαρτήριο προθάλαμο του Περισσού για σωματική και εγκεφαλική απολύμανση.

Το ΚΚΕ κάνει πορείες τις μέρες που δεν κάνουν οι υπόλοιποι άλλοι, αλλά ακόμα και όταν οι μέρες συμπίπτουν, αλλάζει τις ώρες, αλλάζει τις τοποθεσίες, αλλάζει τις διαδρομές. Στις γειτονιές, στις τόσες πρωτοβουλίες που δημιουργούνται, και όπου συνυπάρχει κόσμος από όλο το φάσμα της αριστεράς και όχι μόνο, πάλι το ΚΚΕ απέχει επιδεικτικά. Καταβάλει δε τόση μεγάλη προσπάθεια να μην έρθει σε επαφή με κάποιον από το υπόλοιπο «μολυσμένο» σώμα της κοινωνίας, που αν τα κόμματα επιτρεπόταν να επισκέπτονται ψυχίατρο, θα το κατέτασσα στους ψυχωτικούς.

Δεν ξέρω γιατί το κάνει. Ο πρώτος και κύριος λόγος που κάποιος απομονώνεται είναι ο φόβος, ο φόβος και η ανασφάλεια για τα κότσια του, για τις ιδέες του, για τις δυνάμεις του. Η αμφιβολία για την εικόνα του, για το αν θα μπορεί να καταλαβαίνει τους άλλους και να τον καταλαβαίνουν, τον ίδιο. Ο φόβος της απόρριψης γιαυτό που είναι. Ο φόβος να αντιμετωπίσει την κοινωνία όπως αυτή είναι, ο φόβος να σταθεί με ειλικρίνεια απέναντι σ’ αυτή, ο φόβος ότι δεν θα καταφέρει τελικά να την αποκωδικοποιήσει, να την καταλάβει, να την προσεταιριστεί. Κάθε έφηβος λογικά φοβάται το άνοιγμα και περιχαρακώνεται μέσα σε μια δική του γλώσσα, μέσα στους δικούς του κώδικες. Το ΚΚΕ, όμως δεν είναι έφηβος. Αλλά, και οι γέροι φοβούνται. Περιχαρακώνονται και αυτοί στη δική τους γλώσσα που φέρνουν απ’ το παρελθόν και μην μπορώντας να προσαρμοστούν, αποτραβιούνται και αμύνονται είτε με αφορισμούς, είτε με την υπερπροβολή της δικής τους ηθικής και των δικών τους βιωμάτων.

Κι όμως το ΚΚΕ εκφράζει δυνητικά ένα πολύ μεγαλύτερο κομμάτι της κοινωνίας, ειδικά τώρα, απ’ ότι το ίδιο νομίζει. Θα μπορούσε να στεγάσει πολύ περισσότερους στις γραμμές του, αν αντί να προσποιείται τον Χριστό, υιοθετώντας το αλαζονικό «όστις θέλει πίσω μου ελθείν», κάνει ένα βήμα μπρος και βάλει λίγο νερό στο κρασί του. Να στήσει δηλαδή αυτί και να ακούσει και άλλες φωνές.

Σήμερα, γίνεται κατανοητό ότι η Αριστερά με τα ποικίλα μαγαζάκια της δεξιά και αριστερά, δεν μπορεί να σηκώσει το βάρος της κατάστασης. Από πολλές μεριές αρθρώνεται το αίτημα για Ενότητα. Ενότητα όμως χωρίς το ΚΚΕ δεν είναι δυνατόν να υπάρξει. Το ίδιο όμως, και το ΚΚΕ δεν μπορεί να υπάρξει από μόνο του. Και δειλά δειλά, διάφορες πλευρές από την «άλλη» αριστερά τού απλώνουν το χέρι. Είτε υπερασπιζόμενοι ανοιχτά τις ακτιβιστικές του ενέργειες (πανό στην Ακρόπολη), είτε παίρνοντας θέση υπέρ των ναυτεργατών και της απεργίας τους, είτε αντιπαρατιθέμενοι με τα ΜΜΕ και τα συκοφαντικά κατά του ΚΚΕ δημοσιεύματα.

