Τετάρτη 19 Σεπτεμβρίου 2012

Το e-mail του Πωλ



Το e-mail είναι, λίγο πολύ, ένας άτυπος τρόπος επικοινωνίας. Διευκολύνει τις επαφές κυρίως ανάμεσα σε γνωστούς, ή ακόμα και σε άγνωστους για πράγματα καθημερινά, κοινά και τετριμμένα, ή για αναζήτηση κάποιας διευκρίνισης ή πληροφορίας. Τα σοβαρά θέματα, έχει επικρατήσει να μην περνάνε μέσα από e-mails. Ας πάρουμε για παράδειγμα τα χρήματα, που είναι όντως μια πολύ σοβαρή υπόθεση. Καμιά τράπεζα δεν πρόκειται να στείλει τις κινήσεις των λογαριασμών σου μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου, ή τις οφειλές στην εφορία και τις ΔΕΚΟ. Συνήθως, οι υποθέσεις αυτές διεκπεραιώνονται με τον παλιό καλό κλασσικό τρόπο: το χαρτί, το γράμμα και τον ταχυδρόμο.  Ό,τι ειπωθεί με την ανταλλαγή e-mails, αν πρόκειται να έχει κάποια ισχύ, θα πρέπει να επικυρωθεί μέσω επιστολής που θα φτάσει σε κάποιο γραμματοκιβώτιο, καθ’ όλα πραγματικό.

Ο Πωλ, παρα είναι Δανός, για να συμπεριφέρεται σαν Καλιφορνέζος, ο οποίος και αποτελεί το πρότυπο του ανθρώπου με τη χαλαρή στάση και την απέχθεια για τους τύπους και τους κρατούντες κώδικες κοινωνικής συμπεριφοράς. Αν ήταν καλιφορνέζος, θα μπορούσαμε να τον συγχωρήσουμε για το e-mail, που έστειλε τις προάλλες προς την ελληνική κυβέρνηση, με το οποίο ζητούσε κάποια μη κοινά και τετριμμένα, όπως 6-ημερη εργασία, ανάπαυση μόνο 11 ωρών, κατάργηση ουσιαστικά των αποζημιώσεων από απόλυση, και άλλα τινά. Αλλά δεν είναι, οπότε μια είναι η εξήγηση: η Ελλάδα του Πωλ είναι μια μη σοβαρή υπόθεση, για ν’ ασχοληθεί να στείλει ακόμα και επιστολή, με σφραγίδα, τζίφρα, logo και γραμματόσημο.

Ο Πωλ, κάθεται στο γραφείο του, πιθανόν με τα πόδια απλωμένα στο τραπέζι και με μια κούπα ντε-καφεϊνέ στο χέρι, όπου πολύ πιο πιθανόν θα αναγράφεται κάποιο σλόγκαν, ή μια υπενθύμιση για τον πλανήτη που πεθαίνει ή για τα παιδάκια του Μαλάουι που πεινούν. Πιθανόν να έχουν προηγηθεί κάποια e-mails στην γυναίκα του για το αν σιδέρωσε τα πουκάμισα, για το αν έφτιαξε ο υδραυλικός το ντους που στάζει, ή για το αν θα πάρει τα παιδιά απ’ το σχολείο. Μετά, αφού ξεμπερδέψει με τα συζυγικά, ίσως στείλει κι ένα άλλο e-mail στη Μόνικα για λίγο παιχνίδι, μπορεί και για κανένα ραντεβού στα σκαστά το μεσημέρι.

Κι αφού τα κάνει όλα αυτά τα σημαντικά, τού έρχεται στο νου ότι υπάρχει και μια Ελλάδα, που περιμένει με αγωνία τα φώτα του. Και μια και το e-mail είναι ακόμα ανοιχτό, κάθεται και γράφει πέντε αράδες για την 6-ημερη εργασία, (στο σημείο αυτό, επειδή είναι και θρήσκος, αφήνει ελεύθερη την Κυριακή), την ανάπαυση των 11 ωρών, (εδώ, είναι αλήθεια, ότι διστάζει ανάμεσα στις 10 και 12 ώρες, αλλά γρήγορα καταλήγει στο μέσο όρο και ξεμπερδεύει), την κατάργηση στο μισό των αποζημιώσεων, (εδώ, λόγω βιασύνης, τού διαφεύγει ότι για λόγους αξιοπιστίας θα έπρεπε να είχε γράψει τουλάχιστον κάποιο νούμερο, που να παραπέμπει σε επίλυση περισπούδαστου για την περίσταση μοντέλου, με ένα τουλάχιστον δεκαδικό και φυσικά όχι το 50%, που κραυγάζει για την αυθαιρεσία του), και τα λοιπά και τα λοιπά.  

