Τετάρτη 14 Μαΐου 2008

Οι "Ειδικοί" και τα Πυρηνικά


Θα συνεχίσω λίγο ακόμα την κουβέντα περί πυρηνικών θίγοντας δυο επί πλέον θέματα.

Το ένα έχει να κάνει με το κατά πόσο μπορούμε να βασιζόμαστε στις γνώμες των "ειδικών" και το άλλο με την αύξηση των καρκινογενέσεων στην Ελλάδα. Αυτό το δεύτερο μπορεί και να μην σχετίζεται άμεσα με το Chernobyl αλλά τα νούμερα που θα παραθέσω είναι όντως ανησυχητικά. Όπως και η αύξηση των περιστατικών στη Β. Ελλάδα.

Σχετικά με το πρώτο:
1. Το να υποστηρίζουμε μια άποψη καταφεύγοντας στη ρήση κάποιου ειδικού επιστήμονα δημοσιευμένη σε κάποιο, ακόμα και στο πιο έγκυρο επιστημονικό περιοδικό δεν συνιστά επ’ ουδενί λόγο θέσφατο, ούτε τεκμηρίωση αδιαμφησβήτητη της όποιας επιχειρηματολογίας μας. Έχω πολλές φορές τονίσει ότι σε πολλά πράγματα υπάρχουν τόσες δημοσιεύσεις που υποστηρίζουν τη μια άποψη, αλλά και τόσες άλλες που υποστηρίζουν την αντίθετη. Στην περίπτωση αυτή η έρευνα είναι inconclusive και καλό είναι να μην παίρνουμε καμιά θέση αλλά να περιμένουμε για νεώτερες μελέτες ώσπου να επιτευχθεί ένα γενικό consensus. Και φυσικά σε διφορούμενα θεμέλια να μην παίρνεται καμιά μεγάλη απόφαση. Έτσι δουλεύει η επιστημονική κοινότητα. Μέχρι να θεμελιωθεί μια άποψη με αδιαμφισβήτητο τρόπο, η έρευνα περνά μια transient θα έλεγα περίοδο. Ακούγονται όλες οι απόψεις, διευρύνεται η κατανόηση, αποκλείονται ορισμένες παραδοχές, ανακαλύπτονται λάθη, έως ότου λάμψει η ...Αλήθεια.

Δείτε, για παράδειγμα τι συμβαίνει με τα μεταλλαγμένα, όπως και με τις επιπτώσεις των πυρηνικών αντιδραστήρων στον γειτονικό πληθυσμό.


Αυτό το δεύτερο θα το χρησιμοποιήσω σαν παράδειγμα για να δείξω καθαρά αυτά που υποστήριξα. Εντελώς τυχαία έπεσε στα χέρια μου μια δημοσίευση από το University of Alcalá, Madrid σχετικά με τον κίνδυνο καρκινογένεσης γύρω από δυο πυρηνικούς σταθμούς στην Ισπανία, στο Trillo και Zorita, με τίτλο «Cancer risk around the nuclear plants of Trillo and Zorita», Occup Environ Med 2003:60, 521-527,


Δεν θα σταθώ σε λεπτομέρειες, παρά μόνο σε αυτά που αναφέρουν οι συγγραφείς στην εισαγωγή ότι «....Μέχρι σήμερα δεν υπάρχει τελειωτική επιδημιολογική απόδειξη να υποστηρίξει την υπόθεση μεγαλύτερου ρίσκου καρκινογένεσης γύρω από τις συγκεκριμένες πυρηνικές εγκαταστάσεις....». Και απαριθμούν 10 εργασίες που δείχνουν αυξημένο ρίσκο και 3 που ενώ διεξήχθησαν κάτω από παρόμοιες συνθήκες δεν έδειξαν κάτι τέτοιο.
Παρόμοια ατελέσφορη ήταν και η δική τους έρευνα σχετικά με το plant της Zorita, τα αποτελέσματα της οποίας ήταν σε αντίθεση με αυτά άλλων ερευνητών.