Επιπλέον, δεκάδες προσωπικότητες της κοινωνικής, πνευματικής και πολιτικής Αριστεράς, και από τον χώρο του ΚΚΕ, όπως οι Γ. Χουρμουζιάδης, Θ. Αγγελόπουλος και Δ. Τσακνής, υπογράφουν έκκληση για κοινή δράση όλων των κομμάτων και οργανώσεων του αριστερού χώρου με στόχο τη διαμόρφωση του ευρύτερου δυνατού λαϊκού ρεύματος ανατροπής του μνημονίου. Προς τούτο, αύριο Τρίτη, 6 Ιουλίου, στις 12 το μεσημέρι και στην αίθουσα της Ένωσης Συντακτών Ημερησίων Εφημερίδων Αθηνών (ΕΣΗΕΑ)- Ακαδημίας 20, σκοπεύουν να παρουσιάσουν σε συνέντευξη τύπου τους στόχους αυτής της πρωτοβουλίας.

Όσο και ν΄ αρνείται πεισματικά το ΚΚΕ ν' ανταποκριθεί στα καλέσματα, η κοινωνία θα συνεχίσει να το καλεί, ελπίζοντας ότι κάποια στιγμή θα το κάνει...

19 σχόλια:

yiannis63 είπε...

H πρώτη παράγραφος του κειμένου σου είναι "όλα τα λεφτά". Ακόμα γελάω...
Οσο για τα υπόλοιπα...δυστυχώς συμφωνώ.

cynical είπε...

yanni63

Απο ενα σημειο και περα, ο Παγκαλος τον εαυτο του μονο γελοιοποιει. Δεν πιστευω, να τον παιρνει πια κανενας στα σοβαρα.

Υπαρχει απο τη μια ο Μιμης, να πει καμια ατακα, καμια εξυπνάδα, κι απο την αλλη ο Παγκαλος, για κανενα ξεκατινιασμα ολκης.


Για να δεις, μου ηρθε στο μυαλο ο Γουωλτερ Ματτάου, στο ρολο του στραβοξυλου. Αλλα παρα ήταν συμπαθητικος.

Swell είπε...

Δεν θα απαντήσει κανείς. Η Αλέκα έχει κατεβάσει τα τηλέφωνα στον Περισσό. Φοβάται μήπως τηλεφωνήσει ο Στάλιν και της πει ότι έχει πάρει λάθος θέση.

cynical είπε...

Που θα παει, θα επιμεινουμε μεχρι να το σηκωσει.

Κανε κι εσυ ενα τηλεφωνο στον περισσο, μπορεις! Να το νεο συνθημα!

athinovio είπε...

είμαι σίγουρη ότι αλλαγή στην ηγεσία θα μπορούσε να σημάνει αλλαγή και στη νοοτροπία που περιγράφεις.

Από την άλλη, είναι λίγο μπερδεμένα τα πράγματα. Ο καρατζαφέρης λέει τα πράγματα που θα έπρεπε να λέει η παπαραπλήγα, το πασοκ κάνει αυτό που έπρεπε να είχε κάνει η νδ και η νδ ακολουθεί τη συνταγή που ακολούθησε πριν από 6 χρόνια το πασόκ.

Ούτε αντιπολίτευση δεν μπορεί κανείς πλέον να κάνει έτσι όπως έγιναν αχταρμάς οι πολιτικοί.

cynical είπε...

Αθηνα,

δεν μπορεί ολος ο κοσμος να ειναι εξαλλος με το ΚΚΕ, οχι για ιδεολογικους λογους αυτη τη φορα, αλλα για καθαρα θεματα προκλητικης συμπεριφορας.

Στο ΚΚΕ οι ηγεσιες αλλαζουν, μονο οταν αποχωρησουν για τας αιωνιους μονάς... Ή οταν αποχωρησει η κλικα που βρισκεται πισω απο την ηγεσια.

