Κυριακή 3 Φεβρουαρίου 2013

Η Ελλάδα πάει χρηματιστήριο!

Το ΤΑΙΠΕΔ δεν αποτελεί ταμείο αξιοποίησης δημόσιας περιουσίας, αλλά εγκληματική οργάνωση, που δρα ως το επιχειρησιακό όπλο της εγκληματικής συγκυβέρνησης.

Μετά την παραίτηση της Ελλάδας, ανεπιφύλακτα και αμετάκλητα από κάθε δικαίωμα ασυλίας, παραίτηση για την οποία πρέπει να καταδικαστούν όσοι την υπέγραψαν, στις ίδιες Πράξεις Νομοθετικού Περιεχομένου, (σελ. 110), υπάρχει γραπτή δέσμευση και για την τιτλοποίηση όλων των περιουσιακών στοιχείων του κράτους, στα οποία περιλαμβάνονται μετοχές δημοσίων επιχειρήσεων, οικόπεδα, ακίνητα, κτήρια, δικαιώματα αποθήκευσης φυσικού αερίου, κ.α. 

Τα ομόλογα αυτά, θα αξιολογηθούν από δυο τουλάχιστον οίκους και θα διατεθούν στις αγορές με επιτόκιο ίσο με αυτό της δόσης επαναγοράς του χρέους.

Με το σχέδιο αυτό πρόκειται να τιτλοποιηθούν όσα από τα 80,000 ακίνητα δεν καταφέρουν να πουληθούν άμεσα, και όλα τα οικόπεδα κατά μήκος του Παράκτιου Αττικού Μετώπου από το Φάληρο, μέχρι το Σούνιο, με εξαίρεση τα φιλέτα του Ελληνικού, του Αστέρα και των Αλυκών Αναβύσσου, τα οποία θα πωληθούν ξεχωριστά.

Με την τιτλοποίηση, δηλαδή τον κατατεμαχισμό ενός εκάστου των οικοπέδων και ακινήτων σε απειροελάχιστα μερίδια και το ξαναπακετάρισμά τους σε ομόλογα διαφορετικής σύνθεσης και διαβάθμισης ποιότητας, ολόκληρη η πατρίδα μας θα εξανεμιστεί και θα διαλυθεί  σε σκόνη, κόκκοι της οποία θα επικάθονται πλέον στα ταμπλό των απανταχού χρηματιστηρίων, τα οποία και θα κερδοσκοπούν στο πτώμα της.

Με την πράξη αυτή, η Ελλάδα παύει ουσιαστικά να υπάρχει, όχι πλέον σαν ανεξάρτητο κράτος, αλλά και σαν φυσική υπόσταση. 





7 σχόλια:

spiral architect είπε...

Με ένα αντίστοιχο ΤΑΙΠΕΑΙ (Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας Ακινήτων Ιδιωτών) θα αξιοποιηθούν τα ντουβάρια που θα μας κατασχέσουν λόγω της αδυναμίας αποπληρωμής της υπερφορολόγησης των σπιτιών μας:
- Κάνουμε μερικές εταιρείες διαχείρισης κατασχεμένων ακινήτων.
- Βάζουμε τους κατάλληλους μπράβους για εμπροσθοφυλακή. (ξέρετε εσείς ...)
- Οι τελευταίοι πείθουν τον ταλαίπωρο ιδιοκτήτη, ότι για να συνεχίσει να μένει στο σπίτι του, θα πρέπει να πληρώνει ενοίκιο γιατί το ρημάδι του στο Αιγάλεω δεν πουλιέται σε επενδυτές εξωτερικού.

Καινοτομία ε; Αρκεί που δεν θα μας πάρουν τα σπίτια οι γκουμουνιστές!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Δεν κατάλαβα καλά, διόρθωσέ με:
δηλαδή θα μετοχοποιηθούν στο χρηματηστήριο τα περιουσιακά στοιχέια που απέκτησε το ΤΑΙΠΕΔ και θα μπουν στο χρηματηστήριο;
Αυτό λες ή εγώ είμαι αριστερός και κάτι έπαθα;

cynical είπε...

spiral

αυτο ακριβως θα κανουν.

Αυτη τη στιγμη υπαρχουν 270,000 απουλητα ακινητα που εμειναν αμανατι απο παλια.

Εχουμε από πληστηριασμους τραπεζων καθως και τα 80,000 του δημοσιου.

Απο το τελος του 2013 θα βγει ενας τεραστιος αριθμος σπιτιων απο την αρση πληστηριασμων 1ης κατοικιας.

Αν βγουν ολα αυτα σταν αγορα, οι τιμες θα κατρακυλισουν στο μηδεν (οπως θελει η Τροικα). Αλλα συναμα το ΤΑΙΠΕΔ δεν θα μπορεσει να μαζεψει απο τις πωλησεις αυτα που εχει υποσχεθει οτι θα μαζεψει

Αρα τι κανει;

Τιτλοποιει μελλοντικα εσοδα! Το μοντελο προφανως θα επεκταθει και στο σπιτι στο Αιγαλεω

Αι σιχτιρ.

cynical είπε...


Δημο,

θα εκδωσει ομολογα (δλδ σου χρωσταω τοσα χχχ), με εγγυησεις την ακινητη περιουσια και οχι μονο. Μπορει να το κανει με ο,τιδηποτε κατεχει το ΤΑΙΠΕΔ.

Θα τα διοχετευσει στην αγορα, και θα πηγαινει ο οποιοσδηποτε να τα αγοραζει, οπως γινεται με ολα τα ομολογα που εκδιδουν εταιριες ή κρατη.

Θα εχουν 3Α διαβαθμιση και το κρατος, εμεις δλδ θα πληρωνουμε καποιο υψηλο επιτοκιο στους κατοχους.

Ετσι το κρατος θα μαζεψει λεφτα τα οποια θα βαλει στο λογαριασμο εξόφλησης χρεους.

τα ομολογα αυτα πωλουνται στις αγορες ομολογων και οι τιμες τους ανεβοκατεβαινουν.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Μάλιστα...

cynical είπε...

Raskolnick,

Κάποτε αναρωτιόταν ο ποιητής:

"Τί εἶναι ἡ πατρίδα μας; Μὴν εἶν᾿ οἱ κάμποι;
Μὴν εἶναι τ᾿ ἄσπαρτα ψηλὰ βουνά;
Μὴν εἶναι ὁ ἥλιος της, ποὺ χρυσολάμπει;
Μὴν εἶναι τ᾿ ἄστρα της τὰ φωτεινά;"

Όχι κ. Πολέμη, Ομόλογα είναι η πατρίδα μας, ομόλογα τα άσπαρτα ψηλά βουνά, κι ο ήλιος της που χρυσολάμπει..

Alexandros Raskolnick είπε...

Για να παραφράσω τον άλλο ποιητή:

Εάν αποσυνθέσεις την Ελλάδα, στο τέλος θα δεις να σου απομένουν μια φραπεδιά, ένα διαμαρτυρημένο δάνειο κι ένα μαράζι. Που σημαίνει: με άλλα τόσα δεν την ξαναφτιάχνεις...

Ή θα μεταναστεύσομε λοιπόν όλοι στο Ρέικιαβικ μαζί με την κατάθλιψή μας ή θα φέρομε το πνέυμα του Ρέικιαβικ στα άσπαρτα ψηλά βουνά μας, κάτω από τον ήλιο μας που χρυσολάμπει...