Δευτέρα 3 Ιανουαρίου 2011

Ένας λόγος που τ' ανθρώπινα όντα είναι ιδιαίτερα και μοναδικά



Είπα ν' αφήσω για λίγο τα περί ΔΝΤ και τα περί της αλητείας που μάς περιβάλει, και ν' ασχοληθώ με κάτι διαφορετικό, με κάτι ελαφρύ τέλος πάντων, να δώσω κι εγώ την ευκαιρία στα νεύρα μου, που γίνηκαν τσατάλια, να χαλαρώσουνε κομμάτι.

Το Cosmopolitan μου είπαν ότι σταμάτησε να βγαίνει εδώ και καιρό, το Φαντάζιο που είχα κατά νου, δεν το είχαν καν ακούσει, για το Ρομάντσο και τον Θησαυρό, ούτε συζήτηση. Δεν μαγειρεύω, δεν κεντάω, δεν πλέκω, δεν μαστορεύω, οπότε τι άλλο; Κατέληξα κι εγώ στα συνήθη. Ένα Scientific American, ήταν ό,τι έπρεπε. Παρά την προκατάληψη που υπάρχει, στην πραγματικότητα είναι ένα πολύ διασκεδαστικό περιοδικό. Αν σκάψετε κάτω από τη σοβαροφάνεια με την οποία επενδύει τα θέματά του, λόγω του τίτλου "scientific" πιο πολύ, κι όχι λόγω ουσίας, θα βρείτε μπόλικο υλικό να σατιρίσετε και να περάσετε ευχάριστα την ώρα σας.

Αφού διάβασα το πολύ χρήσιμο άρθρο για τον χρόνο που θα χρειαστεί ο εγκέφαλός μου ν' αναγνωρίσει το ακουστικό βαρηκοΐας που θα χρειαστεί κάποια στιγμή να φορέσω, κι αφού προχώρησα και στο επόμενο εξ ίσου σημαντικό, για το πόσο καλό πράγμα είναι κάποιος που τον γαργαλάνε να παραμένει απαθής και να μην γαργαλιέται, έπεσα σ' ένα μακροσκελές άρθρο που παρεμπιπτόντως είχε ανακηρυχτεί παμψηφεί το άρθρο της χρονιάς.

Ο τίτλος μου κίνησε πάραυτα το ενδιαφέρον:


Α! εδώ τα πιάσαμε τα λεφτά μας, σκέφτηκα.

Σίγουρα θα είναι η λογική! Μπα, και τα δελφίνια έχουν μυαλό, κι οι μαύρες καρακάξες.

Οι άνθρωπο γελάνε! Σιγά, κι οι χιμπατζήδες γελάνε.

Οι άνθρωπο μιλάνε! Μα κι οι παπαγάλοι μιλάνε, το ίδιο κι οι μάινες.

Για να μην τα πολυλογώ, ό,τι και να σκεφτόμουν που θα διέκρινε το υψηλόν μας είδος, από το χαμηλό των ζώων, έπεφτε στο κενό. Είναι δυνατόν να μην μπορώ να προσδιορίσω την μοναδικότητα του ανθρώπου, είναι δυνατόν να μην τού βρίσκω τίποτε που να τον διακρίνει;

Κι όμως ο συγγραφέας ήτανε απόλυτος και κάθετος σ' αυτό που υποστήριζε: We masturbate, συνέχιζε ο τίτλος. Και τέλειωνε μάλιστα μ' ένα: A lot!


...Γίναμε που γίναμε πρότυπο στον κόσμο τελευταία με τα χάλια μας, αλλά να εμπνέουμε και την επιστημονική αρθρογραφία περί ανθρωπίνων συμπεριφορών, ποιος να το φανταζόταν! Δεν μου το βγάζετε απ' το μυαλό ότι εμάς είχε κατά νου. Αυτό που περιμένω από τον συγγραφέα είναι το επόμενο άρθρο του περί της "γ..ώ και δέρνω" συμπεριφοράς.

18 σχόλια:

Unknown είπε...