Δεν ξερω, ωρες ωρες μου ερχεται στο νου οτι εχεις να κανεις με ενα προβληματικο παιδι. Οταν αρχισεις και το καλοπιανεις, τοτε μπορει και να το φερεις κοντα σου.

katerina είπε...

Cynical θα μπορουσα να πω απλά γεια στο στόμα σου (στο πληκτρολογιο σου εν προκειμένω) και νομιζω ότι θα είχα πει όλα όσα θέλω να εκφράσω.

Αλλά φλυαρη παιδί μου φλυαρη,ας υπερθεματίσω και άλλο.

Πρωτα για τα σοβαρά. Το ΚΚΕ -και όχι μόνο το ΚΚΕ ειναι η αληθεια- πρέπει να καταλάβουν ότι δεν ειναι εταιρίες,δεν πουλάνε γιαουρτια, το αγοράζεις σε όποια συσκευασία ή γευση το βγαζει η εταιρία, πληρώνεις στο ταμείο και αφου το πληρωσες...θα το φας. Τα Κομματα δεν ειναι λέσχες και clubs,όπου τα μέλη τοςυ έχουν κάποιου ειδους προνόμια, συμμετέχουν σε τελετές, εορτές και πανηγυρεις. Τα Κομματα δεν ειναι αιρεσεις που ακολουθούν κάποιου ειδους τελετουργικά.

Τα Κομματα έχουν ένα και μόνο ρόλο. Να προασπιζουν τα λαικά συμφεροντα με όποιο τρόπο θεωρουν ότι συναδει στην ιδεολογια τους. Το ΚΚΕ,οφειλει να προασπισει και να υπέρασπιστεί ακομα ΚΑΙ τα συμφεροντα αυτου που ψηφιζει ας πουμε οπαδικά Ν.Δ. ή ακόμα και ΛΑΟΣ, αλλά ειναι εργαζομενος, και ανηκει σε ευπαθή ομαδα.

Σε μικροκλιμακα,το βλέπουμε στοςυ εργασιακόυς χώρους. Κια οι απεργοσπάστες,καρπωνονται τα οφέλη μιας απεργιας, κι ας μην έχασαν το μεροκαματο τους. Πολυ περισσότερο ένα Κομμα, που φιλοδοξεί να εκφρασει το λαικο κινημα. Τα συμφεροντα των κοινωικά και οικονομικά αδυνάτων εργαζομένων.

Αυτός ο αυτισμός που εκφραζει,αυτο το μικροπολιτικό συμφερον στο οποιο προσδοκά, συνηθως γυριζει μπουμεραγκ εναντίον του. Δεν ελπιζω πολλά. Αλλά ελπιζω μόνο στην στοιχειώδη ευφυία των ανθρώπων (ναι, ακομα και της Αλέκας). Ο κόσμος έκφραζει μαι απεραντη οργή, υποκωφη αυτή την στιγμή. Το ΚΚΕ ακόμα και πολιτικάντικα να σκεφτεί, θα μπορουσε να την καρπωθεί.

συνεχιζεται

katerina είπε...

Τωρα για τα γελοία.
Φοβάμαι όμως ότι ναι μεν σε εμάς μπορεί να φαινονται όσο γελοια φαινεται η κάθε ηλίθια, απολυτα φάλτσα που βγαινει και τραγουδάει σε ένα talent show, αλλά ο πάγκαλος ειναι σε διατεταγμένη υπηρεσία.

Το ΠΑΣΟΚ, μεσω του Παγκαλου απευθυνεται- συχνά και επιτυχώς- σε συγκεκριμένα κοινά. Δεν έχει ατ κοτσια να το κάνει επισημως και ξαμολάει το μαντροσκυλο βγαινοντας μετά ο Φλουφλης να πει ότι εκφραζει την ...προσωπική του άποψη.

