Πέμπτη 29 Μαΐου 2008

Η ΘΕΩΡΙΑ ΤΩΝ ΠΕΛΑΡΓΩΝ



Αισθάνομαι πολύ τυχερή που στην εποχή μου μπορούν πλέον όλες οι απόψεις να κυκλοφορούν ελεύθερα και ν’ ακούγονται ανεμπόδιστα. Κάποιες μάλιστα απ’ αυτές, να υπερπηδούν όλα τα εμπόδια, τα κάγκελα των σχολείων για παράδειγμα, και να μπαίνουν επί ίσοις όροις και μέσα στις τάξεις.

Πάρτε τις θεωρίες του Δημιουργισμού και του Ευφυούς Σχεδιασμού που παλεύουν με νύχια και με δόντια χρόνια τώρα, ενάντια στο αυταρχικό πρόσωπο της Θεωρίας της Εξέλιξης που δεν αφήνει τίποτε άλλο ν’ ανθίσει. Εμείς, εδώ στην Ελλάδα, δεν έχουμε βέβαια τέτοια προβλήματα, γιατί η θεωρία του Δημιουργισμού αποτελεί ήδη από κτίσεως ελληνικού κράτους την επικρατούσα θεωρία, με τη Δαρβίνεια και την επιμολυντική της δράση να παραμένει εντελώς αφανής και άγνωστη στα ελληνόπουλα.

Στο παρόν άρθρο θα εξετάσουμε από κοντά μια εναλλακτική θεωρία περί αναπαραγωγής η οποία για τόσα χρόνια είχε παραμείνει στην αφάνεια κυνηγημένη και την οποία εμείς πρώτοι βγάζουμε στο φως με την ευχή να βρει γρήγορα τη θέση που της αξίζει.

Μέχρι τώρα υπάρχουν δυο επικρατούσες θεωρίες σχετικά με τον τρόπο αναπαραγωγής. Η μία αναφέρεται στην σεξουαλική αναπαραγωγή (Sexual Reproduction Theory), και η άλλη στην αναπαραγωγή μέσω πελαργών, (Stork Theory).

Οι υποστηρικτές της δεύτερης θεωρίας παρά τη συνεχή κατασυκοφάντησή τους από τις ιμπεριαλιστικές τακτικές και το άγριο lobbying των πρώτων, οργανώνονται και αναπτύσσουν με σθεναρό τρόπο τα επιχειρήματά τους πάνω σε δυο γραμμές άμυνας.

Τα επιχειρήματα της πρώτης γραμμής συνοψίζονται στο ότι:
1. Υπάρχουν αρκετά αδιευκρίνιστα σημεία στην ανάπτυξη του εμβρύου που δεν πιστοποιούν ότι το έμβρυο προκύπτει πράγματι από τη σεξουαλική επαφή,

2. Υπάρχουν σεξουαλικές επαφές που δεν καταλήγουν σε σχηματισμό εμβρύων, άρα τί μας λέτε;
3. Όπως επίσης, ότι υπάρχουν γεννήσεις εν τη απουσία σεξουαλικής επαφής. (π.χ Παρθένος Μαρία).
Τα προηγούμενα αποτελούν επιχειρήματα που πιστοποιούν την απουσία συγκεκριμένης σχέσης αιτίου-αποτελέσματος ανάμεσα στη σεξουαλική επαφή και τη σύλληψη.

Τα επιχειρήματα της δεύτερης γραμμής επικαλούνται εμβριθείς επιδημιολογικές στατιστικές μελέτες που επιβεβαιώνουν με αδιαμφισβήτητο τρόπο την Θεωρία του Πελαργού. Μελέτες ήδη από το 1960 δείχνουν θετική συσχέτιση ανάμεσα στις γεννήσεις και τον πληθυσμό των πελαργών στη Γερμανία και συγκεκριμένα στην ευρύτερη περιοχή του Βερολίνου για την οποία υπάρχουν καταγεγραμμένα στοιχεία, για γεννήσεις τόσο μέσα στα νοσοκομεία όσο και εκτός αυτών, δηλαδή είτε στα χωράφια, είτε στα σπίτια, ανελλιπώς για την χρονική περίοδο από το 1990 έως το 2000.