Το συμπέρασμα είναι ότι υπάρχουν πολλά πεδία της επιστήμης για τα οποία δεν υπάρχει μια και μόνο απάντηση Και είναι σκέτη ΔΗΜΑΓΩΓΙΑ να επικαλούμαστε τι είπε ο ένας ειδικός και τι είπε ο άλλος. Το καλύτερο που έχουμε να κάνουμε είναι να περιμένουμε and TAKE NO ACTION ειδικά σε θέματα όπου διακυβεύονται πάρα πολλά.

Το άλλο για τις καρκινογενέσεις στην Ελλάδα, αύριο!!

27 σχόλια:

nelly είπε...

Οι αυξημενες καρκινογενεσεις σε βιομηχανικες περιοχες ΓΕΝΙΚΩΣ ειναι γεγονος(βλ.περιοχη μεταξυ Αττικης και Βοιωτιας)
Αυριο λοιπον...

OnWine είπε...

Ειμαι ΠΟΛΥ επιφυλακτικός γιά τα αποτελέσματα ερευνών ...ειδικών.

Οι κατά παραγγελίες έρευνες από διαφόρων κατηγοριών ...πάτρωνες, κρύβουν συμφέροντα, και δυστυχώς οι κατευθυνόμενες έρευνες ειναι σήμερα καθεστώς, εξ ου και οι αντιφάσεις μεταξύ τους...

Και ο απλός πολίτης ειναι ΑΔΥΝΑΤΟ σήμερα να επιλέξει από που θα ...ενημερωθεί γιά κάποιο πρόβλημα πολυπλοκο, που απαιτεί την γνώμη ..."ειδικών". Οι γνώμες των ειδικών συνήθως σήμερα φθάνουν στον καημένο πολίτη ...φιλτραρισμένες μέσω των ΜΜΕ και ...αστέρων τύπου Τραγκα, Κακαόυνάκη, Χατζηνικολάου... που ΜΟΝΟ αμερόληπτοι δεν είναι...

Πάντως, ας προσεξουμε ΠΑΡΑ ΠΟΛΥ....

Αυτή η ΟΥΣΙΑΣΤΙΚΗ αδυναμία ενημέρωσης του πολίτη, μην καταλήξει στην τρομακτική "Δημοκρατία των ειδικών"...

Χίλιες φορές προτιμώ την "Δημοκρατία της κας Κατίνας" οπως κάποιος αντιδραστικός ονόμασε την σημερινή δημοκρατία, από την παραπάνω...

Ανώνυμος είπε...

Με κίνδυνο να κατηγορηθώ για εκχυδαϊσμό θα σας αναφέρω μια λαϊκή παροιμία που δείχνει τη λαϊκή σοφία σε σχέση με τους ειδικούς. Η Παροιμία έχει ως εξής και σκεφτείτε τη σοβαρά.

Μάστορας (ειδικός) είναι και της κατσίκας ο κώλος που χέζει κομπολόι.

Συγνώμη αν έθιξα τον καθωσπρεπισμό κάποιων.

cynical είπε...

Γειά σου Νέλλη. Έχεις στοιχεία για αυτά που γράφεις; Για να τα δημοσιεύσεις. Η ξερεις που υπάρχουν;

cynical είπε...

@σχολιαστή καλημέρα. Οι ανθρωποι που δουλεύουν στο επιστημονικό ρεπορτάζ στις εφημεριδες δεν ξέρουν τι να πρωτοπιστέψουν και τι να πρωτομεταφέρουν για τις επιστημονικές "ανακαλύψεις".
Διότι είναι λογικό να υπάρχει conflict στα αποτελέσματα ανάμεσα σε διαφορετικές έρευνες. Έτσι λειτουργεί η επιστήμη από κτίσεως κόσμου και προχωράει μέχρι οι conflicts στο συγκεκριμενο πεδιο να εξουδετερωθούν.
Το παράλογο και το ανόητο είναι τα αποτελέσματα μιας μονο ερευνας να χρησιμοποιούνται επιλεκτικά σαν τεκμήρια υπερ ή κατά μιας άποψης.

