Τρίτη 11 Ιανουαρίου 2011

Τα στεντς της οργής


Ανέμιζε, και ξανανέμιζε, χθες βράδυ, πασίχαρης, ο καραγκιοζάκος της "Ανατροπής", το χαρτί με τη νέα τιμή των στεντς, ενώ δίπλα του ναρκισσευότανε σεμνά για την επιτυχία του, ο άλλος καραγκιόζης, ο υπουργός.

3000 κόστιζαν τα στεντς πριν, στα 470 κοστίζουν τώρα, που έβαλε το χέρι η χάρις του. Μόνο που δεν πήδηξε πάνω στην τάβλα ο Πρετεντέρης. Τόσο μεγάλη ήταν η χαρά του. "Αμερικάνικη ήταν η εταιρία και πριν, αμερικάνικη είναι και τώρα", έλεγε και ξανάλεγε, μην και αφήσει κάποια σκιά για το ενδεχόμενο ότι μπορεί να ήτανε και πακιστανική ή κινέζικη.

Κανείς δεν βρέθηκε μόνο να ρωτήσει, ούτε κι ο γιος του Μητσοτάκη, που όλη την ώρα κράταγε σκυμμένο το κεφάλι από ντροπή, για το ποιες στο διάλο προδιαγραφές θα έχουνε τα νέα στεντς, σε σύγκριση με τα παλιά, κι ούτε κανενός τους πέρασε απ' το κρανίο η ιδέα ότι μπορεί η προμηθεύτρια εταιρία να ήτανε όντως αμερικανική, αλλά τα στεντς πακιστανικά. Κανενός!

Κι όταν η απάτη έρθει στο φως θα είναι πλέον αργά. Μπορεί και γιαυτούς τους ίδιους, όταν κάποια στιγμή θα χρειαστεί να βάλουν ένα από αυτά τα στεντς για τα οποία τόσες χαρούλες κάνουν τώρα!

7 σχόλια:

Greek Rider είπε...

Cynical οι κυβερνήσεις όλες είναι κομπιναδόροι πλασιέ πολυεθνικών, οι υπόλοιποι βουλευτές που δεν αποφασίζουν αλλά και ούτε διαμαρτύρονται είναι καραγκιόζηδες με κουστουμάκια.

Στο παράδειγμα που θέτεις είναι 100% βέβαιο ότι γίνονται μεγάλες υπερτιμολογήσεις, οι εταιρείες είναι οι κύριοι ένοχοι με τους οποίους συνεργάζονται τα πολιτικά ξεπουλημένα λαμόγια.

Αυτές οι υπερτιμολογήσεις βασίζονται σε μίζες και "δωράκια" που καταγράφονται σε λογαριασμούς εξόδων των φαρμακευτικών εταιρειών.

Αν ήθελαν λοιπόν να περιορίσουν το πρόβλημα θα έπρεπε να περιορίσουν τους λογαριασμούς εξόδων των φαρμακευτικών...

Είναι δυνατόν να το ξέρω εγώ αλλά όχι αυτοί; Όχι βέβαια! Γι' αυτό είναι μεγάλοι απατεώνες.

Και ας ευχηθούμε-αγωνιστούμε για να μην καταργηθεί πλήρως η δημόσια υγεία. Γιατί ως γνωστόν αυτό θα αύξανε την ανάπτυξη και το ΑΕΠ.....

cynical είπε...

Greek Rider,

σιγουρα γινονταν υπερτιμολογήσεις, και ειναι ετσι οπως τα λες. Αλλα επειδη η διαφορα τιμής είναι τεράστια, δεν μπορω να φανταστω οτι η μειωση ειναι αποτελεσμα εξαλειψης του φαινομενου.

Πιστευω οτι ειναι απορροια των περικοπων που γινονται και θα ενταθουν στη δημοσια υγεια.

Ο καραγκιοζης, και εν δυναμει δολοφονος Λοβερδος ειναι ικανος να παρει ο,τι βρει στην αγορα, και να μας το παρουσιασει σαν επιτυχια. Τον θεωρω αδιστακτο, οπως και ολους τους υπολοιπους της συμμοριας.