Τα δεδομένα παρουσιάζονται στο επόμενο διάγραμμα για τις δυο κατηγορίες γεννήσεων. Τα αποτελέσματα, όπως είναι φανερό ανάμεσα στις δυο υπο-εικόνες είναι όντως εκπληκτικά.
Στην αριστερή εικόνα παρουσιάζουμε τις γεννήσεις πελαργών στη συγκεκριμενη περιοχή και στις γεννήσεις παιδιών ΜΕΣΑ στα νοσοκομεία, ενώ στη δεξιά εικόνα τια γεννήσεις πελαργών και τις γεννήσεις παιδιών ΕΞΩ από τα νοσοκομεία.

Για τις μεν γεννήσεις εντός Νοσοκομείων η στατιστική συσχέτιση είναι αμελητέα (R^2=0.12), για τις δε εκτός αυτών η συσχέτιση είναι πάρα πολύ σημαντική, (R^2=0.49). Το γεγονός αυτό συνηγορεί υπέρ της άποψης ότι τα μωρά τα φέρνουν όντως οι πελαργοί, μιας και στα Νοσοκομεία οι ασφυκτικοί έλεγχοι εισόδου δυσχεραίνουν την είσοδό τους στα χειρουργεία απ’ όπου και δικαιολογημένα απουσιάζουν. Αντιθέτως για τις εκτός Νοσοκομείων γεννήσεις κανένας ουσιαστικός περιορισμός δεν υφίσταται.

Εξ αιτίας δε αυτού του πολύ υπαρκτού γεγονότος μπορούμε να κατανοήσουμε και την σημασία των δραστηριοτήτων εθελοντικών και ακτιβιστικών ομάδων στις ΗΠΑ που φροντίζουν να μοιράζουν στις μέλλουσες μητέρες Stork Helper Birth Kits για την αντιμετώπιση περιπτώσεων εκτάκτου ανάγκης.

Η Θεωρία αυτή, με μόνη την υπόθεση ότι τα μωρά τα φέρνει ο πελαργός, θα μπορούσε να επιβεβαιωθεί με αυστηρότερες επιστημονικές μεθόδους, εάν δεν υπήρχε εναντίωση από φιλοσοφικούς και ιατρικούς κύκλους οι οποίοι δρώντας επιθετικά και ανταγωνιστικά δεσμεύουν τους απαραίτητους ερευνητικούς πόρους.

56 σχόλια:

Ανώνυμος είπε...

η θεωρία σας είναι διάτρητη

είναι επιστημονικά αποδεδειγμένο πως την χρονιά που γεννήθηκα καθώς και ένα χρόνο πριν και μετά (για να αποφύγουμε τα δηκτικά σχόλια περί στατιστικού λάθους), ούτε μύτη πελαργού είχε εμφανιστεί στα μέρη μας, πόσο μάλλον το πτηνό εν συνόλω

σύμφωνα με όσα αντιεπιστημονικά υποστηρίζετε, θα έπρεπε να μην υπήρχα σήμερα

σας βεβαιώ πως σύμφωνα με όσα έμαθα αργότερα (απο φήμες που κυκλοφορούσαν δεξιά κι αριστερά στο σπίτι), εμφανίστηκα κάνοντας surf πάνω σε ένα σπερματοζωάριο με απαράμιλλο στυλ και αξιοθαύμαστη -για το νεαρό της ηλικίας μου- εμπειρία

την επόμενη φορά που θα αποπειραθείτε να γράψετε fiction σενάριο, προσέξτε γιατί υπάρχουν και σχολιαστές που δεν είναι stark-friendly

Ανώνυμος είπε...

Μα τι πίνεις (η τι καπνίζεις) ???
Εξαιρετικό μου φαίνεται να μου το συστήσεις.

@Κ.Κ μοιρη Που στηρίζετε το ,επιτρέψτε μου να πω αυθαίρετο,συμπερασμά σας οτι υπάρχετε???

Ανώνυμος είπε...

@ de profundis , κρατάω ακόμη τη σανίδα του surf ξέρετε....

cynical είπε...

A! όλα κι όλα κ. Κ.Κ. Μοίρη. Η θεωρία δουλεύει γιαυτούς που γεννήθηκαν εκτος Νοσοκομειων (π.χ. στα χωράφια). Αν εσεις γεννηθήκατε στο Μητέρα ή στο Λητώ (όπου ως γνωστον οι σεκιουρητάδες απαγορεύουν δια ροπάλου τους πελαργούς), θα βλέπατε από το αριστερό διάγραμμα ότι οι πελαργοί δεν φέρουν καμιά ευθύνη γιαυτό. (αλλού κι' αλλού οι πελαργοί, αλλού γι' αλλού τα μωρά).
Σε αυτές τις περιπτώσεις ισως θα πρεπει να τροποποιηθεί η θεωρια των σπερματοζωαρίων και να επικεντρωθεί μόνο στα αθλητικά του ειδους .

cynical είπε...