Οι ειδικοί καλό είναι να υπάρχουν, πρέπει όμως να μπορούν να λένε και καμιά φορά "ΔΕΝ ΞΕΡΩ", ή ότι "δεν υπάρχουν αρκετές αποδείξεις" και να σωπαίνουν. Δεν είναι δυσκολο κάποιος να έχει εποπτεία όλης της βιβλιογραφιας.

cynical είπε...

@de Profundis, σοκάρει η παροιμία σας! Αλλά μασάει η κατσίκα ταραμά;

nelly είπε...

de profundis,
Μου εθιξες τον καθωσπρεπισμο.Ζητα αμεσως συγγνωμη γονατιστος.Μετα πηγαινε και βαλε πιπερι στο στομα σου.Μετα πηγαινε να αυτομαστιγωθεις 40 φορες λεγοντας απο μεσα σου το "Ave Maria".Μετα πηγαινε να εξομολογηθεις και να κοινωνησεις.

Cynical,
δε θα απαντησω αμεσως στην ερωτηση σου.Ενδεχομενως να σου στειλω σχετικο mail.

Ανώνυμος είπε...

Επί του θέματος που θέτετε σας πληροφορω οτι πρόσφατη ερευνα του Πανεπιστημίου του HARVARD υποστηρίζει οτι ναι η κατσίκα μασάει ταραμά ,σε αντίθεση με αντίστοιχη ερευνα του Πανεπιστημίου της Οξφόρδης με επικεφάλης το γνωστό Νομπελίστα sir ALEX HAPSTON η Οποία υποστήριζε οτι η κατσίκα δεν μασάει ταραμά.

Ανώνυμος είπε...

κι εγώ θα σας τα πω κατ' ιδίαν cynical

θα με γνωρίσετε εύκολα

μην κοιτάξετε περίεργα το τρίτο αυτί στη θέση της μύτης, θα με πληγώσετε και κάτι τέτοιο δεν το θέλετε, έτσι δεν είναι ;

Greek Rider είπε...

@cynical καλημέρα, η αξία της ανθρώπινης ζωής είναι πολύ μικρή για στην ελεύθερη αγορά. Όσο δεν υπάρχει αντίδραση τόσο η αξία της μειώνεται περισσότερο.

Πόσες έρευνες δεν έχουν χρηματοδοτηθεί από την βιομηχανία της κινητής τηλεφωνίας για να αποδείξουν ότι τα κινητά είναι ακίνδυνα.

Τι τεράστια κεφάλαια έδιναν οι καπνοβιομηχανίες για να μας πείσουν ότι οι επιπτώσεις του καπνίσματος είναι μικρές και ότι μέσω της ελεύθερης επιλογής πρέπει να συνεχίσουν να πουλάνε τσιγάρα και να τα διαφημίζουν. Και πότε χτύπησαν αυτές τις βιομηχανίες, όταν το κόστος του καπνίσματος εξελίχθηκε σε μαύρη τρύπα του συστήματος υγείας!

Τι προπαγάνδες έκαναν οι αμερικάνοι για να πείσουν το '50 ότι η ραδιενέργεια είναι ακίνδυνη, κάνοντας πυρηνικές δοκιμές δίπλα σε χωριά.

Το κέρδος και ο αυτοσκοπός του κέρδους, η αύξηση των πωλήσεων όπως λέγεται σήμερα, δεν έχει κανέναν ηθικό φραγμό. Η ανθρώπινη ζωή προσμετράται μόνο αν έχει συνέπειες στις πωλήσεις. Αυτό σημαίνει ελεύθερη αγορά.

Δες τι είπαν χτες οι τραπεζίτες με τον Αλογοσκούφη: δεν υπάρχει, λέει, πρόβλημα υπερδανεισμού αφού στην Ελλάδα τα ποσοστά είναι χαμηλότερα από αυτά του εξωτερικού.

