Πέμπτη 21 Νοεμβρίου 2013

Οι 314 συνεπωνυμίες του ΕΚΠΑ: Θαύμα!


Με μεγάλη συμπάθεια άκουγα χθες το βράδυ τον κ. Αρβανιτόπουλο να εκθέτει το δράμα του στην κ. Σία του ΣΚΑΙ αναφερόμενος στον μεγάλο πολύποδα των 314 με το ίδιο επώνυμο συγγενών, που εδώ και καιρό πνίγει το ΕΚΠΑ, εισχωρώντας σε κάθε του ρωγμή.

Είναι αλήθεια ότι αγανάκτησα με την τόση ξεδιαντροπιά, (των συγγενών να εξηγούμαστε). Αλλά και εξεπλάγην με την ευκαρπία και αναπαραγωγική άνθηση του ελληνικού στοιχείου των τελευταίων δεκαετιών.

Κάθισα λοιπόν και πήρα μολύβι και χαρτί να υπολογίσω το θαύμα.

Ας υποθέσουμε ότι ένας άνδρας και μια γυναίκα, ηλικίας μικρότερης των 65 και 60 ετών, αμφότεροι υπάλληλοι του ΕΚΠΑ ερωτεύονται, έρχονται εις γάμου κοινωνία και γεννούν μπόλικα παιδιά, ας πούμε 4, αριθμός που σαφώς είναι πάνω απ' τον μέσο όρο της ελληνικής οικογένειας. Αλλά ας μην κάνουμε σκόντο και τσιγκουνιές.

Αυτά τα 4 παιδιά παντρεύονται και το κάθε ζευγάρι κάνει άλλα 4 παιδιά.  Και ας υποθέσουμε ότι όλοι αυτοί επίσης, γυναίκες, άνδρες και παιδιά, έχουν άπαντες προσληφθεί και δουλεύουν στο ΕΚΠΑ ως διοικητικοί υπάλληλοι. 

Ας καθίσουμε λοιπόν, κι ας τους μετρήσουμε:

2 = ο παππούς και η γιαγιά.
8 = τα 4 παιδιά και οι 4 σύζυγοι
32 = τα 16 εγγόνια και οι 16 σύζυγοι αυτών.

Κάνουμε τη σούμα και μάς βγαίνουν: 42 διοικητικοί υπάλληλοι από ένα και μόνο πυρήνα. Και μάλιστα, υπό την προυπόθεση ότι όλα τα παιδιά των δυο γενεών έχουν βγει αποκλειστικά αρσενικά, έτσι ώστε και οι γυναίκες τους να έχουν το ίδιο επίθετο με τους άνδρες τους.

Για να βρούμε, λοιπόν 314 διοικητικούς υπαλλήλους με το ίδιο επίθετο, θα πρέπει μόνο ο παππούς του αρχικού πυρήνα να έχει εφτά αδέλφια και όλα αυτά να είναι κατ' αποκλειστικότητα αρσενικά, και φυσικά να κάνουν μόνο αρσενικά παιδιά, κι όχι λιγότερα από 4 το ζευγάρι.

Είναι αλήθεια ότι απ' το αποτέλεσμα των υπολογισμών μου, δυσκολεύτηκα να πιστέψω τον κ. Αρβανιτόπουλο. Αλλά, σαν καθηγητής Πανεπιστημίου που είναι δεν μπορεί να κάνει λάθος, σκέφτηκα.

Ίσως γεννιούνται τόσες τερατώδεις οικογένειες, επειδή είναι τόσο διεφθαρμένα τα πανεπιστήμιά μας. Δεν ξέρω. Μάλλον. Ίσως. Σίγουρα. Για να το λέει ο Υπουργός!




26 σχόλια:

spiral architect είπε...

Orchis mascula -> όρχις ο άρρην, όρχις ο γραπτός, άλλως σερνικοβότανο

cynical είπε...

αλλο θαυμα κι αυτο!
Για παραδειγμα, να φυεται σερνικοβοτανο στο ΕΚΠΑ και όχι μερικα χιλιομετρα παραπερα, στο ΠΑΠΕΙ.

Ανώνυμος είπε...