Δεν χρειάζεται κ. de Profoundis μας, ούτε να πίνουμε, ούτε να καπνιζουμε. Μάλλον θα πρεπει εσείς να αναθεωρήσετε τις απόψεις σας περί Επιστήμης.

PN είπε...

θέλω και εγώ με τη σειρά μου να καταγγείλω ότι μου αρέσει περισσότερο η "θεωρία των πελαργών". Αν και οι γονείς μου από πολύ μικρή ηλικία (γύρω στα 5) φρόντισαν να μου καλλιεργήσουν την ιμπεριαλιστική λογική της "σεξουαλικής αναπαραγωγής". Τα τελευταία χρόνια όμως τείνω να επιστρέψω σε αυτή τη θεωρία του πτηνού που τόσο αγάπησα στα μικράτα μου.

Πάντως πέρα από την πλάκα, διάβασα πριν λίγο καιρό ένα πολύ ενδιαφέρον βιβλίο - πολύ καλό για καλοκαίρι μάλιστα - που θεωρήθηκε η ποιοτική απάντηση στον "Κώδικα Da Vinci" του Dan Brown. Τιτλοφορείται "Φόνοι στο Μουσείο Φυσικής Ιστορίας" και συγγραφέας του είναι η Veronique Roy. Αγαπητή cynical να πάρεις το καλοκαίρι να το διαβάσεις. Νομίζω πως θα σου αρέσει!!!

PN είπε...

Ααααα ξέχασα να σου πω ότι το βιβλίο παρουσιάζει ακριβώς αυτή τη διαμάχη μεταξύ Δημιουργισμού και Δαρβινισμού μέσα σε ένα μυθιστορηματικό πλαίσιο δράσης.

cynical είπε...

Κοιταξε VK, η κοινη λογική λεει οτι μια θεωρια που υφισταται τοσα χρονια δεν μπορεί να ειναι αληθινή. Τώρα με τα διαγράμαμτα αυτά, νομίζω ότι επιβεβαιώνεται και επιστημονικά.

Θα πρέπει να γνωριζεις ήδη, με ποιο τροπο καθιερωνονται οι θεωριες και ποια ιστορικα γεγονότα αποτιμωνται σαν σπουδαια ώστε να στρογγυλοκάθονται στα βιβλία της ιστορίας. Επίσης δες πως μας κάθισε στο κεφάλι η Θεωρια των Χορδων! Lobbying αγαπητέ μου και Ιμπερισλισμός!
Άντε θα το πάρω το βιβλίο, αφου το λες εσυ καλο θα είναι. Πρέπει ομως και να το διαβάσω;; Καλοκαιριάτικα;;

NdN είπε...

Μάλιστα, να συμπληρώσω και έγώ, η θεωρεία του πελαργού κατατρέχεται από την αρχιαότητα. Για παράδειγμα οταν οι άντρες έλειπαν σε πόλεμο και γυρνούσαν βρίσκοντας ένα μωρό στο σπίτι, αντί η γυναίκα να τολμήσει να τους πει την αλήθεια (ότι δηλαδή το έφερε ο πελαργός) κατέφευγαν σε ψέματα όπως "Ο θεός Απόλλωνας πήρε τη μορφή σου και ήρθε τη νύχτα στο κρεβάτι μου" κτλ.

Κάποια στιγμή θα πρέπει να ξεπεράσουμε τα συμπλέγματα μας και να αναθεωρήσουμε τις παρωχημένες πια επιστημονικές μας αντιλήψεις!

Μπράβο Cynical, εύγε!

Την καλημέρα μου.

cynical είπε...

Οι αρχαίοι δεν είχαν καθόλου φαντασία, καλέ μου NdN. Και αυτό με τη "χρυσή Βροχή", το θυμάσαι; Τι κοινοτοπία πια;
Οι Αμερικάνοι εκτοπίζουν όλες τις παραδοσιακές μας θεωρίες και επιβάλλουν τις δικές τους. Τι να πεις παραπάνω; Μας ζηλεύουν ισως γιατι οι δικοί τους πελαργοί ολοι ψοφήσαν.
Καλή σου μέρα.

Nomad είπε...