Το ίδιο θα μπορούσαν να πουν και για τις ανθρώπινες ζωές, τα θύματα είναι λιγότερα από το μέσο όρο στο εξωτερικό.

Η αντίσταση είναι η μόνη εναλλακτική επιλογή.

cynical είπε...

@de Profundis, δεν μπορείτε να μας αφήσετε με την απορία. Το Cambridge τί λέει επ' αυτού; The Royal Institute of Tarama Studies? The Academy of Goats?

Ανώνυμος είπε...

NP:

Γειά σου Greek Rider.
Πες τα αγόρι μου !!! Συμφωνώ απόλυτα.

Πολύ καλή και ζυγισμένη η σημερινή τοποθέτηση της Cynical. "Όταν δεν συμφωνούμε και διακυβεύονται πολλά, τότε περιμένουμε".
Έτσι θα έπρεπε να είναι.
Δυστυχώς, όπως εξηγεί ο Greek Rider, το κυνήγι του κέρδους, (που φαίνεται πως είναι από μόνο του ένα αφροδισιακό που ξεπερνά και το ίδιο το χρήμα) δεν λογαριάζει τίποτε...

cynical είπε...

@κ. K.K.Μοίρη, έτσι που μας τα λέτε, εσάς δεν σας έπλασε θεός, παιδί του Πικάσο είστε! Καταλαβαίνετε λοιπόν την αξία σας, γιαυτό ούτε σκέψη για πλαστική. Έτσι;;

cynical είπε...

@NP καλημέρα.
Αμα ψάξει κανεις στο ιντερνετ θα βρει πολλά ατυχήματα που δεν έγιναν γνωστά. Για παράδειγμα πάλι τυχαία ειδα report για ένα ατύχημα στο nuclear plant San Onofre στην Καλιφόρνια όπου χιλιάδες τονοι ραδιενεργού νερού περιέχοντος τρίτιο διέρρευσαν στη θάλασσα σε ένα μεγάλο διάστημα χρόνου. Και ανακοινώθηκε τώρα.
Πόσα άλλα άραγε;;

Δεν υπάρχουν ασφαλείς αντιδραστήρες. Ακόμα και να μην εκρήγνυνται υπάρχουν διαρροές από πολλές μεριές.

cynical είπε...

Νέλλη, ό,τι έχεις πάντως ας αξιοποιηθεί. Δυστυχώς, δεν υπάρχει ακόμα κέντρο αναφοράς νεοπλασιών στην Ελλάδα.

cynical είπε...

@greek rider καλημέρα. Ξεχνάς το DDT, το φλιτ, τη θαληδομηδη, την ακτινοβόληση της αλλωπεκιασης παιδιων απο Αφρική στο Ισραήλ που μετά πάθανε καρκινο και άλλα.

Και την κυριαρχούσα λογική του συμψηφισμού. Μήπως τόσοι δεν σκοτώνονται σήμερα; Τι είναι και κάποιοι παραπάνω;

Επίσης ότι πρέπει να ζούμε με ρίσκο και όλες τις θεωριες περί ρίσκου ακόμα και από "σοσιαλιστές" π΄χ. Ulrich Beck και Giddens. Οκ. Να διαχειρηστούμε το ρισκο απο σεισμούς, λοιμούς και καταποντισμους, αλλά μεσα στο ρισκο πια περιλαμβάνουν και δραστηριότητες που δεν είναι απρόβλεπτες και δοσμένες από τη φυση. Σου λέει , Έ ας μάθουμε να ζούμε και με τa πυρηνικά, όπως και με το να "μάθετε να ζείτε με τους σεισμούς". Στο ίδιο τσουβάλι!

Greek Rider είπε...

@αγαπητή cynical δεν τα ξεχνάω.