Μέχρις εδώ, λοιπόν, γιατί θα στήσει τη Μόνικα, και θα του κάνει πάλι σκηνές. Κλικ, λοιπόν, στο send, και φύγαμε… Κι άσε τους ηλίθιους εκεί κάτω να κουρεύονται...





6 σχόλια:

spiral architect είπε...

Αν ο Πωλ για το "ένα στα γρήγορα" στέλνει μέιλ στη Μόνικα, ε ... πρόκειται για πoοολύ ξενέρωτο τύπο.
Τοιουτοτρόπως σκεπτόμενοι καταλήγουμε στο συμπέρασμα ότι στο μέιλ προς τους υφισταμένους του, βγάζει όλα του τα συμπλέγματα. Αν τα τελευταία τα έβγαζε στη Μόνικα θα .....
Οπότε παίζει στα σίγουρα!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Δεν ξέρω αν όντως έστειλε mail ξέρω μόνο πόσο καλά το εκμεταλλεύτηκαν τα επικοινωνιακά επιτελεία της κυβέρνησης, προβάλλοντας το χειρότερο, το πιο απάνθρωπο σενάριο προκειμένου να περάσουν ευκολότερα τα νέα μέτρα.

cynical είπε...

spiral, ε! ειναι ξενερωτος. Αν στη θεση του ηταν καποιος πιο τσαχπινης, πχ ο Ντελόν στα νιάτα του, θα τα χωνεύαμε τα μετρα καλύτερα...

cynical είπε...

Δειμε,

το e-mail πιστευω οτι το εστειλε. Και το εστειλε όπως ακριβως το περιγραφω. Εχει γραφτει πολλες φορες οτι το ΔΝΤ σκεφτεται να αποχωρησει απο Ελλαδα. Ο Πωλ, ειναι βαριεστημενος, γιατι του δινει κανεις credit για τις ενεργειες του, το ιδιο και η ρημαδα η πραγματικοτητα...

spiral architect είπε...

Αμα το καλοσκεφτείτε υπάρχουν πολλοί συμπλεγματικοί τύποι π.χ. ο Σόιμπλε, που κάθεται στο καροτσάκι γιατί τον πυροβόλησε ένας απολυμένος Ανατολικογερμανός.
Πως να μην συμπεριφέρεται λοιπόν έτσι; Μάζεψε ένα κάρο χρήμα από την πώληση όλης της ex-DDR, αλλά κάθεται στο καροτσάκι.
Οι πουστιές έχουν το τίμημά τους

Ανώνυμος είπε...

@cynical
"Αν στη θεση του ηταν καποιος πιο τσαχπινης, πχ ο Ντελόν στα νιάτα του,.." μου θυμισε την

"... «υπόθεση Μάρκοβιτς» του 1968, που συνδυάζει το έγκλημα, την πολιτική ίντριγκα, το σεξουαλικό σκάνδαλο και τους αστέρες του θεάματος.

Σε πρόσφατο άρθρο του, το περιοδικό Nouvel Observateur θυμίζει την πολύκροτη υπόθεση, που συγκλόνισε τη Γαλλία λίγους μόλις μήνες μετά τα γεγονότα του Μάη του '68. Η υπόθεση Μάρκοβιτς, που ξεκίνησε σαν μικρή ιστορία αστυνομικού ρεπορτάζ, κατέληξε σε μια από τις πιο σκοτεινές πολιτικο-δικαστικές υποθέσεις στην ιστορία της Γαλλίας, ενώ σαράντα χρόνια αργότερα συνεχίζει να καλύπτεται από πυκνό πέπλο μυστηρίου.

Την 1η Οκτωβρίου 1968, ρακοσυλλέκτης εντοπίζει στη χωματερή του Ελανκούρ έξω από το Παρίσι το πτώμα σε αποσύνθεση του 31χρονου Σέρβου Στέφαν Μάρκοβιτς, πρώην γραμματέα και σωματοφύλακα του Αλέν Ντελόν. Το πτώμα είναι καλυμμένο με πλαστικό μουσαμά. Η εισαγγελική έρευνα στρέφεται αρχικά στην κατεύθυνση του ήδη διάσημου ηθοποιού και της συζύγου του Ναταλί, με την οποία ο Μάρκοβιτς είχε σύντομο δεσμό. Χάρη στο ζεύγος των ηθοποιών, ο 31χρονος Γιουγκοσλάβος αποκτά γνωριμίες σε όλο το κοσμικό Παρίσι, ενώ επαίρεται ότι κατέχει πολλές φωτογραφίες με «ενοχλητικό» περιεχόμενο, με τις οποίες εκβιάζει επιφανείς Παριζιάνους...."

πολυ ενδιαφερουσα συνεχεια στο

http://news.kathimerini.gr/4Dcgi/4Dcgi/_w_articles_civ_11_13/03/2010_393962

Αφωτιστος Φιλελλην