Θα σου πρότεινα να τα φτιάξουμε, αλλα φοβάμαι ότι θα εγκατασταθεί διμοιρία πελαργών στα κεραμίδια, θα κουτσουλάνε ολούθε, θα ανέβω μια μέρα να καθαρίσω, θα γλιστρήσω στα πελαργοκούραδα, θα προσγειωθώ με τα καπούλια στο χώμα και θα σπάσω τ αυγά που θα έχουν αφήσει εκεί οι χελώνες, οι πραγματικοί φορείς της ανθρωπότητας στο λίκνο.

Αυτες οι θεωρίες που περιγράφετε είναι διάτρητες όπως διαπίστωσε και ο (υπάρχων αναμεσά μας οπως βλεπετε εφόσον αν ηταν φαντασμα δε θα μπορούσε να πληκτρολογήσει και θα σας τα έλεγε το βράδυ κατ ιδίαν) κΚΚΜοίρης.

Ενω αν τον ρωτήσετε τι διαπιστώσεις εχει κάνει σχετικά με τον πληθυσμό των χελωνών στην περιοχή του τότε, θα βγαζατε ορθότερα συμπεράσματα.

Βιβλιογραφία: The ancient Turtle. A theory for human reproduction, Malawi Press 1985

Fuck Storks, love Turtles
Anticipation, 1992

κα.

Greek Rider είπε...

@cynical καλησπἐρα. Θα προσπαθήσω να σχολιάσω χωρίς πλάκα.

Παρόλο που τα στοιχεία είναι πολυυυυυ ισχυρά και έχουν μαζί τους τα μαθηματικά και τις επιστήμες εγώ θα επικεντρωθώ στο 3ο επιχείρημα περί Παρθένου Μαρίας.

Οι αρχαιολόγοι και οι ιστορικοί έχουν διαπιστώσει ότι:
α) Οι Εσσαίοι (η αίρεση των Εβραίων της εποχής που ανήκε ο Ιησούς) έμεναν με τη γυναίκα τους κανένα χρόνο και μετά παντρευόταν. Στο διάστημα αυτό αποκαλούσαν τις γυναίκες "Παρθένες". Αν τώρα αυτές έμεναν έγκυες το παιδί είχε μάνα μια παρθένα...
β) Υπάρχουν μαρτυρίες για τον Πανθέρα έναν Ρωμαίο στρατιωτικό οποίος έχει σημαντική ευθύνη για τη γέννηση του Ιησού....
γ) Ο Ιησούς είχε αδέρφια.

Συνεπώς το επιχείρημα περί "Παρθένου" Μαρίας προφανώς δεν ευσταθεί.

Οι Πελαργιστές νομίζω ότι εξαπατήθηκαν.

cynical είπε...

Μη μου λέτε κ. Νομάδα, ότι η ανταγωνιστική θεωρια της Χελώνας, του κ. Κ.Κ.Μοιρη σχετικά με την αναπαραγωγή του ανθρωπινου ειδους, δουλευει καλυτερα από τη θεωρια μου, του Πελαργού;

Παρά το γεγονός οτι οι χελωνες εχουν μεγαλυτερη productivity, οι πελαργοι παρασκευάζουν σαφεστατα ομορφότερα μωρά.

cynical είπε...

Καλημέρα Greek Rider.
Αυτο που λες για τους Εσσαιους το εχω διαβασει και γω.
Σχετικά με τον Πενθέρα δεν ειμαι σιγουρη διοτι τοτε δεν υπηρχε το τεστ DNA. Μπορεί να ειναι φημες.

Πάντως ΚΑΝΕΙΣ ιστορικος δεν το αναφερει το γεγονος. Ούτε καν τον Ιησου δεν αναφερουν παρα μονο ενας στο "άκουσα ότι υπήρχε καποιος Μεσσιας", κ.λ.π.

Ό,τι και να πεις ομως η θεωρια εχει αδιασειστα στοιχεια υπερ της, όπως επίσης και το επιστημονικό υπόβαθρο να απαγκιστρώσει την ανθρωπότητα από τον βουρκο του σεξ που εχει πεσει.

Swell είπε...

Καλησπέρα, Αλσήνικαλ, αν μου αποδείξεις ότι δεν μ' έφερε πελαργός, θα πεθάνω!

Ανώνυμος είπε...

"ομορφότερα μωρά"

οι πελαργοί ;

τις έχετε δει τις χελώνες μας ;

(nomad, είστε φίλος ! )

Greek Rider είπε...

@Cynical γι' αυτό αντί να λέμε πρό χριστού θα ήταν καλό να λέμε προ κοινής χρονολόγησης (π.κ.χ.)

Κούκος είπε...

Παιδιά,
ένα διάλειμμα από την επιστημονική μελέτη σας (μην πάθετε και τίποτα!)