Για όποιον ενδιαφέρονται συστήνω το βιβλίο του Ρόμπερτ Τζακάλ με τίτλο Ηθικοί Λαβύρινθοι, εκδόσεις Καστανιώτη.

Δύο προσθήκες στη συζήτηση:
1) Ο Κ.Μανχέιμ αναφέρει ότι η γραφειοκρατία μετατρέπει όλα τα πολιτικά ζητήματα σε ζητήματα διοίκησης.

2) Ηθικό σε έναν μεγάλο επιχειρηματικό όμιλο είναι μόνο αυτό που σου ζητά να πράξεις ο ανώτερός σου.

Οι συζητήσεις αυτές είναι κατακλυσμός ερεθισμάτων σκέψης.

Nomad είπε...

Α, οκ, να μην αισθάνομαι απομονωμένος που είμαι τρικάμπουροζ.

Ανώνυμος είπε...

…’’σιωπο’’’’σβούρα…με ‘’σιωπο’’βόμβα’’..: Νο 3…
…επίκαιρο σχόλιο… (…«και πάλιν ερχόμενος…»…)

…αφού, λοιπόν, οι ‘’διαψευσμένοι’’ ιμπεριαλιστές ’’τέτοιοι’’ δεν ξαναπέτυχαν τα σχιζοϊμπεριαλιστικά σχέδιά –τους,
και, δι’ αυτού του.., Αγδιστικού ή Γλαυκικού, λες.., ‘’Χριστού’’..,
χξς΄ςς.., του…‘’ζωσμένου’’ τουρίστα και ‘’μυρωμένου’’ με φρου -- φρου πανάκριβα μύρα..,
του της Καινής Διαθήκης και των ‘’4’’ ‘’Ευαγγελίων’’ μη «αρσενικού»..,
---…κωδικική αντιδιαστολή με γυναίκανδρο : ανδρόγυνο.!;---
όπως ούτε και διά των άλλων και πριν –του ‘’τέτοιων’’ /«αρσενικών» ή μη/.., των της Παλαιάς Διαθήκης..,
‘’να ‘τοι’’, πάλι, με ’’άλλον’’ ‘’τέτοιον’’.., όχι ‘’καταληφθησόμενον’’, «κατά τον ίδιον τρόπον», στη Βηθανία κι ως 33άχρονο..,
καταπώς τους έταζε ο της 1ης ‘’τέτοιας’’..: Λουκάς : 24 : 50 και Πράξεις Αποστόλων : 1 : 11..,
[…έιιι.., η επί 40 μερόνυχτα.., μετα’’θανάτια’’.., παρ,απ,ουσία του.., έστω.., μήπως, ήταν η 2ή του ‘’τέτοια’’…
και η…στην Απο,Επι,κάλυψη του σχιζοβλάσφημου Ιωάννη…παρ,απ,ουσία του, μήπως, /θα/ είναι η 3η του ‘’τέτοια’’.!;]
μα…’’επαναγεννηθησόμενον’’ /…η…’’«αναληφθείσα»’’…‘’Μαρία’’.., κι αυτή.., σε 2ή –της γέννα.!;/
και «αρσενικόν»…«πολεμιστήν»..: Αποκάλυψη Ιωάννη : 12 : 5..,
ξανά κι έτσι..: άμασκα και χωρίς καλυμμένες ιμπεριαλιστικές παραβολές.., μα με ‘’ευθέα’’ πολεμικά διαγγέλματα..,
τα…του δόγματος της ‘’«παρθενίας»’’ του ‘’κάθετου’’ μυστικοπαθούς θρησκευτικού ιμπεριαλισμού.., πια..!

