Δευτέρα 5 Μαΐου 2008

Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΣΤΗ ΘΑΛΠΩΡΗ


Καλοί μου φίλοι,


Αποφράς μέρα η σημερινή και η ανάρτηση αυτή άλλο σκοπό δεν έχει παρά να σας το θυμίσει και μάλιστα με τον πιο χαιρέκακο τρόπο. Είστε λοιπόν, όλοι προσηλωμένοι μπροστά στα τερματικά σας και μετά από μέρες χαϊδεύετε την πλάτη της καρέκλας που σας έλειψε, απολαμβάνετε, ως συνήθως, το δευτεριάτικο ξεχαρμάνιασμα στα blogs αναπληρώνοντας το σύνδρομο στέρησης του Σαββατοκύριακου, (γιατί κακά τα ψέματα τα blogs κινούνται μόνον κατά τις ώρες εργασίας και όχι κατά τις ώρες της ανάπαυλας όπως θα ήταν το φυσιολογικό) και ρουφάτε τον ωραιότερο καφέ των τελευταίων ημερών, αυτόν που με τόσο μαστοριά και μεράκι φτιάχνει ο Γρηγόρης απ’ απέναντι.

Ξελυσσάξατε στους Επιταφίους και τις γονυκλισίες, ξεσκιστήκατε στο αρνί και το κοκορέτσι, (αχ! αυτά τα απαγορευμένα τα οποία με τόσο επαναστατικό πνεύμα τιμήσατε), πήγατε και στην παρέλαση της Πρωτομαγιάς, κοντολογίς αποτίσατε φόρο τιμής και στον Θεό και στον Μαρξ, ανανεώσατε και το συμβόλαιο με την οικογένεια για να κρατάτε πισινή στα κληρονομικά, περπατήσατε και στο πλακόστρωτο του χωριού σας ή πεταχτήκατε μέχρι το κοντινό αν το χωρίον απ’ όπου κατάγεστε δεν διαθέτει παρά λασπόδρομους και γιδόστρατα, ξεριζώσατε και μερικές παπαρούνες από κάτι κομμάτια γης που τα λένε αγρούς, σαν αναμνηστικό εμβόλιο της μνήμης για αυτό που τέλος πάνων ονομάζουμε Φύση, και αφού καλύψατε με έντιμο τρόπο κάθε υποχρέωση στα επίγεια και τα επουράνια, επιστρέψατε εξαγνισμένοι και πανευτυχείς σ’ αυτό το γλυκό, το γνώριμο και καθησυχαστικό νανουριστικό που λέγεται ρουτίνα και καθημερινότητα.

Όσο και να σας κουρελιάζει τα νεύρα, όσο και να διαρρηγνύετε τα ιμάτιά σας για τον ανεπίστρεπτο φόρο που της αποτίνετε καθημερινά, να έχετε πάντα υπ’ όψιν σας ότι μερικώς τουλάχιστον ψεύδεστε. Διότι την ώρα που ρουφάτε τον τρίτο σας καφέ στο γραφείο και τραβάτε τις δυο τρεις τζούρες απ’ το ενοχοποιητικό σας τσιγάρο, αισθάνεστε ένα πέπλο ευδαιμονίας να σας τυλίγει απαλά για το γεγονός ότι όλα αυτά, οι επιτάφιοι δηλαδή, τα τσουγκρίσματα και τ’ αρνιά, οι επισκέψεις σε σπίτια ξεχασμένων συγγενών, τα σαλιωμένα φιλιά της ξεδοντιάρας τρίτης εξαδέλφης του παππού σας, το μούδιασμα των γνάθων από τα παρατεταμένα χαμόγελα ευτυχίας που οφείλετε να επιδεικνύετε, αποτελούν πια παρελθόν, και ότι είστε πάλι πίσω στη θαλπωρή που προσφέρουν τα συνήθη και γνώριμα και ότι μέχρι να ξανασυμβούν όλα αυτά θα μεσολαβήσουν περίπου 365 μέρες.


Όπως και να το κάνουμε είναι μεγάλη παρηγοριά.

27 σχόλια:

Greek Rider είπε...

@καλημέρα και καλή βδομάδα. Α ρε cynical φρόντισες για την ομαλή προσγείωση, τουλάχιστον για μένα, στην καθημερινότητα από όπου δεν φύγα με ποτέ.

cynical είπε...