Ο παγκαλος ειναι το απολυτο πολιτικό τιποτα, ένας απλός τραμπουκος. Αλλά απο ποτε οι τραμπουκοι δεν ειναι επικινδυνοι;

Το ...αφες αυτοις, δεν ταιριάζει σε αυτό το μπουλντογκ που βρισκεται σε διατεταγμένη υπηρεσία. Αυτο ας μην το παραβλέψουμε.

Και κάτι τελευταιο, ο πάγκαλος ειναι τόσο ανηθικος που δνε εχει κανένα φραγμό,κανένα προβλημα να γλυψει όπου εφτυνε. Εξαιρετικά χρησιμο για τις εξουσίες αυτό το "προσόν", οι απολυτως ανηθικοι,οι απολυτως αναξιοπρεπεις. Ο παγκαλος ειναι χρησιμος, δνε ειναι τυχαία η θέση.

και κάτι τελευταίο, όποιος πεταξει ένα κοκαλο στον πάγκαλο θα τον ακολουθουσε σαν σκυλι, μεχρι να τον δαγκώσει και αυτόν. Ειδικά για καθηκια σαν και αυτόν, χωρίς τον παραμικρό φραγμό, χωρ΄ςι την παραμικρή αισθηση αξιοπρέπειας, δεν θα με εξεπλητε καθόλου, αν αυριο μεταπηδουσε σε οποιονδηποτε άλλο χωρο, θα ειχε ψωμί για αυτόν. Ακομα και σε κάποιου ειδους Ν.Δ. Ή ότι απομεινει απο αυτήν, ή όπως μετονομαστουν τμηματα της.

You Pay Your Crisis είπε...

Katerina,

μου κανει εντυπωση ποσο ...παιδιαστικα (επειεικης χαρακτηρισμος)συμπεριφερεται αυτο τον καιρο το ΚΚΕ. Μαζευει επανω του οργη, για πρωτη φορα οχι για την ιδεολογια του, οχι γιαυτα που πιστευει, αλλα γιατι περιφρονει αλαζονικα τον κοσμο. Σχεδον ρατσιστικα. Παρ' ολο το θυμο μου μαζι του, παρ' ολο που αν ητανε παιδι μου θα το χαστουκιζα μεχρις εσχατων, θα συνεχιζω να το υπερασπιζομαι, σ' οτι καλο κανει, απεναντι στην ελεεινη φαρα που μας κυβερνα. Δεν θα τους κανω το χατιρι.

Μπορει ο Παγκαλος να ειναι σε διατεταγμενη υπηρεσια, αλλα αυτοι που τον εβαλαν δεν χαρακτηριζονται για την ευφυια τους και για την ποιοτητα τους. Η απηχηση του μπορει να ειναι στα πλεον χαμερπη υποστρωματα, αν αυτα θελουν να προσεταιριστουν με αυτου του ειδους τον ευτελη λαικισμο.

Αυτοι που τον ακουνε, θελω να πιστευω οτι ειναι οι ομοιοι του. Τραμπουκοι και υποκοσμος. Που ετσι κι αλλιως τετοιοι ηταν και τετοιοι θα παραμεινουν. Και να σκεφτεις οτι ειναι και αντιπροεδρος της κυβερνησησς. Ποση αιγλη δινει στην κυβερνηση!

celin είπε...

cynical,
καλα τα γραφεις για το ΚΚΕ.Τωρα δεν ειναι ωρα για απομονωτισμους αλλα για ενοτητα.Το λεμε πολλοι κ ειναι ωρα να το πραξουν ΟΛΑ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΤΗΣ ΑΡΙΣΤΕΡΑΣ.
Αν οχι τωρα,πότε?