Ννναι.., ο που…δεν /θα/ είναι ο κρυπτο•ιμπεριάλας κι ‘’ελαφρώς’’ αρχομανής.., στη γη.., Ιησούς της 1ης…παρ,απ,ουσίας..,
ο που.., έστω, αυτός ο αμφίστομος -- διπλόλογος.., έλεγε…αλλού κι άλλοτε και σε άλλους…ευθέως..:
«Να αγαπάτε τους εχθρούς σας,…» : Λουκάς, κεφ. 6, εδ. 27..,
ενώ...αλλού κι άλλοτε και σε άλλους…συνιστούσε.., ε, πλαγίωςςς και διά, της των μνων, παραβολήςςς..:
«Αλλά όσον διά τους εχθρούς μου αυτούς, που δεν ήθελαν να είμαι βασιλεύς τους,
φέρτε τους εδώ και σφάξτε τους μπροστά μου» : Λουκάς, κεφ. 19, εδ. 27..,…
ή ο που συνιστούσε ξύλο στους μη κάνοντες το θέλημά του.., χμ, πάλι, πλαγίωςςς και παραβολικώςςς..:
«Ο δούλος που ήξερε το θέλημα του Κυρίου του και δεν ετοίμασε
ή δεν έκανε σύμφωνα προς το θέλημά του, θα δαρή πολύ. Αλλ’ εκείνος που δεν το ήξερε
και έκανε πράγματα άξια τιμωρίας, αυτός θα δαρή ολίγον» : Λουκάς : κεφ. 12, εδ. 47, 48..,…
…αλλά…ο που…/θα/ είναι φανεροּιμπεριάλας και ‘’ευθύς’’ επίδοξος παντοκράτορας της Γης.., Πανּικός..,
δήθεν.., ξουουου, ως, τάχα, και η του Δαυίδ.., σε «αιώνια βασιλεία» : και, Αποκάλυψη Ιωάννη : 11 : 15..,
με υποτροπή δε, μέσα –του, του, κάθε, «Όργιου» Γιαχβέ -- ‘’θεού’’ -- ‘’Μεγάλου Αδελφού’’ της Παλαιάς Διαθήκης..,
του που συνιστούσε…ώς και «…τα βρέφη /των Βαβυλωνίων/ να συντριβούν προ των οφθαλμών του»..,
«…διά της οργής του κατά την ημέραν του άγριου θυμού του…»..,..: Ησαϊας Α΄ : 13 : 13, 15, 16..,!

Ναιαιαι.., καθώς.., ως Γιαχβίδιο…και διά του Ιωάννη, ουστ.., απειλεί την, ‘’άτακτη’’ τω ‘’Γιαχβέ’’, Ιεζάβελ των Θυατείρων
πως…«και τα παιδιά της θα σκοτώση με θάνατον…»..: Αποκάλυψη Ιωάννη : 2 : 23..,
χα.., ο που.., πριν.., αγαπούσε τα παιδιά.., ε, τα των δικών του παιδιά..,
και.., τώρα.., νααα.., επίδοξος φονιάς, άφταιγων, παιδιών.., ε, τα των όσων ‘’δεν του κάθονταν’’ παιδιά..,
«...διότι ημέραι εκδικήσεως θα είναι αυταί, διά να εκπληρωθούν όλα τα γραμμένα…» : [Λουκάς, κεφ. 21, εδ. 22.]..!

[Ιμπεριαλισμός..: αρσενικός : σκληρός.., θηλυκός : μαλακός…
/ο με 9, κατά τον κωδικοποιητή Τειρεσία, ηδονικά σημεία.., ε, της «σεπτής ηδονής» των ιμπεριάλ ‘’μανικίων’’!!!/
και…αντρογυναικικός : πιότερο μαλακός και λιγότερο σκληρός…
/ο με 10, κατά τον κωδικοποιητή Τειρεσία, ηδονικά σημεία.., ε, της «σεπτής ηδονής των ιμπεριάλ ‘’μανικίων’’!!!/
ή γυναικαντρικός : πιότερο σκληρός και λιγότερο μαλακός..,
αμφότεροι, με…1 /από…εξουδετέρωση.., κατ’ εμέ…/ ‘’τέτοιο’’ «ηδονικό σημείο»..!]

