Τετάρτη 21 Ιανουαρίου 2009

Ο Ιός της Ευτυχίας


Σήμερα θ’ ασχοληθώ με ένα θέμα βαρύ. Βαρύ κι ασήκωτο. Για την Ευτυχία, και πώς μπορεί ν’ αποκτηθεί. Για το αιώνιο ζητούμενο και το αιωνίως διαφεύγον.


Τι είναι η Ευτυχία λοιπόν; Μια γεμάτη αγκαλιά από το αγαπημένο έτερον; Ένα σπιτάκι φτωχικό στην αμμουδιά; Το αμπαζούρ το θαλασσί, αγκαλιά εγώ και συ; Μια στρωμένη οικογένεια με μεζονέτα, εξοχικό, σκύλο και δυο αυτοκίνητα; Μια μέρα για ψώνια στου Βερόπουλου; Μια αιώρα ανάμεσα σε δυο κοκκοφοίνικες σε παραλία στις Μπαχάμες; Ή ένα σαλέ στην Ελβετία, με το Φιούρι το άλογο δεμένο απ’ έξω και τον Μπραντ Πητ δεμένο από μέσα; Μια καλή κληρονομιά και με μηδέν φορολογία από πάνω;

Με αυτά τα λίγα παραδείγματα που παρέθεσα εύκολα μπορούμε να καταλάβουμε ότι τα είδη ευτυχίας είναι δυο, αυτή που επιτυγχάνεται με την εκπλήρωση ευγενών συναισθημάτων και αυτή που πραγματώνεται με την εκπλήρωση υλικών απαιτήσεων. Έτσι, τα μεν πρώτα εμπίπτουν στη δικαιοδοσία της Ψυχολογίας, τα δε δεύτερα στη δικαιοδοσία της Οικονομικής/Εφορίας. Αμφότερες λοιπόν οι επιστήμες με τη μεθοδολογία και τα συστήματα που έχουν αναπτύξει είναι επιφορτισμένες με την εξασφάλιση της ευτυχίας μας. Παρά τα εντατικά όμως μαθήματα συνεχίζουμε τα έρμα να ψοφάμε και να βουλιάζουμε στο πηγάδι της δυστυχίας. Κάποιοι αποδίδουν το αίτιο της δυστυχίας μας στον Καπιταλισμό, άλλοι αντίθετα στον Κομμουνισμό, τον πολυαναμενόμενο και πολυπαινεμένο που μας εγκάστρωσε περιμένοντάς τον για αιώνες στη γωνιά. Άλλοι, στις λάθος θεωρίες, άλλοι στις λανθασμένες εφαρμογές τους. Και πάει λέγοντας, με το αποτέλεσμα να παραμένει απογοητευτικά πενιχρό.

Η Ευτυχία είναι μια έωλη μορφή, δεν μετριέται, δεν οριοθετείται, δεν διδάσκεται. Είναι όπως σου κάτσει, όπως σου έρθει, όταν πας να την πιάσεις σου φεύγει, όταν πας να την περιγράψεις οι λέξεις βλέπεις δεν φτάνουν, αποδεικνύονται φτωχές και κατώτερες, όταν σου έρχεται δεν το καταλαβαίνεις, το παίρνεις πρέφα μονάχα όταν σου φύγει. Η ευτυχία ποτέ δεν είναι του παρόντος, εκπληρώνεται είτε σε κάποιο παρελθόν που αναπολούμε, είτε σε κάποιο μέλλον που φαντασιωνόμαστε. Χαμένη από χέρι δηλαδή, έτσι σε δουλειά να βρισκόμαστε.


Κι όμως, όχι, βροντοφωνάζει η Επιστήμη. Όχι, όσο υπάρχουν φίλοι! Και ποιοι είναι αυτοί οι φίλοι; Όχι φυσικά οι μουρτζούφληδες, οι καρμίρηδες, οι κακομοιριασμένοι, οι μαγκούφηδες και οι μίζεροι, αλλά οι ευδιάθετοι, οι θετικοί, οι κεφάτοι, οι αισιόδοξοι, και προπαντός οι ευτυχισμένοι. Η Ευτυχία δεν είναι κάτι που όπως λανθασμένα μάθαμε, αποκτάται ή κατακτάται ατομικά, αλλά είναι αρρώστια, καλή όμως αρρώστια, που αν είσαι τυχερός τηνε κολλάς και σώνεσαι. Είναι ιός, όπως όλοι οι άλλοι οι ιοί, μόνο που δεν μεταδίδεται ατάκτως και αδιακρίτως, αλλά διακριτά και επιλεκτικά μέσα από δίκτυα φίλων και δη φίλων επιστήθιων.


