Τρίτη 25 Ιανουαρίου 2011

Η δύναμη του σεξ


Αν κάτσεις και το καλοσκεφτείς, δεν υπάρχει σκάνδαλο που να συγκρίνεται σε απήχηση και ισχή με το σεξουαλικό, και μάλιστα τώρα, που το σεξ κάθε άλλο παρά κρυμμένο στο ντουλάπι είναι.

Αν και τον Μπερλουσκόνι τον κυνηγάνε χρόνια και χρόνια για ένα σωρό πολιτικές ατασθαλίες, και οικονομικές λαθροχειρίες, χωρίς να έχουν καταφέρει να τον στριμώξουν στα σοβαρά, υπάρχουν ελπίδες ότι θα το κατορθώσουν τώρα, μέσω της γλυκειάς Ρούμπι και των άλλων καλλίγραμμων κοριτσιών των πάρτι "μπούγκα, μπούνγκα".

Αν πάμε λίγο παλιότερα, θα διαπιστωσουμε ότι η σπίλωση και το τρίξιμο της καρέκλας του Κλίντον, δεν ήρθε ούτε από τον πρώτο πόλεμο του κόλπου, ούτε από τις ανθρωπιστικές βόμβες στην πρώην Γιουγκοσλαβία, αλλά από τον μικροσκοπικό λεκέ στο μπλε φόρεμα της μικρής και ανόητης Λιουίνσκι.

Ακόμα παλιότερα, στο 1987 το ξεκούμπωτο παντελόνι του γερουσιαστής Γκάρι Χαρτ, στάθηκε ικανότερο όλων για να τον πετάξει έξω από την κούρσα της προεδρίας στην Αμερική.

Πίσω στα καθ' ημάς, παρακολουθώντας τις προάλλες τη συνέντευξη του Δημοσθένη Παπαδάτου στα κανάλια, σχετικά με τη σύλληψή του από την αντι-τρομοκρατική, παρατήρησα ότι το μπιπ έπεφτε μόνο όταν αναφερόταν στις χυδαιολογίες που εκστόμιζαν προς το πρόσωπό του και όχι όταν περιέγραφε ζωντανά και με κάθε λεπτομέρεια τις πράξεις βιαιαπραγίας που υφίστατο, οι οποίες και αντικειμενικά ήταν οι πιο σοκαριστικές.

Εξ όλων αυτών λοιπόν, καταλήγω στο συμπέρασμα ότι ούτε η Ζήμενς, ούτε το Μνημόνιο, ούτε δικαστικές αποφάσεις, ούτε εθνικές προδοσίες, ούτε οικονομικά σκάνδαλα , ούτε τίποτε απ' αυτά θα σταθούν ικανά να μάς απαλλάξουν από τους ακατανόμαστους.

Μια μόνο μικρή και υπόγεια γκαρσονιέρα, θα έφτανε για να κάνει το θαύμα της...

30 σχόλια:

Ευρυτερος είπε...

Είναι πραγματικά κρίμα ο Μπερλουσκόνι να ανατραπεί όχι γιατί στήριξε τις ιμπεριαλιστικές εκστρατείες των ΗΠΑ ή για την ακραία ρατσιστική και νεοφιλελεύθερη πολιτική του αλλά για ροζ σκάνδαλα (όσο και αν δείχνουν ξεκάθαρα πόσο εκφυλισμένος είναι. ¨Ενας 70άρης μεγιστάνας-πρωθυπουργός να κάνει ρωμαϊκά όργια με ανήλικα κορίτσια....έλεος).

Σημασία έχει η καταδίκη της πολιτικής του Μπερλουσκόνι ή των εγχώριων εκφραστών της και όχι απλά να έχουμε μια εναλλαγή προσώπων που θα συνεχίζουν την ίδια ακριβώς πολιτική χωρίς την ακραία κατάχρηση της πολιτικής και επιχειρηματικής εξουσίας που έκανε ο Μπερλουσκόνι.

cynical είπε...

