Παρασκευή 14 Σεπτεμβρίου 2012

Θεσμοθετημένη Ανθρωποφαγία



Η Χρυσή Αυγή καλπάζει και παίρνει τον Νόμο στα χέρια της, «εφαρμόζοντάς» τον, όπου θάλει και κατά πως θέλει. Το καλό είναι ότι μεγάλο μέρος της κοινωνίας αντιδρά, το κακό όμως είναι ότι ένα σημαντικό κομμάτι της, το καλοβλέπει. Η κυβέρνηση φαίνεται προς το παρόν να αντιδρά, δεν θέλει όμως και πολύ, ν’ αλλάξουν οι συσχετισμοί, το φαινόμενο να γενικευτεί και σιγά-σιγά να γίνει η αγουρίδα, μέλι. Ο κοινωνικός κανιβαλισμός δεν είναι φαινόμενο αυτοφυές, αλλά καλλιεργείται με επιμέλεια και στοργή, καιρό τώρα, στα θερμοκήπια των ΜΜΕ και των όποιων κυβερνητικών φερέφωνων.  

Στην προσπάθειά τους, οι κυβερνήσεις των τελευταίων χρόνων, να πιάσουν τη μικρή φοροδιαφυγή, γιατί η μεγάλη είναι ιερή και ανέγγιχτη, νομοθετούν το χαφιεδισμό, δηλαδή τις ανώνυμες καταγγελίες πολιτών ενάντια σε όποιον υποπτεύονται ότι ζει πάνω από τις δυνατότητες, τις οποίες, ο πάσα εις νομίζει ότι μπορεί να να σταθμίσει επακριβώς, με μόνα εργαλεία το κουτσουμπολιό, και το μπανιστήρι στα ξένα οικοξενειακά ενδότερα. Τελευταία δε, κυοφορείται και η ιδέα της χρηματικής επιβράβευσης με ένα μέρος των χρημάτων που το κράτος κατορθώσει ν’ ανακτήσει, στις περιπτώσεις εκείνες των πολιτών, που οι υποψίες τους επί των γειτόνων επιβεβαιωθούν. Με τον τρόπο αυτό, και εφ’ όσον η λαμπρή αυτή ιδέα τελεσφορήσει, οι πολίτες-επιτηρητές, με το ιδιαίτερο μαντικό χάρισμα, θα μπορούν να αυξάνουν τα εισοδήματά τους και να προβαίνουν σε κερδοφόρες επενδύσεις σε μεγαλύτερης εμβέλειας τηλεσκόπια. Έτσι, οι φοροφυγάδες θα μπορούν να αντιμετωπιστούν με την ίδια αποτελεσματικότητα, όπως αντιμετωπίζονταν και οι κομμουνισταί σε παλιότερες ένδοξες εποχές της χώρας μας, με την συνδρομή πάντα, κάποιων άλλων διορατικών πολιτών.

Η Βρετανία, σύμφωνα με τον Economist (8/9/12), έχει εξελιχθεί σε μια ιδιαιτέρως ξενοφοβική χώρα, με υψηλή θερμοκρασία ξενοφοβίας και ξενοφαγίας, υψηλότερη απ’ όποια άλλη πολιτισμένη ευρωπαϊκή χώρα. Ο Κάμερον, ανησυχεί ιδιατέρως για την εισροή μεταναστών και έχει βάλει τον δείκτη ανοχής στο νούμερο των 100,000 ετησίως,  ως το 2015. Πρόσφατα στατιστικά στοιχεία έδειξαν ότι η καθαρή εισροή για το 2011 ήταν 216,000, άρα προτίθεται να κόψει τους μισούς, μπας και η βρετανική κοινωνία εξευμενιστεί μπροστά στην αυξανόμενη ανεργία και την προοπτική μετανάστευσης σε άλλες τρίτες χώρες, εκτός. Παρεμπιπτόντως, οι Βρετανοί τελευταία, μεταναστεύουν σε πολύ μεγαλύτερα ποσοστά, απ’ ότι οι υπόλοιποι λαοί της Ευρωπαϊκής Ένωσης είτε για αναζήτηση εργασίας, είτε για σπουδές, ιδιαίτερα μετά τον τριπλασιασμό των διδάκτρων στις 9,000 λίρες το χρόνο.   