Ο καινούργιος αυτός ιός έχει μερικές πολύ αξιοσημείωτες ιδιότητες, μπορεί για παράδειγμα να διακρίνει και να ιεραρχεί τις σχέσεις ανάλογα με την ισχύ του δεσμού φιλίας που εμπεριέχουν, και εξ αυτού να δρα αναλόγως, με το να γίνεται δηλαδή, πιο επιθετικός όταν διαβλέπει σχέση βαθιάς φιλίας και να αδρανεί διακόπτοντας τα δίκτυα, όταν αντί για φιλία υποπτεύεται λυκοφιλία, στερώντας με τον τρόπο αυτό, τους ιδιοτελείς από τις ευεργεσίες της καλής αυτής αρρώστιας.


Και όπως ένας κοινός ιός μπορεί κάποια στιγμή ξεκινώντας από την Κίνα με συνεχή στραβοπατήματα να φτάσει ως εμάς, το ίδιο ακριβώς μπορεί να συμβεί και με τον εν λόγω καλο-ιό. Δηλαδή, δεν είναι μόνο οι κολλητοί μας φίλοι που μπορεί να μας μολύνουν, αλλά όπως καταλαβαίνεται, είναι και οι φίλοι των φίλων μας και οι φίλοι των φίλων των φίλων μας, μια ατέλειωτη αλυσίδα δηλαδή, που δεν υπάρχει κανένας λόγος να μη μπορεί στο τέλος να φέρνει βόλτα όλη τη Γη. Μπορεί να τύχει δηλαδή τη μέρα που νοιώθουμε να πλημμυρίζουμε από αισθήματα υψιπετή και ευφρόσυνα, την προέλευση των οποίων αδυνατούμε να μαντέψουμε, να βρίσκεται κάπου, κάποιος μακρινός Ευτυχισμένος, που να ένοιωσε τα ίδια ακριβώς υπέροχα συναισθήματα με μας και να κατάφερε, αρχής γενομένης από αυτόν, να μας τα μεταδώσει μέσα από μια σπάνια και ευτυχή συγκυρία ταυτόχρονης σύνδεσης των πολλαπλών δικτύων των φίλων.


Η Ευτυχία λοιπόν είναι κολλητική, και οι ευτυχισμένοι είναι μια νέα κατηγορία τυχερών που ευνοήθηκαν απλά και μόνο, όχι γιατί διάλεξαν οι φίλοι τους να είναι ευτυχισμένοι, αλλά, και εδώ είναι η διαφορά, γιατί τους διάλεξε ο ιός και τους εμόλυνε. Οι ευτυχισμένοι, λέει η επιστήμη, δεν είναι σκορποχώρι, αλλά συνομαδώνονται, όπως, άλλωστε και κάθε κατηγορία προνομιούχων, σιγά μην περιμέναμε από την επιστήμη να μάς το πει, που έχουν κάτι πολύτιμο να μοιραστούν και να διαφυλάξουν.


Σαν νοήμονες όμως αναγνώστες, θα θέλατε να μάθετε πώς στο καλό συμβαίνει και μπορούμε να κολλάμε ευτυχία, όπως ας πούμε ιλαρά. Τίποτε πιο εύκολο. Με μια απλή μίμηση ενός διπλανού ευτυχισμένου και τελειώσαμε: αρκεί να αντιγράψουμε τις κινήσεις του, τις εκφράσεις του, τη γλώσσα του σώματός του, τις γκριμάτσες του, τόσο απλά, όπως συμβαίνει και μ’ ένα χασμουρητό. Ένας Βέγγος αρκεί, καθώς και μια αρμαθιά γεροί μιμητικοί νευρώνες (mirror neurons) στον εγκέφαλο του καθ’ ενός μας!