Ευρυτερε,
ειδες ποσο περιεργος ειναι ο Νομος, και ποιες προτεραιοτητες εχει;

Οποιος και να τον διαδεχτει, ο Μπερλ. δεν θα εχει καταστει δυνατον να καταδικαστει για την αθλια πολιτικη του.

ange-ta είπε...

Οντως!

cynical είπε...

ange-ta

υποκρισια, και θεσμοθετημενη μαλιστα!

Ανώνυμος είπε...

Η δύναμη του σεξ όπως την περιγράδεις σαν μειονέκτημα νάναι της εξουσίας όπότε το ζήτημα είναι ποιό, πού ή τί είναι πλεονέκτημα.

cynical είπε...

γιωργο,

δεν ειναι ουτε πλεονεκτημα ουτε μειονεκτημα.
απλως η νομοθεσια το βλεπει ετσι και παραγνωριζει τα υπολοιπα.

Ανώνυμος είπε...

Δε μοιάζει με συγχωροχάρτι;

ο δείμος του πολίτη είπε...

Γιατί απορείς; Η ηθική των δυτικών κοινωνιών κατά το ήμισυ στηρίζεται στο σεξ και τη χριστιανική αντίληψη. Πέρα από το γαργαλιστικό/κουτσομπολίστικο της υπόθεσης, η μοιχεία θεωρείται στις δυτικού τύπου κοινωνίες ως το μεγαλύτερο προσωπικό σκάνδαλο. Μάλιστα είναι σημαντικότερο από πολιτικές επιλογές που καταστρέφουν λαούς, κρίνεται αυστηρότερα από τη λαϊκή ηθική από ένα οικονομικό σκάνδαλο δωροληψίας. Μάλιστα είναι το μόνο σκάνδαλο που κινητοποιεί τόσο κόσμο, πολίτες κάθε πολιτικής/κομματικής απόχρωσης.

Αντρέας είπε...

Φίλοι καλά και άγια όσα λέτε αλλά πρέπει να παραδεχτούμε και τη δύναμη του πανίσχυρου γενετήσιου ενστίκτου. Εμένα με τράβηξε στο κείμενο το όνομα και η κυρία με το ντεκολτέ, γιατί δεν παραδέχεστε και εσείς ότι αυτό είναι που σας έκανε να ενδιαφερθείτε και όχι με πόσα μοντέλα κοιμάται ο Σίλβιο; Ας μην είμαστε υποκριτές άντρας είναι, επιρρεπής στις σαρκικές απολαύσεις όπως όλοι μας και μεσογειακός τύπος. Μπορεί να είναι γέρος αλλά δεν είναι νεκρός. Περισσότερο τον ζηλεύω παρά τον καταδικάζω.

Swell είπε...

Το όνομα της εικονιζόμενης κυρίας Cynical, το ξέρουμε; Τηλέφωνο έστω;

Tα ίδια με το Μπερλουσκόνι έκανε κι ο δικός μας Αντρέας. Αλλά τότε δεν υπήρχε internet και τα ΜΜΕ ήταν ό,τι είναι και σήμερα. Αργυρώνητα.

Robopsychologist είπε...

@Swell: Bárbara Mori

Και μετά από αυτά τα σχόλια, μπορεί η cynical να πει "I rest my case" :P

cynical είπε...

μπραβο Robo! παιρνεις 10 με τονο.

Swell, λυπάμαι, αλλα θα βαθμολογηθεις με μηδεν!

Θανασης Ξ. είπε...

Αν περιμένουμε Cynical μου, απ' τον ...Γιωργάκη να εμπλακεί σε ροζ σκάνδαλο, μάλλον θα ..αργήσουμε
:))))))))))))))))))))))))

cynical είπε...

θαναση,

φαινομενικα, δυσκολο. Αλλά ποτέ δεν ξερεις...

θα μπορουσε να ηταν και ο αντιπροεδρος. Αλλα αυτο το ενδεχομενο, το βλεπω πιο απιθανο...