Eλπίζω ότι ο Αρβανιτόπουλος εννοεί συνδυασμούς ανά ζεύγη (ή ανά τριάδες, τετράδες κ.ό.κ.)...
Δηλαδή 157Χ2=314, 105Χ3=315, 79Χ4=316 ή το μίγμα κάθε πιθανού συνδυασμού που μπορεί να καταλήγει στο ίδιο σύνολο συγγενικών προσώπων...
Κάθε άλλη υπόθεση εργασίας (δηλαδή "θαύμα"), θα μπορούσε να αποτελέσει ακόμη και λόγο για έκπτωσή του από το αξίωμα του πανεπιστημιακού δασκάλου!

spiral architect είπε...

ΕΝΑ ΚΑΡΑΒΙ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΙ -1966

cynical είπε...

Από Αρβανιτοπουλο μεχρι Αδωνι ο ανεμιστηρας με τη λασπη δουλευει στο φουλ.

Για να γινει πιστευτος ας δωσει στη δημοσιοτητα ολα τα γενεαλογικα κεντρα!

cynical είπε...

spiral,

πως μου ξεφυγε αυτη η ταινια! wunderbar!

spiral architect είπε...

Χωρίς αστειάκια τώρα:

Πριν από λίγες ώρες γύρισε για λίγες μέρες το παιδί μου από άλλη πόλη όπου σπουδάζει. Συζητώντας μαζί του για την κατάσταση στα πανεπιστήμια μου είπε ότι:
- η σχολή του έχει πλέον ένα άτομο γραμματεία. Η διπλανή σχολή έχει δύο. Οσοι μπόρεσαν φύγαν άρον-άρον στη σύνταξη.
- η ΔΑΠ προτείνει να δουλεύουν στη γραμματείες φοιτητές με χαρτζιλίκι αντί των διοικητικών. (αλήθεια!)
- πιστεύει ότι η ακροδεξιά κυβέρνηση θέλει κλειστά πανεπιστήμια για ευνόητους λόγους.


Ανώνυμος είπε...

δηλαδή είναι ψέματα ότι καί οί καθηγητές και οι ΄΄υπάλληλοι προωθούνται οικογενειοκρατικώς -από πατέρα σε παιδί-η μέ μέσον ?

cynical είπε...

Εχω την εντυπωση οτι το δημοσιο εχει αδειασει απο παντου.
Καταφεραμε να εχουμε το δευτερο μικροτερο δημοσιο στην ΕΕ και ακομα διακηρυττουν οτι το ελλ δημοσιο ειναι μεγαλο

Κακο σπυρι να βγαλουν οι αναθεματισμενοι

cynical είπε...

Ανωνυμε,
θα το πω ακομα μια φορα απο τις πολλες:

Κανενας δεν διοριστηκε απο μονος του, (αν και εφ οσον). Καποιος τους διορισε , δηλαδη καποιο πολιτικο προσωπο υψηλα ισταμενο, με κινητρα απολυτως ιδιοτελη.

Αυτο το πολιτικο προσωπο με την εκλογη του εξασφαλισε προνομια και υψηλους μισθους και προσβαση σε μιζες, που τον οδηγησαν να αποκτησει μεγαλη περιουσια.

Τωρα που δεν "βγαινει" το πραγμα τους ζηταει και τα ρεστα.

ΛΥΣΗ:

1. Να ανοιχτει ιστοσελιδα οπου θα αναγραφουν αλφαβητικα ολα τα ονοματα των πολιτευτων απο το 74 και μετα.

2. Ο κοσμος θα μπαινει μεσα και θα τσεκαρει ανωνυμα το ονομα του πολιτευτη που τον διορισε.

3. Θα γινεται μετα τσεκαρισμα των περιουσιακων στοιχειων των πολιτευτων πριν και μετα αφ οτου εισηλθε στην πολιτικη και

4. το πλεονασμα θα ΚΑΤΑΣΧΕΤΑΙ σε ειδικο λογαριασμο,

Αν δεν ξεφορτωθουμε ολη την αλητεια των τελευταιων 40 χρονων με τροπο παραδειγματικο, δεν προκειται να κανω καμια συζητηση γιατο τι ειναι δικαιο.

Ανώνυμος είπε...

ΛΥΣΗ :
Νά μήν ξανακυβερνηθεί ΠΟΤΕ ξανά ή Ελλάδα άπό έλληνες .

cynical είπε...

Ε, καλα. Και τωρα που μας κυβερνανε οι γερμανοι, προκοψαμε!

Ανώνυμος είπε...

Ε οχι εντάξει...άλλο πράμα είναι νά σέ κυβερνάει ό Σαμαράς κι΄ο βαρβιτσιώτης κι΄αλλο η Μέρκελ απευθείας.
Οσους έλληνες γνωριζω πού ειναι ύπηκοοι Γερμανίας αυτό μου λένε

cynical είπε...