Και επειδή οι σύγχρονες έρευνες έχουν αποδείξει ότι ο ιός της ευτυχίας μπορεί να μετεξελιχθεί και διαπερνώντας τα δίκτυα και τα διαδίκτυα να πάρει και ηλεκτρονική μορφή, από σήμερα κι από το φόβο μην και στερηθώ την εύνοιά του, σκοπεύω να απαγορεύσω δια ροπάλου τους μουρτζούφληδες, καρμίρηδες, κακομοιριασμένους, μαγκούφηδες και μίζερους να εισέρχονται εις το blog μου!


Einverstanden?

51 σχόλια:

ikor είπε...

Μεγάλο θέμα ανοίγεις...

Νομίζω πως μέτρο της ευτυχίας δεν είναι πόσα Μ2 είναι το σπίτι σου, αλλά πόσες ευχάριστες στιγμές μπορείς να ζήσεις σ' αυτό με φίλους.

Δεν είναι πόσα κυβικά εκατοστά είναι το αυτοκίνητό σου, αλλά πόσες αποδράσεις μπορείς να κάνεις μ' αυτό, ώστε να ανανεωθείς.

Και τόσα άλλα άυλα που αν αρχίσουμε να τα λέμε όλα, θα γράψουμε άλλο ένα post...

Καλό βράδυ cynical!

Νοσφεράτος είπε...

αγαπητη μου μου φαινεται οτι περιγραφεις ενα μάλλον πιο απλ.λό συναισθημα οπως την Χαρά
αλλά κιετσι ωραιο ποστ ειναι
να παραθεσω κιεγώ ενα παλιο μου ποιηματακι που -χαρη σεεσενα το θυμηθηκα :

Να είσαι σαν τον(φτερωτό) ιπποπόταμο
--------------------------------

Να είσαι σαν τον(φτερωτό) ιπποπόταμο

Ν α είσαι σαν τον Ιπποπόταμο
Που πηδάει χαρούμενα την ιπποποταμινα του
μέσα στη λάσπη μουγκρίζοντας

Χωρίς να τον Νοιάζει
Αν –πάνω στα δέντρα- οι γατζωμένοι Πίθηκοι τον κοροϊδεύουν και του πετάνε

Διάφορα πράγματα


Ν α είσαι σαν τον Ιπποπόταμο
Που όταν βγαίνει από το έλος

περπατά καμαρωτός και γυαλίζοντας και με μουσούδα όλο χάρη και μ’ένα πονηρά γελάκι

Ενώ κολλάνε πάνω του διάφορα έντομα και βδέλλες και παράσιτα

Ν α είσαι σαν τον Ιπποπόταμο
Που όταν ανοίγει την στοματάρα του, ρουφάει τον ουρανό ολόκληρο , σφυρίζοντας

(κι αστράφτουν διαμαντένια τα δυο μπροστινά μοναχικά του δόντια)

Και όταν
Πλατσουρίζει ευτυχισμένος στον βάλτο του ευγνωμονεί τη θεά Ιπποποταμίνα για τα καλούδια του,

Γιατί δεν είναι αχάριστος

Και είναι και φτερωτός …
---------------------
Κι όταν δίνει ένα σάλτο και πηδά από τον Βάλτο ,

απογειώνεται

Μαζί με τα ιπτάμενα γαϊδούρια που τα λένε Πηγάσσους , και τους ρινόκερους, τις νεράιδες, τις μπεκάλτσες ,τους καναρινογατους και τους Μηρμυγκολέοντες

-Και τα καρχαρίνια με τα φτερά νυχτερίδας και τα χελιδονόψαρα


Και στήνουμε ουράνια πάρτι για πάρτη τους και γελάνε μέχρι δακρύων ,
-και μετά κλαίνε-
κι ύστερα ξαναγυρνούν όλοι στο βάλτο και κάνουν λασπόλουτρο και κοιμούνται –άπαντες- μακάριοι

ευτυχισμένοι

.................................

Prokopis Doukas είπε...

Χμμμ... Θα σου έλεγα οτι ευτυχία είναι η συνεχής αυτοβελτίωση - αλλά το βαραίνουμε το πράγμα. Η άποψη πάντως οτι "η ευτυχία είναι οι σχέσεις" θριαμβεύει στο βιβλίο του Γιάλομ "Η θεραπεία του Σοπενάουερ", γιατί την υποστηρίζει ο ίδιος ο Γιάλομ, έναντι της μοναχικής, ελιτίστικης άποψης του γερμανού φιλοσόφου... :-)

VAD είπε...

