Τετάρτη 27 Νοεμβρίου 2013

Όταν η Coca Cola δίνει ψήφο εμπιστοσύνης στην Κυβέρνηση με ένα Call Center


Ακούσατε φαντάζομαι χθες σε ολα τα "αντικειμενικά" κανάλια και σήμερα θα διαβάσετε στον εξ ίσου "αντικειμενικό" τύπο για τη μεγάλη τιμή που μάς επιφύλαξε το enfant gâté των εταιρικών κολοσσών με το να έρθουν και να επενδύσουν στη χώρα μας, με προιόντα και υπηρεσίες "υψηλής προστιθέμενης" αξίας.



"Κοινό σημείο των 3 επενδύσεων η ανάπτυξη προϊόντων καιυπηρεσιών υψηλής προστιθέμενης αξίας",  των Δήμητρας Μανιφάβα, Βαγγέλη Μανδραβέλη (του γνωστού πατέρα), γράφει σήμερα η "Καθημερινή" στην πρώτη της σελίδα.

Όσοι όμως κάνουν τον κόπο να διαβάσουν δυο-τρεις γραμμές παρακάτω μαθαίνουν ότι η βαρύγδουπη επιστολή με την οποία ο ίδιος ο επικεφαλής του ομίλου της Coca Cola κ. Μουχτάρ Κεντ γνωστοποίησε στον πρωθυπουργό την απόφασή του, δεν αφορά παρά ένα "call center", τέτοια που βρίσκει κανείς με το κιλό στην Ινδία, και εσχάτως και στην Ελλάδα, και δεν θα αφορά παρά μονάχα 10 νοματαίους υψηλής εξειδίκευσης στο χειρισμό του FB του twitter κλπ, για τους οποίους χειρισμούς, ως γνωστόν, απαιτείται διδακτορικό από το Χάρβαρντ.

Αποφεύγει όμως να υπενθυμίσει ο κ. Μουχτάρ καθώς και οι κ.κ. αρθρογράφοι ότι η Coca Cola τον Φεβρουάριο του 2012 έκλεισε τις γραμμές πραγωγής σε Θεσσαλονίκη και Πάτρα, ενώ τον Οκτώβριο μάς άφησε χρόνους για Ελβετία μεριά.

Στο ίδιο κλίμα και η Ελένη Μπότα από το bankingnews για την Coca Cola και τον Παπαστράτο, στο άρθρο: “Οι επενδύσεις στην Ελλάδα δεν φέρνουν και προσλήψεις εργαζομένων – 10 νέες θέσεις εργασίας στην Coca Cola και 4 στην Παπαστράτος”.  "Η χθεσινή επένδυση που ανακοίνωσε η Coca Cola για την δημιουργία νέου Κέντρου Διαδραστικής Επικοινωνίας Πολιτών για την Κεντρική και Νότια Ευρώπη στην Αθήνα, αφορά την δημιουργία μόλις 10 νέων θέσεων εργασίας μέχρι το 2015, ενώ τέσσερις μόλις προσλήψεις έχουν γίνει από την καπνοβιομηχανία Παπαστράτος για την μεγάλη επένδυση της στο Αγρίνιο".
  
Να ελπίσουμε μόνο ότι η ανακοινωθείσα επένδυση της Νokia Siemens Networks (NSN) δεν θα είναι το καθρεφτάκι που προσφέρεται στους ιθαγενείς, αν και όπως διαβάζουμε αλλού, οι εξαγγελθείσες 150 νέες θέσεις εργασίας θα αναπτυχθούν σε ορίζοντα διετίας, αν και εφ όσον εξακολουθούμε να υπάρχουμε σαν χώρα. 

Σχετικά με την επικοινωνιακή διαχείριση των επενδύσεων αυτών από τα κανάλια, έχει ενδιαφέρον να εστιάσουμε στην επικοινωνιακή διαχείριση που επεφύλαξαν στην NSN. Στην αρχή αναφέρονταν σ' αυτή σαν ξέχωρη επένδυση της Siemens από τη Nokia, λόγω όμως της αρνητικής πρόσληψης της πρώτης από το κοινό, στις επόμενες ανακοινώσεις έφυγε εντελώς από τη μέση και έμεινε σκέτο το Nokia, που ακόμα έχει την έξωθεν καλή μαρτυρία. 



12 σχόλια:

spiral architect είπε...

