Παρασκευή 27 Απριλίου 2012

Η μάχη της βρετανικής τυρόπιττας



Για όσους νοιώθουν ντροπή και ταπείνωση, που η Ελλάδα μετά την εφεύρεση και εξαγωγή του brand “Δημοκρατία”, δεν είχε τίποτε άλλο έκτοτε να προσφέρει στον πλανήτη, έχουμε πολύ ευχάριστα νέα. Η Ελλάδα συνεχίζει να κάνει breakthrough και να εξάγει ιδέες όπως και παλιά.

Θυμάστε την ιστορία της τυρόπιττας, επί εποχής του αείμνηστου Παπακωνσταντίνου, όταν ο φόρος κατανάλωσης βρισκόταν σε άμεση εξάρτηση από το ποσοστό της ζάχαρης που περιείχε, και από το εάν αυτός που την αγόραζε την έτρωγε εντός ή εκτός του καταστήματος; Δεν θυμάμαι αν το όλο θέμα κατέληξε στο συμβούλιο επικρατείας ή στο Διεθνές Δικαστήριο για να επιλύσει τα ζητήματα ουσίας που ανέκυψαν, όπως για παράδειγμα, από ποια δοσολογία και πάνω μια τυρόπιττα θα θεωρείται γλυκιά ή αλμυρή, καθώς επίσης και ποια θα είναι η στατιστική στάθμιση του ΦΠΑ αν η  εν λόγω τυρόπιττα είναι και γλυκειά και αλμυρή ταυτόχρονα.

Εν πάσει περιπτώσει, η νέα αυτή αντίληψη φορολόγησης πέρασε και το στενό της Μάγχης, με μια ελαφριά τροποποίηση, που να συνάδει με τις διατροφικές συνήθειες και παραδόσεις αυτής της χώρας. Στη θέση της ελληνικής τυρόπιττας μπήκε η ανάλογη βρετανική, που αντί για τυρί περιέχει πατάτες, κρεμμύδια, συκώτια και άλλα βρετανικά ιδιόμορφα και συναφή και ονομάζεται cornish pasty, δηλαδή πίττα της Κορνουάλης.

Ο κ. Οσμπορν, ο αντίστοιχος ΥΠΟΙΚ Βρετανίας, θέλοντας κι αυτός ο άμοιρος να μαζέψει έσοδα, μιας και οι έχοντες και κατέχοντες έχουν καβούρια στις τσέπες, κατέβασε την ιδέα να επιβάλει ΦΠΑ επί της φτωχής βρετανικής τυρόπιτας, έχοντας σαν κριτήριο, κι εδώ έρχεται η ελληνική πατέντα, τη θερμοκρασία της. Πίτες με θερμοκρασία πάνω από αυτή του περιβάλλοντος θα επιβαρύνονται με 20%, ενώ οι κρύες θα έχουν μικρότερη επιβάρυνση. Λογικά δηλαδή, οι φουρνάρηδες θα υποχρεώνονται να συνδέουν τις ταμειακές μηχανές με κάποιο ηλεκτρονικό θερμόμετρο, ώστε να γνωρίζουν ανά πάσα στιγμή και επακριβώς τη διαφορά θερμοκρασίας ανάμεσα στην τυρόπιτα και το εξωτερικό περιβάλλον, για να χρεώνουν αναλόγως.

Λόγω της ανυπαρξίας τέτοιων ταμειακών μηχανών στο εμπόριο, καθώς επίσης και των αδικιών που θα προκύψουν μεταξύ των φούρνων των νοτίων περιοχών της Βρετανίας και αυτών του βορρά, όπου οι τυρόπιτες θα κρυώνουν γρηγορότερα, και άρα θα είναι φτηνότερες, η όλη υπόθεση έβγαλε τους φουρναραίους στο δρόμο σε δυναμικές διαδηλώσεις.

Κοίτα να δεις τι συμβαίνει όταν η μαλακία  στο κεφάλι των υπουργών πάει σύννεφο...



ΥΓ. Για τους δυσπιστους, ότι τάχατες τέτοιες ανοησίες δεν είναι δυνατόν να συμβαίνουν, δείτε για παράδεγμα εδώ.

6 σχόλια:

Yannis Zabetakis είπε...

για να δούμε και τους καινούργιους υπουργούς από 10 Μάη... ;)

cynical είπε...

Αφού η τυρόπιτα κάηκε επί υπουργίας παπακωνσταντίνου, τι άλλο μένει, παρά το σουβλάκι;

Unknown είπε...

Η πίτα κορνουάλης είναι αλμυρή ή γλυκιά;

cynical είπε...

Θα περιμενουμε πρωτα να εκδωσει αποφαση το δικαστηριο της Χαγης. Γιαυτο και ο Οσμπορν, μετα το ελληνικο μπερδεμα, στοχευσε στη θερμοκρασια που ειναι πιο ευκολα μετρησιμη.

ο δείμος του πολίτη είπε...

Καλά κι εσύ η μαλακία του αποπροσανατολισμού, χτυπάει κόκκινο σε όλο τον κόσμο, σε όλα τα ΜΜΕ,όπως και τα συμπτώματα προχειρότητας και τσαπατσουλιάς.

Unknown είπε...

Εύστοχη και καυστική .