Τρίτη 2 Ιουλίου 2013

Γυναίκες της Καμπούλ. Τότε...


Φοιτήτριες ιατρικής στη δεκαετία του '50Κορίτσια στη Καμπούλ, δεκαετία 1960Φοιτήτριες νοσηλευτικής, 1964Κορίτσια στη Καμπούλ, δεκαετία 1970Φοιτητές στο αναγνωστήριο, 1980Φοιτητές στο εργαστήριο
 αεροσυνοδοί Αφγανή Καλλονή, 1968 Εργάτριες, 1980


1984Μετά το σχολείο

6 σχόλια:

spiral architect είπε...

Τα παράπονά σου μπορείς να τα διαβιβάσεις αρμοδίως στον κυρ-Γιάννη, που μάλλον μαζί με τις σκανδάλες των 50αριών, των RPG και των Μ16, πάτησε και κάποιο μαγικό κουμπί που απελευθέρωσε τις Αφγανές από το μαρτύριο της αναποφασιστικότητας από ποικιλία φορεμάτων, κομμωτικών κουπ, επιλογών επαγγελματικής αποκατάστασης ολοκληρώνοντάς τες σαν υπάρξεις.
Ισότης και στυλ λοιπόν.
(ορμώμενος και απ' το υδατογράφημα της προτελευταίας φωτό)

cynical είπε...

Μπουρκα φορουσαν και τότε, ενταξει. Αλλά κυκλοφορουσαν και τοσα ολοδροσα (!) κοριτσια, που εκαναν παρεα με αγορια και χορευανε στα παρτι, οπως παντου.

Ψαξε στο ιντερνετ, αμα θελεις για παλιες φωτγρ της καμπουλ. Να δεις ποσο ομορφη ηταν (και πρασινη!)

Καποιος, σημερα δεν μπορει να συνειδητοποιησει οτι οι Αφγανοι καποτε υπηρξαν ανθρωποι.

spiral architect είπε...

Προφανώς και φορούσαν, όπως και μαντίλες φορούν κάποιες μουσουλμάνες σε όλα τα μουσουλμανικά κράτη και σ' όλο τον κόσμο κάποιες μετανάστριες.
Το θέμα είναι η συμπεριφορά στις Αφγανές (και όχι μόνο στις γυναίκες) μετά την επικράτηση των (αμερικανοκίνητων) Ταλιμπάν. Οι ευαισθησίες των προστατών των τελευταίων σταματούν μπροστά στις απαιτήσεις του Καρζάι και της φαμίλιας του και μόνο για τα μάτια του κόσμου μιλούν για την καταπίεση των γυναικών εκεί.
Ας είναι καλά το ελεύθερο εμπόριο της μήκωνος της υπνοφόρου και ποιος νοιάζεται ...

spiral architect είπε...

- Tynisian couple
- Tynisian beauty
(φωτό δικές μου)

cynical είπε...

Καλα, η Τυνησία είναι η πιο secular από όλες τις μουσουλμανικές χώρες. Με τα σημερινά κριτήρια του αραβικού κόσμου, θα τις έλεγες και "ξέκωλα"!

Αλλά είναι πανέμορφες. Αυτές που χαζεύω είναι οι ιρανές. Τι όμορφος λαός!

akrat είπε...

που κατάντησε το Αφγανιστάν....