Δευτέρα 4 Απριλίου 2011

EUROSTAT: Η τσατσά στο μπουρδέλο του ΔΝΤ



Τα greek statistics έχουν πια περάσει στο παγκόσμιο λεξιλόγιο ως η επιτομή της πλαστογραφίας, της παραχάραξης, της ματσαραγκιάς και της έκπτωσης μιας κυβέρνησης και μιας ολόκληρης χώρας. Μας λοιδόρησαν, μάς έφτυσαν, μας μούντζωσαν για την αγυρτεία μας, τόσο που μάς έκαναν να πιστέψουμε πως η κρίση που μας έπληξε, λίγο πολύ οφειλόταν στα επιδέξια χέρια αυτών που εδώ και τόσα χρόνια, πριν αποστείλουν τα στοιχεία στην αξιόπιστη μητέρα Eurostat, τα περνούσαν πρώτα από την κλίνη του μασάζ.


Για το λόγο αυτό, μόλις ανέλαβε τα πόστα η καινούργια και υπεύθυνη κυβέρνηση φρόντισε να καταστήσει την ελληνική στατιστική υπηρεσία ανεξάρτητη αρχή και να θέσει επκεφαλής αυτής, άνθρωπο αξιόπιστο και αδέκαστο, πρώην στέλεχος του ΔΝΤ, όλως τυχαίως.


Προφανώς, κανείς δεν διανοήθηκε να θέσει εν αμφιβάλω την ίδια την Eurostat, (παρά τα όσα είχαμε δείξει στο "Στατιστικές υπηρεσίες στη δούλεψη του ΔΝΤ και των αγορών", και παρά την κατοχυρωμένη γνώση ότι με τη στατιστική μπορείς να αποδείξεις οτιδήποτε έχεις προαποφασίσει ότι θέλεις να αποδείξεις), μιας και στην περίπτωση αυτή, θα ήταν σαν να αμφισβητείτο ολόκληρο το ευρωπαϊκό μαγαζί, η διακυβέρνηση του οποίου, ως γνωστόν βασίζεται σε ακροβασίες πάνω σε απόκρημνα πεδία αριθμών και δεικτών.


Αν η αναθεώρηση από το πουθενά, του ελληνικού ελλείμματος κάποιους μήνες πριν, από την Eurostat, μάς έβαλε ψύλλους στ’ αυτιά, η προχθεσινή αναθεώρηση προς τα πάνω προφανώς, και του πορτογαλικού ελλείμματος, πάλι στα ξαφνικά, και μάλιστα τη στιγμή που οι γνωστοί οίκοι ανοχής βάζουν όση δύναμη έχουν για να την σπρώξουν στο μεγάλο μπουρδέλο του ΔΝΤ, μάς έκανε να εμπεδώσουμε ότι η Eurostat δεν είναι παρά η τσατσά…


Αφού έβγαλε στο κλαρί την Ελλάδα, είναι φως φανάρι ότι με την πράξη της αυτή θα βγάλει μια ώρα αρχύτερα στο καλντερίμι και την Πορτογαλία, προς τέρψιν φυσικά των αγορών και των νταβάδων αυτών.

Ποιο είναι τελικά το επιμύθιο; Ότι, και τότε με τα greek statistics, όπως και τώρα, η Eurostat εξυπηρετεί πολιτικές των νταβατζήδων και μόνο πολιτικές. Όταν ήταν προς το συμφέρον των νταβάδων να μπούμε στην ΟΝΕ, τα στατιστικά ήταν όχι μόνο καλά, αλλά πάνκαλα. Όταν τώρα πρέπει να φορτωθούμε ατελεύτητα δάνεια, τα στατιστικά βρωμάνε. Κι όποιος πιστεύει στην αγνότητα των αριθμών, πλανάται πλάνην οικτρά. Η δε διαφορά ανάμεσα στα greek statistics και τα eurostat statistics είναι ότι τα πρώτα έκαναν μασάζ στους αριθμούς, ενώ τα δεύτερα κάνουν μασάζ στους κανόνες.


. Το κείμενο αυτό γράφτηκε στις 4/4. Στις 26/4, δλδ 22 μέρες μετά, έγραφε η "Κ" σχετικά με την ανακοίνωση από την Eurostat του αναθεωρημένου ελλείμματος:

"...Κομισιόν: Οι νέοι κανόνες της Eurostat «αύξησαν» το ελληνικό έλλειμμα

Στην αναθεώρηση των κανόνων της Εurostat αποδίδει το υψηλότερο δημοσιονομικό έλλειμμα της Ελλάδας η Ευρωπαϊκή Επιτροπή..."


Στοιχηματίζω δε, ότι η Eurostat ποτέ δεν θα τολμήσει να προβεί σε αναθεώρηση του ελλείμματος της ΙΣΠΑΝΙΑΣ!

6 σχόλια:

μ είπε...

European statistics λοιπόν.

Πάρε πάρε κόσμε.
(αίμα λαών)

Καλησπέρα

cynical είπε...

καλησπερα Μανο,

κοιτα να δεις πως σπρωχνει την Πορτογαλια στο ΔΝΤ. Τοσες μερες, τοσες βδομαδες, την πιεζουν ανεέητα οι αγορες με την συνεχη ανοδο των σπρεντς να προσφυγει στο ΔΝΤ. Η Πορτογαλια ανθισταται, κοιταει να το αποφυγει. Ερχεται ο Λουλα, και της δινει χειρα βοηθειας.

Κι επειδη η Πορτογαλια ακομα βασταει, ερχεται η τσατσα η Eurostat προχθες και της ανεβαζει το ελλειμμα για να της δωσει μια ακομα σπρωξια...

Τι να υποθεσει λοιπον κανεις;;

kopria είπε...

Αντίπαλο δέος δεν υπάρχει, αυτοί που δημιούργησαν την κρίση έπεσαν πάνω σε βασικά ανθρώπινα δικαιώματα και γλεντοκοπάνε.
Αφού τους πληρώσαμε μέσω των κρατικών επιχορηγήσεων παγκόσμια τώρα παίρνουν ότι απομένει στον κεθένα από μας.
Είναι καιρός να αρχίσουμε να δρούμε αλλιώς δεν θα μείνει τίποτα όρθιο

ο δείμος του πολίτη είπε...

Από την αρχή το έλεγες κι εσύ καλή μου κι εγώ και τόσοι άλλοι ότι τα Greek statistics ήταν μια γελοία δικαιολογία. Πάντως πρέπει να παραδεχτούμε ότι των moody's και ΣΙΑ είναι χειρότερα, αφού καταστρέφουν τυχοδιωκτικά ολόκληρες χώρες.

Ανώνυμος είπε...

Kaλημερα...xalazia

Σωκράτης είπε...

Συμφωνώ απόλυτα με το σκεπτικό αυτού του ποστ. Πρέπει σε όλους να είναι ξεκάθαρο ότι τα "στοιχεία" πάντοτε εξυπηρετούν τη σκοπιμότητα της στιγμής.