Κυριακή 13 Ιανουαρίου 2013

Ο Κουίσλινγκ Σαμαράς, ο Κουίσλινγκ Βενιζέλος και ο Κουίσλινγκ Κουβέλης...


...η μοίρα τ' όρισε,  αύριο Δευτέρα 14-1-2013, ν' αναβιώσουν την αρχέγονη παράδοση των Εφιαλτών, καθώς θα υπογράφουν με χέρι σταθερό σαν του δολοφόνου,  το παρακάτω:




όπως άλλωστε έκαναν οι προκάτοχοί τους το Μάρτιο, και οι προκάτοχοι των προκατόχων τους τα προηγούμενα χρόνια των μνημονίων και των προ-προηγούμενων χρόνων της κατοχής και των ακόμα πιο πίσω χρόνων. 
  
Μα θα μου πείτε, θα έρθει κάποτε η Ιστορία να τους κρίνει, θα τους βρει λερούς μ' όλου του κόσμου τα εγκλήματα στην πλάτη και θα τους βάλει στη θέση που τους αξίζει, με φόντο τα συντρίμμια που αφήσανε και τις τιμωρίες που δεν δόθηκαν όσο τα πράγματα ήταν ακόμα ζεστά. 

Στ' αρχίδια μας η Ιστορία. Αυτά είναι για τους θρησκόληπτους, που βολεύονται να αφήνουν το σήμερα να γλιστρά σε ένα απροσδιόριστο και μακρινό αύριο, όπου όλα τάχατες τότε θα κριθούν συνολικά. Μέχρι τότε όμως όλοι μας θάμαστε νεκροί, και οι απόγονοι δεν θα θυμούνται, το πολύ πολύ κάποιο ευαίσθητο τρισέγγονο να φτύσει με σιχασιά στον τάφο του προγόνου του. Ούτε καν οι ιστορικοί δεν θ' ασχολούνται. Ελάχιστα τα δημοσιεύματα, τα πιο πολλά περιθωριακά, άνευρα και χλιαρά, κι ο κόσμος ακινητοποιημένος και αναίσθητος, βουβός και μοιραίος. 

Στ' αρχίδια του κι αυτουνού. 

Ο πόλεμος λένε αποκτηνώνει, αφυδατώνει από αισθήματα και συναισθήματα, μπλοκάρει τις σκέψεις, ακρωτηριάζει τη βούληση και την ελπίδα, εξοντώνει τα κίνητρα και τις προσδοκίες, στήνει γύρω απ' τον καθένα τείχη, κονταίνει τις κινήσεις του σώματος και του μυαλού, μικραίνει τις χειρονομίες, συρρικνώνει το ανθρώπινο και μεγεθύνει το ζωώδες.     

Κι εμείς τώρα έχουμε πόλεμο. Τι κι αν δεν πέφτουν βόμβες από πάνω. Αυτό που μαρτυράει πότε υπάρχει πόλεμος και πότε όχι, είναι τα θύματα. Κι όταν τα θύματα είναι πολλά, κι όταν υπάρχει θύτης και όχι κάποιο γεγονός φυσικό και θεόσταλτο, τότε ναι, υπάρχει πόλεμος.  Και κρίμα στους λαούς που λιποψύχησαν, που τσλαπατήθηκαν, που αφέθηκαν να λεηλατηθούν και μάλιστα αμαχητί και συναινετικά. Όποιες και να είναι οι εξελίξεις, τίποτε το καλό δεν προμηνύεται για το μέλλον.

14 σχόλια:

spiral architect είπε...

Σκατά στους τάφους των Κουίσλιγκ!
(σα τη σκατόγρια βρίζω, γμτ!)

cynical είπε...

εγω να δεις πως βριζω και ποσα σβηνω πριν αναρτησω κατι.

Kimkar είπε...

Που να τους κοπεί το χέρι και να βγάλουν το κακό σπυρί στον κώλο! Λες και είναι δικά τους οι αλήτες...

cynical είπε...

Παντως τωρα που θα τα ιδιωτικοποιησουν ολα, οταν ερθουν οι δανειστες να κατασχεσουν, δεν θα βρουνε τιποτε. Ολα θα ανηκουν σε αλλους.

Ετσι νομιζουν θα αποφυγουν τη φυλακη

κοπροσκυλο είπε...


