Σάββατο 22 Ιανουαρίου 2011

Συλλάβετε τον Bliar!



Μπορεί κάποια απ' αυτές τις μέρες, αν βρεθείτε στο Λονδίνο, να τα φέρει έτσι η τύχη και να πέσετε πάνω στον Blair. Τον Tony Blair. Αυτόν τον ίδιο, που λυπήθηκε μεν για τα θύματα του πολέμου στο Ιράκ, πάνω από εκατομμύριο επισήμως, αλλά που δεν κουνήθηκε ούτε πόντο από τη θέση ότι αυτά τα θύματα ήταν και αναγκαία. Το ίδιο λίγο πολύ σκεπτικό, όπως και με τα δικά μας τα μέτρα. Άπαξ και το ξεστόμισε o Τοny, έκανε το γύρο του κόσμου, έγινε μόδα, και υιοθετήθηκε χωρίς χρονοτριβή και από τους δικούς μας, που έχουν την τάση να εκστασιάζονται από τις σοφίες των μεγάλων ανδρών, ελλείψει δικών τους, φαίνεται.

Ο Tony όταν δεν χάνει το χρόνο του με το να καταθέτει στην επιτροπή Τσίλκοτ, για εγκλήματα πολέμου, εξαργυρώνει την πρωθυπουργική του θέση στο χώρο των μπίζνες και πλουτίζει. Τίποτε το περίεργο, ως εδώ: το ίδιο κάνουν κι όλοι οι πρώην πρόεδροι και πρωθυπουργοί και το ίδιο προαλείφεται να κάνει και ο δικός μας, όταν με το καλό...

Με τον Tony όμως υπάρχει μια διαφορά. Μπορεί η επιτροπή Τσίλκοτ να καταφέρει να τον παραδώσει καθαρό και άσπιλο στην κοινωνία, όπως, κακά τα ψέμματα, κάνουν όλες οι εξεταστικές επιτροπές του κόσμου, δεν σκοπεύουν όμως να κάνουν το ίδιο και οι πολίτες.

Τι έχουν κάνει οι πολίτες λοιπόν; Πέρα από το να του πετάνε παπούτσια και αυγά, έχουν σκαρφιστεί κάτι αποδοτικότερο. Τον έχουν επικηρύξει και προς τούτο, έχουν μάλιστα ανοίξει και λογαριασμό, ήδη από τον Οκτώβριο του 2009. Τα χρήματα αυτά σκοπεύουν να τα δίνουν σαν αμοιβή σε όποιον καλό πολίτη επιχειρήσει να συλλάβει τον Tony, φυσικά με ειρηνικό τρόπο.

Ποια είναι η διαδικασία; Πολύ απλή! Άμα τον πετύχεις στο διάβα σου, τον πλησιάζεις με ηρεμία, του λές, ας πούμε για να τον καθησυχάσεις πόσο πολύ τον θαυμάζεις, περνάς το χέρι σου γύρω από τον ώμο του, του λες ακόμα μια φορά ότι είναι στις ομορφιές του, και μετά, όσο πιο δυνατά μπορείς, του σκας το παραμύθι: "Κύριε Bliar, στο όνομα των πολιτών της χώρας αυτής, προτίθεμαι να σάς συλλάβω, για όλα όσα κάνατε στο Ιράκ, και για όλα όσα ψέμματα είπατε στο βρετανικό λαό, και γιαυτό ακολουθήστε με στο πλησιέστερο αστυνομικό τμήμα".

Φυσικά, γνωρίζετε εκ των προτέρων ότι ο Tony δεν θα σάς κάνει το χατίρι, αλλά αυτό δεν πειράζει, γιατί εσείς θα έχετε φροντίσει να έχετε στο standby κι από ένα συνεργείο τηλεόρασης, ώστε η όλη φάση να παίξει στα media και να γίνει μπούγιο. Και πέρα από τη δημοσιότητα που θα δοθεί στο γεγονός, και την αφύπνιση που αναμένεται να προκαλέσει, μην το ξεχνάτε είναι και το παραδάκι της επικήρυξης στη μέση!

Για περισσότερες πληροφορίες σας συμβουλεύω να επισκεφτείτε την ιστοσελίδα http://www.arrestblair.org/, η οποία και αναλαμβάνει να σάς κάνει δωρεάν μαθήματα σύλληψης, καθώς και να σας εξασφαλίσει και το απαραίτητο τηλεοπτικό συνεργείο.

Μέχρι σήμερα δε, τρεις τυχεροί πολίτες έχουν ήδη εισπράξει από 2,500 έως 3,200 λίρες ο καθείς, και στο ταμείο υπάρχουν ακόμα διαθέσιμες γύρω στις 10,000 λίρες. Γιαυτό, το επαναλαμβάνω, ένα ταξιδάκι στο Λονδίνο είναι ό,τι πρέπει αυτή την εποχή. Εκτός των άλλων, μπορεί να σάς αποφέρει και κέρδος, μέρες φτώχειας που είναι...


2 σχόλια:

αθεόφοβος είπε...

Με την επίσκεψη στο Λονδίνο θα έχεις και την ευκαιρία να γνωρίσεις και τα αγγλικά δικαστήρια που θα σε πάνε για προσβολή τέως πρωθυπουργού, να αποκτήσεις και κανένα χέρι σπασμένο από τους σωματοφύλακες του όταν θα πας να τον ακουμπήσεις, και να δώσεις και τα λεφτά που θα εισπράξεις στους άγγλους δικηγόρους για να μπορέσεις να γυρίσεις πίσω στην χώρα που ανθεί η φαιδρά πορτοκαλέα!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Ο ρόλος του Blair και της Βρετανίας στον πόλεμο ήταν καταλυτικός. Έχω την άποψη ότι ουσιαστικά η Βρετανία έσυρε πίσω της τις ΗΠΑ σε τούτο τον πόλεμο (αλλά και η λογική της συμμαχίας το ίδιο αποτέλεσμα έχει). Ωστόσο, σε μία ανταγωνιστική οικονομία με τέτοιες ιμπεριαλιστικές "ανάγκες" κανείς δεν πρόκειται να τιμωρήσει τον πρωθυπουργό μίας τόσο ισχυρής οικονομικά χώρας.