Τωρα για τον Παγκαλο,
οχι κ "γραφικό γεροντάκι που με τα χρόνια κατάντησε στραβόξυλο"!!
Ειναι κατι παρα πολυ χειροτερο κ επικινδυνο.Υποδαυλιζει τα πιο χυδαια κ φτηνα αντιαριστερα ενστικτα του ακροατηριου του κ ο σκοπος των λεγομενων του ειναι η δημιουργια εμφυλιοπολεμικου κλιματος.
Δεν ειναι λοιπον καποιο τυχαιο καραγκιοζακι,τον υποτιμα αυτος ο χαρακτηρισμος.Με τον φασιστικο του λογο ειναι εχθρος της δημοκρατιας κ της ελευθεριας.
Εγω δε θα του απαντησω οπως θα του απαντουσε ο Σεν Ζυστ,"καμια ελευθερια για τους εχθρους της ελευθεριας"
Αλλα μπορει αυτη την απαντηση να τη παρουν ολοι μαζι απο τον λαο κ συντομα.
Μπορει βεβαια να εισπραξουν κ μια λαικη καταφαση,ενα ναι σε ολα.
Θα δουμε..

cynical είπε...

celin

ειναι αυτος που λες. Αλλα, καμια φορα εχω την εντυπωση πως καποιον μπορεις να τον ακυρωσεις και αλλιως: υποβαθμιζοντας τον, βγαζοντας τον ξεκουτη, γελοιο, περιγελο των παιδιων.

Στα δικα του ακροατηρια, νοιωθω, οτι αυτη η δευτερη αντιμετωπιση μπορει να ειναι πιο πειστικη...

Αντιθετα αν τον πεις τον παγκαλο, φασιστα, τους συσπειρωνεις.

Τι να πω. Προσπαθω να βρω τον προσφοροτερο τροπο ακυρωσης αυτυ του ατομου.

celin είπε...

cynical,ουτε εγω μπορω να πω οτι εχω βρει τον προσφοροτερο τροπο ακυρωσης αυτυ του ατομου.Μπορει η απαξιωση να ειναι πιο ενδεδειγμενη.
Οσον αφορα τη συσπειρωση του ακροατηριου την οποια απευχεσαι,κ η οποια θα συμβει αν τον αποκαλεσεις φασιστα,
να σου πω μια γνωμη?
Δεν πρεπει να το φοβομαστε αυτο.Ναι,ας συσπειρωθουμε οι υποστηρικτες του Γιωργου κ του ΔΝΤ.
Ας συσπειρωθουμε δυνατα κ συντεταγμενα.
Μπας κ προκαλεσει αυτο μια αντισυσπειρωση,
η οποια αντισυσπειρωση δεν ειναι αλλη παρα αυτη ρημαδα η ενοτητα της Αριστερας την οποια πια προσδοκουμε πολλοι

celin είπε...

"συσπειρωθουνε" φυσικα εννοουσα προηγουμενως κ οχι "συσπειρωθουμε"!!!

vripol είπε...

Από τήν σπαρταριστική ανάρτηση του Τραϊανού, στο "Κομματόσκυλο":

"Πάγκαλε αυτοκτόνησε τώρα που προλαβαίνεις…

http://kommatoskylo.blogspot.com/2010/03/blog-post_11.html


"Είναι μαθηματικά βέβαιο, δηλαδή, ότι κάποιοι Έλληνες αντιστασιακοί ή απλοί αντιδραστικοί συνάντησαν τον Δημιουργό τους πρόωρα, κατόπιν υποδείξεως του παππού Πάγκαλου. "Έκλεισαν" σπίτια Ελλήνων, προκειμένου να παραμένει "φωταγωγημένο" το σπίτι του προδότη.

Αυτά όλα αφορούν και τον ίδιο τον Πάγκαλο ως άτομο. Αν κρίνουμε από την ηλικία του, θα πρέπει για μεγάλο χρονικό διάστημα να μεγάλωνε με γνήσιο γάλα της Βέρμαχτ.
Όταν τα υπόλοιπα Ελληνόπουλα λιμοκτονούσαν, ο μικρός Θόδωρος πρέπει να έμπαινε σε προγράμματα δίαιτας.
Όταν τα υπόλοιπα Ελληνόπουλα έβλεπαν τους μαυροφορεμένους Ες-Ες σαν προσωποποίηση του θανάτου, ο μικρός Θόδωρος έβλεπε "καλούς" ανθρώπους, που μοίραζαν σοκολάτες. Χέρια, που χάιδευαν το κεφάλι του μικρού Θόδωρου, μετά από λίγες ώρες μπορεί να βασάνιζαν Έλληνες πατριώτες. Μέχρι και επιλογές για καλές σπουδές στο Βερολίνο μπορεί να πρόσφεραν αυτοί οι "καλοί" άνθρωποι στον Θόδωρο.

