Τετάρτη 15 Φεβρουαρίου 2012

Εκεί κάτω στο Eurogroup έχουν πολύ μεγάλη πλάκα...


Με το "ό,τι θυμούνται χαίρονται" μού έμοιασε η αποψινή τηλε-συγκέντρωση του Eurogroup.

Βλέποντας τον παρακάτω κατάλογο με τις καινούργιες απαιτήσεις τους, το μόνο συμπέρασμα που έβγαλα είναι ότι οι άνθρωποι εκεί πέρα έχουν πάρα πολύ χιούμορ και το διασκεδάζουν. Και τους είχα παρεξηγήσει!

Όπως είχα παρεξηγήσει και τον Μπάμπη, βρε, του ΣΚΑΙ. Κι αυτός πλάκα κάνει όταν λέει και ξαναλέει ότι δεν είμαστε σοβαροί, που δεν είμαστε συνεπείς στις υποχρεώσεις μας.

Φαίνεται δεν κατάλαβαν τι έδειχνε η τηλεόραση την Κυριακή το βράδυ. Θα το πήραν φαίνεται για κανένα νέο επεισόδιο της Πάτυ.

Δεν πειράζει. Τους κατανοούμε και συνεχίζουμε. Με κέφι!


Ιδού το νέο μενού του Eurogroup. Κι αυτό είναι μονάχα το πρώτο πιάτο.

Να υπογράψει και το ΚΚΕ.


Να υπογράψει και ο ΣΥΡΙΖΑ.


Να υπογράψει και η Ανταρσύα.


Να υπογράψει κι ο Καζάκης.


Να εγκατασταθεί μόνιμα η Τρόικα στην Αθήνα, δηλαδή στα υπουργεία.


Να υπάρχει απ’ ευθείας έλεγχος του προϋπολογισμού.


Να αναβληθούν οι εκλογές, μέχρι νεωτέρας.


Να ανοίξει εγγυητικός λογαριασμός για την απ’ ευθείας αποπληρωμή του χρέους, χωρίς να χρειάζεται να περνάει μέσα από την Ελλάδα ούτε ένα ευρώ. Σε μας θα αποστέλλεται μόνο η λυπητερή.


Φαντάζομαι, ότι μέχρι τη Δευτέρα θα έχουν καταρτίσει και το πρώτο πιάτο. Δεν μπορεί, μέχρι το επιδόρπιο θα έχουν πια καταλάβει...


5 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Προσωπικά δεν εμπιστεύομαι τίποτα από όλα αυτά. Τα περισσότερα έχουν αποδειχθεί ένα κακόγουστο θέατρο και μία επικοινωνιακή πλεκτάνη. Στόχος μετά τα επεισόδια της Κυριακής είναι να μειώσουν -ακριβώς επειδή είδαν τι έγινε- τη δύναμη της αριστεράς (ΚΚΕ, ΣΥΡΙΖΑ) μέσα από τον τάχα επιμερισμό ευθυνών. Και ήδη τούτο επιχειρείται στο όνομα του συντεχνιασμού κλπ από την πλευρά της ΔΗΜΑΡ και ΜΜΕ... Δεν έχει σημασία αν κάνει η αριστερά κυβέρνηση ή όχι. Σημασία έχει να ενισχυθούν οι αστικοί κομματικοί σχηματισμοί σε εκλογικό βάρος της αριστεράς.

Ανώνυμος είπε...

κι εκεί πάνω πλάκα κι εδώ κάτω πλάκα, όταν συγκρουσθούν οι δυο πλάκες δεν θα μείνει τίποτε όρθιο πάνω τους

ΚΚΜ

cynical είπε...

Καλό! και καλώς τον!

spiral architect είπε...

Άιντε να παστώσω λίγο το κοπίδι γιατί έχω (ακόμα!) δουλειά:

Πανικός, με την θετική σημασία της λέξης, στα κόμματα της Βουλής που δεν συμμετέχουν στην κυβέρνηση της τρόϊκας, μετά την δήλωση της Κομισιόν, ότι θα ζητηθούν από όλα τα κόμματα και όχι μόνο από πασόκ και νδ έγγραφες εγγυήσεις για να εγκριθεί το νέο μπουκέτο στήριξης.

Ο λαϊκός ορθόδοξος ΟυουΟυουΟυου ανακοίνωσε ότι δεν υπογράφει με τίποτα, αλλά μπορεί και να υπογράψει, εξαρτάται που ανήκουν οι Βορίδης-Γεωργιάδης και τι ποσοστά δίνουν οι νέες δημοσκοπίσεις στο κόμμα.

Η Ντόρα έχει υπογράψει ήδη για κακό και για κακό εδώ και καιρό και θα στείλει την εγγύηση με δικά της έξοδα με κουρίερ.

Ο Φωτάκης ο Κουβέλης σκέφτεται να υπογράψει, αλλά όχι από πεποίθηση, αλλά μόνο από ευγένεια, πολύ ευγενής ο πρόεδρος της ΔΗΜΑΡ βλέπετε.

Ο Αλέξης Τσίπρας δήλωσε ότι αυτοί που ζητάνε έγγραφες εγγυήσεις είναι κουκουλοφόροι με γραβάτα και ότι προτιμάει να κάνει εκλογική συμμαχία με το ΚΚΕ, και ότι όλα δείχνουν ότι αυτό θα γίνει σύντομα, και ότι άμα δεν έβγαζε σπυράκια στην ιδέα το ΚΚΕ και δεν ήταν 1500% κατά της ιδέας, αυτό θα είχε γίνει ήδη πραγματικότητα. Πάντως ο Τσίπρας δεν πρόκειται να υπογράψει, ακόμα και αν απειλήσει με επάνοδο στον Συνασπισμό ο Φωτάκης ο Κουβέλης.

Το ΚΚΕ τέλος αποφάσισε με ψήφους 150 υπέρ και -2 κατά (περίπου 120% υπέρ δηλαδή) να μην υπογράψει, να μην δεχτεί δηλαδή την πρόταση του βουλευτή του Γιώργου Μαυρίκου, ο οποίος πρότεινε να υπογράψει η Αλέκα Παπαρήγα την εγγύηση, υπό την προϋπόθεση να αναλάβει η υπεύθυνη του είδους, Άννα Διαμαντοπούλου, τα έξοδα των 630 αναγκαίων φωτοτυπιών της εγγυητικής επιστολής και το δέσιμό τους σε έναν τόμο, του οποίου αποστολή αναλαμβάνει ο ίδιος ο Μαυρίκος. "Αεροπορικώς" μάλιστα!

Δεν συμφωνώ, και μάλλον θα σχηματίσω φράξια μόνος μου, και θα χάσει ο κήπος της μαρξιστικής-λενινιστικής κοσμοθεωρίας τον πιό πολύτιμο βράχο του...

(από το μπλογκ του Βραχόχηπου)

κοπροσκυλο είπε...

Η μεγαλη πλακα ειναι οτι δεν ξερουν με ποιους μπλεξανε...ευχομαι σε λιγο να το καταλαβουν.