Και που λες Ευτυχία,
ευτυχία δε βρήκαμε....
Νυχτοπούλι,ε,;:))

Nobilis είπε...

Η ευτυχία είναι απλή, σαν τη σκέψη ενός παιδιού

To hamomilaki

une enfant gâtée είπε...

Τοκ, τοκ, τοκ
Αχ, αγαπητή Cynical, το χαμογελο μου, μεγάλο, φωτεινο, λαμπερό, γενναιοδωρο, μου έχει σακατάψει του μιμικου μυες του προσώπου μου.
Εδω και μια ώρα που διαβασα την αναρτηση σας, στάθηκα μπροστά στον καθρεθτη και το χιλιοπροβάρισα.
Ετοιμη πια, μπορώ να σας πω: Πολυ πολύ πολύ καλημέρα σας!!!!!!!!!!!!!!

Left Liberal Synthesis είπε...

Ωχ
Εχω πονόλεμα,δέκατα,κομάρες.Μα που στο καλό κόλησα τον ευτυχοιό??
Και τι κάνω τώρα??
Θεραπεία η το κοροιδο??
Δύσκολα πραγματα

cynical είπε...

@Ikor καλημέρα σου.

Α!!!, Εδώ διαφωνώ! Δεν είναι πόσες αποδράσεις θα κανεις με το αυτοκίνητό σου, αλλά το πόσες αποδράσεις θα κάνεις με ...τα ποδαράκια σου, περπατώντας λόγγους και ραχούλες, πλαγιές και κορυφούλες!!! Η ευτυχία, οταν πατάς την κορυφή και αγναντευεις εως εκει που φτανει το ματι, κι ακομα παραπερα δεν συγκρινεται με τιποτα.

cynical είπε...

Καλημέρα Nosferatos!

Aχ, τι ζημια κάνουν αυτά τα ντοκυμαντερ του Skai! Ο χαρούμενος ιπποπόταμος, ε;;;
Αμα σε πάρει φαλάγγι ενας ιπποπόταμος, χαρούμενος ή δυστυχισμένος, την έκατσες τη βάρκα, φίλε μου!

Αλλα με το γλυλυτατο ποιηματακι σου, δεν μπορω παρα να αναφωνησω: τι ωραια που ειναι εκει στη ζούγκλα!

cynical είπε...

Καλημέρα @Προκόπη,

Για το τι ειναι η ευτυχια, ας το κανουν άλλοι που τη γνωριζουν την κυρά καλα. Ενα καλο βιβλιο που ειχα διαβασει παλια ήταν "Η Αλχημεια της Ευτυχίας" του Νικόλα Σεβαστακη (τον οποιο πολύ εκτιμω).

Εδω, μαλλον σατιριζω μια τεχνοκρατικη αντιληψη περι ευτυχιας, η οποία δεν μιλαει για φιλους και φιλιες παραδοσιακες και ανεκτιμητες οπως τις μαθαμε, αλλα για "δικτυα μετάδοσης της ευτυχιας", σαν να ειναι κυμα δηλαδή, ανάμεσα σε ανθρωπους που ειναι ηδη ευτυχισμενοι.

Σου λενε λοιπον, ότι αμα κανεις παρεα με την κατηγορια "φιλοι ευτυχισμενοι", τοτε έπεσες σε καλη μερια και θα κολλησεις και συ την ευτυχια. Αμα πέσεις στην επομενη κατηγορια "φιλοι δυστυχισμενοι" τοτε την πατησες και θα κολλησεις απο πρωτο χερι δυστυχια. Ως εδω, λες, Ok, κάτι δεν παει καλα, αλλά δεν θα καραφλιάσουμε κιολας!

Αλλά ελα που μας τα χαλανε στη συνεχεια, δηλαδη, οταν πανε να εξηγησουν τον τροπο, τον μηχανισμο μεταδοσης της ευτυχιας!

Α!! εδω, σου λενε παιζουν ρολο οι μιμητικοι νευρωνες, οι εκφρασεις του σωματος και του προσωπου τις οποιες αντιγραφει ο υποψηφιος "Ευτυχισμενος"...

Δηλαδη, θελουν οι επιστημονες να μας πεισουν οτι εν κατακλειδι, η ευτυχια ειναι μια απλά μιμητικη πράξη.

Καλά κρασιά... δηλαδή.

Ανώνυμος είπε...