Ανεκδοτάκι (υποστήριξης της θεωρίας):
Είναι ένας πελαργός και κουβαλάει ένα γέροντα 80 χρονών.
Κάποια στιγμή γυρνάει ο γέροντας και λέει στον πελαργό:
"Έλα μαλάκα, παραδέξου ότι χαθήκαμε".

Ανώνυμος είπε...

Ειμαι σιγουρος οτι ο κος Πασχάλης Αρβανιτίδης και η συζυγός του θα ειναι προθυμοι να θποστηρίξουν σφόδρα την θεωρία σας.

Ανώνυμος είπε...

Επειδή μόλις τελευταία αποφάσισα να γράφω, και όχι απλώς να διαβάζω, ειλικρινά θα ήθελα να κατανοήσω την ευχαρίστηση που σας προσφέρει η ανταλλαγή των ίδιων ανοησιών σε κάθε εξυπνακίστικο post της Cynical.

Και αν αυτό συνέβαινε συστηματικά, συνεχώς, η εξήγηση θα ήταν απλή: κάποια ανόητη και κάποιοι εξ' ίσου ανόητοι, συμμετέχουν συστηματικά στην ανταλλαγή ανοησιών.

Αλλά, ανάμεσα στις κουταμάρες παρεμβάλλονται posts με περιεχόμενο και προβληματισμό, που δυστυχώς αναιρούν την προηγούμενη εξήγηση.

Η απορία μου επικεντρώνεται ιδιαίτερα στην Cynical, που θα πρέπει να καταβάλλει ιδιαίτερα μεγάλη προσπάθεια γιά να συντηρεί αυτό το κορυφαίο Blog ανταλλαγής ανοησιών.

Καταλαβαίνω οτι η ερώτηση είναι ρητορική, και οτι η απάντηση που θα πάρω θα είναι πιθανότατα μιά παράθεση ανοησιών, αλλά δεν μπορούσα να μήν την θέσω.

Ελπίζω να μην σας πρόσβαλλα, εξ' άλλου όλοι είστε αξιόλογοι, ωστε να έχετε συνείδηση των ανοησιών που ανταλλάσετε, και να μην πάρω την επίσης ανόητη απάντηση οτι "ξεδίνετε από ...κλπ κλπ"

cynical είπε...

κ. ντε Προφούντιε, συμφωνα με την θεωρια του κ. Αρβανιτιδη κατά την οποία ο καθένας εχει κι απο ενα εξωγαμο, την θεωρια του Πελαργου προκειται να την υποστηριξει το συμπαν ολοκληρο.

cynical είπε...

κε. Απορών, έχετε απόλυτο δίκιο, έτσι ειναι ακριβώς όπως τα λέτε, το να συντηρείς την ανοησια θελει παρα πολύ μεγάλο κόπο. Αλλά θα μείνετε με την απορία, όπως και γω άλλωστε, για το που θα κατατάξουμε, στα σοβαρά ή στα ανόητα, πολλά πράγματα από αυτά που συμβαίνουν.

Ανώνυμος είπε...

Μου απάντησες ακριβώς όπως περίμενα. Ηξερα οτι η ερώτησή μου είναι ρητορική, ούτως ή αλλως. Δεν θα συνεχίσω, γιατί θα εκληφθεί (ίσως και από εσάς τους ίδιους) ως συμμετοχή μου στις ανοησίες σας.

Κούκος είπε...

Όπως θα καταλάβατε ήδη (;) κε Απορών έχουμε παραιτηθεί όλοι. Είστε αήττητος!

Ανώνυμος είπε...

Δεν ξέρω, κι εγώ απορώ τι κάνω με αυτούς τους ανόητους.

(Μα τι έχετε, απορών, με την εθελούσια ανοησία και την αναφέρετε τόσες φορές; Ως έννοια, τη βρίσκω εξίσου χρήσιμη με την εθελούσια αιμοδοσία. Εαν το θέμα είναι αυτή καθαυτή, έχετε την απαντησή σας. Εαν το θέμα είναι ο συγκεκριμένος φορέας της δεν είμαι αρμόδιος)

katerina είπε...

Cynical ειλικρινά απόλαυσα την ανάρτηση σου.

Προσωπικά και παρά την αντιθέτως κρατούσα άποψη, πιστεύω βαθεια ότι η βιβλιογραφική εργασία είναι η βάση της ερευνητικής μελέτης.