@καλημέρα greek rider και καλή βδομάδα και σε σένα. Νομίζω ότι οι περισσότεροι είναι χαρούμενοι που γυρισαν στα οικεία. Αυτες οι γιορτες πολλές φορες ειναι καταναγκαστικές. Δεν μπορεις να χρησιμοποιήσεις τον ελευθερο χρονο που προσφερουν κατα βούληση. Πάντα τιθενται περιορισμοί είτε οικογενειακοί, είτε επειδη παραλυει το συμπαν και δεν συμβαίνει τιποτε ενδιαφερον στην πόλη.

Homo Sapiens είπε...

Καλημέρα cynical,

Μήπως είχες κρυφές κάμερες και μας παρακολουθούσες; :))
Θέλω χρόνο προσαρμογής και μία σύντομη περιήγηση στους συνιστολόγους μου είναι μία καλή αρχή.

Σχετικά με το σχόλιο σου στον greek rider, το έχω γράψει κι εγώ κάτι ανάλογο σε σχόλιο στο δικό μου blog (περί κειμένων, βιβλιογραφίας κτλ.)

Καλή μας εβδομάδα

Ανώνυμος είπε...

είστε peeping tom κυρία μου

με ποιό δικαίωμα τρυπώνετε στα γραφεία μας ;

καλήν εβδομάδα, btw

cynical είπε...

@καλημέρα homo-sapiens.
Ε! δεν συμβαίνει και τιποτε πρωτότυπο αυτή τη μέρα! Χρονια τώρα μετά την Κυριακή του Θωμά μας βρίσκει η Δευτέρα στην ίδια θεση και με τα ιδια συναισθήματα.
Σχετικά με τον Greek Rider, λες το blog του να το κάνει προθάλαμο Ιδιωτικού Πανεπιστημίου;

Ανώνυμος είπε...

Μου φαίνεται ότι η σχέση σας με τα ωράρια και τα γραφεία δεν είναι και πολύ κοντινή .Αλλιώς θα ξέρατε ότι ο σωστός υπάλληλος Δημόσιος και Ιδιωτικός δεν περιμένει να περάσουν 365 μέρες ,ήδη οραματίζεται το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος (ξέρω όχι όλοι) τις καλοκαιρινές διακοπές ,το 15 Αύγουστο (εξαιρετικό πέφτει Παρασκευή) ,την 28 Οκτωβρίου (πέφτει Τρίτη αλλά με μια γεφυρουλα έχουμε τετραήμερο) και βεβαίως τις Διακοπές των Χριστουγέννων. Σιγά που θα καθόμαστε να περιμένουμε μέχρι το άλλο Πάσχα.

Greek Rider είπε...

@cynical με προσβάλλεις(γέλια), ιδιωτικού όχι. Δημόσιου όμως με πολύ χαμηλό επίπεδο εκπαίδευσης ίσως...Άλλωστε οι απόψεις μου δεν προσπαθούν να στηρίξουν το σύστημα αλλά να το ανατρέψουν, τουλάχιστον έτσι πιστεύω.

cynical είπε...

@ Να εύχεστε κ. Κ.Κ.Μοίρη μας να μην κρατάω μαχαίρι. Μόνο το μάτι δεν πειράζει. Ματιάζει δεν σκοτώνει.
Αλλά εσείς γιατί να είστε τρομαγμένος ώστε να φαντάζεστε διάφορα! Μια συνηθισμένη Δευτέρα στο γραφειο είναι.
Καλή Τρίτη να εχετε!

cynical είπε...

@de Profundis, πολύ ενημερωμένο σας βλέπω. Μάλιστα τώρα που το λέτε, διακρίνω στον τοίχο απέναντι από το γραφείο σας ημερολογιο με κυκλωμένες, με κοκκινο παχυ μαρκαδορο, αυτες τις μικρες οάσεις ελεγχόμενων αποφορτίσεων που προσφέρει ο καπιταλισμος στους υπηρέτες του , ώστε επιστρέφοντας στο μαντρί να είναι περισσότερο αποδοτικοί.

Ξέρω, ξέρω θα με κατηγορήσετε για νηπιακή πολιτική σκέψη, που ούτε πια τα δεκαπεντάχρονα δεν υιοθετούν. Αλλά ποιος είπε ότι είμαι μεγαλύτερη;

cynical είπε...

@rider, και ο Νέγκρι και ο Τσόμσκι καθηγητές πανεπιστημίου είναι και πόσοι άλλοι που μεχρι νομπελ πήρανε. Τους ακαδημαικούς τους συγχωρούνε διάφορα, διοτι όπως είναι γνωστό γνωρίζουν από θεωρια αλλά είναι εντελώς ανικανοι να την κάνουν πράξη. Ωραία, πανεπιστήμιο λοιπόν με ανοιχτή προσέλευση. Το εξεταστικό να λύσουμε και φύγαμε!!!