Έπρεπε νάμαστε ευτυχείς, by default. Υπάρχουν άνθρωποι, που γεννήθηκαν σε λάθος σημεία του πλανήτη ή με προβλήματα.

Μιλάμε λοιπόν, για τον ιό της μικροαστικής μας ευτυχίας. Η ευτυχία είναι μια πελώρια χρωματιστή σαπουνόφουσκα, όμορφη αλλά εφήμερη, που μπορούμε να τη φουσκώνουμε αλλά με όριο. Κινδυνεύει να σπάσει ανά πάσα στιγμή, έτσι κι αλλιώς. Στο μπαμ ξυπνάμε και έχει φύγει. Είναι μεταδοτική, ως ..μόλυνση, ευτυχώς(για ομοειδείς).

Στην Ινδία και στην Ιαπωνία παίρνουν μέρος σε ασκήσεις γέλιου, για να ευθυμήσουν, έστω λίγο. Στη Δύση πίνουμε και μαστουρώνουμε.

cynical είπε...

Γιατι γκρινιαζεις καλε μου VaD;

Και τα φιλαρακια σου τα εχεις, και τα κρασακια σου, και τα παιδια σου, βιολογικα μαι μη, και την πισινα σου να ριχνεις καμμια βουτια και να δροσιζεσαι...

Νυχτοπούλι η θεια Cynical; Σε καμμια αγρύπνια θα με πετυχες, οταν με ταραζουν τα δεινά του κόσμου και που και που κανένα ανάποδο φεγγάρι!

cynical είπε...

Καλημέρα Χαμομηλάκι!,

Πού ξέρεις μπορει να ειναι και κατάσταση του μυαλού!

cynical είπε...

Αγαπητή @u.e.g.,

Μετά απ' αυτό, σας υπόσχομαι κάρτα διαρκείας και free pass στο blog μου!

cynical είπε...

Αγαπητέ @LLS,

Στάθηκε τόσο καλή με σας η τύχη απόψε, και θέλετε να την αποπέμψετε; Μεταδώστε τον, τον ευτυχο-ιό σας για να σώσετε και άλλους...

cynical είπε...

@cirut καλημέρα,

Ειδες που στην Ινδια και Ιαπωνια ξέρουν να ευτυχούν ...επιστημονικά;; Βλεπουν τον αλλον που γελαει, γελανε και αυτοι και ολοι μαζι ευτυχουν! Το γελιο ειναι τζαμπα. Ενω τα αλλα που αναφερεις κοστιζουν τα ρημαδια.

Κατι ξερει ο κοσμος που μαζευει φιλους στο facebook.Φτιαχνει δικτυα, έτσι ώστε αν υπάρξει ποτε καποιος Ευτυχισμενος, να μην λειπουμε απο το εν λογω δικτυο και στερηθούμε της μόλυνσης!

Εμενα δεν θα με πειραζε να αρπαζα και τον ιο της μεγαλοαστικης ευτυχιας!

Ανώνυμος είπε...

@Cynical,

ναι, ναι και γω και γω. Ώρες, ώρες μα το ναι! Καλά θα ήταν!

Ανώνυμος είπε...

Ο φίλος τον φίλον εν κινδύνοις γιγνώσκει.

Από κλασσική παιδεία σκίζω.

Η ανάρτηση σας πάντως είναι ελλιπής ούτε ένα νουμεράκι ένα στατιστικό ένας πίνακας ένας αλγόριθμος κάτι τις τέλος πάντων ,τώρα που συνηθίσαμε στα νούμερα μας ξεπετάτε έτσι???

cynical είπε...

Όχι πως δεν το αντελήφθηκα αγαπητέ @de Profunis.

Αλλά, ακόμα ψάχνω να βρω τη σωστη μεθοδο και μονάδα μετρησης της Ευτυχιας. Τι πινακα να κανεις αν δεν μπορεις να τη μετρήσεις;

Επισης εχω κολλήσει και στο εξης προβλημα: Να την κβαντώσω ή να την αφήσω ετσι; Ιδού!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Η Ευτυχία δεν μπορεί να ειδωθεί μόνο από μία σκοπιά. Σε κάθε περίπτωση είναι συνισταμένη πολλών παραγόντων ταυτόχρονα, αποτελεί το αποτέλεσμα συναίσθημα μιας διαλεκτικής καταστάσεων που κυρίως εμείς επιδιώκουμε (σπάνια τυχαίων μόνο). Έτσι, η υγεία μαζί με την επίτευξη ενός επιδιωκόμενου σκοπού και σχετική ευρωστία οικονομική (αυτή τίθεται στον υποκειμενικό σχολιασμό του ευτυχισμένου) είναι αναγκαία στοιχεία. Κυρωίς όμως ο επιδιωκόμενος σκοπός αποτελεί το κυρίαρχο στοιχέιο -και καθώς διαφέρει από τον καθένα μας η αξία του και η σημασία του την βγάζει εκτός κάθε ορισμών και προσεγγίσεων.

