Πέμπτη 15 Σεπτεμβρίου 2011

Cost effective μέθοδοι για αντιπολιτευτική χρήση


Η Αριστερά, αλλά και η όποια αντιπολίτευση στην Ελλάδα δυστυχώς συνεχίζουν να αντιπολιτεύονται με μεθόδους απηρχαιωμένες. Δεκαετίες, για δεκαετίες ο κόσμος ξεπατώνεται στον ποδαρόδρομο, ξεπαραδιάζεται στο να φτιάχνει πανό, κοψομεσιάζεται στο να κολλάει αφίσες, όλο και πιο ψηλά στα στειλιάρια των δρόμων, χαραμίζει το χρόνο του στο να εκδίδει δελτία τύπου και ανακοινώσεις, και στο τέλος, ποιο το αποτέλεσμα; Μηδέν.

Το ίδιο βιολί επαναλαμβάνεται και στην παρούσα περίπτωση. Η Αριστερά και η όποια αντιπολίτευση αδυνατούν να εκσυγχρονιστούν και να καινοτομήσουν. Είναι πλέον φανερό ότι οι μέθοδοι που χρησιμοποιούν δεν είναι cost effective. Πολύς ιδρώτας, πολύ αίμα, πολλά δάκρυα, και η κυβέρνηση κατσικωμένη στα έδρανά της.

Δυο είναι οι δρόμοι για μια θεαματική και αποτελεσματική πτώση.

Ο πρώτος είναι η πτώση μέσω της κατάρρευσης των δημοσιονομικών. Η κατάρρευση θα επέλθη, έτσι κι αλλιώς. Οπότε, δεν έχει νόημα να δίνουμε άλλο χρόνο. Αρνούμαστε να πληρώσουμε και έτσι επιταχύνουμε τη διαδικασία. Αυτό αποτελεί ενδεικτικό λαϊκής βούλησης, αποφασιστικότητας και ανάκτησης της αξιοπρέπειας και της αυτοπεποίθησης. Η γενναία αυτή πράξη συνεπάγεται αλλαγή πολιτικού σκηνικού και άμεση στάση πληρωμών. Τα υπόλοιπα έχουν ειπωθεί πολλές φορές, οπότε δεν τα επαναλαμβάνουμε.

Ο δεύτερος δρόμος είναι μέσω της «έξυπνης» χρήσης των νέων τεχνολογιών για την πάραυτα απομάκρυνση επιλεγμένων κυβερνητικών στελεχών. Πώς θα συμβεί αυτό;

Α) Η αποκάλυψη φαινομένων λογοκλοπής μέσω της χρήσης κατάλληλου software έχει δείξει ότι φέρνει άμεσα αποτελέσματα στη Γερμανία και Αυστρία, κυρίως γιατί είναι ένα νέο όπλο, και ο κρατικός οργανισμός είναι ακόμα αμάθητος στην καταπολέμησή του. Κυβερνητικά στελέχη στις χώρες αυτές καρατομήθηκαν με συνοπτικές διαδικασίες. Το ίδιο μπορεί να συμβεί και εδώ, αν ρίξουμε μια ματιά σε όλες τις διατριβές πολιτικών που εκπονήθηκαν, ή βιβλίων που συγγράφηκαν την τελευταία δεκαετία. Δεν έχω αμφιβολία ότι αρκετοί πολιτικοί θα βρεθούν σε λίαν δυσάρεστη θέση. Και η εικόνα της κυβέρνησης θα αμαυρωθεί. Ναι έτσι αμαυρώνονται οι υποκριτές. Προσφωνήσεις όπως «κλέφτες, ψεύτες, αγύρτες κλπ» δεν έχουν καμιά ισχύ, λόγω πολύχρονης ανοσίας.

Β) Ή δημοσίευση αποδεικτικών στοιχείων για κερατώματα, ξενοπηδήματα, τσιλιμπουρδίσματα, σαλιαρίσματα και σεξουαλικές παρενοχλήσεις οικογενειαρχών πολιτικών. Η τακτική αυτή εφαρμόζεται ευρέως στο εξωτερικό και είναι πολύ δραστική. Δείτε την περίπτωση Μπερλουσκόνι, και πώς το κωλαράκι της Ρούμπι προλείανε το έδαφος για την επίθεση των αγορών στα ιταλικά ομόλογα λόγω της μειωμένης αξιοπιστίας του Καβαλιέρε. Επίσης ακόμα και η Τουρκία, εξουδετέρωσε την ακροδεξιά, με τη δημοσίευση λίγο πριν τις εκλογές καυτών βίντεο με τις σεξουαλικές επιδόσεις των στελεχών της. Οι ζαρτιέρες στο κοινοβούλιο της Αγγλίας, πριν από μερικά χρόνια, έκαναν επίσης καλή δουλειά, όπως και ο λεκές της Μόνικας, λίγο αργότερα.

Και σαν τελευταίο συμβάν από το μέτωπο του σεξο-πολέμου αναφέρω την αποκάλυψη με το νι και με το σίγμα από το βιβλίο του McGinniss, όλων των ξενοπηδημάτων της εκρηκτικής Σάρας Πέιλιν. Μιας και οι αποκαλύψεις είναι ακόμα χθεσινές, οι επιπτώσεις δεν έχουν ακόμα αξιολογηθεί. Πάντως προβλέπω σταδιακή κατακρήμνιση του κινήματος μετά από την τόση μεγάλη ντροπή!

1 σχόλιο:

Ανώνυμος είπε...

Ή την επιτάχυνση της διακυβερνησεως των ρεπουμλικανων όπως και σε όλες τις άλλες περιπτώσεις που προανεφερες