{ Ελληνική μυθολογία..: Δίας : αρσενικός κι επίσης μια νύμφη αθάνατη..,
γεννήτωρ.., και, από μόνος του.., της Αθηνάς, του Διόνυσου,…
Ζουρβανιστές του Ιράν..: Ζουρβάν : αυθύπαρκτος και γυναίκαντρος ή αντρόγυνος..,
αυτογκαστρωτός.., γεννήτωρ του Ωρομάσδη /Αχούρα Μάσδα/ και του Αριμάν..,
Αιγύπτιοι..: Φθα : γυναίκανδρος Δημιουργός..,…όλα –τους, σαφώςςς, αλληγοριστί..,..! }

…Ννναιαιαι.., ω ‘’θεο’’ενεργειοπλανεμένοι αμύητοι.., έτσι είναι οι του «ΑδαμοΚαδμικού» δόγματος της «παρθενίας»
του ‘’κάθετου’’ μυστικοπαθούς θρησκευτικού ιμπεριαλισμού.., του…του κάθε Νούμερου ‘’τέτοιου’’..:
του Νούμερου 666…οικονομικού ιμπεριαλισμού,
/…ε, αλά Σολομώντα με τους 666 : χξς΄ τόνους χρυσού κατ’ έτος…/
του Νούμερου 777…εδαφικού ιμπεριαλισμού…
/…ε, οι..., σε θρησκείες και μυθολογίες.., ιμπεριάλ επταβήματοι ‘’τέτοιοι’’.., τσου, οι ‘’ουράνιοι’’ -- εξω’’γήινοι’’…/
και…του Νούμερου 888…ιδεολογικού ιμπεριαλισμού..,
{…α, /…τι…’’σύμπτωση’’..!/ το…’’κρυφό’’ μου, από ‘’αεροβάπτισμα’’, όνομα είναι Στέργιος : λεξαριθμολογικά, 888...!}
/…ε, οι ιμπεριάλ περιτετμημένοι την 8ην, απ’ τη γέννησή –τους, ημέραν…/..,…
μα…και του κάθε, ‘’τριαδικού’’, Μ ιμπεριαλισμού..:
1ο Μ : ο «παρθένος» «εμφυλιοּσπαρτός» έμπορος -- merchant…., ο του οικονομικού ιμπεριαλισμού Νούμερου 666..,
2ο Μ : ο «παρθένος» «εμφυλιοּσπαρτός» ‘’ιεραπόστολος’’ – ‘’missionary’’.., ο του ιδεολογικού ιμπεριαλισμού Νούμερου 888…
και…3ο Μ : ο «παρθένος» «εμφυλιοּσπαρτός» κυρίαρχος -- master.., ο του εδαφικού ιμπεριαλισμού Νούμερου 777..,..!…

…Ε, κι αφήστε, ω αντι’’πνευματικοί’’, τους ‘’Κυριόθεν’’ κι απ’ τη γη : απ’ το Ισραήλ εξεξεξ«εξαγορασμένους» καθαρο’’τέτοιους’’..,
τους ακολουθούντες ‘’Μύριους’’ τον ‘’Ιησού’’, «όπου πηγαίνει».., να θεεεοσφραγιστούν έως 144.000 παρθένους..,
ωχ, «άμεμπτοι» παρθένοι.., ήτοι.., μας εξηγεί.., ‘’ψιλόοογαζα’’.., το ‘’θεοκτόνο’’…κανιβαλέ καββαλοτζόβενο…ο Τζοβάνι..,
(…ουουουστ…κι άντε και…‘’μολυνθείτε’’…οι που κάνατε το, έστω, ‘’αλληλούια’’…’’γαμ,μολυσματ,αλληλούια’’..!)
οι «που δεν εμολύνθησαν με γυναίκες»..: Αποκάλυψη Ιωάννη : 14 : 3, 4..,…εχ, μπας και..!