Ας το προσεξουν αυτο οι ψηφοφοροι. Σε επομενες εκλογες να κοιταξουν να ψηφισουν ζωηρουληδες για να τους εχουν στο χερι ευκολοτερα!

Ο κοσμος μονο απο αυτα τα σκανδαλα πια συγκινειται. Ισως γιατι τα αλλα τα εχουμε συνηθισει.

de profundis είπε...

Ενας εναλλλακτικός τίτλος θα ηταν το σεξ της δυναμης ,σεξ που γινεται λογω της δυναμης του πλουτου ,της εξουσιας κλπ αλλα αυτο προφανως αγορα αλλη αναρτηση και σηκωνει που μεγαλη κουβεντα.

Νοσφεράτος είπε...

και μένα μουρθε στο μυαλο η προσφατη εξαετια Καραμανλή οπου ουτε σκανδαλο Υποκλοπων , ουτε παραγραφές , ουτε Βατοπέδια, ουτε χιλια μυρια αλλα δενκλονισαν τοσο την σεμνη και ταπεινή διακυβερνηση οσο το Σκανδαλο Ζαχοπουλου (με μονη στη φυλακή για αμποσο διαστημα την πιο αθωα της ιστοριας , μια γυναικα που το μόνο που γυρευε ηταν μια δουλεια)

ο δείμος του πολίτη είπε...

Θα συμφωνήσω απόλυτα με το Νοσφεράτο.

cynical είπε...

Το παράδειγμα Ζαχόπουλου είναι όντως χαρακτηριστικό!

Να μην παραλείψουμε και τους αυστηρους νομους περι σεξουαλικης παρενοχλησης που μπορουν να σε θαψουν εντελώς στην Αμερική.

cynical είπε...

de profundis

εξαρταται. Υπάρχει και το "μ...νι που σέρνει καράβι". Όχι μόνο το ανάποδο.

Greek Rider είπε...

Το θέμα δεν είναι τα ροζ σκάνδαλα του Μπερλουσκόνι αλλά το ότι οι Ιταλοί τον δέχονται να παραμένει στην εξουσία επειδή θεωρούν όλους που δεν έχουν ροζ σκάνδαλα χειρότερους.

Το ίδιο πιστεύω και εγώ. Η Ελλάδα π.χ. θα κυβερνώνταν π.χ. καλύτερα από μια Πετρούλα παρά το υπάρχον πολιτικό προσωπικό.

Μια τσιτσιολίνα ακόμη καλύτερα, θα γελοιοποιούσε άψογα όλα αυτά τα πολιτικά λαμόγια με τις γραβάτες που το παίζουν καθώς πρέπει κύριοι στο ελληνικό κοινοβούλιο.

Υπό την ίδια έννοια είναι πολύ καλύτερα να βλέπει κανείς (αν πρέπει οπωσδήποτε να δει) λάιφ στάιλ ειδήσεις στο STAR παρά "σοβαρές" ειδήσεις και Πρετεντέρη στο Mega.

Σαββίνα είπε...

Aγαπητή Cynical,
η λαϊκή ρήση:"Το μ...ι σέρνει καράβι"
αποτελεί απείκασμα μιας υποκριτικής,ανδροκρατικής κοινωνίας που καμώνεται οτι τάχα
κάποια πονηρά θηλυκά εκμεταλλεύονται τη "φυσική" αθωότητα αφελών ανδρών.Στην ουσία αυτό που... σέρνει το καράβι είναι ο εκτρωματικός εγωισμός καποιων ανδρών,τον οποίο εκτρέφει συστηματικά,στις μέρες μας, ο δημόσιος λόγος και η ,μαζικά, προβαλλόμενη εικόνα για τις έμφυλες σχέσεις.
Λυπάμαι,που ως γυναίκα,έπεσες σ αυτή την παγίδα.

cynical είπε...

Rider,

η παρακμη εχει φτασει σε τετοιο σημαιο, που σε λιγο θα συγκρινεται με της Ρωμης. Πόσο απέχουμε από τον Νερωνα, αν θυμαμαι καλα, που εκανε το άλογο του συγκλιτικο...

cynical είπε...

