Παρασκευή 11 Φεβρουαρίου 2011

Η τρόικα εκπαιδεύεται...



Άκουγα πριν λίγο το κολλητήρι τον Σασαχινίδη στις ειδήσεις, στο ράδιο, να κορδώνεται για την παραδοχή της τρόικας ότι είχε πέσει έξω στις αρχικές της εκτιμήσεις, και ότι δεν είχε εκτιμήσει σωστά τις πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Πού είχε πέσει έξω η τρόικα;

Στον πληθωρισμό; Μπααα!

Στην ανεργία; Μπααα!

Στην ύφεση; Μπααα!

Τίποτε απ' όλα αυτά. Αυτά τα είχε προβλέψει σωστά. Απ' την ανάποδη, φυσικά.

Στην περαίωση έπεσε έξω η τρόικα.

Στην αρχή στράβωσε τη μούρη, μιας και μαθημένη στις μεγάλες λαμογιές, το 'φερε βαρύ να ξεπέσει στα ψιλικατζίδικα. Όχι, επέμενε, ο μάστορας, ο πρωθυπουργός. Να δεις που θα πιάσει και θα μαζέψουμε το χρήμα, ζεστό, ζεστό.

Μα, είναι ντροπής πράγματα αυτά, φέρεται να είπε η τρόικα, δια στόματος Σαχινίδη. Δεν είναι γραμμένα αυτά τα κόλπα στο manual, ούτε καν στα footnotes.

Στο πες, πες, όμως τι να κάνει, ενέδωσε η Παρθενόπη και έδωσε το πράσινο φως. Λεφτά είναι αυτά, και γυάλισε το λαίμαργο μάτι της.

Είδατε, που είχε πέσει έξω η τρόικα, επαναλάμβανε πασίχαρης ο Καραγκιόζης.Ένα δις μαζέψαμε πέρσι, κι άλλο ένα στο όπου νάναι.


Σιχαμένα σκουλήκια...

6 σχόλια:

Θανασης Ξ. είπε...

Όσο περνά ο καιρός, αποδεικνύεται απλά πως ΟΥΤΕ Η ΤΡΟΙΚΑ ΟΥΤΕ Η Ε.Ε. είχε την παραμικρή διάθεση να 'διορθώσει' τα πράγματα στην Ελλαδίτσα. Ένα τεράστιο τσίρκο στήθηκε, τάχα μου χρεωκοπία, τάχα μου η σταθερότης του ευρώ, οι 'δόσεις' έρχονται και παρέρχονται με αστερίσκους ή μη, κανείς τους δεν ενδιαφέρεται τελικά, η ουσία είναι να μας δανείσουν με τοκογλυφικά επιτόκια για καμιά τριανταριά χρόνια ακόμη και τίποτε άλλο.
Αυτοί έκαναν μια χαρά τη δουλίτσα τους. Οι δικοί μας έχουν την παραγραφή στο τσεπάκι τους όποτε θελήσουν. Όλα μέλι-γάλα.
Αυτό που αναρτήσατε σήμερα στο You pay, του Δρετάκη ήταν αποκαλυπτικότατο....

ΧΡΙΣΤΟΦΟΡΟΣ είπε...

Είδες ότι η Κυβέρνηση άρχισε υην «αντίσταση» εναντίον της ΤΡΟΙΚΑΣ νυχτιάτικα;
Θα του ξεσκίσει ο Πεταλωτής του αλήτες που έφεραν...οι ίδιοι. Μυρίζει κάτι; Η εμένα μου φαίνεται;

cynical είπε...

θαναση , ο,τι αρπάξει ο κωλος τους ειναι. Όσα προλάβουν.

Δες ομως και τους εμετικους, ποταπους επικοινωνιακους χειρισμους της κυβερνησης. Τι ηθελε να πει ο Σαχινιδης;
Οτι η τροικα, ακουει με προσοχη την κυβερνηση, που εχει καλυτερες προτασεις και την ξεπερναει στην ευρηματικοτητα. Πού; Στο ξαφρισμα. Και οι αλλοι μενουν με ανοιχτο το στομα και ενδιδουν στη σοφια τους.
Μπλιαχ!

cynical είπε...

Γεια σου Χριστοφορε.

Η κυβερνηση άκουσε χθες to Mega και οχι τον ΣΚΑΙ.

Ειδες τον αποτροπιασμο των Ολγα, Γιαννη, Παυλου κλπ. για την παρεμβαση της τροικας και για τη σιωπη της κυβερνησης.

Στον Σκαι ο μπαμπης ηταν διαλλακτικος: Οχι, βρε παιδι μου, δεν τα εννοουσε αυτα η τροικα. Εννοουσε μονο την καταγραφη, για να δουνε οι αγορες το μεγεθος του πλουτου μας , να ησυχασουν και να ριξουνε τα σπρεντς. Αυτα ειπε ο Μεγας Αναλυτης, κατηχώντας την αθωα παιδουλα Σια.

Τι μυριζει; Θεατρο μπουρλεσκ!

Dyer είπε...

Και τι να κάνουμε CYNICAL; Δεν έχουμε συνταγματικά κατοχυρωμένη την περαίωση όπως οι πολιτικοί την δωρεάν παραγραφή.
Κάτι πρέπει να δώσεις για να γλιτώσεις από τη δαιδαλώδη πολυνομία που φροντίζει να σε έχει πάντα νομιμοπαράνομο για να σε ελέγχει.
Που να τα ξέρει αυτά η τρόικα.
Η εξουσία στο τόπο μας έχει μοναδικές πατέντες.

Ο Μπάμπης πάντως δεν παίζεται, έχει ξεφύγει τελείως

Ανώνυμος είπε...

Αν δεν είναι μόνο μια παραπλανητική κόκκινη γραμμή ασφαλείας, είναι μια προειδοποιητική δαγκωνιά στους εξωγενείς διεκδικητές της πίτας. Και γιατί να κάθονται να παραμυθιάζουν οι μεγαλοκανάληδες τον κοσμάκη, όταν οι τροϊκανοί, σε μια βραδιά, έρχονται και παίζουν ανοιχτά και αδιαμεσολάβητα το "πάρτα όλα", πενηντάρι-πενηντάρι;