Ααα.., κι αν ο υπ’ αριθμόν 143.999 ‘’τέτοιος’’ /θα/ είναι σιαμαίος με τον υπ’ αριθμόν 144.000 ‘’τέτοιον’’..,
εεε, ‘’κάτι’’ θα κάνω…για να τους αποσιαμαιοποιήσω..,
ώστε να πραγματοποιηθούν, τελικά, τα ‘’θε’’άααρεστα ιμπεριάλ σχέδια των…οξαποκεί.., μα και των…οξαποδώ..,..!…

Ευλογείτε…και…ευπρέττετε.., ω…’’νεφελο’’’’αρπαγμένοι’’..,..:
Αλέξανδρος Ζήβας,
URL : www.siopi.gr
Αποκωδικοποίηση..: θρησκειών, μυθολογιών, ψυχής (ψυχοDNA, ψυχογραφήσεις),
σιωπής (λόγου : άλεξου -- ενείκονου -- ενκώδικου),…
Σχηματοποίηση λόγου (‘’ποιημάτων’’ μου), θεογονία, κοσμογονία,…

Ανώνυμος είπε...

@Αλεξανδρο Ζηβα Δεν έχω παρά να σιωπήσω.

Xavier είπε...

Κάποιος παίζει με random text generator.

Επί της ουσίας, νομίζω ότι τα αντανακλαστικά της ελληνικής κοινωνίας είναι τόσο σκουριασμένα και τα μυαλά τόσο αγύμναστα, που όσο και να το συζητάτε(με) εδώ το θέμα, ό,τι αποφασιστεί να γίνει, θα γίνει.

Καλό είναι να προσπαθεί κανείς πάντως...

Κούκος είπε...

Δεν μας έφταναν οι "ειδικοί" επί των πυρηνικών μας τη πέφτουν και οι παντός επιστητού μαϊντανοί! .
Ο Δανίκας δεν μπορεί να ξεχάσει ότι δεν έκανε απλώς γαργάρα το Τσέρνομπιλ, αλλά το υπερασπίστηκε κιόλας από τους κακούς Αμερικανούς και τα τσιράκια τους που κατηγορούσαν τη μαμά Σοβιετία. Σέ ένα θα συμφωνήσω μαζί του: Ψυχίατρος που χρειάζεται(για μερικούς)

cynical είπε...

Greek Rider, σχετικά με αυτό που λέει ο Μανχαιμ για γραφειοκρατια, ότι μετατρέπει τα πολιτικά ζητηματα σε διαχειριστικα, θα προσεθετα και σε οικονομικα. Αυτό άλλωστε δεν είναι το χαρακτηριστικό της εποχής μας; Ότι η πολιτική σκέψη πηγε περιπατο; Ότι είναι λογικό ό,τι είναι ανταποδοτικό και οικονομικά συμφέρον;
Όσο για τις επιχειρήσεις, αν κρεμεται η απόλυση, τοτε και τούμπες κανεις.

cynical είπε...

@nomad, καλημέρα. Είσαι περίεργος ροζ; είμαι περίεργη κίτρινη.

cynical είπε...

Αγαπητέ Ζηβα, μπορεί να μην είσαι λαλίστατος, αλλά εισαι πολυγραφότατος. Είναι αλήθεια ότι τα τοσα πολλά σημεια στιξης με μπερδευουν. Καλημέρα.

cynical είπε...

Γεια σου xavier,σ' αυτή τη χωρα ποτέ μη λες ποτέ. Μπορεί να ξυμνήσει κανενα ατταβιστικο αίσθημα αυτοσυντήρησης από το μακρινο παρελθον.
Don't give up without a fight.

cynical είπε...

Γειά σου Κούκο. Θα στείλω e-mail σ'αυτον τον καραγκιοζη. Αλλά μη πας μακρια. Οι ιδιοι δεν ηταν που χαιρονταν που το Ιραν θα αποκτουσε πυρηνικά, γιατι λέει θα εκανε τα δικα του εναντια στους αμερικανους και θα τους εμπαινε στη μυτη.