Greek Rider είπε...

@cynical καλημέρα, έχεις δει στην Ινδία και αλλού ίσως που κάνουν κάτι συγκεντρώσεις 20-30-40 άτομα και γελάνε όλοι μαζί και δυνατά;

Laugh Yoga

:)

cynical είπε...

Aαπητέ @Δείμε του Πολίτη,

Government adviser Sir Jim Rose, (Αγγλια) ....also calls for children to learn more about well-being, happiness and healthy living. (2008).

Επίσης,

"We are introducing classes on happiness," said Anthony Seldon, master of Wellington College, in Crowthorne, Berkshire, west of London (2006)

Επίσης,

"We all perform better when we are smiling," said Councillor Les Lawrence, Birmingham's cabinet member for children (2008)

Αν μαζεψω τα σχετικα δημοσιευματα απο το διαδικτυο, δεν προκειται να τελειωσω ποτε.

Αυτό που θέλω να πω ειναι οτι την Ευτυχία και θα αναγκαστουμε με το στανιό να τη μετρησουμε, και να τη διδαχτουμε. Τα διαφορα manuals με τις αναλογες συνταγες, που αποτελουσαν πεδιο προνομιακο των απανταχου ανατολιστων και μυστικιστων, τωρα θα εκδυτικιστουν, θα επιστημονικοποιηθουν, θα στανταροποιηθουν και θα δινουμε και εξετάσεις από πάνω. Και αλλίμονο αν κάποιος κοπει και δεν μάθει πως να ειναι ευτυχισμενος. Αμ πώς!

Ανώνυμος είπε...

@ Cyn

Pursuit of happiness!!

κβάντωσε την, την άτιμη (να κάτσει στ' αυγά της). Με λαδολέμονο και μπούκοβο. Άλλωστε το φαΐ είναι, είπαμε, στιγμή της παγκόσμιας ευτυχίας!

Ένας φίλος τόχασε και προσπαθεί να κάνει δίχωνα παραβολοειδή ...τριγωνάκια Πανοράματος!

cynical είπε...

@Rider,

εσυ που εχεις επιχειρηματικες ιδεες, ιδου πεδιον δοξης λαμπρον!.

Νοικιαζουμε εναν γκουρου, ιμιτασιον ή αληθινο, δεν μας πειραζει, του κολλαμε ενα Dr. στο όνομα (το προσεξες το προθεμα στο ονομα του γκουρου στο βεντεο που κανεις λινκ;), και χρεωνουμε 100 ευρωπουλα το μηνα για να κανουμε laugh classes. Πού; Εχει τοσα παρκα στην Αθηνα και δεν χρειαζεται να πληρωνουμε και νοικι!

Συμφωνεις;;

cynical είπε...

@Rider

Α! ξεχασα να σου πω, ότι εγω προσφερομαι να κανω τον γελωτοποιο. Μονο ενσημα θελω, οχι χρηματα!

cynical είπε...

@cirut,

πολύ προχώ ο φιλος σου. Αυτος ήδη πέρασε στη δεύτερη κβάντωση! (ΔΙ-χωνο τριγωνο πανοραματος)

Νοσφεράτος είπε...

cynical .αν σου αρεσε
μπορω να παραθεσω και ενα αλλο που εχω την
ΙΠΠΟΠΟΤΑΜΙΝΑ;

cynical είπε...

Την ιπποποταμίνα που την λέγαν Ασημίνα;

Μετά χαράς @Nosferatos.

Νοσφεράτος είπε...

