Παρασκευή 11 Ιουνίου 2010

Τα Νέα Συνταξιοδοτικά Προγράμματα

Ακόμα δεν τον θάψαμε τον μακαρίτη και ήρθανε και πλάκωσαν οι ύαινες. Δυο τηλεφωνήματα δέχτηκα χθες και ένα προχθές από ισάριθμες τράπεζες που είχαν την ευγενή καλοσύνη να συμπαρασταθούν εμπράκτως στο πένθος μου.


Καλημέρα σας. Λέγομαι Τάδε Ταδόπουλος και θα ήθελα, αν μου επιτρέπατε, να σάς ενημερώσω για τα νέα μας προϊόντα.


Ευχαριστώ, καλέ μου, αλλά και σάβανο έχουμε, μετάξι φίνο από την προίκα μου, και φέρετρο και νεκροφόρα εφτάμετρη με δαντελένια κουρτινάκια φωνάξαμε, και τέσσερα νταβραντισμένα παλικάρια νοικιάσαμε να το σηκώσουν, και καπέλο με βέλο παραγγείλαμε στην καπελού, και δάνειο πήραμε για τα θαφτικά, όχι δεν ενδιαφερόμαστε.


Μα, για περιμένετε λίγο. Με παρεξηγήσατε. Δεν εννοώ για τώρα, αλλά για το μετά. Τώρα που έφυγε - ο θεός να τον συχωρεί τον συχωρεμένο - τώρα που σάς έφαγε όλα τα λεφτά και σάς άφησε χωρίς δεκάρα τσακιστή στην τσέπη, τώρα που δεν θα ‘χετε πού την κεφαλή κλίναι, εμείς είμαστε εδώ να σας φροντίσουμε. Αν θέλετε, σάς φέρνω ακόμα και στο σπίτι το δειγματολόγιο με τα νέα μας μοντελάκια, το «Προσθέτω» για παράδειγμα, ή το «Smile Σύνταξη» για τις πολύ θλιμμένες, ή το «Super Συνταξιοδοτικό», για τις super χήρες, μπορεί το Value και Flexi αν είστε απρόβλεπτη και άστατη, το «Προγραμματισμός Σύνταξη» αν είστε νοικοκυρεμένη και οικονόμα, το Τ.Τ., το MF, το IMF, το Ε.Ε., ή τέλος τέλος το "Συνταξιοδοτικό Plus" αν προτιμάτε κάτι τις σε large και ενισχυμένο.


Όχι, καλέ μου. Δεν μου κάνουνε αυτά. Το «Άι στα τσακίδια» πρόγραμμα το έχετε;


Όχι, μου απάντησε αφού έμεινε για λίγο σκεφτικός. Ίσως στην καινούργια μας παραλαβή, πρόλαβε να ψελλίσει σαστισμένος, πριν μου κλείσει ευγενικά το τηλέφωνο.

12 σχόλια:

Greek Rider είπε...

Cynical καλησπέρα.

"Άρθρο 11 νόμου 3471/2006
Μη ζητηθείσα επικοινωνία
1. Η χρησιμοποίηση αυτόματων συστημάτων κλήσης,
ιδίως με χρήση συσκευών τηλεομοιοτυπίας (φαξ) ή ηλε−
κτρονικού ταχυδρομείου, και γενικότερα η πραγματο−
ποίηση μη ζητηθεισών επικοινωνιών με οποιοδήποτε
μέσο ηλεκτρονικής επικοινωνίας, με ή χωρίς ανθρώπινη
παρέμβαση, για σκοπούς απευθείας εμπορικής προώθη−
σης προϊόντων ή υπηρεσιών και για κάθε είδους διαφη−
μιστικούς σκοπούς, επιτρέπεται μόνο αν ο συνδρομητής
συγκατατεθεί εκ των προτέρων ρητώς."

Στον όρο ηλεκτρονική επικοινωνία ο νόμος περιλαμβάνει και τα ψηφιακά τηλέφωνα και έχουν βγει αποφάσεις για το θέμα αυτό.

Με άλλα λόγια απαγορεύεται να σε καλέσει κάποιος στο τηλέφωνο με σκοπό να σου πουλήσει προιόντα εκτός αν έχει την έγγραφη συγκατάθεσή σου για κάτι τέτοιο.

Συνεπώς την επόμενη φορά μπορείς απλά να τους πεις: "απαγορεύεται να με παίρνετε τηλέφωνο σύμφωνα με το "Άρθρο 11 νόμου 3471/2006".

Σου εγγυώμαι ότι θα το κλείσουν αμέσως.

Αν τώρα θέλεις να μην σε παίρνουν καθόλου τηλέφωνο μπορείς να κάνεις το τηλέφωνό σου απόρρητο. Αν και πάλι σου τηλεφωνούν μπορείς να συμπληρώσεις μια ηλεκτρονική δήλωση που έχει η Αρχή Προστασίας προσωπικών δεδομένων στη σελίδα της για να μην δεχτείς ποτέ ξανά τηλέφωνο.

