Τετάρτη 28 Ιουλίου 2010

Γράμμα προς την Κοινωνία


Αγαπητή μου Κοινωνία,


Σπαράζει η καρδιά μου να σε νοιώθω κάθε λίγο και λιγάκι παίγνιο στα χέρια του καθενός ακοινώνητου νταγλαρά φορτηγατζή, ηλιοκαμένου ναύτη, μούτσου και λιμενεργάτη, του καθενός συντεχνίτη ΜΜΕ-ατζή, διεφθαρμένου ΕΣΥ-ιτη και προνομιούχου ελεγκτή, που σου κόβουν με το έτσι θέλω την πολύτιμη ενημέρωση, τον ήλιο, τον αέρα, την ξαπλώστρα, την υγεία, τη ζωή. Που σου κόβουν το μισθό, και τις συντάξεις, ναι αυτοί σου τα ‘καναν όλα αυτά, που σου κλείνουν την επιχείρηση και σε πετούν στο δρόμο σα σκουπίδι, που αφού έφαγαν και ήπιαν από τις σάρκες σου, ιδίως κάτι ναυτεργάτες τροφαντοί, σου ‘φραξαν και σένα το δρόμο προς την κορυφή, προτάσσοντας τις αηδιαστικές χοντροκοιλιές τους.


Μα τι να σε κάνω που έχασες τον τσαμπουκά σου και κάθισες και λούφαξες σε μια γωνιά, αφήνοντας τον κάθε λιμοκοντόρο των 8:00 να σ’ υπερασπίζεται. Τι κάθεσαι και τους κοιτάς και μυξοκλαίς, κι ανήμπορη αναστενάζεις. Τιμώρησέ τους, Κοινωνία μου! Φράξε και συ το δρόμο σ’ αυτούς που σου τον φράζουν. Κλείδωσε τα γραφεία σου, κατέβασε τα κιουπέγκια απ’ τα μαγαζιά σου, κλείσε το διακόπτη στις μηχανές που σε ορίζουν, κι άσε τους φορτηγατζήδες, τους ναύτες, τους μούτσους και τους λοιπούς να μην ξέρουν από πού τους έρχεται.


Απείργησε και Συ Κοινωνία μου, απείργησε! Μια φορά αυτοί, δέκα εσύ! Μόνο έτσι θα τους εκδικηθείς! Απεργώντας...


4 σχόλια:

de profundis είπε...

εσείς πάντως δεν απεργείτε δύο αναρτήσεις σε μία μέρα ,τέτοια παραγωγικότητα οραματίζονται οι βρικόλακες του ΔΝΤ

cynical είπε...

Για να δωσω ενα παραδειγμα που δεν επαληθευει το αξιωμα "Η απελευθερωση ριχνει τις τιμες".

Το ταξι. Που ειναι πιο φτηνο το ταξι; Στην ελλαδα που ειναι κλειστο το επαγελμα, ή στη Γαλλια, Αγγλια, Γερμανια που ειναι ανοιχτο;

Αλλη εξαιρεση του δογματος: Τι συμβαινει οταν ανοιγουν οι πυλες της αγορας; Καρτελ, μαναρια μου, και μονοπώλια. Ποιος ειπε οτι τις τιμες τις ρυθμιζει ο αγνος και αμολυντος ανταγωνισμος;

Αγυρτες...

ange-ta είπε...

ωραίος ο "εκ βαθέων"

Τωρα, να σου πω την αλήθεια, αν απεργούσε όλη η κοινωνία, μπορεί οι φορτηγατζηδες να ήταν ενάντια.

Οσο για την απελευθέρωση που θα ρίξουν τις τιμές, το ακούω εδω και χρόνια.

Αλλες τιμές θα ρίξουν. Αυτές που πρέπει να υπερασπιστει η κοινωνία, αλλα που με ανοιχτές πόρτες δεν μπορεί να κάνει τίποτα!

cynical είπε...

ange-ta

τι να του πεις τωρα του "εκ βαθεων"... Ζηλευει παιδι μου, ζηλευει!

Καθολου απιθανο με τους φορτηγατζηδες. Αυτο το γραμμα απευθυνεται προς ολους αυτους που δεν απεργουν και αισθανονται θιγμενοι απο τους αλλους που απεργουν. Γιαυτο τους δινω λυση: να εκδικηθουν τους απεργους, απεργωντας και αυτοι. Το συνολικο ομως αποτελεσμα, χωρις να το γνωριζουν θα ειναι ευνοικο για την κοινωνια διοτι θα αντιληφθουν οτι ολοι ειναι απεργοι και οτι μπορουν να ριξουν και την κυβερνηση.

Οπου επεσαν οι τιμες, (και φερνουν σαν παραδειγμα το ανοιγμα των τηλεπικοινωνιων) ο λογος ήταν η τεχνολογια που ευνοησε. Στις αερο-μεταφορες τι εγινε;;

Αααα! Αρχικα επεσαν τα εισητηρια, αλλα μετα.... οι αεροπορικες εταιριες εκαναν καρτελ σε διαφορους συνασπισμους και οι τιμες σημερα ειναι πολυ πολυ ακριβες. Εκτος αν αγορασεις εισητηριο κανενα χρονο πριν.

Καποιος πρεπει να μαζεψει περιπτωσεις μια-μια και να τις αποδομησει.