H ιπποποταμίνα\
---------------------




Ήτανε μια φορά μια ιπποποταμίνα
Σε λίμνη Αφρικανική κι ήτανε πολύ Φίνα


Στη Λίμνη εκατουραγε στη Λίμνη ελουζόταν
Κι ήταν πολλοί ιπποπόταμοι που την ερωτευόταν

Στην λίμνη εκχυλίζονταν ο ποταμός ο Νείλος
Κι έμοιαζε ο βιότοπος, του Παραδείσου ,Χείλος

Είχε πολλούς ερωδιούς κι είχε και κορμοράνους
Και τρομερά νερόφιδα , είχε και πελεκάνους


Η λίμνη είχε κροκόδειλους και είχε και πιράνχας
Και- ταραντούλες λέγονταν – τεράστιας αράχνας

Και έρχονταν και κυνηγοί τους έφερνε ένα πλοίο
Μά η ιπποταμίνα μας τους έγραφε στο αιδοίο


Ήταν πολύ περήφανη. η ιπποποταμινα
Και ντελικάτη , κι όλα, πάνω της ήταν φίνα,


Είχε γυαλιστερή υφή και ήτανε σικάτη
Με ύφος και πολύ μπλαζέ και ήταν και μουράτη


Κι ήρθαν να την βατέψουνε ιπποποτάμοι δυο
Μα η ιπποποταμίνα μας ,τους έγραψε .στο αιδοίο


Ώσπου κι αυτή την πάτησε με ιπποποταμάκο
κι ερωτευτήκαν τρυφερά , σε παραποταμάκο


και μπανιστήρι κάνανε, κάτι άξεστοι πιθήκοι

Κι ενας γερο κροκόδειλος πουταν πολύ καθίκι

και τους εκοροιδευανε, κάνοντας χορωδία

μα οι δυο μας ιπποπόταμοι, τους έγραφαν στα αιδοία .........

cynical είπε...

@Νοσφερατο,

λένε ότι το κάτουρο, ειδικα σε αφρικανικη λιμνη, ειναι πολυ αφροδισιακο.

Τώρα αναμένω και την ελεγεια των απογόνων. (του Ιπποποταμάκου ντε, και της εν λόγω Ιπποποταμινας)!

Εύγε, και πάλι ευγε!

Nikos Lioliopoulos είπε...

Μεατ το τρακοστό σχόλιο οπου ελάχιστοι πλέον διαβάζουν μπορώ να το πώ. Η ευτυχία για μένα δεν είναι τίποτε άλλοα πο αυτό:
"Μια στρωμένη οικογένεια με μεζονέτα, εξοχικό, σκύλο και δυο αυτοκίνητα"
Αν έχεις αυτά είσαι ευτυχισμένος νομίζω.

Υ.Γ. Αν πάλι αντί για σκύλο έχεις καμιά ¨σκυλίτσα" τότε είσαι στην τέλεια ευτυχία!

Ανώνυμος είπε...

α ωραία !
σαν Λεύκωμα !!!

ευτυχώς αφήσατε χώρο να γράψω κι εγώ Ευγενέστατε Κτήτωρ

nelly είπε...

Ενταξει, δεν ξαναρχομαι.

cynical είπε...

@Νικο Λιολιοπουλε,

ενταξει τα μοιρασαμε. Εγω θα πάρω τον Μπραντ Πητ!

cynical είπε...

@Νέλλη,

Οσονούπω το βλογ θ' αρχισει να μοιραζει εμβολια κατα της μουρτζουφλας, γιατι αλλιως θα ξεμεινει απο πελατες!

cynical είπε...

Ο ευγενης Νοσφερατος αφιερωσε στην Κτητορα δυο χειροποιητα ποιηματακια.

Εσεις κ. Κ.Κ.Μοίρη, ντροπή σας, με αδεια χερια μού ήρθατε. Και μην μου πειτε πως ηταν αργα και ειχαν κλεισει τα ζαχαροπλαστεια. Υπάρχουν και τα διανυκτερευοντα.

Ανώνυμος είπε...

@Νοσφ

γιατί δε λέγεις άραγες αράνχας τας ..αράχνας; Πώς ρίμα κι άκρη βγάζουμε τότες με τα πιράνχας;

Τα σεξ τα ιπποποτάμια, θυμίζουν πάντα μά(ν)χας
Μα εσύ εκεί εις το κεχρί, διαβολικό πειράνχας!