Φυσικό λοιπόν είναι όλοι αυτοί να μισούσαν οικογενειακώς τους αντιδραστικούς Έλληνες και βέβαια το ΕΑΜ. Δεν μπορούσαν να "καταλάβουν" γιατί αυτοί οι "απολίτιστοι" δεν εκτιμούσαν αυτούς τους "καλούς" και γενναιόδωρους μαυροφορεμένους ανθρώπους.
Κάθε επιτυχία της ελληνικής αντίστασης τούς εκνεύριζε, γιατί έκανε αυτούς τους "καλούς" ανθρώπους περισσότερο απαιτητικούς και λιγότερο γενναιόδωρους.
Όσο πιο πολλές σφαίρες έριχνε το ΕΑΜ, τόσο λιγότερες σοκολάτες έπαιρνε ο μικρός Θόδωρος.
Όλα αυτά μέχρι την κατάρρευσή του ναζισμού. Τότε πραγματικά η οικογένεια του Πάγκαλου πρέπει να έζησε τον απόλυτο εφιάλτη της..."

Θανασης Ξ. είπε...

Εγώ πάλι cynical, δεν μπορώ να μην 'υπερασπιστώ' την 'μοναξιά' του ΚΚΕ.
Όταν το ΚΚΕ έχει ρητά διατυπώσει την άποψη πως ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ είναι αστικά κόμματα, πως με τον άλφα ή βήτα τρόπο παίζουν το ίδιο αντιλαϊκό παιχνίδι, όταν έχει το ίδιο το λαμπρό παράδειγμα του Πανελλήνιου ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΙΚΟΥ κινήματος μπροστά του, που πώς ξεκίνησε και πώς κατάντησε, γιατί και με ποιούς να ΣΥΜΠΟΡΕΥΤΕI;;

Και για να μην παρεξηγηθώ, το ΚΚΕ έπρεπε να έχει πολύ ΜΙΚΡΟΤΕΡΟ εκλογικό σώμα απ' αυτό που έχει στις εκλογές και στις δημοσκοπήσεις. Δεν εξηγείται με ιστορικούς όρους το 8%. Τα λάθη, τα εγκλήματα, η ιδεολογική τρύπα, κανονικά έπρεπε να το έχουν εξαφανίσει. Και πρέπει να 'εξαφανιστεί'. Ούτε να προσφέρει έχει κάτι αλλά ούτε με δεδομένη τη δομή του να μεταλλαχθεί. Απλά στην Ελλάδα υπάρχει ακόμη ένας 'ατέλειωτος εμφύλιος' στο μυαλό ορισμένων.

Έχω κι εγώ γράψει μερικές φορές πως η αριστερά οφείλει να περιγράψει πάλι την επανάσταση. Πως το φάντασμα που πλανιόταν κάποτε πάνω απ' την Ευρώπη, πάει μας άφησε χρόνους, ο τάφος του βρίσκεται κάπου εκεί στα γκουλάγκ του Στάλιν και στις στοές κάτω απ' το Βουκουρέστι.
Όμως δεν έχω καμία απολύτως ελπίδα αυτό να το κάνει το ΚΚΕ. Η υπόλοιπη αριστερά μπορεί κάποτε να συμπορευτεί και να πάρει τα πάνω της.
Το ΚΚΕ όχι.


υγ Με τον κ. Πάγκαλο καλύτερα να μην ασχολούμαστε :)))))...

xamogelo είπε...

Κάτι μου λέει ότι θα με βάλεις στον πειρασμό να ανεβάσω ποστ με θέμα την ενότητα... στο mygranma

Νοσφεράτος είπε...