Αν μετά από όλα αυτά συνεχίσουν να σου τηλεφωνούν να ρωτάς που βρήκαν το τηλέφωνό σου, γιατί θα το έχουν βρει με παράνομους τρόπους. Έχουν εντολή να το κλείνουν χωρίς να σου πουν ούτε γεια....

Εμένα αν με πάρει κανείς τηλέφωνο η πρώτη ερώτησή μου είναι: "που βρήκατε το τηλέφωνό μου;" και αν είναι νέος και δεν ξέρει και συνεχίσει λέω: "το ξέρεις ότι απαγορεύεται να μου τηλεφωνείς;". Αν είναι πολύ επίμονος και συνεχίσει αναφέρω και το νόμο και καθάρισα...

Εδω πέρα τίθενται βέβαια ηθικά ζητήματα για την εργασία των πωλητών κτλ. Σαν συμπέρασμα λέω ότι όλες αυτές οι εταιρείες είναι απατεωνίστικες και οι εργαζόμενοι θύματα όπως τα παιδάκια στα φανάρια. Καλύτερα που δεν τους βοηθάει κανένας.

Αυτά για τις τηλεπωλήσεις. Για το άλλο το πιο σοβαρό θέμα που υπονοείς θα σχολιάσω στο άλλο blog.

psephis είπε...

Το «Άι στα τσακίδια» πρόγραμμα το έχετε;

Καλό! Ε, μα τα θέλει ο κ**** τους!

VAD είπε...

Ελα,βρε,μη μου...μαυρίζεις την καρδιά ,ακόμα δε γύρισα:))

Καλημέρα από...Ελλάντα:))

cynical είπε...

Καλημερα Rider

οταν ρωτησα τον τυπο γιατι να παρω αυτο το προγραμμα, μου απαντησε οτι

"...το κρατος αθετει τις υποχρεωσεις του, ενω μια τραπεζα οταν βαλει την υπογραφη της την τηρεί!!! ..."

Καλα του λέω δεν εχεις ακουσει για την AIG, για την ΑΣΠΙΣ,για 28+35 δις στις ελληνικες τραπεζες και τα τριλιονς στις αμερικανικες;
Δεν απαντησε.

Αυτο που εχει σημασια ειναι οτι αυτα τους εχουν δασκαλεψει να λενε.

Και μαλιστα, τωρα που ειναι ακομα ζεστο το πτωμα του μακαριτη, δλδ το Συνταξιωδοτικο.

Βγηκανε τα κοράκια στο δρομο και οποιον βρουνε να πουλησουν...

Αυτο που με ενοχλει ειναι ολη αυτη η κινηση που για μενα μοιαζει με ΙΕΡΟΣΥΛΙΑ.

Οι πληροφοριες που δινεις ειναι χρησιμες. Συνηθως, οταν ειμαι πιο χαλαρη κοιταω να πιανω κουβεντα μ' αυτους στο δια ταυτα. Συνηθως, ομολογουν εμμεσως οτι και αυτοι δεν τα πιστευυν, αλλα τι να κανουν, αυτη την εντολη εχουν.
Φυσικα, υπάρχουν και οι πορωμενοι.

cynical είπε...

Καλημερα psephis,

ο διαλογος ειναι λιγο πολυ φανταστικος, τα τηλεφωνηματα ομως, οντως υπήρξαν.
Και ταυτοχρονα γραφτηκε στο capital και αυτο το αρθρο για τα τραπεζικα συνταξιοδοτικα προιοντα στο οποιο κανω λινκ.

Μου θυμησε τα ορνεα τα οποια παραμονευουν να αρπαξουν ο,τι εχει απομεινει απο τη σφαγη των λιονταριων.

cynical είπε...

Καλως ορισες VaD!

Καλο καλοκαιρι. Τυχερε!

katerina είπε...

Λοιπόν,με εμένα επικοινωνησε ή ασφαλιστική που έχω συμβολαιο εδώ και αρκετά χρόνια, βασικά το έκανα σε άσχετο χρόνο, όταν κάποιος φίλος αποφασισε να γινει ασφαλιστής. Επικοινωνησαν λοιπόν, αν θέλω να το αλλάξω και να το επεκτεινω.

Προσωπικά απαντησα, δνε έχω κανένα προβλημα, εξισου αναξιοπιστοι ειστε όλοι, και το Κρατος τους και εσείς. Αν εσείς μπορείτε να διεκδικησετε και αν παρετε πίσω όλα αυτά τα λεφτά που έχω ήδη δωσει, συχνά και σε δυο ταμεία, ταυτοχρονα, και που το Κρατος τους, τα έπαιξε για να βγαλουν λεφτά οι κολλητοι στα χρηματιστηρια, στις προμηθειες και στις μίζες, θα σκεφτώ αν θα τα επενδυσω σε εσάς ή όπου αλλου. Ως προς το παρόν, θα φαω το λαρυγγι, σε όσους έπειξαν με τα λεφτά μου.
Με καδρόνια; Και λίγα λες!

Greek Rider είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
Στέργιος είπε...