Σαββινα,

μη το παρεξηγεις. Από ενα σημειο και μετα τα σχολια εχουν πάει προς το σκωπτικό.

Σαββίνα είπε...

O.k.
Κατανοητό.

Χαρ. Αλβερτος είπε...

ΘΑ ΣΥΜΦΩΝΗΣΩ ΑΠΟΛΥΤΑ ΜΕ ΤΟΝ @GREEK RIDER!
Η ΔΕ ΣΤΟΧΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΑΡΧΟΝΤΩΝ ΣΕ ΠΕΡΙΠΤΩΣΕΙΣ ΣΕΞΟΥΑΛΙΚΩΝ ΣΚΑΝΔΑΛΩΝ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΙΝΟΦΑΝΕΣ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ. ΙΣΧΥΣΕ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΚΟΙΝΩΝΙΕΣ ΚΑΙ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΕΠΟΧΕΣ. ΤΑ ΙΣΤΟΡΙΚΑ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑΤΑ ΕΙΝΑΙ ΠΑΡΑ ΠΟΛΛΑ. ΚΑΙ ΕΙΧΑΝ ΚΑΘΟΡΙΣΤΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΣΗΜΑΣΙΑ ΠΑΝΤΑ ΟΤΑΝ, ΚΑΤΩ ΑΠΟ ΟΡΙΣΜΕΝΕΣ ΣΥΝΘΗΚΕΣ, ΑΠΟΚΑΛΥΠΤΟΝΤΑΝ. ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΤΥΧΑΙΑ Η ΕΚΦΡΑΣΗ ΤΟ "Μ..ΝΙ ΣΕΡΝΕΙ ΚΑΡΑΒΙ". ΟΥΤΕ, "Η ΓΥΝΑΙΚΑ ΤΟΥ ΚΑΙΣΑΡΑ ΔΕΝ ΑΡΚΕΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΤΙΜΙΑ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ". ΚΑΤ' ΕΠΕΚΤΑΣΗ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΜΕΓΕΘΟΣ ΙΣΧΥΕ ΓΙΑ ΤΟ ΚΑΙΣΑΡΑ.
ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΛΟΙΠΟΝ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ ΟΦΕΙΛΟΜΕΝΟ, ΕΙΔΙΚΑ, ΣΤΟΝ ΚΑΠΙΤΑΛΙΣΜΟ Η ΤΗ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗ ΗΘΙΚΗ.

cynical είπε...

Tαξιδευτη,

γιατι ομως; Ανορθολογικό, θα έλεγαν και οι φιλοι μας φρουροι της λογικης.

Οταν ο άλλος εμπλεκεται σε χιλιες μυριες αξιοποινες πραξεις, όταν εχει προκαλεσει τοσα κακα, πώς ειναι δυνατον ο κοσμος, αλλα και ο νομος να τσιμπάει σε σεξουαλικά, ουτε καν πταίσματα;

να δεις τωρα που ενω δεν μπορουν να τυλίξουν τον Μπλερ για το Ιρακ, να το κανουν αν σκαλισουν και βρουν οτι απατουσε την Τσερυλ με την καμαριερα της!

Χαρ. Αλβερτος είπε...