Ο Γούγλης, ο Νόκιας και οσονούπω έρχεται και ο Γιουτούμπης!
O θρίαμβος της τεχνολογίας εν Ελλάδι ... suckers!

Gryzor είπε...

Συμφωνώ με όλα - από τη στιγμή που άκουσα πως "αναμένεται ανακοίνωση μεγάλης επένδυσης" άρχισα να χαζογελάω. Εκτός από μία λεπτομέρεια: το digital marketing *είναι* αρκετά εξειδικευμένος τομέας που απαιτεί γνώσεις αιχμής. Δεν μιλάμε για ένα πιτσιρίκι που ανοίγει ένα λογαριασμό στο Facebook και βγάζει τα σώψυχά του.

spiral architect είπε...

Πριν απ' τους Γούγλη, Νόκια και Γιουτούμπη (πλάκα κάνω για τον τελευταίο) είχε πάει στο Μαξίμου και ο Παπαστράτος. Ελα όμως που τελευταίος άλλα πια λαλάει:
Οι πληροφορίες,κάνουν λόγο για τέσσερις συνολικά θέσεις που θα καλυφθούν και που συγκεκριμένα αφορούν δύο θέσεις οδηγών κλαρκ κι άλλες δύο εργατικού προσωπικού.

Παιδιά κακά τα ψέματα: Τη στιγμή που σε όλους τους τομείς το R&D είναι συγκεντρωμένο σε χέρια λίγων πολυεθνικών σε κάποια headquarters και συνεργαζόμενα εργαστήρια και η παραγωγή έχει μεταφερθεί προς ανατολάς (μάλιστα κάνοντας βόλτες μεταξύ των χωρών κατά πως βολεύει, γιατί οι παλιές φτηνού εργατικού δυναμικού χώρες ακριβαίνουν κι αυτές - βλέπε π.χ. Κίνα) όλα όσα κανοναρχούν οι εγχώριοι συγκυβερνώντας είναι ΨΕΜΜΑΤΑ και όλοι όσοι τους και τα πιστεύουν και ακόμα τους ψηφίζουν επιεικώς ΗΛΙΘΙΟΙ.

spiral architect είπε...

Ευκαιρίες απασχόλησης και απαιτήσεις με ιδιαίτερη προσοχή στην 4η παράγραφο.

Αναρχοφιλελευθερος είπε...

Η ανάρτηση είναι απολύτως σωστή. Τέτοιου είδους δημοσιεύματα είναι για τα σκουπίδια. Και μπορεί ο γιος να γράφει παπαριές, ο πατέρας Μανδραβέλης έγραψε πρόσφατα: "Προσπαθεί ο πρωθυπουργός να φέρει επενδύσεις, καλώντας στο γραφείο του όποιον επιχειρηματία περνάει από την Αθήνα, αλλά προκοπή δεν βλέπουμε. Φτάσαμε να πανηγυρίζουμε μόλις κάποια μεγάλη εταιρεία ανακοινώσει ότι αλλάζει έπιπλα και μοκέτες στα γραφεία της, κάνει δηλαδή κάποια επένδυση μερικών εκατομμυρίων ευρώ."

cynical είπε...

spiral

ειναι και η αγγελια που κυκλοφορησε οπου ζητειται καμαριερα για εθελοντικη εργασια με ανταλλαγμα ενα ξεροκομματο κι ενα ραντζο.
Μαθανε πως πηδιομαστε και πλακωσαν κι οι βλαχοι...

cynical είπε...

Αναρχο,
τοσο στοιχιζει η αλλαγη μοκετας; Πολλα τα λεει ο Μανδραβελης (πατηρ).

Ακουω τωρα την εκθεση Γκουρια, που του επιφυλαξαν τιμες Προφητη.
Μου θυμισε την εκθεση Στουρναρα για την αυξηση του Αεπ κατα 13% με την απελευθερωση των φορτηγατζηδων,

Και τωρα που δεν ανεβηκε το Αεπ, τα ριξανε στους φορτηγατζηδες... Ιδια τακτικη με το ΔΝΤ.

Ηρθε τωρα ο παπαρας ο Γκουρια και μας ανεβαζειτο Αεπ αν πουλαμε ληγμενο γαλα, αν πουλαμε το ψωμι με το ζυγι και αλλες τοσες μαλακιες.

Περναει απο δω ο καθε ξεχασμενος και ανοητος, του στρωνουμε το κοκκινο χαλι και ειμαστε οι μοναδικοι που τους δινουμε αξια.