Greek Rider είπε...

@cynical δυστυχώς αυτό που λες είναι πολύ σωστό

Xavier είπε...

Όταν θα γίνει ουσιαστικός διαχωρισμός θρησκείας και κράτους θα καταργηθούν όλες αυτές οι αργίες και θα λυθούν όλα αυτά τα προβλήματα και πολλά άλλα τα αποία θα αναφέρω κάποια άλλη φορά.

cynical είπε...

@Rider, πλάκα πλάκα, μου αρέσει η μεθοδική παρουσιαση των εναλλακτικών προσεγγίσεων που κάνεις τις οποίες θα κρατήσω σαν reference. Είναι δρομοι διαφυγείς και πιθανον βιώσιμοι.

OnWine είπε...

Αγαπητή Cynical, μήπως θα είχες την καλοσύνη να μου πεις σε ποιά... χώρα ζεις???

Γιατί σε τούτη την χώρα (την Ελλάδα, εννοώ), αν μου βρεις 1 (ΕΝΑ) υπάλληλο που χαρούμενος, κεφάτος και σφυρίζοντας... γυρίζει στην δουλειά του μετά τα 3ημερα, διήμερα ή και Σαββατοκύριακα... ε... εμένα να με...

Βρε εδώ ο deprofundis ξέρει απ' έξω και αναμένει με αγωνία ολες τις αργίες μέχρι το 2020, οπως αλλωστε και κάθε υπάλληλος που σέβεται τον εαυτό του... και εσυ μας λες γιά ...καταναγκαστικές γιορτές????

Παρατηρώ μιά τάση σου προς το ...φανταστικό, και οχι τόσο προς το κυνικο... Fantastic ίσως??... πως θα σου φαινόταν?

...ή μήπως δυστοκία θεμάτων...

Αλλως, συνιστώ ταχεία επιστροφή στην σημειολογία των μπιντέδων ή και στα ...θανατερά ακόμη!

cynical είπε...

@Χavier καλως επέστρεψες! Αν καταργηθούν οι αργίες λόγω θρησκευτικών εορτών, τότε θα πρέπει να αντικατασταθούν με 'αλλες, άλλου τυπου οι οποίες θα πρέπει να είναι επενδεδυμένες και με κάποιο νοημα. Επειδή στη ελλάδα το σκι δεν ειναι διαδεδομενο σαν σπορ ωστε να εχουμε διακοπες για σκι, μηπως σκεφτεσαι τιποτε πιο προσφορο;

cynical είπε...

Αγαπητέ μου Σχολιαστή, μεσα στη θλιψη και την κακομοιριά ήσουν τη μεγάλη βδομάδα. Ξέχασες; Χαρά το λες εσυ αυτό; Δεν χαίρεσαι τώρα που γυρισες πίσω στη δουλίτσα σου, στα μπαράκια σου, στα γκουρμέ εστιατοριάκια σου;
Η ανάρτηση αυτή πάντως είχε εξειδικευμένο περιεχόμενο και ήταν αφιερωμενη στην επιστροφη μετά τις διακοπες του Πασχα.
Όχι στην επιστροφή μετά απο ταξιδι ατη Χαβάη, να ξηγιόμαστε.

Η σημειολογια του μπιντέ είναι ενα πολύ σοβαρό θεμα για να το κάνω ξεπέτα. Θέλει χρονο να ωριμασει η προβληματική μου.

Xavier είπε...

Bank Holiday, όπως Αγγλία...

Swell είπε...

Δεν μπορώ να σχολιάσω, γιατί δεν συμμετείχα σε καμία από τις εκδηλώσεις που περιγράφεις, είτε του θεού είτε του ουρανίσκου. Και μην την πέφτετε (φαντάζομαι θυμάσαι την έννοια) στο de profundis επειδή ξέρειτί μέρα πέφτουν οι αργίες μέχρι το τέλος του χρόνου.

Εντυπωσιάστηκα με την πρόταση του Σχολιαστή για τη σημειολογία των μπιντέδων.

Αφού το σκι δεν είναι δημοφιλές αρκετά για να καθιερώσουμε αργίες γι' αυτό, προτείνω το ξε-σκι. Είναι πολύ διαδεδομένο, έχει πολλές έννοιες και, κυρίως, είναι εύηχο.

cynical είπε...

@Xavier, μέτρησα τις Bank Holidays στη Σκωτια και τις βρηκα 9 μαζί με το Πάσχα (Δευτέρα) και τα Χριστούγεννα. Μερικές μάλιστα εξ αυτών είναι και θρησκευτικές. Με την καταργηση των θρησκευτικών αργιων μας μενουν μονο 5. Λίγες δεν είναι;

Xavier είπε...