ΔΕΝ ΞΕΡΩ ΤΙ ΘΑ ΕΛΕΓΑΝ ΟΙ ΦΡΟΥΡΟΙ ΤΗΣ ΛΟΓΙΚΗΣ. ΕΚΕΙΝΟ ΠΟΥ ΞΕΡΩ ΕΙΝΑΙ ΟΤΙ, ΑΥΤΟ ΣΥΝΕΒΑΙΝΕ ΠΑΝΤΑ ΚΑΙ ΣΥΜΒΑΙΝΕΙ ΑΚΟΜΗ. ΑΝ Η ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΟΡΘΟΛΟΓΙΚΗ Η ΟΧΙ, ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ ΤΗΣ ΠΟΛΙΤΙΚΗΣ ΝΑ ΤΟ ΛΥΣΕΙ. ΑΥΤΗΣ Ο ΚΥΡΙΟΣ ΡΟΛΟΣ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ ΤΗΣ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑΣ. Η (ΟΡΘΗ; ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΙ ΜΗ ΟΡΘΗ;)ΛΟΓΙΚΗ ΚΑΙ Η ΗΘΙΚΗ ΔΕΝ ΕΜΠΙΠΤΟΥΝ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΤΗΣ ΣΦΑΙΡΑ. KAI H ΗΘΙΚΗ, KAI Η ΛΟΓΙΚΗ, ΕΙΝΑΙ ΜΑΚΡΑΝ ΚΑΙ ΠΕΡΑ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΚΟΙΝΩΝΙΚΟ-ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΟ,ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟ,ΘΡΗΣΚΕΥΤΙΚΟ,ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ "ΦΙΛΟΣΟΦΙΚΟ" "ΙΣΜΟ"!
ΩΣ ΓΝΩΣΤΟ, ΑΠΟΤΕΛΟΥΝ ΚΛΑΔΟΥΣ ΤΗΣ ΦΙΛΟ-ΣΟΦΙΑΣ.

Unknown είπε...

Το συμπέρασμα είναι πως ο Χριστοφοράτος δεν πηδούσε!

Χαρ. Αλβερτος είπε...

@ΤΗΕ ΑΒΒΑΝ!

ΜΑΛΛΟΝ ΕΤΣΙ ΕΙΝΑΙ! ΟΙ ΕΠΙΤΥΧΗΜΕΝΟΙ, ΕΞΥΠΝΟΙ ΠΡΑΚΤΟΡΕΣ ΕΙΝΑΙ ΣΥΝΗΘΩΣ ΠΟΛΥ ΠΡΟΣΕΚΤΙΚΟΙ ΣΕ ΤΕΤΟΙΟΥ ΕΙΔΟΥΣ ΠΑΡΑΠΤΩΜΑΤΑ. ΘΥΜΑΜΑΙ, ΟΤΑΝ ΕΚΑΝΑ ΤΗ ΘΗΤΕΙΑ ΜΟΥ, ΚΑΠΟΙΟΝ ΑΞ/ΚΟ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ, ΤΗΝ ΥΠΟΓΡΑΦΗ ΣΑΣ ΚΑΙ ΤΗΝ Ψ... ΣΑΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΞΕΡΕΤΕ ΠΟΥ ΤΗ ΒΑΖΕΤΕ :)
ΓΙ' ΑΥΤΟ, ΚΑΘΟΛΟΥ ΑΠΙΘΑΝΟ ΕΙΝΑΙ, ΛΟΓΩ ΠΑΝΤΕΛΟΥΣ ΕΛΛΕΙΨΗΣ ΕΞΥΠΝΑΔΑΣ ΣΕ ΚΑΠΟΙΟΥΣ... ΟΝΟΜΑΤΑ ΔΕ ΛΕΜΕ, ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΚΙ ΕΔΩ ΠΑΡΟΜΟΙΟ ΦΑΙΝΟΜΕΝΟ - ΩΣ ΑΠΟ ΜΗΧΑΝΗΣ ΘΕΟ... - Μ'ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΙΤΑΛΙΑΣ.
ΟΠΟΤΕ Η ΑΝΑΡΤΗΣΗ ΤΗΣ CYNICAL ΔΕ ΘΑ ΕΙΝΑΙ ΜΙΑ ΠΡΟΦΗΤΕΙΑ;

cynical είπε...

darthiir και ταξιδευτη,

απ' όσους όμως βλέπω γυρω μου, πολιτικους, δεν μπορω να εντοπισω καποιον που θα ηταν επιρρεπής.

βεβαια αυτα καλυπτονται.

Ποιος ηταν βρε αυτος ο αγγλος, ανωτερος δικαστης ηταν, βουλευτης, υπουργος;, που τον ειχαν πιασει στα πρασα με τις ζαρτιερες;