Define "a lot"!

:p

cynical είπε...

Darthiir, σε παραπεμπω στο αρθρο!

ο δείμος του πολίτη είπε...

Συγνώμη, αλλά αυτό το εξαιρετικό άρθρο, δεν ήξερε ότι πολλά ζώα αυνανίζονται ή αυτο-γλείφονται ηδονικά; Ότι επίσης αρκετά θηλαστικά επικοινωνούν με ειδικούς κώδικες (γλώσσα) που απλά ακόμα δεν πέρασε σε έγγραφη δομή; Πάντως αν κρίνω από το άρθρο, θα πρότεινα το Arlekin.

cynical είπε...

Δειμο, φαινεται να ειναι ενημερος ο συγγραφεας με το αναφερει οτι ενα δυο ειδη αυνανιζονται , αλλα δινει εξηγησεις οτι αυτο δεν συνιστα αυνανισμο με την αυστηρη εννοια.

Τελος παντων, το θεμα ειναι, το ιδιο το περιοδικο, και τα θεματα με τα οποια καταπιανεται. Απο ανοητα, εως πιασαρικα.

Swell είπε...

What a jerk!

ένας στρατολάτης είπε...

Σκέτες ανοησίες. Πάμπολλα είδη ζώων αυνανίζονται, η ανθρώπινη ιδιαιτερότητα περί αυνανισμού είναι ότι εμείς βγάζουμε τρίχες στα χέρια και τυφλωνόμαστε.

de profundis είπε...

Νομίζω ότι τον συγγραφέα διακρίνει μεγάλη αυταρέσκεια.

Σίγουρα πάντως δεν έχει δει τα σκυλιά μου.

Θανασης Ξ. είπε...

Εδώ θυμίζει το ανέκδοτο με τον Τοτό, όπου μπαίνει με σοβαρότατο ύφος η δασκάλα στην τάξη και λέει: 'Παιδιά, σήμερα, θα μιλήσουμε για τον αυνανισμό !'

'Κυρία, κυρία, κυρία, κυρία' τινάζει το χέρι ψηλά ο Τοτός !
-Τί είναι Τοτέ;; ρωτάει η Δασκάλα ξαφνιασμένη:

Και ο Τοτός:

'Κυρία, εμείς που γ.....με, να βγούμε στο προαύλιο να παίξουμε μπάλα;;'.....

Καλημέρα, πιπεράτη σήμερα η ανάρτησις.....

cynical είπε...

Aπ' ότι διαισθανομαι κανενας δεν διαβασε το άρθρο. Και καλά έκανε! Μ'αυτα θ' ασχολουμαστε τωρα;

Οχι, τιποτα, αλλα να δειτε με τι ασχολουνται οι επιστημονες σημερα.

Ναπoλέων είπε...

ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ !
γλυκιά μας [*] Κυνικιά.

Αλλά δεν κατάλαβα γιατί χαρακτήρισες αυτό σου το άρθρο "ελαφρύ".

Μάλλον πρέπει να σού παραδώσω εντατικά μαθήματα περί βαρύτητας.
Έχω προχωρήσει άλλωστε πολύ μακρύτερα από τον ...Νιούτονα.

Αλλά και από τους "πατέρες" της ψυχολογίας, τον{χαζο}Χαρούμενο, τον Αητό και τον Νεαρό, επεκτείνοντας "εν πλάτει και χρόνω" το masturbation σε self-satisfaction, συνήθεια πολύ πιο βλαπτική τόσο για το άτομο όσο και για την κοινωνία που απαρτίζεται ή απλώς διοικείται από τέτοια άτομα.

Όπως και νά 'ναι...
ΚΑΛΗ ΧΡΟΝΙΑ σε όλους.
{ακόμα και στους Παμπούκη και Πεταλωτή}

- - - - - -
[*] Είμαι μαζόχα εξ απαλών ονύχων. Μ' αρέσουν τα κυνικά. Ακόμα και το doggy-style να σκεφτείς...

athinovio είπε...

