Παρασκευή 14 Ιανουαρίου 2011

Σάββατο 15 Γενάρη: Αντιρατσιστικές και Αντιφασιστικές εκδηλώσεις



Η "Πρωτοβουλία των Οικονομολόγων και των Πανεπιστημιακών"

στηρίζει τις Αντιρατσιστικές και Αντιφασιστικές εκδηλώσεις που γίνονται το Σάββατο 15 Γενάρη στην Αθήνα, τη Θεσσαλονίκη, τα Γιάννενα, την Πάτρα, τα Χανιά, το Ηράκλειο, την Αλεξανδρούπολη, την Ξάνθη και τα Γιαννιτσά.

Θεωρούμε ότι το κλίμα του ρατσισμού που καλλιεργεί η κυβέρνηση είναι πρώτα και κύρια μια προσπάθεια μετατόπισης των ευθυνών για την θλιβερή οικονομική κατάσταση που κυριαρχεί πλέον στη χώρα μας από τον ίδιο της τον εαυτό στους εξαθλιωμένους μετανάστες που καταφθάνουν στην χώρα μας κυνηγημένοι κατά κανόνα από την φτώχια και τον πόλεμο.

Τον 13ο και τον 14ο μισθό δεν τον περιέκοψε η "ανεξέλεγκτη εισροή λαθρομεταναστών". Τον έκοψαν ο Γιώργος Παπανδρέου και ο Γιώργος Παπακωνσταντίνου με τις "συμβουλές" της Τρόικα και του μνημονίου.

Ούτε για την κατάργηση των συλλογικών συμβάσεων ευθύνεται η "λαθραία μετανάστευση". Ούτε για την αύξηση του ΦΠΑ, ούτε για το πάγωμα των προσλήψεων που έχει αφήσει τα σχολεία χωρίς καθηγητές και να νοσοκομεία χωρίς γιατρούς, ούτε για τη διάλυση των συγκοινωνιών, ούτε για τα διόδια, ούτε για την Κερατέα.

Ούτε για το κλείσιμο των επιχειρήσεων, τις περικοπές θέσεων εργασίας και τη μαζική ανεργία ευθύνονται οι μετανάστες. Τις δουλειές των χιλιάδων εργαζομένων στα σούπερ μάρκετ Ατλάντικ δεν τις πήραν οι "ξένοι". Ούτε τις δουλειές των εργαζομένων στην Απογευματινή. Ούτε στον Δημοσιογραφικό Οργανισμό Λαμπράκη.

Το "τείχος του αίσχους" που ετοιμάζεται να ορθώσει ο Παπουτσής στον Έβρο δεν έχει σαν στόχο να μας σώσει από τους "λαθρομετανάστες" αλλά να σώσει την ίδια την κυβέρνηση από την οργή των εκατοντάδων χιλιάδων ανθρώπων που πλημύρισαν τους δρόμους την ημέρα της γενικής απεργίας στις 15 Δεκέμβρη. Η κυβέρνηση, συνειδητά, κατασκευάζει έναν "εχθρό". Και ελπίζει να αξιοποιήσει την όποια "εθνική συναίνεση" μπορεί αυτή η εχθρότητα να οικοδομήσει για να περάσει τα νέα πακέτα μέτρων που απεργάζεται όσο το δυνατόν πιο εύκολα.

Ένα από τα πιο επικίνδυνα παραπροϊόντα αυτής της ρατσιστικής πολιτικής -και της ρατσιστικής προπαγάνδας που καλλιεργούν, σε συνεργασία με την κυβέρνηση τα ΜΜΕ- είναι η αναβίωση των φασιστικών συμμοριών. Οι "κάτοικοι" του Αγίου Παντελεήμονα που τριγυρνάνε τα κανάλια για να μας περιγράψουν "πως δεν αντέχουν άλλο" είναι κατά κανόνα γνωστά και μη εξαιρετέα μέλη των ακροδεξιών και νεοναζιστικών οργανώσεων της χώρας μας.

Η λύση στην αλληλεγγύη ανάμεσα στους εργαζόμενους, χωρίς διακρίσεις ανάμεσα σε “ντόπιους” και “ξένους”. Και στον κοινό αγώνα ενάντια στην κυβέρνηση, την Τρόικα και το μνημόνιο. Θέλουμε αυξήσεις και όχι περικοπές -και στους μισθούς, και στις συντάξεις, και στα επιδόματα ανεργίας και στα κονδύλια για την υγεία, τις συγκοινωνίες, την παιδεία.

Λεφτά υπάρχουν. Το μόνο που χρειάζεται είναι να σταματήσει το δημόσιο να εξυπηρετεί τις παρανοϊκές “υποχρεώσεις του” απέναντι στους κάθε λογής κερδοσκόπους. Τα λεφτά δεν τα φάγαμε μαζί. Ούτε τα λεφτά της Τρόικα τα μοιραζόμαστε όλοι μαζί.