Και μιας που είσαι εντυπωσιακά καλή σε αυτόν τον εξαιρετικά χρονοβόρο και ενίοτε κουραστικό και άχαρο τομέα, θα ήταν πολύ ενδιαφέρον να μας παραθέσεις την υπάρχουσα βιβλιογραφία σχετικά με το αν η αυτοϊκανοποίηση συμβάλλει στην γονιμοποίηση και κατ’ επέκταση στην αναπαραγωγή.

Πιθανά και λόγω του αυξημένου δημογραφικού προβλήματος στην Ευρώπη, θα μπορούσε να είναι μια καλή διπλωματική εργασία, ή ακόμα ακόμα και η βάση μιας διδακτορικής διατριβής.

Xavier είπε...

Μεταξύ των posts με περιεχόμενο και προβληματισμό, και των posts με κουταμάρες, ο "απορών" επιλέγει να εμπλακεί σε σχολιασμό σε post που περιέχει κουταμάρες και ανοησίες.

Απορώ κι εγώ με τη σειρά μου πως άφησε ασχολίαστα τόσα σοβαρά θέματα, κι έκατσε και συνέταξε μια αξιόλογη απορία που σίγουρα θα του πήρε κάποιο χρόνο, για ένα σαχλό post.

Μήπως ένοιωσε πιο βολικά και οικεία ανάμεσα σε σαχλαμάρες, ή μήπως απλά η ανοησία του ασκεί έλξη;

Φυσικά τα παραπάνω ερωτήματα είναι ρητορικά και δεν περιμένω απάντηση. Και θεωρώ ότι ο "απορών" είναι αρκετά αξιόλογος ώστε να μην απαντήσει λέγοντας ότι έχει σχολιάσει και αλλού, ή ότι απλά έτυχε να σχολιάσει πρώτη φορά εδώ.

cynical είπε...

swell, καλημερα. Είπαμε οτι οι πελαργοί φέρνουν μωρά, όχι φαλαινάκια. Πρεπει να ρωτησεις τη μαμα σου γιαυτό. Αν σου πει οτι σε εφερε πελαργος, καποιο λακκο θα εχει η φαβα..

cynical είπε...

κ. Κ.Κ. Μοίρη, αν θεωρειτε τα χελωνονιντζάκια ομορφόπαιδα, λυπάμαι για τα αισθητικά σας κριτήρια.

cynical είπε...

καλημέρα Greek Rider, παρά την απουσια αδιαμφισβητητων ιστορικων μαρτυριων για την υπαρξη του Ιησου, (Σουητόνιος, Ιώσηππος ο Φλαβιος, Τακιτος) οι ιστορικοι σημερα συμφωνουν οτι υπήρξε. Αντε να τους πεισεις μετα να αλλάξουν την ημερομηνια του μηδενικού χρονου. Μονο οι φυσικοι μπορουν να το κανουν αυτο. Αν βρουνε ποτέ ποτε εσκασε μυτη το συμπαν.

cynical είπε...

Γεια σου Κούκε, δεν θα το πιστέψεις, αλλά μολις χτες μου ελεγε ενας φιλος το ιδιο ανεκδοτο για τον πελαργό. Σ' ευχαριστώ.

cynical είπε...

Ευχαριστώ τον κ. Απορώντα που έθεσε θεμα ανοησιας των αξιοσεβαστων αναρτήσεών μου!
Με τα παρακάτω διευκρινιστικα σχολια θα τον βοηθησω να καταλαβει το βαθυτερο νόημά τους!

Λοιπόν:

1. Στους "πελαργούς..", σατιριζω τον ακρατο σχετικισμο οπως αυτος εκφραζεται σημερα ευρεως με τις θεωριες Δημιουργισμου και εξελιξης που θελουν να εχουν την ιδια αντιμετωπιση με το Δαρβινισμό.
Επίσης, σαρκάζω τα κριτηρια με τα οποια κατι θεωρειται επιστημονικό. Η Stork Theory αποτελει ενα κλασσικο παραδειγμα για να δειξουν στους φοιτητες τις παγιδες της επιστημονικης αναλυσης.

2. Στον "Μπιντε" σκιαγραφω την μετεξελιξη της ελλ. κοινωνιας.

3. Στις "Ντουζιερες" δειχνω οψεις της νεοελληνικης κοινωνιας.