Επειδή, όμως και κάτω και από τις καλύτερες προϋποθέσεις, η μείωση που ονειρεύεται ο Κάμερον είναι δύσκολο να επιτευχθεί, αυτό που σοφίστηκε ήταν αφ΄ενός να βάλει όρια στον αριθμό των ξένων, εκτός ΕΕ, φοιτητών που έρχονται για σπουδές στα βρετανικά πανεπιστήμια, και να απαγορεύσει ταυτόχρονα την παράταση της διαμονής τους μετά το πέρας των σπουδών, αφ’ ετέρου να καταστήσει τα ίδια τα πανεπιστήμια υπεύθυνα για τις περιπτώσεις που κάποιοι από τους φοιτητές που αποφοίτησαν δεν επέστρεψαν στις πατρίδες τους. Ουσιαστικά, η Βρετανική κυβέρνηση επιδιώκει να μεταθέσει το πρόβλημα της επιτήρησης των συνόρων της χώρας και της αστυνόμευσης των αποφοίτων, στους ίδιους τους πανεπιστημιακούς δασκάλους.  Να τους δίνει, δηλαδή, την άδεια να εισβάλουν σε σπίτια αλλοδαπών, να τους σταματούν στο δρόμο και στις pub και να τσεκάρουν μαζί με τα διάφορα άλλα έγγραφα και το αν απέκτησαν πτυχίο και πότε!

Για του λόγου το αληθές, πρόβα τζενεράλε έγινε στις 26 Αυγούστου, οπότε και η υπηρεσία επιτήρησης συνόρων ανακάλεσε την άδεια του London Metropolitan University να δέχεται και να διδάσκει φοιτητές εκτός ΕΕ, για το λόγο ότι μερικοί από αυτούς δεν είχαν τις πρέπουσες βίζες εισόδου.

Η βρετανική ακροδεξιά, μπορεί να κοιμάται ήσυχη. Και η δική μας επίσης, 




6 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

Αυτό που ονομάζεις μικρή φοροδιαφυγή, είναι στην ουσία η μεγάλη. Εκατομμύρια πολίτες φοροδιαφεύγουν, αθροιστικά, αυτή η φοροδιαφυγή είναι υπερδιπλάσια της μεγάλης. Πρέπει να καταπολεμηθούν και οι δύο.

cynical είπε...

Αυτο ειναι εικασια, διοτι δεν καθισε κανεις να αθροισει τη μικρη και τη μεγαλη φοροδιαφυγη. Αλλα, ακομα και αν ηταν ισοδυνεμες απο οικονομικη αποψη, η μεγαλη φοροδιαφυγη εχει πολυ μεγαλυτερο βαρος, διοτι αποτελει απορροια της διαπλοκης με την πολιτικη εξουσια με ολες τις συνεπειες για τη δημοκρατια.
Η μικρη, ειναι αποτελεσμα της μεγαλης φοροδιαφυγης και της ολοκληρωτικης σηψης της πολιτικης.

Το θεμα ομως και το νοημα του ποστ δεν ηταν αυτο.

Ανώνυμος είπε...

Να σου πω την αλήθεια το ποστ είναι λίγο ασυνάρτητο και δεν βγάζει και πολύ νόημα. Ο χαφιεδισμός δεν συνδέεται με τον φασισμό. Αυτοί που τον "τερμάτισαν" ήταν οι κομμουνιστές. Για αυτό σχολίασα το θέμα της φοροδιαφυγής. Διαφωνώ με την άποψη σου πάντως.

cynical είπε...

Για να σε βοηθησω, αναφερω τρια παραδειγματα, καινοφανη, που δειχνουν την ταση του κρατους να αναθετει την αστυνομευση διαχυτα και αυθαιρετα σε διαφορες κατηγοριες πολιτων.

Φυσικα τετοιες τασεις δεν ειναι ξενες με το πνευμα της ακρας ακροδεξιας.

Ανώνυμος είπε...

Ούτε με το πνεύμα της ακροαριστεράς. Οπότε ποιο είναι το ζήτημα;
Άλλα είναι τα στοιχεία που χαρακτηρίζουν τους ακροδεξιούς, τα ξέρεις, ατυχές το άρθρο, καληνύχτα.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Η νέα εκδοχή του νεοφιλελευθερισμού υιοθετεί όλο και πιο εθνικιστικά χαρακτηρηστικά (σε οξύμωρο σχήμα προς την υιοθέτηση της οικονομικής παγκοσμιοποίησης), όλο και στενά στα όρια του εθνικού κράτους.