Τρίτη 5 Μαρτίου 2013

Λυπούμαστε! Με 300 ευρώ το μήνα δεν σας αγοράζουμε


HENKEL



KRAFT


NESTLE




UNILEVER




Δείτε τις 10 εταιρείες στις οποίες ανήκουν όλα τα προϊόντα του πλανήτη και τις διαπλοκές τους ΕΔΩ. Προπάντων, χαζέψτε σε μεγέθυνση την εικόνα της ...διαπλοκής!





11 σχόλια:

spiral architect είπε...

Είσθε οπισθοδρομικιά, ανασταλτικόν στοιχείον της επερχόμενης ανάπτυξης, τεμπέλα και επίορκος δημόσιος υπάλληλος, που δεν βλέπετε τον επερχόμενον παράδεισον της Πι εντ Τζι, της Γιουνιλέβερ, της Κοκακόλα, του Θέμου Τζήμερου και της πράσινης χαρωπής ανάπτυξης στην Ελλάδα του μέλλοντός μας.

Να καείς στο μπαζ το εξώτερον, αναρχοσυριζαία!
Οσο και να διαμαρτύρεσαι, 234 ευρώ θα παίρνουμε ημείς οι μανατζαρέοι. Τέρμα και τελείωσε!
Οι εναπομείναντες θα δουλεύουν εθελοντικά και χωρίς υπερωρίες.

Unknown είπε...

Αυτό είναι μια πολύ καλή σκέψη και σύγχρονη.
Απαιτεί όμως οργάνωση και προ πάντων συνειδητούς πολίτες.
Αλλά και να το ,,ρίχνεις,, στο τραπέζι σαν σκέψη καλή είναι.

cynical είπε...

spiral,

α, όλα κι όλα,δεν ανεχομαι να κακολογείτε τον Τζημερο! Ενας αξιος επιβιωσε σ' αυτη τη χωρα και τον γλωσσοφαγατε. Αφου τον χωρισατε απο το κομμα του, σε λιγο θα τον χωρισετε κι απ' τη γυναικα του!

Mπορουμε και χωρις τη λάκτα!

cynical είπε...

στελιο,

πρεπει να εκσυγχρονίσουμε τα εργαλεια μας. Με ενα περιποιημένο μποϋκοτάζ, που αμα λαχει το σπρωχνουμε και στον υπολοιπο Νοτο, μπορουμε να συνετισουμε ακομα και κολοσσούς...

spiral architect είπε...

Πραγματικά δεν έχουν σκεφτεί ότι με τέτοιους μισθούς, ποιος θα καταναλώνει τα σκ@τ@ που παράγουν;

cynical είπε...

Noμιζω οτι θα μας φτανουν να αγοραζουμε νοστιμες ταρτες με γεμιση απο μυρωδατα σκατα. Το ΙΚΕΑ δειχνει ποιο θα ειναι το θρεπτικο μενου του φτωχου.

Ανώνυμος είπε...

Α.Κ.

Δεν τους ενδιαφέρει εάν θα μπορείς να αγοράζεις. Την αγορά της Ευρώπης εύκολα την αναπληρώνουν με την αγορά των εχόντων και κατεχόντων της Κίνας, Ινδίας και Ινδονησίας (σύνολο περίπου 2,7 δισ. κάτοικοι).

Αλλά το πράγμα θα πάει μακρύτερα: κάποια στιγμή ο "παραγωγικός καπιταλισμός" (βλ. εργοστάσια παντός είδους) θα καταλάβει το άσχημο παιχνίδι που παίζει ο "χρηματιστηριακός καζινοκαπιταλισμός", εις βάρος και του πρώτου και των καταναλωτών του.

Είναι λάθος να νομίζουμε ότι οι καπιταλιστές έχουν ενιαία-κοινά συμφέροντα. Οι πραγματικοί σύμμαχοι της μεσαίας τάξης (εάν θέλουμε να διατηρήσουμε τον καπιταλισμό, βεβαίως, βεβαίως !) είναι οι εργοστασιάρχες !!!!!!!!

Σωκράτης είπε...

Πλάκα-πλάκα, έστω και μια μείωση 5% των πωλήσεων αυτών των υπερδιαφημισμένων προϊόντων θα δημιουργήσει σκηνές απείρου κάλλους στα μπορντ ρουμς των καλών αυτών εταιρειών.
Δε θα μάθουμε για τα μαχαιρώματα μεταξύ διευθυντή πωλήσεων, μαρκετινκ, δημοσίων σχέσεων κλπ, αλλά μπορούμε να αναπλάσουμε τις σκηνές αυτές με τη φαντασία μας. Δεν είναι και λίγο (χι, χι, χι)

cynical είπε...

Όπως το "οραματιζομαι" ειναι να γεμιζει η Αθηνα καθε βδομαδα κι απο μια αφισα με ενα προιον απ' αυτα, που να λεει για παραδειγμα:

Δεν αγοραζουμε καφε Jacobs γιατι η εταιρια ταδε μάς θελει σκλαβους των 300 ευρω. Εννοειται οτι το προιον θα πιανει ολη σχεδον την αφισα, ωστε να βγαζει ματι.

Να δεις τοτε τι τσαμικα θα ριχνουν στα boards!

Σωκράτης είπε...

Δηλαδή οραματίζεσαι μια διαφημιστική καμπάνια με αυτά τα προϊόντα... Φαντάζομαι ότι θα τη χρηματοδοτήσει η νεστλέ, ο μπράουν, οφίσερ κι η κράφτ. ΛΟΛ, ΛΟΛ

cynical είπε...

Ναι. αλλα θα στολιζουμε το προιον με νεκροκεφαλες!
Δεν στοιχιζουν και πολλα οι αφισες.