Τετάρτη 12 Δεκεμβρίου 2012

Προβλέψεις (για γέλια) της Deutsche Bank για το ΑΕΠ




Τώρα που με την ευχή του θεού και της παναγιάς τελείωσε το buyback, ας ρίξουμε και μια ματιά στις εκτιμήσεις των σοφών για το πόσο θα είναι το χρέος το 2020. 124% λέει ο ένας, 128% λέει  ο άλλος. 4 μονάδες η μεταξύ τους διαφορά, για 8 χρόνια μετά, δεν είναι και πολύ κακή προσέγγιση.


Για να έχεις όμως αξιώσεις για τόσο μακριά, όσο είναι το 2020, θα πρέπει να έχει καλό παρελθόν στα μαντέματα. Κι εδώ τα χαλάνε. Και μάλιστα πολύ. 


Όλα τα διαγράμματα δείχνουν την πραγματική μεταβολή του ΑΕΠ ανά χρονιά, (γαλάζια καμπύλη) και την πρόβλεψη που είχε κάνει η Deutsche Bank μόλις ένα χρόνο πριν, (μπλε καμπύλη). 

Το πάνω-πάνω διάγραμμα αφορά στην Ελλάδα. Τα υπόλοιπα αφορούν, με τη σειρά, στην Ιταλία, Ισπανία, Γαλλία, Γερμανία, ΗΠΑ και ΗΒ. Το πόσο συμπίπτουν οι δυο καμπύλες,  δεν χρειάζεται καν να το σχολιάσουμε. Η μια πάει ανατολή, κι άλλη δύση. Τώρα, πώς είναι σίγουροι ότι το 2020 το ΑΕΠ θα είναι τόσο, κι όχι άλλα αντ' άλλων, ας πάει κι αυτό ασχολίαστο. Αλλά,αφού καθόμαστε και ακούμε τις μαλακίες τους, χωρίς να  τους παίρνουμε στο κατόπι, καλά να πάθουμε.

Τα διαγράμματα είναι από το zerohedge, "The sheer Comedy of Erroneous...".


12 σχόλια:

Defective Genes είπε...

Ούτε την Γερμανία δεν πέτυχαν λολ λολ. Προβλέψεις με λάθος από 7% (Γερμανία) μέχρι 18% (Ιταλία). Και όλα αυτά μόνο για εκείνες τις προβλέψεις του 4ου τριμήνου του 2011.

Δεν μπορούν να συμβουλεύτουν τουλάχιστον καμία καφετζού να τους πει πως παίζεται το παιχνίδι? Αυτές τουλάχιστον σου λένε 3 τέρμινα ή κάτι τέτοιο, δεν εκτείθονται έτσι :)

Την Γερμανία πως τη βλέπεις, θα έρθει και αυτή στο κλαμπ της ύφεσης ε?

cynical είπε...

Τι το κουραζουν αλλο τα παλλικαρια; Δεν πανε καλυτερα για ψαρεμα; και καθονται και κοβουν και ραβουν με το υποδεκαμετρο τα ομολογα, ενα χιλιοστο απο δω, ενα χιλιοστο απο κει για να πεσουν στο σωστο μηκος. Καλα δεν ντρεπονται;

Η Γερμανια με πανω απο 60% των εξαγωγων της στην ΕΕ, παει ταχιστα για υφεση! παρ' ολα αυτα της Ανγκελας το αυτι ακομα να ιδρωσει.

Δες το αρθρο, αγιογραφια του spiegel σημερα

ΕΔΩ

archaeopteryx είπε...

http://www.bbc.co.uk/news/business-20695042
kathikakia apatewniskoi

cynical είπε...

Xa!

τα 12 δις σε ζημιες που εκρυψε η DB; Αυτό που το πας!

spiral architect είπε...

Μια οικονομία στηριγμένη στον βεβιασμένο καταναλωτισμό των άλλων "εταίρων" και μόνον, είναι δυνατόν να επιβιώσει; Όταν η απέναντι όχθη αδυνατεί να καταναλώσει, τι θα κάνει το μαγαζί και πως αυτή η κατάσταση θα αντικατοπτριστεί στο προσωπικό του;

Όταν πλέον δεν έχουμε λεφτά να αγοράσουμε ακόμα και τη φτηνή φέτα Γερμανίας, τι σκατά θα πουλήσουν; Μόνο ομόλογα και προστασία;

Οι μεγάλοι πόλεμοι ξεκίνησαν απ' την Ευρώπη.
Οι μεγάλες επαναστάσεις ξεκίνησαν απ' την Ευρώπη.
Είμαστε σε εποχή που όλα εξελίσσονται πολύ γρήγορα ...