Ε θα μπουν και μερικές έξτρα. Αλλά όχι πολλές, γιατί παρασυνηθίσαμε στο καθησιό. Μη σου πω και το άλλο:

Κατάργηση όλων των θρησκευτικών αργιών και πρόσθεση ισόποσων (ή λίγο λιγότερων), ημερών αδείας για κάθε εργαζόμενο.

Με αυτό τον τρόπο λύνεται και το πρόβλημα των μαζικών εξόδων/εισόδων στις εθνικές οδούς.

cynical είπε...

@swell καλημέρα σου. Άλλα μου λες τώρα. Πριν από λιγες αναρτήσεις η προφορά σου είχε εντελώς αλλάξει από την πολυήμερη τριβή σου με τους συγγεναραίους στο χωριό. Και υπήρχε και αυτή η αδιόρατη μυρωδιά τυριού στην ατμόσφαιρα.... Τώρα, βλέπω κυκλοφορούμε καλυμμένοι με Πάκο Ραμπάν για να σβήσουμε τα ίχνη....
Υποψιάζομαι ότι ο de Profundis είναι από τους λιγους εδώ περα που συμβάλλει στην αύξηση του ΑΕΠ. (Μην σχολιάσεις το "εδώ πέρα", σε παρακαλώ).

Οι σχολιαστές αυτού του μπλογκ είναι παραγωγικοί και πολύ επινοητικοί. Μπορούν να συστήσουν ένα νέο blog-in-blog.

Όσο για το περιεχόμενο των νεων αργιών που προτείνεις, ίσως τελικά λυσει και το προβλημα της υπογεννητικότητας και το ασφαλιστικό μαζί. Pas mal.

Nomad είπε...

Παω να κάνω ντους* κι επιστρέφω.



*σε διαφανη ντουσιέρα

cynical είπε...

Καλήμέρα @Νομαδα, νάρκισσε έ νάρκισσε! Λέγε τώρα, πόσα push ups την ημέρα;

cynical είπε...

@Xavier, είσαι σε καλό δρόμο... Περιμένω αναρτησή σου με λεπτομερή έκθεση προτάσεων.

OnWine είπε...
Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από τον συντάκτη.
OnWine είπε...

Εχω μιά πρόταση-συνεισφορά στην παραγωγικότητα αυτής της ...περίεργης χώρας που ζει η Cynical....

Μετάθεση ΟΛΩΝ των αργιών ημέρα Τετάρτη. Παντοτε. Ολες.

Ετσι, θα υπολοίπονται/απομένουν 2 ημέρες γιά το Σαββατοκύριακο, και επομένως πιό δύσκολα θα γίνεται κοπάνα!!!!

Ειναι ριζοσπαστική... αρκούντως κυνική (ταιριάζει στο Blog), και υποθέτω ....αμεσα απορριπτέα από τα ενδιαφερόμενα μέρη!
------------------
ΥΓ: Λόγω της ταχύτητας των απάντήσεων σου... να υποθέσω οτι εισαι στο γραφείο... και... δημόσιος υπάλληλος, με το χαμόγελο της ...επιστροφής κρεμασμένο στα χείλη?????

cynical είπε...

@Σχολιαστή, άν συνεργαστείς με τον επίσης φιλέρευνο Xavier είμαι σίγουρη οτι θα λυσετε το προβλημα των αργιών ο μεν, της κοπάνας ο δε. Αλλά μην είσαι σιγουρος οτι θα υπάρξουν αναστολες ώστε να μην γεφυρωθεί και η Τετάρτη με το Σάββατο, στο νεο αυτό σχημα που προτείνεις... Θα είναι ζήτημα χρόνου μόνον.

Θεωρώ ότι η Cynical είναι μια άκρως παραγωγική μονάδα σύμφωνα όμως με ένα διαφορετικό ορισμό της παραγωγικότητας. Παράγει αναρτήσεις, σχολιασμούς και ενίοτε προσφέρει entertainment. Πιστεύω ότι αργά ή γρήγορα θα μπουν και τα blogs μέσα στο ΑΕΠ. Και τότε θα είναι καθ΄όλα νόμιμη, οφέλιμη και όχι παρασιτική.

ΥΓ. Η ερώτησή σου για το αν ειμαι Δ.Υ. έχει αυτονόητη απάντηση. Πάντως ιδιότυπος και ιδιόρρυθμος Δ.Υ. Γιατί και στους ΔΥ υπάρχουν και κάποια άνω όρια...