Θα εμπιστευοσουν ενα στεντ, για παραδειγμα, ή κατι αλλο, που κοστιζει τοσο φτηνα;

Napo είπε...

επισης σε κανεναν δεν περασε απο το μυαλο πως ηταν τα ιδια προιοντα απλως δεν πηραν μιζες γιατι για πρωτη φορα εγινε ηλεκτρονικα οπως ζηταγε η ευρωπη αιωνες τωρα

ή απλως τωρα εγινε προσπαθεια για εξοικονομηση κατι για το οποιο δεν υπηρχε κινητρο προηγουμενως


οσο για το τι προτιμα κανεις σχετικα ειναι αυτα εδω υπαρχουν καποιοι οι οποιοι εμπιστευονται ακομα τα δημοσια νοσοκομεια αν αρρωστησουν

ο δείμος του πολίτη είπε...

Δεν κατάλαβα, δεν είδα το συγκεκριμένο δελτίο (επειδή μάλλον συμμετείχε ο Πρετεντέρης). Σε ποιο σκάνδαλο αναφέρεσαι;

cynical είπε...

γεια σου Δειμε

αναφερομαι στις εκπτωσεις που διαφημιζε ο λοβερδος που πετυχε στα στεντ και σε αλλα ιατρικα υλικα.

Οι διαφορες με πριν ειναι τοσο τερατωδεις, που με βαζει σε σοβαρες υποψιες οτι οι νεες συμφωνιες αφορουν κατωτερες ποιοτητες και χαμηλες προδιαγραφες.

Μου κανει εντυπωση που κανενας δεν ζητησε να τις δει.

katerina είπε...

Cynical καλημέρα,
Βάζεις ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ θέμα. Κυριολεκτικά Θέμα ζωής και θανάτου.

Τώρα το να ελπιζει κάποιος απο αυτή την Κυβερνηση να μαθει την αλήθεια ειναι σαν να ελπιζεις να μάθει ορθογραφία ο κώλος της μυλωνούς. Αλλά η αλήθεια ΥΠΑΡΧΕΙ. Και οι καθ’ ύλην αρμοδιοι να μας το πουν είναι τα συνδικαλιστικά οργανα των γιατρων.

Δεν γνωριζω ποιες ειναι οι προδιαγραφές, τι ειναι αποτελεσματικό, ορθό, αναγκαίο. Το γνωριζουν όμως οι γιατροι. Το συνδικαλιστικό τους οργανο πρέπει να βγει με παρρησία και να τοποθετηθεί.

Οι νοσοκομειακοι γιατροί έχουν αψηφησει πολλές φορές την χυδαιοτητα των Κυβερνησεων. Όπως όταν είπαν να πάει αν γ@μηθεί στον όψιμο τιμητή των πάντων τ. Υπουργό κ. Παπαδόπουλο, που όντας Υπουργός Υγείας, έβγαλε εγκυκλιο να μην παρεχουν ιατρική βοηθεια στους «λαθρομεταναστες», και να ειδοποιούν την αστυνομία.
Ακριβώς τα ίδια είπαν και στον Λοβερδο και στην ...Μαριλιζ, με το εισητηριο στο Νοσοκομείο.

Πρέπει και πάλι να μιλήσουν. Αλλωστε αυτή η σαπιλα, ξαναβάζει τον συνδικαλισμό στην σωστη του διασταση. Όχι πια συντεχνιακός αλλά ταξικός συνδικαλισμός. Οι νοσοκομειακοι γιατροι είναι εργαζόμενοι και προστατεύουν τον εαυτό τους και τους άλλους εργαζομένους.

Θανασης Ξ. είπε...

Τα στεντς τους μάραναν ! Για τον Αιγύπτιο που έπεσε και σκοτώθηκε καθαρίζοντας ανασφάλιστος τα τζάμια του Υπουργείου Εργασίας (είναι ειρωνική η πουτάνα η μοίρα), μούγκα στη στρούγκα ! Ο κύριος Λοβέρδος, απ' το Εργασίας ήλθε στο Υγείας. Για να το κατεδαφίσει ΚΑΙ αυτό. Αυτές είναι οι 'επιτυχίες' της κυβέρνησης..