4. Στη "Φρακταλικη φυση του ατερμονος στοχασμου" δειχνω την ανοησια πολλών ψυχολογικών ΔΗΜΟΣΙΕΥΣΕΩΝ. Το εναυσμα γιαυτη την αναρτηση το πηρα απο ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΕΝΟ αρθρο καθηγητριας Ιταλ. Πανεπ. η οποια για να ερμηνευσει τις διατομικες σχεσεις χρησιμοποιουσε μια φρακταλικη ζωνη αναμεσα στον εαυτο και τον αλλον, οπου ο ενας μπλεκεται εκει μέσα και δεν μπορεί ποτε να βρει τον αλλον!!. Το δικο μου ηταν απειρως πιο ρεαλιστικο και ειχε και υλικη υποδομη απο κατω (εγκεφαλος).

5. Η "Κβαντωση της Μπουρδας" και η " Κβαντικη Μεταφυσικη" νομιζω ότι εχουν σαφη στοχευση.

Νομιζω ότι δεν μπορούσα να γινω περισσοτερο σαφής. Υπο την προυποθεση βεβαια ο κ. Απορών να διαθετει χιούμορ. Χωρις αυτό ό,τι και να κανω θα παει στο βροντο!

cynical είπε...

Γειά σου βρε Xavier!
Πολύ καλή η τρικλοποδιά, η απάντησή σου στον κ. Απορώντα.

Την έφερες από τα αριστερά που λέμε!!!

Έλα ντε, κε. Απορώντα!

cynical είπε...

Ευχαριστώ από τα βαθη της καρδιας μου όλους τους "ανόητους" φίλους μου!

nelly είπε...

περισσοτερη εξυπναδα χρειαζεται για να καταλαβεις ενα χιουμοριστικο-ειρωνικο κειμενο παρα ενα "σοβαρο".

τι καθεσαι και μπαινεις στον κομπο να εξηγησεις το σκοπο?Δε μας ενδιαφερει ο σκοπος αλλα το μεσο.

nelly είπε...

εμενα ειπες ανοητη?

cynical είπε...

Γειά σου Κατερίνα,
πριν απο καιρο όταν το Παν. του Newcastle ανακοινωσε ότι μπορεί να φτιαξει σπερματοζωάρια από γυναικεία βλαστοκύτταρα εγραψα τη "Μοναξια ως Ελευθερια" όπου ειχα σαν αιτημα να κανουν κατι οι επιστημονες ωστε να αυτο-αναπαραγόμαστε και να απαλλαγούμε απο το αχθος του σεξ.

Αφού σου εδωσα το hint, πιστευω οτι εισαι πιο ειδική να βρεις τις σχετικες δημοσιευσεις! Εξω απο πλάκα, το παν. του Νιουκασλ όλο και κατι κουφο ανακοινωνει. Κατι πρεπει να συμβαινει προς τα κει...

Δηλαδή εκτος απο τους Πελαργούς μου, και τις Χελώνες του κ. Κ.Κ.Μοίρη θα έχουμε και τους ανθρώπους να μας παράγουν;;
Έχουμε μεγάλη ζήτηση σαν ειδος, δεν λέω!!

cynical είπε...

Γειά σου Νέλλη. Κορίτσι μου, εγώ ποτέ!! Κάποιοι άλλοι μας βγάλανε το όνομα. Και αντε τωρα να το επανορθώσεις! Από δω και περα όλο άρθρα ισαξια ακαδημαικών θα πρεπει να ανρτώ!

aerostatik είπε...

το βασικό σου μεθοδολογικό πρόβλημα είναι ότι θες να βρεις αξιόπιστες επιστημονικές αποδείξεις (όπως Ευαγγελάτος)
Καταγγέλω την τακτική σου γιατί θες να βάλεις από την πίσω πόρτα τον στείρο επιστημονισμό.
η θέση για τους πελαργούς δε χρειάζεται απόδειξη γιατί δεν θα μπορούσαν τα πράγματα να είναι διαφορετικά...
ο.ε.δ.

cynical είπε...

Γειά σου σύντροφε aerostatik. Έχεις απόλυτο δικαιο. Εμεις ειμαστε πεπεισμενοι, αλλά αυτοι του αντιπαλου στρατοπεδου το ξέρουν;

Ανώνυμος είπε...

Αυτή η ανάρτηση μου έλυσε δυο προβλήματα. Α) πως φυτρώνουν οι αδέσποτες καναβουριές σε αδέσποτα χωράφια και σε άκακα παρτέρια μπαλκονιών;;; και β) πως ενώ στα (ελληνικά και βαλκανικά) νοσοκομεία καταγράφονται λιγότερες γέννες εξέρχονται περισσότερα μωρά;;; !