ελαφρως ασχετο αλλά ενδεικτικό της παροσυςη περιπλοκου πολιτικής καταστασεως
τα στερια του εθνλαικισμου στο συνεδριο της Σαμαρικης Δεξιας
http://www.avgi.gr/ArticleActionshow.action?articleID=553870

στρατολατης είπε...

απο στρατολατης

http://stratolatis.blogspot.com/


Μα είναι προφανές ότι για όλα φταίει το ΚΚΕ. Διασπά την Αγία Ενότητα, που ως γνωστόν είναι φάρμακο για κάθε νόσο, αποθαρρύνει τον κόσμο από το να απεργήσει, που αν δεν υπήρχε το ΚΚΕ θα πλημμύριζε τους δρόμους, να μην ξεχάσω δε ότι διώχνει και τους τουρίστες.
Δύο τινά συμβαίνουν με τη στάση του κόσμου απέναντι στο ΚΚΕ: Ή ο οχετός των ΜΜΕ εναντίον του έχει απόλυτη επιτυχία και οι ποικίλων γεύσεων καραμέλες δε λιώνουν με τίποτα ή όλοι έχουν εναποθέσει τις ελπίδες τους σε αυτό και ο καθένας απαιτεί την προσαρμογή του ΚΚΕ στις πεποιθήσεις του.
Άλλο η κριτική κι άλλο η ισοπέδωση. Κι αφού το ΠΑΜΕ, ως τέκνο του ΚΚΕ, φέρει όλες αυτές τις αμαρτίες, παρακαλώ να μου υποδειχτεί ο εναλλακτικός οργανωμένος φορέας αντίστασης στην καταιγίδα κατά των κατεκτημένων εργασιακών δικαιωμάτων.

απο cynical: συγνωμη, που ανεβασα το σχολιο μονη μου, αλλα ο o blogger εβγαζε σφαλμα.

zalion είπε...

Πιστευω πως ο περιορισμος της αντιδρασης στην ενοτητα του ΚΚΕ με την υπολοιπη αριστερα ειναι αδικος για το κοσμο της εργασιας. Θεωρω οτι η κοινωνικη αριστερα ειναι πολυ μεγαλυτερη. Δεν εχει ομως την αφηγηση του μελλοντικου κοσμου για να πιστεψει οτι πρεπει να μπει σε κινηση. Κι οσο θεωρουμε οτι οι κινησεις των απο πανω θα μας ενωσουν τοσο απομακρυνεται η ενοτητα. Η μονη ελπιδα για το ΚΚΕ ειναι η αντιδραση των μελων. Γιατι η κορυφη δε προκειται ποτε να συνδραμει στην ενοτητα. Ειναι βλεπετε που στηριζουν την υπαρξη τους στο υπαρχον στατους. Σιγα μην αφησουν τις θεσεις και την κοινωνικη αναγνωριση για να εμπλακουν με περιεργους ρεβιζιονιστες και προδοτες.
Απο την αλλη κινησεις διαφορων επωνυμων αφ'υψηλου παλι δε πιστευω οτι μπορουν να διαμορφωσουν δυναμικη στους απο κατω. Γιατι οτι κι αν πουν αυτο δε γειωνεται με ορους κοινωνιας αλλα με ορους επικοινωνιας.
Σιγουρα θα μπορουσε να μπει η κοκκινη γραμμη και να σταθουμε ολοι απο πισω της, ελα ομως που αρκετοι διακατεχονται απο τη ψυχωση του μεσσια και της μοναδικης αληθειας.
Συνελευσεις λοιπον απο τους κατω, επιτροπες αντιστασης, αλληλεγγυες πρακτικες, καθημερινη προπαγανδα εναντια στα ψεμματα των υπαλληλων των εφοπλιστων, οργανωση και συντονισμος των κομματων και κινηματων εναντια στο ΔΝΤ. Οσμωση διαφορετικων ιδεολογικων χωρων στη βαση της κοινης δρασης. Να δεις πως το ελεγαν αυτο, πως το ελεγαν.......