χαχαχαχαχαχαχα!
Καλή χρονιά κυνική.
Δηλαδή είναι συνώνυμη της ανθρωπότητος η μ****ία?
Αυτό εξηγεί πολλά.

cynical είπε...

Καλη χρονια Ναπολέοντα,

το αρθρο ειναι κατα βαση πολιτικο..

cynical είπε...

καλη χρονια και σε σενα Αθηνοβιο!

Και με τη βουλα της επιστημης μαλιστα!

katerina είπε...

Cynical εντρυφώ τωρα στο Status, στη Lifo και στην Athens Voice και βαριέμαι να διαβασω το άρθρο. Μόνο μια ερώτηση έχω για την άποψη του επιστημονα.
Αν πετυχει η μαλακια όντως τυφλα να εχει το γαμησι ή καταλήγει σε άλλο συμπερασμα η επιστημη;

Δεν εχει ΕΣΡ ελπιζω το νετ ή βάλανε και εδώ;

Alexandros είπε...

Τα ανθρώπινα όντα είναι ιδιαίτερα και μοναδικα για ένα λόγο: Ο Μετωπιαίος λοβός τους, τους δίνει την δυνατότητα να στοχάζονται το μέλλον. Κανένα ζώο δεν μπορεί να κάνει προβολή του εαυτού του στο μέλλον. Μέχρι στιγμής αυτό γνωρίζουμε. Μπορεί να είναι και λάθος.

...Ατακαδόρ είπε...

Κατερίνα,
και λοιποί εντρυφώντες εν κυνικοίς πεδίοις,

«καλή χρονιά νά 'χουμε
κι ό,τι ποθούμε να τό πάθουμε».


Η ρήση πάντως που αναφέρεις είναι επιστημονικώς αποδεδειγμένη αλλά και εμπειρικώς δοκιμασμένη υπ' εμού, αυτοπροσώπως και ιδιοχείρως!

Long Live Masturbation!

aris είπε...

Καλησπέρα και Χρόνια Πολλά.Νομίζω το θέμα σου αυτή τη φορά είναι ανεπίκαιρο λόγω εορτών . Όμως είναι διαχρονικό και πιασάρικο γιατί η άποψη του συγγραφέα « we masturbate…» με τις παράγωγες λέξεις και έννοιες είναι ένας τρόπος έκφρασης και συμπεριφοράς αρκετών νεοελλήνων. Ίσως γίναμε η αιτία , χωρίς να το ξέρουμε , να ανακαλύψουν κάποιοι ερευνητές τα βαθειά κρυμμένα μυστικά της ανθρώπινης ύπαρξης. Εύγε μας!

Κλαζoμένιoς είπε...

Συμφωνώ "κάθετα", που λένε κι οι ΠΑΣΟΚοι, με τις προπληκτρολογήσασες/-ντες και ειδικότερα με την φιλόξενη Cynical, την Κατερίνα και τον Ατακαδόρ, διότι:
1. Δεν υπάρχει περίπτωση να κολλήσεις κάποια σεξουαλικώς μεταδιδόμενη ασθένεια, αφροδίσια ή άλλη.
2. Δεν κοστίζει τίποτε ενώ το «άλλο» με τις "παστρικιές" κοστίζει από μεροκάματο και πάνω και με τις άλλες/άλλους μπορεί να κοστίσει μέχρι και ισόβια ...κρεμάλα.
3. Δεν απαιτεί χρήση προφυλακτικού, διαφράγματος, χαπιών, gel ή άλλου αντισυλληπτικού μέσου ή μεθόδου.
4. Δεν απαιτεί κάποιον ειδικόν χώρο ή έπιπλα, όπως π.χ. κρεββάτι, καναπέ ή γραφείο παρά μόνον -για τις σεμνές και τους σεμνούς- μιά κάποια απομόνωση. Χωρίς να αποκλείεται βέβαια και η περίπτωση θρασύτατων προσώπων όπως π.χ. ο Πάγκαλος, ο οποίος τήν "πρακτικάρει" συνεχώς δημόσια.

Άντε... Καλή masturboχρονιά!