@Cyn

εγώ, έφερα.. έφερα.. τρίγωνα Πανοράματος, αν σας αρέσουν. Και τα έκανα και σφαιρικά. Μετράει;
---------------------------------

[Post, post για τα ασυνήθη εφαρμοσμένα μαθηματικά σώματα και πού βρίσκεται η υλοποίηση τους - πλην τα Sierpinski στερεά fractals σου κλπ. Θα ξαναδιαβάσω το παλιό σου]

OnWine είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
OnWine είπε...

Βρε Cynical..."Μια μέρα για ψώνια στου Βερόπουλου" ...ευτυχία???? ...να 'ταν στου Βασιλόπουλου... ίσως... άντε και στο Mall...

cynical είπε...

@Sxoliastis,

αυτο δεν ελεγε η διαφημιση: "Ειμαι κεφατη γυριζω απ' του Βεροπουλου;"

cynical είπε...

@Cirut ευπρόσδεκτα! Μη φερεις μονο Τερκενλη. Τον εχω διπλα μου!

Ποια ειναι η υλοποιηση των fractals ρωτας; Στα γραφικα κυριως. και σε modelling.

Ανώνυμος είπε...

Είχα τα σφαιρικά τρίγωνα στο νου, που συναντάς στους τρούλους εκκλησιών και στο Ισλάμ και τέτοια ανάλογα. Ξέρεις άλλα τέτοια ασυνήθη στερεά σώματα, κατασκευασμένα;

cynical είπε...

@Cirut,
τετοια σφαιρικα τριγωνα δεν εχει και η οπερα του Σιδνευ στην οροφη της;

Νοσφεράτος είπε...

Cirut''γιατί δε λέγεις άραγες αράνχας τας ..αράχνας; Πώς ρίμα κι άκρη βγάζουμε τότες με τα πιράνχας;''


Φτου! Το προσεξε ο Γάτος ..

NdN είπε...

Εγώ σου υπόσχομαι ότι πριν μπω στο blog σου θα είμαι χαμογελαστός και ευτυχισμένος για να μην σου χαλάσω το karma...

Ευτυχία είναι...ένα ποτό πριν...και ένα τσιγάρο μετά.

Το συμπληρώνω μήπως το χρησιμοποιήσεις σε future post!

cynical είπε...

@ΝdN,

και όσοι δεν πίνουν , ούτε καπνίζουν, τι θα κάνουν δηλαδη, θα πρέπει να τα ξαναρχίσουν;;

Σήμερα, εγκατέστησα και κρυφη καμερα στο βλογ, για να τσεκαρω με αντικειμενικο τροπο τους Ευτυχισμένους!

presuntos είπε...

Νοσφεράτε μόλις διάβασα το χειρότερο ποίημα του κόσμου.

Και φταις εσύ γι'αυτό.

Το απόλαυσα πάντως!

presuntos είπε...

ΥΓ για το πρώτο λέω. Το δεύτερο παλεύεται.

Rodia είπε...

Αυτό που γνωρίζω είναι ότι ο ευτυχισμένος άνθρωπος έχει μια βασική έλλειψη, από την οποία έλλειψη είναι εύκολα αναγνωρίσιμος: Του λείπει (αυτό που λένε) το αίσθημα ιδιοκτησίας! :D
(μετά λόγου γνώσεως)

Rodia είπε...

κι επειδή με τσιγκλάει ο νοσφεράτειος οίστρος, ε, θα τολμήσω!

νύχτα στ' ανοιχτά του Νείλου
με μια μάνα κροκοδείλου
στο φαρδύπλατο ποτάμι
ψάχναμε ιπποποτάμοι
μα παχύδερμο κανένα
πλην της μάνας του και μένα

σαν ξημέρωσε η αυγούλα
"ωχ, τι έπαθα μανούλα"!
κράζει το κροκοδειλάκι
με κοιλιά σα μπαουλάκι
και αρχίζει να ξερνάει:
όλα τα θεριά είχε φάει!

-->> αν δεν βγαζει νόημα, απλά γελάστε! :))

cynical είπε...

Γεια σου @Ροδιά,

πολυ δυσκολα υλοποιήσιμη ειναι η συνταγη ευτυχιας που προτεινεις! Γιατι η αποποιηση ιδιοκτησιας δεν ειναι παναθεμά τηνε κολλητικη ασθενεια!
Οσο για το ποιηματακι, αν το εκδωσεις μαζι με το Νοσφερατο, θα μου κανετε την τιμη να γραψω τον προλογο;