Τώρα αν αυτά δεν είναι Ευφυής Σχεδιασμός που εκτοπίζει πανηγυρικά τον αμερικάνικο τότε τι είναι;;;;

Στέργιος

cynical είπε...

Καλώς ήρθατε από τα μέρη μας κ. Στέργιε.
Τώρα μόλις μου αναφέρατε μια καινούργια εφαρμογη της θεωριας των πελαργών για την οποια δεν ημουν ενημερη, (αυτά περι του θαυματος της διασπορας συγκεκριμενων σπορων).

Σχετικά με το δευτερο (περισσοτερα μωρά από γεννησεις) μαλλον θα οφειλεται στη διαφθορά των Νοσοκομειο-φρουρων που λαδώνονται απο τους πελαργους τους οποιους αφηνουν να μπαινουν μεσα ανενοχλητοι για να μαγαριζουν τις στατιστικές.

Spyros Vlahos είπε...

η πελαργική θεωρία μορεί να εφαρμοστεί στους ίδιους τους πελαργούς; Υπάρχουν, δηλαδή, πελαργοί δεύτερης τάξης οι οποίοι φέρνουν τα νεογνά των πελαργών κοκ ad infinitoum;

OnWine είπε...

Δεν είχα σκοπό να συμμετάσχω... τα γραφόμενα στην ανάρτηση υπερβαίνουν κατά πολύ τις γνώσεις μου... άσε που και η θρησκεία μου δεν μου επιτρέπει ουδεμία αμφισβήτηση... αλλά την ευκαιρία να εμβαπτιστώ στην κολυμβήθρα της ...ανοησίας, δεν θα την έχανα ΜΕ ΤΙΠΟΤΑ!


Βέβαια, απορώ που ο απορών δεν απόρησε που δεν με βρήκε εδώ...

Ασε και που, ως εθελοντής... πρέπει να είμαι πιό ανόητος από όλους σας! (κάποιοι θα γελάσουν εδώ, αλλά... χαλάλι τους!) ... οι δε συμμετοχές της Κατερίνας και του ανώνυμου Στέργιου μου δίνουν και κάποια ...εξασφάλιση βρε παιδί μου...

Keep the ...nonsense, Cynical!

OnWine είπε...

... και πρόσεχε την "Σημειολογία της Λεκάνης"... εγώ σε προειδοποίησα!

cynical είπε...

Αγαπητέ Σπύρο καλησπέρα. Επειδη και οι Πελαργοί γεννουν αυγά, θεωρώ ότι τα μωρά των πελαργών τα φέρνουν οι χελώνες του κ. Κ.Κ.Μοίρη.

cynical είπε...

Καλησπέρα σχολιαστή, σ' ευχαριστώ για τη συμπαράσταση! Σκεψου, έφαγα το χεσιμο πριν καν προλαβω να κανω την αναρτηση της λεκάνης! Σκεψου όοοοταν τη κάνω!

OnWine είπε...

Μα ...βρε Cynical... γιά την λεκάνη το χέσιμο θα ήταν τουλάχιστον ...ταιριαστό!

SUN W KNIGHT είπε...

Αγαπητή μου Cynical, εγώ σε υποστηρίζω όποια κι αν είναι η θέση σου...
Γιατί εμείς οι λίγοι εναπομείναντες ορθολογιστές πρέπει να υποστηρίζουμε ο ένας τον άλλο...

cynical είπε...

Σχολιαστή καλημέρα, δηλαδή, είτε έτσι είτε αλλιώς, χεσμενη θα ημουν. κοινως την πάτησα.

cynical είπε...

Σευχαριστω ιππότη απο τα βαθη της καρδιας μου, Σαυτους τους χαλεπούς καιρους δυσκολα καποιος εκτιμα τις αυτοσυνεπεις και ορθολογικες θεωριες οπως αυτη που παρεθεσα. Δηαλδή πες μου σε τι διαφερει απο το Δημιουργισμό, και ακομα ακομα και απο τις θεωριες των χορδων;

Unknown είπε...

Μπούρδες!
Τα παιδιά έρχονται στον κόσμο μέσα από τις παπαρούνες!
Δεν ξέρετε τί σας γίνεται σας λέγω!

cynical είπε...

darthiir,

απέδειξέ το!!

Unknown είπε...

Θα σου στείλω την παπαρούνα μου άπιστε θωμά!

yX__ είπε...

Ας συμφωνήσουμε τέλος πάντων πως τα παιδιά τα φέρνουν τα πουλιά, κι ας μην το αναλύσουμε περαιτέρω.

cynical είπε...

Αψογο!