Ετσι μουρχεται να ψαξω τις παλιοτερες εκτιμησεις του ΟΟΣΑ για το ΑΕΠ της Ελλαδας, και να του τις πεταξω στα μουτρα.

Αλητες...

spiral architect είπε...

Απ' ότι διαβάζω στο γούγλη ο Βαγγέλης είναι αδελφός του Πάσχου. Υπάρχει μια ανάρτηση περί αυτού καβατζωμένη από το inews αλλά δεν οδηγεί πουθενά γιατί η αρχική κατέβηκε.

Σκωπτικόν άσμα

Αναρχοφιλελευθερος είπε...

"Μου θυμισε την εκθεση Στουρναρα για την αυξηση του Αεπ κατα 13% με την απελευθερωση των φορτηγατζηδων... Και τωρα που δεν ανεβηκε το Αεπ, τα ριξανε στους φορτηγατζηδε...Ετσι μουρχεται να ψαξω τις παλιοτερες εκτιμησεις του ΟΟΣΑ για το ΑΕΠ της Ελλαδας"

Ο ΟΟΣΑ είναι ένας διεθνώς αναγνωρισμένος οικονομικός οργανισμός, το κύρος του οποίου δεν έχει αμφισβητηθεί. Ωστόσο οι προβλέψεις στην οικονομία είναι πάντα επίφοβες , ειδικά όταν οι πολιτικοί μιας χώρας είναι καθυστερημένοι, υπανάπτυκτοι και θεόμουρλοι.

Όσο για τους φορτηγατζήδες, το κόστος των μεταφορών είναι ένα από τα πολλά που επηρεάζουν την τελική αξία ενός προϊόντος. Όσο πιο πολλά φορτηγά έχεις, τόσο πέφτουν οι τιμές στα μεταφορικά, λόγω ανταγωνισμού. Όταν τα ζώα οι πολιτικοί με τις αποφάσεις τους ανεβάζουν στα ύψη το κόστος του χρήματος, η επίδραση όλων των άλλων μεταρρυθμίσεων (μεταφορές, εργασιακές σχέσεις κλπ)χάνεται, μέχρι να επιστρέψει η εμπιστοσύνη.΄

Ανώνυμος είπε...

259 εκατομύρια κέρδη μέχρι και τον σεπτέμβριο εκατοντάδες απολύσεις το 2012 και το 2013.
Τεράστια επένδυση δέκα θέσεων εργασίας, τρέχω να ετοιμάσω ένα βιογραφικό.Και προ παντός μην ξεχάσω να ευχαριστήσω τα μμε που δύο μέρες τώρα μας το θύμιζαν και ανέβηκε η ψυχολογία μας. Να τα ευχαριστήσω επίσης που δεν έχουν πει τίποτα για τις απολύσεις και το κλείσιμο του εργοστασίου στην Θεσσαλονίκη για να μην μας στεναχωρισουν.

cynical είπε...

Αναρχο,
ετσι ακριβως, όταν οι προβλέψεις στην οικονομία είναι οχι μονο επιφοβες, αλλά και αδύνατες, δεν έρχεσαι να κανεις τον προφητη με τις βέδδες στα χέρια.

Σκεψου, αντίστοιχα τους σεισμολόγους να βεβαιώνουν ότι στην τάδε του μηνός και στην τάδε ώρα θα γίνει σεισμός, οπότε βγείτε ολοι έξω. Εδω, υπάρχει τουλάχιστον η ελάχιστη φρόνηση και δεν το επιχειρούν.

Ας αναλογιστούμε μονο τι κακο εκαναν και πόσους πηραν στο λαιμο τους με τις προβλέψεις τους, που ολες πηγαν απατες.

Ο ΟΟΣΑ δεν διαφερει απο την Κομισιον ουτε απο το ΔΝΤ. Καλος καλλιστος, αλλά δεν εχουν επιγνωση των οριων των εκθεσεων τους.

Το επαγγελμα του φορτηγατζη δεν ανοιξε διοτι ειναι κορεσμενο, το ιδιο και του ταξιτζη. Απλα πραγματα. και του φαρμακοποιου επισης.

Το κοστος του χρηματος δεν το ανεβαζουν οι πολιτικοι, αλλα οι σπεκουλαδοροι.

spiral architect είπε...

Το σαξές στόρι συνεχίζει ακάθεκτο:
Sex and the City 3 στη Μεσσηνία