Κυριακή 26 Ιουνίου 2011

Πόσα είναι τα κρατικά έσοδα που έχουν διαγραφεί;

Ζητώ συγνώμη που σάς πρήζω στα νούμερα και τις καμπύλες, αλλά, μάρτυς μου ο θεός, δεν φταίω γω. Αυτά έρχονται και με βρίσκουν, και μάλιστα στην πιο κατάλληλη στιγμή.


Τι λέει η εικόνα; Τα συνηθισμένα. Δις ευρώ, στον κατακόρυφο άξονα, οικονομικά έτη στον οριζόντιο. Και η καμπύλη να παριστάνει τα διαγραφέντα φορολογικά έσοδα ανάμεσα στα έτη 2003-2008.


Καλά ακούσατε: Τα διαγραφέντα! Πόσα είναι αυτά αν κάνουμε τον κόπο να τα αθροίσουμε;


15 δις και 132 εκατ. ευρώ!


Μάλιστα. 15 δις και 132 εκατ. ευρώ χαριστικές διαγραφές σε διάστημα 6 μόνο ετών. Προσέξτε την σταθερή ανοδική πορεία των διαγραφών από το 2005 και μετά, γεγονός που παραπέμπει σε μια συνειδητή και κατ’ εξακολούθηση πολιτική, η οποία ειδικά τα τελευταία χρόνια, του ‘δωσε και κατάλαβε. Ένα πραγματικό πανηγύρι των χαμένων δις.


Τα νούμερα αυτά είναι από τη σελίδα 17 της έκθεσης για το 2008 του Ελεγκτικού Συνεδρίου του Κράτους, με τίτλο:


«Επί του Απολογισμού των εσόδων και εξόδων του Κράτους έτους 2008 και του Γενικού Ισολογισμού της 31ης Δεκεμβρίου 2008, σύμφωνα με το άρθρο 98 παρ. 1 περ. ε΄ σε συνδυασμό με το άρθρο 79 παρ. 7 του Συντάγματος»


Ιδιαίτερη δε μνεία γίνεται για το εξωφρενικό νούμερο

«των 6.086 δις που διαγράφηκαν μόνο το έτος 2008, ποσό αυξημένο από το προηγούμενο οικονομικό έτος κατά ποσοστό 72,94%. Αύξηση, η οποία οφείλεται κυρίως στην 2/08/20.4.2008 απόφαση του Προϊσταμένου της Δ.Ο.Υ. ΦΑΕΕ Αθηνών με την οποία διαγράφηκαν έσοδα 5.511 δις που αφορούσαν πρόστιμα σε βάρος ενός και μόνον οφειλέτη του Δημοσίου (αρ. φακ. 672663)».


Ίσως δεν χρειάζεται να υπενθυμίσουμε ότι ο ένας και μόνος οφειλέτης είναι η «Ακρόπολις Χρηματιστηριακή» για την εμπλοκή της στην υπόθεση των δομημένων ομολόγων, και ότι η όλη ιστορία είχε την υπογραφή του αείμνηστου Αλογοσκούφη. (Γειά σου Γιώργο! Τι γίνεται στο σπίτι, όλοι καλά;)


Μετά απ’ όλα αυτά, και άλλα πολλά, πείτε μου, θα ήταν λογικό να αποδεχόμασταν τα χαράτσια του μεσοπρόθεσμου και να τα πληρώναμε;


Σίγουρα, ΟΧΙ! Τέτοιαν αδικία, ούτε ο θεός δεν θα τη συγχωρήσει…


ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ, Βενιζέλο γομαρόπαιδο, (χαρακτηρισμός που αποδίδεται στον Ξανθούλη), ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΟΥΜΕ!



6 σχόλια:

Greek Rider είπε...

Και αυτοί οι φόροι που ανακοινώθηκαν είναι μόνο η αρχή, αν δείτε σήμερα στην Καθημερινή ο Προβόπουλος λέει δεν έχουμε άλλο χρόνο για "παιχνιδάκια" και πρέπει να πάρουμε τα σοβαρά μέτρα...Οπότε όλα αυτά τα μέτρα ήταν μόνο η αρχή....

cynical είπε...

Rider,

Το ελικοπτερο οσοι προφτασουν, προφτασαν. Οι υπολοιποι, στις κρεμαλες!

Δεν υπάρχει ουτε μια περιπτωση να προχωρησει το σχεδιο απροσκοπτα. Θα παμε ως ενα σημειο με μικρες εδω κι εκει εξεγερσεις, και καποια στιγμη, μετα τους πρωτους νεκρους τα πραγματα θα παρουν αλλη τροπη.

Πιστευω οτι το σπρωχνουν προς τα κει. Αλλωστε, δεν μπορουν και δεν θελουν να κανουν και τιποτε αλλο.

Ανώνυμος είπε...

Τα μετρα αυτοι οι απιστευτοι τυποι πως τα εννοουν?Οτι πρεπει να μας αφησουν ρεστους και ταπι δηλαδη?Ωραια πες πως μας τα πηραν ολα...Μετα?!