ακυβέρνητος είπε...

Ξέρεις να μας πεις σε ποιο ΑΕΠ της Ελλάδας αναφέρονται;
Αποκλείεται, ούτε αυτοί δεν ξέρουν!!!
Το ΑΕΠ της Ελλάδας έχει συρρικνωθεί τα τελευταία 5 χρόνια κάπου 35 δισ. Από 233 το 2008 θα φτάσει φέτος σκάρτα 198.
Αυτοί οι μαλ@κες που συνεχώς πέφτουν έξω στις "προβλέψεις" τους και στα σχέδια επί χάρτου που κάνουν για το επόμενο 6μηνο, σοβαρά γνωρίζουν ποια θα είναι η κατάσταση μας μετά από 8 χρόνια;;;

spiral architect είπε...

Trust me, I'm a (Deutsche) Bank(er)

Dyer είπε...

Μάλλον χρησιμοποιούν, τώρα στην ύφεση, αλγορίθμους με πολλαπλασιαστές που έχουν ακρίβεια σε οικονομίες που αναπτύσσονται και γι΄ αυτό τα χάσματα. Το πιθανότερο είναι ότι δεν έχουν κανένα αλγόριθμο για υφεσιακές καταστάσεις, έχουν απόρριψη και τον Κέυνς μέσα σ΄ αυτή τη νεοφιλελεύθερη φρενίτιδα και καταντούν γελοίοι.
Το τραγικό πάντως δεν είναι οι προβλέψεις για το 2020 αλλά ότι βάση των προβλέψεών τους λαμβάνονται μέτρα για τη ζωή μας.

cynical είπε...

Dyer

αυτο ακριβως ειναι το ζουμι, οτι με βαση τις γελοιες τους "προβλεψεις" σε στελνουν στον γκρεμο. και μετά, τα καθικια ερχονται και σου λενε οτι δεν εκανες αυτα που επρεπε γιαυτο επεσαν εξω στις προβλεψεις.

Ευτυχως που εχουμε σαν συγκριση και τις αστοχιες στις "προβλεψεις" για ΟΛΗ την ΕΖ. Γιατι επεσαν εξω και στη Γερμανια, και στην Ισπανια, και στην Ιταλία; Ε; Εδώ σε θέλω!

cynical είπε...

«Λένε πως απέτυχε η τρόικα λόγω λάθος εκτιμήσεων. Όχι. Λάθος εφαρμόστηκε το πρόγραμμα- και όσο δεν λειτουργεί, ο κίνδυνος παραμονεύει»,

Ρε τον μαλάκα τον Προβόπουλο! Αυτα ειπε χθες στη διαρκη επιτροπη οικ. υποθεσεων της βουλης, οπου ειχε παει για να μιλησει σχετικα με την ενδιαμεση νομισματικη εκθεση.

Δεν εφαρμοστηκε και στη γερμανια το προγραμμα, και επεσαν τοσο εξω στις προβλεψεις?

αλλα, τα βρισκουν και τα κανουν...

Ανώνυμος είπε...

κοιτα να δεις που ολοι ακολουθουν αποτυχημενες πολιτικες

και η βρεττανια αποτυχημενες και η Ισπανια και η Ιταλια και και και και

παει τρελαθηκε ολος ο πλανητης και ο γυαλος στραβος

Khlysty είπε...

@ανώνυμο πιο πάνω: Ξέρεις, ο γυαλός είναι στραβός. Από τη στιγμή που στις κυβερνήσεις που αναφέρεις βρίσκονται νεοφιλελεύθερα καθίκια που προτιμούν να δουν κόσμο να πεθαίνει από την πείνα ή από έλλειψη βασικής περίθαλψης, παρά να παραδεχθούν ότι οι γαμημένες τους οι αγορές δεν λειτουργούν -όχι τόσο καλά, όσο θά'θελαν, αλλά- καθόλου, τόσο θα βλέπεις τους παραπάνω πίνακες. Αλλά, έτσι είναι όλοι οι νεοφιλελεύθεροι: άμα τα κάνουν σκατά, φταίνει οι άλλοι, όχι το γεγονός ότι το μηχανάκι τους δεν λειτουργεί...