Αντί σχολίων από παρελθόντα συνταξιοδοτικά προγράμματα με πολλε΄ς υποσχέσεις:

1. Ασφαλισμένος στην «Ασπίς Πρόνοια»: Πλήρωσα εφάπαξ ποσό 150.000.-ευρω..για να μπορώ να επιβιώσω, να έχω σύνταξη. ... είμαι 8 μήνες χωρίς τη σύνταξη μου από την Ασπίς Πρόνοια που έκλεισε και κανείς δεν θα με πληρώσει τώρα...

2. Είχα κάνει ασφάλεια ζωής στην εταιρεία αυτή (Ασπίς Πρόνοια) και για τα δύο παιδιά μου, την οποία πλήρωνα επί 17 ολόκληρα χρόνια. Δεν ξέρω τι θα γίνει τελικά μετά το κλείσιμο. Μετά έμαθε ότι ο κλάδος ζωής τα χάνει όλα… και αν πάρει κάποτε κάποια ψίχουλα….

Κυριάκος είπε...

Cynical, είναι κλασικό αυτό. Αν θυμάσαι όταν συζητιόταν η προηγούμενη "μεταρρύθμιση" (η τελευταία στη σειρά εξαιρετικά πετυχημένων παρεμβάσεων στο ασφαλιστικό σύστημα) είχε γεμίσει η τηλεόραση διαφημίσεις με συνταξιοδοτικά προγράμματα ιδιωτικών ασφαλιστικών. Τώρα βέβαια αν είσαι ασφαλισμένος σε καμιά Ασπίδα να εύχεσαι να μη σκάσει καμιά οικονομική κρίση στη διάρκεια της σύνταξής σου. Έχω κι εγώ ένα γνωστό που είχε ένα συνταξιοδοτικό στην Ασπίδα όπως αυτοί που λέει ο Στέργιος, ευτυχώς είναι νέος ο άνθρωπος και το μόνο που έχασε είναι τα λεφτά που είχε βάλει - που δεν ήταν και λίγα αλλά δεν περίμενε να ζήσει απ' αυτά.

psephis είπε...

ο διαλογος ειναι λιγο πολυ φανταστικος

Ε, καιρός να γίνει πραγματικός!

Odyssey είπε...

-Kαλέ, τι έχουν οι έρμες οι συντάξεις και ψοφάνε;
-Παππού, τι ήταν η σύνταξη;
-Σύνταξη; Ποιά σύνταξη;
-Αντικαταστάθηκε με επίδομα , αδιευκρίνηστου ακόμα ύψους, μεταξύ 180 -360 ευρώ. (Συμπεριλαμβάνεται και ο πληθωρισμός).

-Ανήκω στους προνομιούχους: Μου κόψανε μόνο 2 συντάξεις συν κάτι ακόμα ψιλά, περίπου δηλ. τα 2/3. (Από τον Αυτιά τα μαθαίνω).
Στη νέα γενιά κόψανε όλη τη σύνταξη.

Για να μην υπάρχει καμία αμφιβολία, η χώρα στην οποία εφαρμόστηκε πρώτα αυτή η εφυής σκέψη των παιδιών του Νομπελίστα Friedman, ήταν η Χιλή, πριν 35 χρόνια.
Εκεί το έργο, λοιπόν, έχει ολοκληρωθεί και ξέρει:
Το 70% των "συνταξιούχων" λαμβάνουν το κατώτερο επίδομα, το οποίο είναι 130 δολάρια.
ΥΓ. Σε ημερίδα για την τρίτη ηλικία , στο χωριό μου, παρέλασαν για τους γνωστούς (βαρετούς) χαιρετισμούς ο βουλευτής, ο νομάρχης, ο δήμαρχος, ο α, β, γ κλπ εκπρόσωπος, που συμπτωματικά είναι πάντα με την κυβέρνηση.
Συγκινήθηκα.
Όλοι μαζί με μια φωνή:
Μάθαμε πως ο σημερινός 50ρης , 60της, 70ρης είναι αλλιώς, δεν είναι παλιός. Και δεν είναι σωστό να του στερούμε προώρως το "δικαίωμα στην εργασία".
Αυτοί μας βάζουν να δουλεύουμε, μέχρι το θάνατο μας, για το καλό μας κι εσείς παραπονιέστε , τεμπέληδες.

Το μόνο που μπόρεσα να ψελίσω ήταν: Να μην ανησυχουμε. Το "προσδόκιμο ζωής", όπου εμφανίζεται το ΔΝΤ το κατεβάζει. (Στη Ρωσία πέτυχε το καλύτερο ρεκόρ του: Το κατέβασε στα 58).

Ποιος "μαλάκας" 20ρης περιμένει ακόμα να δει τι είναι η σύνταξη και πώς θα είναι ο ίδιος στα 65;

Ε, ρε γλέντια.
ΥΓ Αυτή η άτιμη η ελπίδα πρέπει να απαγορευθεί δια νόμου.
Περιμένουμε να πεθάνει τελευταία και πεθαίνουμε πρώτοι, περιμένοντας να την δούμε να πεθαίνει.
Η ΑΠ-ελπισία είναι κοινωνική ανάγκη.