Οχι...Θα τους παρει ο διαλος.

cynical είπε...

Τα αδιανοητα σκληρα μετρα λιτοτητας, δεν εχουν αλλο σκοπο παρα να δρασουν αποτρεπτικα προς αλλους λαους, που αντιμετωπιζουν παρομοια προβληματα (Ιρλανδους, Πορτογαλους, ισπανους, Ιταλους, Βρετανους, και παει λεγοντας), να σηκωσουν κεφαλι.

Δεν υπάρχει ουτε ενας περα απο τη συμμορια των πολιτικων και των τραπεζιτων της ΕΕ/ΟΝΕ, που να πιστευει οτι η υφεση θα φερει ανακαμψη. Γιατι η ολη ιδεα παει περα κι απο την ιδια τη λογικη.

Προφανως και η ανακαμψη, σαν αριθμος αυξησης του ΑΕΠ, θα επελθη οταν το ΑΕΠ θα εχει πεσει τοσο ωστε να εχει η πλειονοτητα εξαθλιωθει. Οπως συμβαινει και μετα απο ενα πολεμο.

Οταν διατεινονται οτι η λιτοτητα φερνει ανακαμψη παραλειπουν να αναφερουν μετα απο ποσες δεκαετιες αυτο θα συμβει και μετα απο ποσες γενιες που θα εχουν περιθωριοποιηθει.

Τα εχγωρια πουλημενα τομαρια, δεν νοιαζονται. Εκτελουν συμβολαια. Τα οποια και θα εξαργυρωσουν, αν δεν το κανουν ηδη.

Και ρωτω:

Ποιοι προσποριζονται τις προμηθειες απο τα δανεια μαμουθ που παιρνει η Ελλαδα; Τα δανεια αυτα διακομιζονται οχι μεσα σε σακούλες, αλλα μεσω μεσαζοντων, μεσω τραπεζων κι εγω δεν ξερω μεσω ποιων. Ολοι αυτοι παιρνουν προμηθειες.

Ποιο ειναι αυτό το κύκλωμα;

cynical είπε...

dreamer

δες ανακοινωση του ΥΠΟΙΚ:

Ανακοίνωση για την υπόθεση διαγραφής προστίμου της «Ακρόπολις Χρηματιστηριακής Α.Ε.Π.Ε.Υ.»:
Thursday January 28, 2010 02:00 PM

Κατά την χθεσινή συζήτηση στην Επιτροπή Απολογισμού και Γενικού Ισολογισμού του Κράτους και Ελέγχου της Εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του Κράτους, του έτους 2008,...

ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΔΙΑΓΡΑΦΗΣ ΠΡΟΣΤΙΜΟΥ ΤΗΣ «ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗΣ Α.Ε.Π.Ε.Υ.»:

ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ
ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΩΝ
ΝΙΚΗΣ 5-7
10180 ΑΘΗΝΑ
ΓΡΑΦΕΙΟ ΤΥΠΟΥ TΗΛ.: 210-3332551/2
FAX: 210-3332559
e-mail : press@mnec.gr

Αθήνα, 28 Ιανουαρίου 2010

Ανακοίνωση για την υπόθεση διαγραφής προστίμου της «Ακρόπολις Χρηματιστηριακής Α.Ε.Π.Ε.Υ.»:
Κατά την χθεσινή συζήτηση στην Επιτροπή Απολογισμού και Γενικού Ισολογισμού του Κράτους και Ελέγχου της Εκτέλεσης του Προϋπολογισμού του Κράτους, του έτους 2008, ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ, κ. Δ. Κουσελάς, έθεσε το ερώτημα ποιος είναι ο οφειλέτης, στον οποίο αναφέρεται η έκθεση του Ελεγκτικού Συνεδρίου στη σελίδα 17, «του οποίου με απόφαση (2/08/10.4.2008) του Προϊστάμενου ΔΟΥ ΦΑΕΕ Αθηνών διαγράφηκαν πρόστιμα ύψους 5.511.351.867 ευρώ». Το ίδιο ερώτημα έθεσαν και βουλευτές άλλων παρατάξεων.

Ο Υφυπουργός Οικονομικών, κ. Φ. Σαχινίδης, απάντησε, ότι ο οφειλέτης είναι η ΑΚΡΟΠΟΛΙΣ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΗ Α.Χ.Ε.Π.Ε.Υ. και ότι βρίσκεται σε εξέλιξη έρευνα από τον αρμόδιο Οικονομικό Επιθεωρητή.

Ο κ. Σαχινίδης επιφυλάχθηκε να ενημερώσει το Σώμα αναλυτικά κατά τη συζήτηση στην Ολομέλεια.

Ανώνυμος είπε...

Φυσικά 5δις χρέος δεν έπρεπε να το διαγράψουν έπρεπε να το διπλασιασουν

Αχχ συνικαλ μου πόσο αφελής είσαι

Δεν τους το έβαζαν 350δις να ξεχρεωνε το κράτος μονομιας ??