Ο πόλεμος λένε αποκτηνώνει, αφυδατώνει από αισθήματα και συναισθήματα, μπλοκάρει τις σκέψεις, ακρωτηριάζει τη βούληση και την ελπίδα, εξοντώνει τα κίνητρα και τις προσδοκίες, στήνει γύρω απ' τον καθένα τείχη, κονταίνει τις κινήσεις του σώματος και του μυαλού, μικραίνει τις χειρονομίες, συρρικνώνει το ανθρώπινο και μεγεθύνει το ζωώδες.

Κι εμείς τώρα έχουμε πόλεμο. Μπραβο σου cynical εισαι οαση...

cynical είπε...

και λιγα ειπα. Ο καθενας αν συμπληρωνε πως νοιωθει, θα γεμιζαν βιβλιοθηκες.

Πολεμος από ποιους; Απ' τα παρταλια της πολιτικης.

Alexandros Raskolnick είπε...

Ο σεβασμός σε αντισυνταγματικούς νόμους δεν είναι υποχρέωση των Ελλήνων.


Το αντίθετο είναι υποχρέωση των εντίμων Ελλήνων, όσων θυμόμαστε εκείνο το περιβόητο ακροτελεύτιο: «Η τήρηση του Συντάγματος επαφίεται στον πατριωτισμό των Ελλήνων». Ισχύει ακόμα!


http://my-pillow-book.blogspot.gr/2013/01/in-force.html

spiral architect είπε...

"Είναι φανερό ότι η μόνη ελπίδα των μεταρρυθμιστών είναι οι όροι του μνημόνιου. Αν οι Ευρωπαίοι καταφέρουν και επιβάλλουν δραστικές μεταρρυθμίσεις έχουμε πιθανότητες να ζούμε σε ένα χρόνο σε διαφορετικό περιβάλλον."

Η ακροτελεύτια παράγραφος σε ανάρτηση γνωστού αριστερού μπλογκ. Λινκ δεν βάζω, έξυπνη είσαι, μπορείς να το βρεις.

cynical είπε...

Α! καταλαβα!

spiral architect είπε...

Διάβασέ το, έχει ενδιαφέρον:
Το Μαντάτο Ριλό και άλλα μεσογεναριάτικα μεζεδάκια
Το μπέρδεμα μεταξύ Αναγκαστικού Δικαίου δια στόματος Μανιτάκη και του Μαντάτου Ριλό δια της γραφίδας αγράμματου δημοσιογράφου.
(λολ!)

Πειραχτήρι είπε...

@ spiral architect 14/1 8.17 π.μ.
Μ' αγαπά, δεν μ' αγαπά... Μ' αγαπά, δεν μ' αγαπά... Μάδησε την μαργαρίτα...

spiral architect είπε...

Ο κύριος Οικονόμου (ΡΗΜΑΔ) θεωρεί ότι όσοι δεν έχουν εισόδημα είναι πεθαμένοι, και όσοι είναι εν ζωή έχουν κάποιο εισόδημα, το οποίο καλώς το κράτος θέλει να φορολογήσει.

Napo είπε...

προκειται για απαραιτητες δηλωσεις τυπικου και συμβολικου χαρακτηρα και καμια ουσιαστικης σημασιας

φυσικα αυτο δινει δικαιωμα σε πολλους να βρισκουν αποκουμπι για νεα κλαψουρα για δηθεν απωλεια εθνικης κυριαρχιας

ειναι τοσο αστειο να βλεπεις την διεθνιστικη αριστερα να αποκαλει δοσιλογους και προδοτες τους εθνικιστες

εντωμεταξυ αφθονο ρεει το νερο στο μυλο της χρυσης ομελετας

φυσικα του χρονου που θα ειναι αξιωματικη αντιπολιτευση ολοι θα αναρωτιουνται ποιος τους εφερε και τους νομιμοποιησε ιδεολογικα και πολιτικα

λογικο αλλωστε αφου η δημαγωγια και ο λαικισμος δεν ασχολειται με επιχειρηματα και δεδομενα

π.χ. απο που και ως που καταργηται η εθνικη κυριαρχια οταν ανα πασα στιγμη το εθνικο μας κοινοβουλιο μπορει να ψηφισει και να καταργησει το μνημονιο σε μιση ωρα?

τι να κανουμε παιδια υπαρχουν λαικιστες και στα κοινοβουλια των εταιρων μας

cynical είπε...

Περα σπ' τις εξυπναδες, υπαρχει και το αγγλικο δικαιο, γλυκεια μου.