Τρίτη 1 Νοεμβρίου 2011

Θα πέσει, ή δεν θα πέσει;


Εδώ κάτω καθόμαστε και τραβιόμαστε με σπρεντς, ομόλογα δημοψηφίσματα και άλλα ταπεινά και γήινα, ενώ το μέλλον μας υφαίνεται στο κοσμικό κενό. Κενό, βέβαια κατ’ ευφημισμό, που μόνο κενό δεν είναι.


Κι ενώ μοιραίοι και άβουλοι καθόμαστε και μετράμε τα έχη μας και τα μετρητά μας μέχρι το επόμενο χαράτσι, εκεί πάνω ένας τιτάνιος αστεροειδής, σε μέγεθος αεροπλανοφόρου, ο YU55, μάς έχει βάλει στο μάτι και μάς σημαδεύει. Έρχεται δε κατά πάνω μας με την ιλιγγιώδη ταχύτητα των 40,000 μιλίων την ώρα και το πρωινό της 8η Νοεμβρίου, το ‘χει βάλει πλώρη να περάσει ξυστά πάνω απ’ τα κεφάλια μας. Οι πιθανότητες να στουκάρει είναι μηδαμινές, εκτός κι αν το ζορίσουμε πολύ κι αποφασίσει ν’ αλλάξει τροχιά. Αν έπεφτε στην Αττική θα την εξαέρωνε στη στιγμή. Αν έπεφτε στον ωκεανό θα σήκωνε τσουνάμι 25 μέτρων, κι αν έπεφτε στην ξηρά θα άνοιγε κρατήρα 7 χιλιομέτρων και θα μας έθαβε όλους.


Επειδή πιστεύω ότι έχουμε πια κουραστεί να κοιτάμε το ίδιο και το ίδιο θρίλερ, με τίτλο «Η Χρεοκοπία της Ελλάδας», μπορούμε μένοντας πάντα, λόγω εθισμού, στην ίδια θεματική περιοχή του τρόμου, να παίξουμε το παιχνιδάκι «πέφτει ή δεν πέφτει ο αστεροειδής».


Καλή διασκέδαση εδώ!


10 σχόλια:

ένας στρατολάτης είπε...

Ποιος αστεροειδής καλέ;
Εδώ έστειλε επιστολή η Καϊλή!

cynical είπε...

ναι, αλλα την μισο-πηρε πισω, το κοριτσι. Ειπε οτι αν αποσυρει το δημοψηφισμα, θα τον ψηφισει τον Γιωργο.

Δεν μου λες, ποιος εβγαλε την Καιλη στο κουρμπέτι; Την Μιλενα την εβγαλε ο Βενιζελος. Αυτην;

Θανασης Ξ. είπε...

Καλό Cyny μου (υποκοριστικό)..

Καλά ρωτάει ο στρατολάτης. Ο δικός μας ο ...αστεροειδής πότε θα μας ..εξαερώσει !!

:)))

cynical είπε...

θαναση,

ολο και πιο πολυ ο Λιακοπουλος δικαιωνεται!

Το πολυ πολυ να το ριξουμε στην ποίηση...

Σαββινα είπε...

Αγαπητη cynical
Τα σεξιστικά σχόλια ή "αστειάκια" που προέρχονται απο άνδρες τα αντιμετωπίζω με την πρέπουσα κατανόηση,γιατι αντιλαμβάνομαι οτι εκτοξεύονται απο μια χαίνουσα πληγή.Ομως,όταν αυτά προέρχονται απο γυναίκα γίνομαιέξαλλη!Αναφέρομαι στο σχόλιο σου για τη Μιλένα και την Καιλή.Και για να μην παρεξηγηθώ χέστηκα για την πολιτική υπόληψη των εν λόγω κυριών.Εκείνο που με ενοχλεί είναι οτι κρίνονται βασει του φύλου τους,με απαράδεκτα υπονοούμενα, και όχι των πολιτικών τους επιλογών.

cynical είπε...

Αγαπητή Σαββινα,

φανταζομαι οτι εισαι εναντιον των "θετικών διακρίσων". Κιεγώ το ιδιο.

Ο,τι ισχυει για τον ενα φυλο ισχυει και για το αλλο. Εδω ετυχε ο δακτυλος Βενιζελου να σπρωξει θηλεα. Αυριο μπορει να ειναι και αρρενα. Θα τυχουν της ιδιας αντιμετωπισης.

Σαββινα είπε...

Aγαπητή cynical
1.Σε μια κοινωνία ανδροκρατική είναι,τουλάχιστον,αστείο να μιλάμε για"ίση αντιμετώπιση των φύλων",και μάλιστα όταν σχολιάζεται ο βίος και η πολιτεία δημοσίων ανδρών και γυναικών.
2.Βεβαίως,είμαι κατά των ΘΕΣΜΙΚΏΝ θετικών διακρίσεων,αλλά αυτό τι σχέση έχει με σεξιστικά σχόλια,τα οποία ενισχύονται και με..."δάκτυλο
Βενιζέλου"???

ConspiRaki Theologist είπε...

Για να λύσω κι άλλη μια απορία η Καιλή είναι παντρεμένη(?) με γόνο μεγαλοεφοπλιστικής (ή επιχειρηματικής?
τέσπα του 0,01%) οικογενείας.

NP είπε...

Σχετικά με την ψηφοφορία που ανέβασες και εδώ και στο you pay your crisis, σε πληροφορώ ότι υπάρχει και μια ίδια για το ΕΥΡΩ και στο in.gr.
Αυτή τη στιγμή στο in.gr σε ένα σύνολο ψηφισάντων 13,740 το ΝΑΙ στο ΕΥΡΩ παίρνει 64,44% και το ΟΧΙ 29,56%. Δεν ξέρω τα μαγειρεύουν τα αποτελέσματα, (εγώ έτσι νομίζω), πάντως ακόμη κι αν είναι ανόθευτα, το 30% στο συνήθως πολύ συντηρικό κοινό του in.gr (κοιτάω συχνά τις ψηφοφορίες του), είναι ένα ποσοστό που δείχνει μια μεγάλη δυναμική.
Η γνώμη μου είναι ότι σε ένα χρόνο από τώρα θα έχει διπλασιαστεί.

cynical είπε...

53,77 να μεινουμε στο ευρω
46.23 να γυρισουμε στη δραχμη

συνολο ψηφισαντων 13628

Η παραπανω δημοσκοπηση ειναι απο το newsbeast.gr

H kapa research εδινε 19,5% για τη δραχμή.

Τα ποσοστα στο youpay φυσικα δεν ειναι αντιπροσωπευτικα της κοινωνιας.

Σε ένα χρόνο, φιλε ΝΡ δεν θα υπάρχει καν ευρω! Οποτε τσαμπα πανε και οι δημοσκοπησεις, τζαμπα και τα δημοψηφισματα.