Θα χρεοκοπήσουν οι τράπεζες; Ετσι και αλλιώς μόνο χάρη στις κρατικές επιδοτήσεις επιβιώνουν. Να εθνικοποιηθούν. Και να φύγουμε εδώ και τώρα από την Ευρωζώνη της ατέρμονης λιτότητας και της χρεοκοπίας.

Χιλιάδες μετανάστες πήραν μέρος σε όλες τις μεγάλες απεργιακές συγκεντρώσεις της περασμένης χρονιάς. Ηταν εκεί, μαζικά, στις 5 Μάη. Και ξανά στις 15 Δεκέμβρη. Μαζί είμαστε πιο δυνατοί. Αυτή την ενότητα δεν θα αφήσουμε κανέναν να την υπονομεύσει. Ολοι στις αντιρατσιστικές κινητοποιήσεις του Σαββάτου.

6 σχόλια:

ο δείμος του πολίτη είπε...

Σωστή κίνηση. Πολύ δυναμικό κείμενο.

NP είπε...

Ο Πρόεδρος της Τυνησίας έφυγε με ελικόπτερο

http://www.enet.gr/?i=news.el.kosmos&id=241433

Άντε και στα δικά μας...

cynical είπε...

ΝP

να προλαβουμε να το κλεισουμε απο τωρα, γιατι οταν θα χρειαστει, μπορει να εχει πεσει συνοστισμος και να μην υπαρχουν διαθεσιμα...

cynical είπε...

δειμο,
για να δουμε την ανταπόκριση...

Πειραχτήρι είπε...

Το δικαίωμα στην εργασία δεν συνδέεται με την εθνικότητα.

Το να ζητάμε να έχουμε προτεραιότητα στο δικαίωμα στην εργασία απέναντι σε κάποιον, μόνο και μόνο επειδή έτυχε να γεννηθούμε σε ένα συγκεκριμένο μέρος, είναι ο ΟΡΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΡΑΤΣΙΣΜΟΥ.

Βέβαια το θέμα αυτό έχει και μιαν άλλη, πολύ σοβαρή διάσταση: Το ότι οι αλλοδαποί εργαζόμενοι προτιμούνται σε βάρος των Ελλήνων (συνήθως για κωλοδουλειές που οι δουλευταράδες-Ελληναράδες δεν τις καταδέχονται), λόγω του ότι πέφτουν ευκολότερα θύματα εκμετάλλευσης.

Δεν είδα όμως κανέναν από αυτούς που μυξοκλαίνε ότι και καλά οι ξένοι τους παίρνουν τις δουλειές, να απαιτούν ίση αμοιβή για ίση εργασία, και ασφάλιση σε όλους τους εργαζόμενους. Αν ίσχυε αυτό τότε ο εργοδότης δεν θα διάλεγε τον φθηνότερο (αφού δεν θα υπήρχε) αλλά τον καλύτερο.

Μήπως, όμως, ο Ελληναράς θέλει αξιοκρατία; Αυτοί που κλαίγονται επειδή η ελεύθερη αγορά εργασίας τους αφήνει στην απ'έξω, δεν είναι που πετάνε σπυράκια σε κάθε αναφορά ενάντια στην ελεύθερη αγορά εργασίας;

Δεν είναι τα φανατικά Χρυσά Αυγά που επιχαίρουν επειδή νίκησε η κοινωνία της ελεύθερης αγοράς; Φάτε τα τώρα!

Όχι, ο Ελληναράς δεν θέλει αξιοκρατία στην αγορά εργασίας. Θέλει να έχει προτεραιότητα απέναντι στον ξένο, μόνο και μόνο επειδή έτυχε να γεννηθεί στην Ελλάδα. Άρα κριτήριο εύρεσης εργασίας θεωρεί την εθνικότητα.

Άρα; ΡΑΤΣΙΣΜΟΣ...

ασωτος γιος είπε...

δε ξερω σε ποια γειτονια ζεις φανταζομαι οχι στον αγιο παντελεημονα και στην βικτωρια
ελα να σε φιλοξενισω ενα βραδυ να κανουμε τις βολτες μας και θα δεις πως θα αγριευτεις
θεωριες αντιρατσιστικες και αλλα εχω να σου πω και γω πολλα,
δεν ειμαι εναντια στους μεταναστες αλλα στη λαθρομεταναστευση.
δε καταλαβαινω τις πορειες
για ποιο λογο?
καιι γιατι η μαστιχα των αριστερων (??) στην ελλαδα οταν δεν εχουν να πουν κατι για τη λαθρομεταναστευση ειναι το ΔΝΤ και ταλοιπα
τι σχεση εχει αυτο με την αδυναμια ενος κρατους να λυσει το αλλο θεμα?
αφου δε θελετε το τειχος του αισχους και λοιπες κινησεις εναντια στους λαθρομεταναστες αν τους παρετε στις ησυχες γειτονιες σας