Δεν συμφωνω. Ειναι εντελως ξενερωτη και αντιερωτικη. Αν ειναι ετσι θα προτιμουσα Ομπαμα.

spiral architect είπε...

Δεν κατάλαβα: Δηλαδή οι Γερμανοί γουστάρουν τον Μίλκο;

Ανώνυμος είπε...

Παραθέτω δύο διευκρινίσεις και ένα σχόλιο...

1. Τo ανεκδοτάκι με τις συνεπωνυμίες "μας τελείωσε", αμέσως μετά την δημοσίευση των ονομάτων των διαθεσίμων από το ΑΣΕΠ! Για όσους γνωρίζουν έστω και λίγα πράγματα από Πανεπιστήμια, ελάχιστα είναι τα επώνυμα των διαθεσίμων υπαλλήλων, που ταιριάζουν είτε μεταξύ τους, είτε και με εκείνα του εκπαιδευτικού προσωπικού!
Για να το διαπιστώσουν αυτό και οι όποιοι "άπιστοι Θωμάδες", τα στοιχεία (επίσημα) εδώ...
http://www.minedu.gov.gr/publications/docs2013/13_11_21_diathesimotita_ekp_emp.pdf

2. Ο αριθμός των εργαζομένων στο Δημόσιο Τομέα υπολείπεται κατά πολύ του μέσου όρου των Ευρωπαικών χωρών και έχει μειωθεί δραματικά από το 2009 μέχρι και σήμερα!
Για να το διαπιστώσουν αυτό και οι όποιοι "άπιστοι Θωμάδες", τα στοιχεία (επίσημα) εδώ...
α. Ροές από 2009-2012
http://apografi.yap.gov.gr/apografi/Flows_2009_2012.htm
β. Ροές για το 2013
http://apografi.yap.gov.gr/apografi/Flows_2013.htm

Τελεία και παύλα!!!

Μετά από αυτά, είναι προφανέστατο πως όποιοι συνεχίζουν το "μπλα-μπλα" και το ...παραμύθιασμα, είναι απλά κακόβουλοι ή υστερόβουλοι ή καιροσκόποι (ή και όλα αυτά μαζί)!

cynical είπε...

spiral

που λες, μου ηρθε τις προαλλες στο μειλ ΔΤ απο το Υπ Ναυτιλιας για κατι σκανερς που προμηθευτηκε ο ΟΛΠ και μαζι με το ΔΤ ηρθε attached χωρια και μια φωτο του Μιλτου - μονο προσωπο- που ηθελε δυο οθονες 19 αρες για να τη δεις ολοκληρη.

Τετοια πραγματα...

cynical είπε...

Σ.Κ.

πολυ πολυ ευχαριστω!

Στον πινακα με τα ονοματα: υπαρχουν 4 Οικονομου, 8 Παπαδοπουλοι, 2 παρασκευοπουλοι, κλπ κι αυτοι σε διαφορετικα Πανεπ. Αμα ψαξεις οι περισσοτερες συνεπωνυμιες ειναι σε κοινα κοινοτατα ονοματα, αλλά η δουλεια γινεται κι ετσι, αρκει να εχεις το Μεγκα, σκαι, δολ κλπ.

Αληθεια, ειναι ο,τι εκπορευεται απο αυτους.

Ας ελπισουμε οτι ο συριζα θα τους παρει τις αδειες απο την πρωτη κιολας μερα..

spiral architect είπε...

Χωρίς αστειάκια άλλη μια φορά:

Μέχρι πριν λίγο καιρό τα παπαγαλάκια αναφερόμενα στην παιδεία και δη στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, παπαγάλιζαν το μότο: "σύνδεση της παιδείας με την αγορά εργασίας". Συνήθως οι τελευταίοι στα μικράτα τους δεν είχαν περάσει ούτε απ' έξω από πανεπιστήμιο, ούτε καν έξω από ΤΕΙ. Και ποια συνδεδεμένη με την τριτοβάθμια εκπαίδευση αγορά εργασίας; Τη μεταποίηση, το μικρεμπόριο, ή το ντιλίβερι; Υπάρχει πραγματικός παραγωγικός ιστός στην Ελλάδα πλέον; Παμ' παρακάτω:

Ελα όμως που κάποιοι μουστερήδες "εκ των έσω" αρχίζουν να παπαγαλίζουν τα ίδια: Οι φοιτητές μας έχουν ήδη αντιληφθεί πως, τη στιγμή που το Δημόσιο αδυνατεί στο εξής να προσλάβει νέους πτυχιούχους, σημασία δεν έχει πλέον η απόκτηση ενός χαρτιού, αλλά η πρόσβαση σε ουσιαστική γνώση που θα τους επιτρέψει να επιβιώσουν στην ιδιαίτερα ανταγωνιστική αγορά εργασίας

Ποιος μπορεί να μου εξηγήσει την παραπάνω γενικολογία; Βέβαια αν δεν μείνετε στο λίνκ και κάνετε τον κόπο να διαβάσετε το τέλος της (οθντκ) τοποθέτησης που κατέβασε η γκλάβα του κυρίου Γκλαβίνη, θα δείτε ότι δίνει μια ωραία πάσα άλα Σαλπιγγίδη σε νεόκοπους νεοφιλελέδες για να συνεχίσουν προς το στόχο.

Δεν είναι μόνο ο Αρβανιτόπουλος και ο κάθε Αρβανιτόπουλος. Υπάρχει καλή και δεμένη ομάδα που φυσικά δουλεύει με το αζημίωτο νομίζοντας ότι αν π.χ ένας ιδιώτης στήσει μια πολυτεχνική ή ιατρική σχολή (αλήθεια ποιος και πως;) θα είναι οι πρώτοι που θα φάνε απ' το γλυκό. Κούνια που τους κούναγε!

spiral architect είπε...

Αφιέρωση στους προαγωγούς της επιστήμης:

Η επιστήμη ως εμπόρευμα

Η επιστήμη και η διανόηση είναι και βιοποριστικό επάγγελμα και οι επιστήμονες και διανοητές είναι και «αγοραπωλητές», τουτέστιν «αγοραστές», μεταποιητές (ή παραγωγοί) και «πωλητές» εννοιών, ιδεών και θεωριών. Έτσι σημαντικό κριτήριο μιας όχι ασήμαντης μερίδας επιστημόνων και διανοητών κατά την «αγορά» και μεταποίηση των ιδεών και θεωριών που «πωλούν» είναι η «εμπορευσιμότητα» του τελικού προϊόντος. Η «εμπορευσιμότητα» του προϊόντος προϋποθέτει ως δεδομένη την ιδιότητα του να ικανοποιεί ορισμένες κοινωνικές - όχι κατ' ανάγκην επιστημονικές - ανάγκες. Το ότι οι ανάγκες αυτές ονομάζονται κοινωνικές δεν υποδηλοί ότι είναι ανάγκες ενός κάποιου κοινωνικού συνόλου, αλλά ότι είναι κοινωνικά προσδιορισμένες ανάγκες συγκεκριμένων ατόμων, ομάδων, τάξεων, οργανισμών, θεσμών κ.τ.λ. [...]
(σε ζάλισα αλλά ... έχει ενδιαφέρον)

cynical είπε...

spiral

ισα ισα, μ' ενδιαφερει παρα πολυ. Το τυπωνω ήδη...

καποιος με ρωταγε πριν απο πολυ καιρο, πού πηγε και χαθηκε ο Σταματης.

Gryzor είπε...

Cynical, όχι να υπερασπιστώ τα καθίκια, αλλά η ανάλυσή σου δεν είναι καλύτερη από τις δικές τους. Ήταν προφανές ότι αναφερόταν όχι στο ίδιο επώνυμο 300+ φορές αλλά για 300+ συνωνυμίες - διαφορετικές περιπτώσεις με πολλά επώνυμα.

spiral architect είπε...

Συγκέντρωση υπέρ των ανοιχτών σχολών και το βράδυ Μακρόπουλο.
(yep!)

cynical είπε...

Aπό τη σημερινη Εφ. Συντακτων

Η τελευταία «μπλόφα»

spiral architect είπε...

Τα ψέμματα και η παραπληροφόρηση του Αρβανιτόπουλου κρύβουν κι άλλα:
Απέκρυψε στοιχεία ο Αρβανιτόπουλος για τους πίνακες διαθεσιμότητας!

Μαζεστίξ είπε...

Πάντως μετά τους συνονόματους του ΕΚΠΑ, καλό είναι να ασχοληθούμε και με τους συντοπίτες του Μουσείου Ακρόπολης.
Εκείνοι σίγουρα υπάρχουν...